کرمان فرصت طلایی پسته را از دست داد؛ معادن هم در معرض تهدید
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - به گزارش میمتالز، سیدمهدی طبیبزاده صبح امروز در نشست خبری با مدیران خبرگزاریهای استان کرمان با بیان اینکه رسانههای استان دغدغهمند و دلسوز هستند، اظهار داشت: توسعه استان با همکاری و تعامل با رسانهها ممکن میشود؛ مردم هر چه که نسبت به فعالیتها آگاه باشند همکاری بیشتری خواهند کرد.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی استان کرمان از اتاقهای فعال کشور است که بر اساس ارزیابیهای مختلف رتبههای برتر را در زمینههای مختلف داشتهایم، افزود: تاثیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان در سطح کشور زیاد است.
رئیس تاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، با اشاره به اینکه همه فعالیتهای اتاق بازرگانی استان کرمان بر اساس مثلث بخش خصوصی، دولت و دانشگاه پیگیری میشود، بیان کرد: نقش اتاق بازرگانی در واقع مشاور سه قوه بودن است.
وی با بیان اینکه کرمان فرصت طلایی پسته را از دست داده است، ادامه داد: در زمانی طلای سبز را رقم زدند، اما استان نتوانست از ارز حاصل از صادرات پسته در کرمان استفاده لازم را ببرد و امروز با محدودیت آبی روبهرو هستیم.
طبیبزاده، با اشاره به اینکه امروز فرصت معدن یک غنیمت برای استان کرمان است، گفت: اگر این فرصت صرف بهرهوری نشود و از آن خلق ثروت نشود معدن هم تمام میشود و در سالهای نه چندان دور چیزی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه منابع حاصل از استخراج معادن صرف هزینههای جاری کشور میشود و نیاز است که سرمایه این شرکتها از استان خارج نشود و صرف افزایش سرمایه شود، ادامه داد: زنجیره ارزش معادن باید تکمیل شود و راهی جز این رویکرد نداریم وگرنه چیزی برای نسل آینده نخواهد ماند.
رئیس تاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، افزود: با وجود همه ظرفیتهای گردشگری از جاذبههای طبیعی و آثار تاریخی متاسفانه گردشگری استان کرمان توسعه نیافته و در جذب توریست در ردههای پایین جدول هستیم.
وی با بیان اینکه این مطالبهگری باید در استان ایجاد شود که شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی در استان سرمایهگذاری کنند، گفت: مردم کرمان مطالبهگر نیستند و نیاز است فرهنگ مطالبهگری در کرمان ترویج داده شود.
طبیبزاده، با تاکید بر اینکه باید ظرفیتهای گردشگری استان کرمان معرفی شود و در حال حاضر متاسفانه کرمان را در درون خود میشناسیم، افزود: مطالبهگری تا احقاق حق مسلم مردم کرمان باید انجام شود.
وی با اشاره به اینکه توسعه پایدار یک سری شاخصها دارد، گفت: متاسفانه توسعه کرمان نامتوازن انجام شده و این توسعه ناپایدار و وضعیت شکننده است و اگر روزی این سرمایهگذاریها شکست بخورد وضعیت کرمان بهشدت منفی میشود.
رئیس تاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، با بیان اینکه صادرات استان کرمان حداکثر به سه میلیارد دلار میرسد که که رقم بسیار پایینی است، گفت: بیش از 90 درصد کالاهای صادراتی مواد خام یا نیمه خام کشاورزی، معدنی و ... است.
وی گفت: کرمان به راحتی ظرفیت امکان صادرات 10 میلیارد دلار را دارد، افزود: باید حقایق و واقعیت را گفت تا یک گفتمان برای توسعه واقعی و متوازن استان اتفاق بیفتد؛ ما شفاف هستیم دغدغه استان را داریم و دلمان میسوزد و وضعیت موجود نتیجه چند غفلت است.
منبع: خبرگزاری تسنیم
-
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۰:۱۹
-
۷ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/724071/