کرمان رصد

آخرين مطالب

دوران تازه انتقام پوتین فرارسیده است؟ مقالات

دوران تازه انتقام پوتین فرارسیده است؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
 با انتشار تدریجی جزئیات پراکنده دربارهٔ خودکشی ظاهری رومن استاراوویت، وزیر سابق حمل‌ونقل روسیه، از طریق رسانه‌های دولتی در روز دوشنبه گذشته، یک نکته بیش از همه جلب توجه کرد: روزنامهٔ کومرسانت گزارش داد که در نزدیکی جسد او، کارآگاهان یک تپانچه گلاک پیدا کردند که به‌عنوان جایزه به او اهدا شده بود.
در اکتبر 2023، زمانی که او در سمت قبلی خود به‌عنوان فرماندار منطقه کورسک روسیه فعالیت می‌کرد، در یک گزارش خبری محلی تصویری منتشر شد که نشان می‌داد وزارت کشور منطقه به پاس نقش او در حفظ امنیت، یک اسلحه در جعبه مخملی به او اهدا کرده است.
به گزارش سی‌ان‌ان، 2 ماه بعد، مرگ او در حالی رخ داد که گزارش‌هایی منتشر شده مبنی بر اینکه او شاید برعکس، در تضعیف امنیت دست داشته است. دو منبع به رویترز گفتند که او مظنون به مشارکت در طرحی برای اختلاس میلیون‌ها دلار بودجه تخصیص‌یافته به دفاع مرزی بوده است؛ دفاعی که بدون تردید هنگام حملهٔ غافلگیرانهٔ نیروهای اوکراینی در اوت گذشته به کار می‌آمد.
هیچ راهی برای اطمینان وجود ندارد که این همان تپانچه بوده باشد و هنوز مشخص نیست آیا پروندهٔ فساد ارتباطی با برکناری او (که هیچ دلیل رسمی برای آن اعلام نشد) یا مرگش داشته است یا نه. اما این تصویر از یک خودویرانگری تحت حمایت دولت، تصویر یک چهرهٔ سیاسی در حال صعود در حلقهٔ قدرت ولادیمیر پوتین که اکنون در کنار غنائم وفاداری پیشینش مرده، در روسیهٔ امروز بسیار عبرت‌انگیز است.
بیش از سه سال پس از جنگ بی‌دلیل پوتین علیه اوکراین، حلقهٔ فشار سیاسی کرملین بار دیگر در حال تنگ‌تر شدن است. وفاداری به رژیم هیچ تضمینی برای امنیت نیست و راه‌های فرار از پیامدهای روزافزون خشن کمتر شده‌اند. برای روس‌هایی که خاطرات طولانی دارند، ترس‌های قدیمی دوباره زنده شده‌اند. ایلیا یاشین، مخالف تبعیدی روس، در شبکهٔ ایکس نوشت: «این داستان بوی استالینیسم می‌دهد. و این بوی تعفن فراتر از راهروهای وزارت حمل‌ونقل هم نفوذ کرده است».
اکنون که پوتین وارد دومین سال از پنجمین دورهٔ ریاست‌جمهوری خود شده، کرملین طی هفته‌های اخیر در حال از بین بردن هرگونه تهدید باقی‌مانده است. اواسط ژوئن، دیوان عالی روسیه حزب مخالف «ابتکار مدنی» را ممنوع کرد. این حزب تلاش کرده بود تنها نامزد ضد جنگ، بوریس نادژدین را در انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 معرفی کند. دادگاه این حزب را به دلیل شرکت‌نکردن در انتخابات طی هفت سال گذشته متهم کرد. آندری نچایف، رهبر این حزب، ماه گذشته به هوادارانش در تلگرام گفت: «این یک وضعیت تراژیک و مضحک است. اول ما را به دلایل ساختگی از شرکت در انتخابات محروم می‌کنند و بعد به شرکت نکردن ما ایراد می‌گیرند.»
نظارت مستقل بر انتخابات، که در روسیه نفس‌های آخر را می‌کشید، شاید اکنون کاملاً به تاریخ بپیوندد. روز سه‌شنبه، سازمان «گولوس»، تنها نهاد مستقل نظارت بر انتخابات روسیه، اعلام کرد که فعالیتش را متوقف می‌کند. در بیانیه‌ای گفته شد این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که گریگوری ملکونیانتس، رئیس مشترک «گولوس»، اواخر ماه مه به پنج سال زندان محکوم شد. دادگاه او را به دلیل فعالیت برای شبکه اروپایی نظارت بر انتخابات (ENEMO) که از سوی روسیه «سازمان نامطلوب» شناخته شده، مجرم شناخت. «گولوس» این اتهام را رد می‌کند اما اعلام کرده این حکم همه اعضای آن را در معرض خطر پیگرد کیفری قرار داده است.
ولادیمیر کارا-مورزا، سیاستمدار مخالف، در یادداشتی در روزنامه واشنگتن‌پست استدلال می‌کند که پرونده گولوس یادآور یکی دیگر از مشخصه‌های رفتاری پوتین است: کینه‌توزی طولانی‌مدت و انتقام‌گیری با تأخیر. به باور کارا-مورزا، گناه اصلی «گولوس» به سال 2024 برنمی‌گردد بلکه به مستندسازی تخلفات گسترده انتخابات پارلمانی در سال 2011 مربوط است؛ همان سالی که پوتین اعلام کرد پس از وقفه‌ای کوتاه‌مدت به‌عنوان نخست‌وزیر، دوباره به ریاست‌جمهوری بازخواهد گشت. اعتراضاتی که پس از آن رخ داد، بزرگ‌ترین اعتراض‌ها از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بود. کارا-مورزا می‌نویسد: «این برای پوتین یک ترس واقعی بود، لحظه‌ای که بیشترین ضعف را تجربه کرد. و او هرگز کسانی را که به گفته خودش تلاش کردند “انقلاب رنگی” در روسیه ایجاد کنند، نبخشید. این دلیل واقعی حکم زندان گریگوری ملکونیانتس است.»
و فشار تنها به عرصه سیاست محدود نمی‌شود.
روز شنبه، کنستانتین استروکوف، رئیس شرکت «یوژورال‌زلوتو» که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های استخراج طلای روسیه است، هنگام تلاش برای خروج از کشور با جت خصوصی‌اش بازداشت شد. این خبر را روزنامه کومرسانت منتشر کرد. چند روز پیش از آن، دادستان کل روسیه اقدام حقوقی برای ملی‌سازی این شرکت را آغاز کرده بود و مدعی شده بود که استروکوف از موقعیت دولتی خود در سطح منطقه برای به‌دست آوردن کنترل شرکت سوءاستفاده کرده و تخلفات دیگری هم مرتکب شده است.
اگر سال‌های پس از فروپاشی شوروی به دوره واگذاری گسترده دارایی‌های دولتی از طریق خصوصی‌سازی سریع مشهور شد، سال‌های جنگ اوکراین دقیقاً برعکس آن را نشان می‌دهد.
الکساندرا پروکوپنکو، عضو اندیشکده کارنگی مرکز اوراسیا، این روند را «بزرگ‌ترین بازتوزیع ثروت در روسیه طی سه دهه گذشته» می‌نامد. او می‌گوید هدف این روند «افزایش وفاداری به پوتین» است
در اینجا حتی تلاشی هم برای پنهان کردن بوی کنترل سبک شوروی دیده نمی‌شود. در ماه مارس، دادستان کل روسیه به پوتین گزارش داد که شرکت‌هایی به ارزش 2.4 تریلیون روبل (بیش از 30 میلیارد دلار) به مالکیت دولت درآمده‌اند؛ اقدامی که بخشی از تلاشی بود تا «از استفاده از شرکت‌های خصوصی علیه منافع دولت جلوگیری شود.»
مرگ رومن استاراوویت شاید نخستین خودکشی یک وزیر دولتی در روسیه (هرچند مشخص نیست او پیش یا پس از برکناری جان خود را از دست داده) از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی باشد.
آخرین نمونه مشابه مربوط به بوریس پوگو، وزیر کشور دولت گورباچف و طراح کودتا بود که در اوت 1991، هنگامی که شورش او شکست خورد و در آستانه بازداشت قرار گرفت، خودکشی کرد. در هرج‌ومرج اوایل دهه 90، جزئیات مرگ او، تلاش همسرش برای خودکشی و حتی یادداشت‌هایی که باقی گذاشته بودند، به‌راحتی افشا شد.
اما فضای اطلاعاتی تقریباً نفوذناپذیر دوران پوتین باعث شده درک دقیق آنچه برای آقای استاراوویت رخ داد و دلیلش دشوار شود.
با این حال، در شرایطی که کرملین خود را برای تقابل بلندمدت با غرب آماده می‌کند و صفوفش را مستحکم‌تر می‌سازد، برای روس‌ها این اتفاق یادآوری عینی این حقیقت است که ثروت و قدرت اکنون با خطرات بیشتری همراه شده‌اند.
بازار
منیژه موذن

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/735388/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دوران تازه انتقام پوتین فرارسیده است؟

چرا ایران اقدام به هدف قرار دادن موسسه وایزمن کرد؟

خاورمیانه با پ‌ک‌ک جدید به کدام سو می‌رود؟

مرز واقعی‌تر از این حرف‌هاست

تندروها دیپلماسی را پرهزینه کرده‌اند

خولیو ولاسکو تقدیم می‌کند: 11 بازی، 11 برد!

ترانه «آی ستاره» با صدای حامیم

رشد قلب، کبد و ریه مینیاتوری با رگ‌های خونی واقعی در آزمایشگاه

تایید علمی یک باور قدیمی: خوردن پنیر ممکن است موجب کابوس دیدن شود

دو فشار بازار رمزارز به قیمت ارز و سکه

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه یکشنبه 22 تیر 1404

فقط یک بازیکن ایران مقابل لهستان بازی نکرد!

کاش دو بازی دوستانه با لهستان انجام می‌دادیم

خانزاده: این سخت‌ترین بازی ایران در هفته سوم است

قدردانی ازحضور مقتدرانه مردم در مواجهه با جنگ تحمیلی اسرائیل

پرچم مقدس ایران اسلامی، همواره بر فراز و در اهتزاز

دیدار با خانواده شهیدان حمله تروریستی اسرائیل در کرمان

نقره‌داغ شکدم

تندروها یا فریب جنگ روانی دشمن را خورده‌اند یا نیروهای این جنگ هستند

تصویری روشن از «آینشتاین»

28 شهید تجاوز صهیونیستی در گیلان تشییع و تدفین شدند

عیادت و پیگیری مشکلات خانواده شهدای حملات تروریستی در سفر دو روزه معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران به مازندران

دستگیری سارق سابقه‌دار طلا در بم

حجاب و عفاف؛ نمادکرامت وعزت

تحلیل تجارت نیوز از شاخص فلاکت کشور

تجلیل ازقهرمانان فوتسال ناشنوایان جهان در کرمان

قدردانی حضور مقتدرانه مردم در مواجهه با جنگ تحمیلی اسرائیل

ما هم بنده خدا هستیم

پیام واشنگتن برای متحدان و دشمنان

بارش سیل آسای درجنوب کرمان

پیگیری اجرای طرح‌های راهسازی در شهربابک ورفسنجان

گونه کمیاب گربه پالاس در جیرفت مشاهده شد

دستور معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح نرخ پروازهای اربعین

جزئیات انتشار عرضه اوراق تبعی در بورس تهران

گزارش شورای جهانی طلا درباره پایان احتمالی روزهای درخشان طلا

کاپیتان دوم آبی‌ها تمدید کرد؛ روزبه چشمی در استقلال ماندنی شد

رونمایی سریع و رسمی از جانشین اسفندیار

شنونده آهنگ احساسی «بارونمون نشه» از آرش AP باشید

بین سطور کاترین شکدم

پیشنهادهای «صادق زیباکلام» به حاکمیت

کواکبیان‌ها را از تاکسی پیاده کنید!

داروهای کاهش وزن دشمن سرطان‌های مرتبط با چاقی

آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟

ادامه روند کاهش قیمت انواع سکه؛ دلار در کانال 87 هزارتومان ماند

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناامید نمی‌شود

ترکیب گیج‌کننده پیاتزا برای تقابل با لهستان

آماده سازی نسل Z با اعزام به این مسابقات

ضربه بر پیکر تروریسم رسانه‌ای

معادله قدرت و استراتژی بقا

مذاکره یا نبرد دیپلماتیک؟