کرمان رصد

آخرين مطالب

تحلیلگر عربستانی: ریاض حامی توافق ترامپ با ایران است مقالات

تحلیلگر عربستانی: ریاض حامی توافق ترامپ با ایران است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
علی شهابی| دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر عربستان را به‌عنوان اولین مقصد خارجی خود در دوره جدید ریاست جمهوری انتخاب کرد که این اقدام هم جنبه نمادین و هم جنبه محتوایی دارد. در منطقه‌ای که اغلب با بی‌ثباتی و درگیری تعریف می‌شود، پادشاهی سعودی همچنان ستون ثبات و تداوم است. سفر ترامپ نشان‌دهنده تاکید مجدد بر اعتماد متقابل، همسویی استراتژیک و باور مشترک به دیپلماسی عمل‌گرایانه و مبتنی بر منافع است که همواره روابط عربستان و ایالات متحده را تثبیت کرده است.
 پادشاهی عربستان سعودی در لحظه‌ای تعیین‌کننده از رئیس‌جمهور ترامپ استقبال می‌کند. تقریبا یک دهه از آغاز چشم‌انداز 2030، طرح بلندپروازانه تحول اجتماعی-اقتصادی عربستان سعودی می‌گذرد. ​​کشورهای کمی در دنیای مدرن جرات کرده‌اند چنین اصلاحات گسترده‌ای - از قطع وابستگی به نفت گرفته تا باز کردن جامعه - را با این مقیاس و سرعت اجرا کنند.
آنچه به عنوان یک طرح بلندپروازانه آغاز شد، برای میلیون‌ها سعودی به یک واقعیت تبدیل شده است. زنان رانندگی می‌کنند، سینماها رونق دارند و سرمایه جهانی، اکنون ریاض را نه تنها به عنوان یک پایتخت نفتی، بلکه به عنوان یک قطب مالی، فناوری و لجستیکی منطقه‌ای در حال شکل‌گیری نشان می‌دهد.
 در این زمینه، سفر رئیس‌جمهور ترامپ چیزی بیش از یک حسن‌نیت دیپلماتیک است. عربستان سعودی خود را نه به عنوان خریدار نفوذ، بلکه به عنوان سازنده مشارکت‌ها تعریف کرده است و ریاض، ترامپ را کسی می‌بیند که ارزش اتحادهای مبتنی بر منافع متقابل را به جای مسائل حقوق بشری درک می‌کند.
 منتقدان در واشنگتن بدون شک اعتراضات قابل پیش‌بینی خود را مطرح خواهند کرد. اما آنچه باید درک شود این است که عربستان به دنبال چک سفید امضا نیست. بلکه به دنبال یک رابطه متعادل و مبتنی بر معامله است که در خدمت منافع ملی هر دو کشور باشد. ثبات در خاورمیانه یک هدف حزبی نیست؛ بلکه یک ضرورت دوحزبی است و امروز، هیچ بازیگر منطقه‌ای به اندازه عربستان سعودی به این ثبات متعهد نیست. سعودی پیش از این مواضع دیپلماتیک قاطعانه‌تری اتخاذ کرده است. این کشور به مرکزی برای میانجی‌گری بین‌المللی تبدیل شده است - از تسهیل کانال‌های بی‌سرو‌صدا بین واشنگتن، کی‌یف و مسکو گرفته تا تشویق به آتش‌بس و تبادل زندانیان در مناطق جنگی فراموش‌شده. عربستان برای مهار و پایان دادن به کشمکش تلاش می‌کند.
این موضوع در هیچ موردی به اندازه رویکرد عربستان در قبال سوریه آشکار نیست. ریاض تعامل با رژیم دمشق را در اولویت قرار داده است - نه از روی محبت، بلکه از روی واقع‌گرایی. مردم سوریه بیش از آنکه به نشانه‌های انزواطلبانه نیاز داشته باشند، به غذا، قدرت و دارو نیاز دارند. سیاست ریاض روشن است: ادغام مجدد سوریه، ایجاد ثبات در کشور و جلوگیری از تبدیل شدن آن به یک کشور ورشکسته. در مورد ایران، عربستان سعودی به طور فعال از تلاش‌های رئیس‌جمهور ترامپ برای مذاکره در مورد یک توافق هسته‌ای بهتر و جلوگیری از یک جنگ ویرانگر دیگر در منطقه حمایت می‌کند و برخلاف دولت اوباما، این بار، دولت ترامپ متحدان خود در خلیج فارس را به طور کامل در جریان این مذاکرات جاری قرار داده است. 
عرصه اقتصادی نیز به همان اندازه برای همکاری‌های عمیق‌تر آماده است. عربستان با ثروت معدنی دست‌نخورده تخمینی2.5تریلیون دلار، مرزی را برای سرمایه‌گذاران آمریکایی مشتاق به مشارکت ارائه می‌دهد. ازآنجاکه ریاض خود را به عنوان یک تامین‌کننده جهانی عناصر خاکی کمیاب که برای انرژی پاک و انقلاب‌های فناوری حیاتی هستند، تثبیت می‌کند، ایالات متحده باید از این فرصت برای زنجیره‌های تامین خود و کاهش وابستگی به رقبای ژئوپلیتیکی استفاده کند.
علاوه بر این، استقبال از هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور، بستر دیگری برای همکاری فراهم می‌کند. عربستان سعودی با چارچوب چشم‌انداز 2030 خود، سرمایه‌گذاری‌های سنگینی در زیرساخت‌های دیجیتال، کاربردهای هوش مصنوعی و پروژه‌های شهری پیشرفته مانند NEOM انجام می‌دهد.
شرکت‌های آمریکایی - به‌ویژه شرکت‌های مستقر در سیلیکون ولی - باید عربستان سعودی را نه تنها به عنوان یک بازار، بلکه به عنوان یک شریک مشتاق در نوآوری ببینند.
امنیت دریایی نیز همچنان یک اولویت مشترک اصلی است. در حالی که عربستان سعودی به دنبال همکاری پایدار با ایالات متحده است، باید در مورد یک حوزه اختلاف نظر صادق باشد: اسرائیل. این پادشاهی هیچ تمایلی به برهم زدن توافق‌های منطقه‌ای ندارد، اما به دولتی در ایالات متحده امیدوار است که فشار معنادارتری بر اسرائیل برای تعدیل رفتار خشونت‌آمیزش، به ویژه در سرزمین‌های فلسطینی، اعمال کند. ثبات نمی‌تواند با چنین رنج انسانی که امروز در غزه می‌بینیم، همزیستی داشته باشد.
در نهایت، عربستان سعودی همچنان یک قدرت طرفدار وضع موجود است؛ قدرتی که برای ثبات، تداوم و توسعه اقتصادی ارزش قائل است. رئیس جمهور ترامپ، با غریزه خود برای سیاست واقع‌گرایانه و معامله‌گری، در موقعیت مناسبی برای پذیرش این دیدگاه قرار دارد. سفر او را نباید صرفا به عنوان اشاره‌ای به یک متحد تاریخی، بلکه به عنوان محوری به سوی یک استراتژی ریشه دار در خاورمیانه‌، احترام متقابل و فرصت‌های مشترک در نظر گرفت. این پادشاهی دیگر فقط خریدار سلاح یا یک بازیگر منفعل در امور جهانی نیست؛ بلکه این کشور میزبان دیپلماسی، آزمایشگاهی برای اصلاحات و شریکی برای یک نظم جهانی متعادل‌تر است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/724096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترانه «مریض حالی» با صدای محسن چاوشی

ارزیابی ابتکار عمل‌گرایانه هسته‌ای ایران

اسرائیل در هر یک ساعت، جان یک زن فلسطینی را می‌گیرد

الگوی سوم زن مسلمان با تکیه بر آموزه‌های اسلامی ترسیم می‌شود

رعد و برق؛ رازهای پدیده‌ای که از خورشید هم داغ‌تر است!

پوستر فیلم مستند تا هشت صبح رونمایی شد

شهدای خدمت الگویی ماندگار برای مدیران و نسل های آینده جامعه اسلامی هستند

حج ظرفیتی بی‌نظیر برای رشد معنوی و تحول درونی انسان دارد

دقیقی: می‌توانیم به رتبه تک‌رقمی در لیگ برتر دست یابیم

دقیقی: بازی آسانی مقابل مس‌رفسنجان نخواهد بود

دقیقی: تیم پیروز در هفته پایانی در اذهان می‌ماند

T8 کرمان موتور؛ یک خودرو متفاوت +جزئیات فروش

دقیقی: قاب آخر همیشه ماندگار می‌شود؛ به دنبال تک رقمی شدن هستیم!

رسانه ها مسیری برای پرداختن به آینده استان کرمان ایجاد کنند

شنونده ترانه «سلامت کردم» از کسری زاهدی باشید

اجرای احساسی «حکم دل است» از رضا بهرام

نقش جدید عربستان در معادلات آمریکا

اول تجارت بعد سیاست

تحلیلگر عربستانی: ریاض حامی توافق ترامپ با ایران است

کاسبی خانوادگی!

تعویق انتخابات بهشت اصولگرایان

انفجار بندرعباس؛ مردم زودتر رسیدند

کتاب‌خوانی یکی از ارکان بنیادین توسعه فرهنگی و تمدن جوامع است

توسعه‌ رابط‌های گرافنی مغز و کامپیوتر؛ پروژه‌ جسورانه‌ در اسپانیا

برنامه نصب المان شهید خوشنام در مجتمع فرهنگی ایثار/ لزوم توجه به اقبال عمومی در انتخاب مکان تدفین

کاروان جانبازان حامل پیام عزت، فداکاری و مظلومیت ملت بزرگ ایران است

امتحانات نهایی در 238 حوزه امتحانی برگزار می شود

شرایط اقساطی کی ام سی T8 کرمان موتور اعلام شد +جدول

مردم کرمان برای تامین برق حوزه های امتحانات نهایی صرفه جویی کنند

پورموسوی: برای فصل آینده تیم با کیفیتی آماده می‌کنیم/ باید حواشی از مس دور شود

پرداخت مرحله دوم مطالبات پیازکاران کرمانی از شنبه

بررسی مشکلات واحدهای تولیدی؛ اولویت سفر وزیر کار به استان کرمان

تاریخی که برای این دو تیم مدام تکرار می شود!

کرمان فرصت طلایی پسته را از دست داد؛ معادن هم در معرض تهدید

رئیس کانون مداحان کرمان انتخاب شد

تمدید خرید تضمینی پیاز تا 5 خرداد

نابغه ایرانی مجوز جهانی گرفت

دنیامالی: پیشکسوتان نیاز به توجه دارند؛ صندوق حمایت از قهرمانان به نظم خوبی رسیده است

قهرمانی تیم تکواندوی پسران ایران در قهرمانی نونهالان جهان

اعلام لیست تیم ملی والیبال برای حضور در لیگ ملت‌های 2025

کارتال:از وقتی آمدم بیشترین امتیاز را ما و قهرمان لیگ گرفتیم

آهنگ «اخماتو وا کن» با صدای بهنام بانی

بازی اتمی واشنگتن در ریاض و تهران

ضدحال بزرگ ترامپ به مودی

ب.ز در نقش خودروساز؛ بابک همه جا

نقش کلیدی مرکز مطالعات وزارت خارجه در دیپلماسی و تولید اندیشه

پایان خوش، آغاز اندیشه

بحران های عمیق نظام آموزشی / بسیاری از تصمیم‌گیران با مبانی تربیتی آشنا نیستند / امکان کنش‌ورزی موثر اندیشکده‌ها در سیاست‌گذاری نظام آموزشی

لزوم توسعه ماهواره‌برها و خودکفایی در حوزه فناوری فضایی

دکتر پزشکیان در پیامی درگذشت مادر شهیدان «دیانتی» را تسلیت گفت