سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۵
اجتماعی

از هفته آینده ؛

اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در رفسنجان

اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در رفسنجان
کرمان رصد - برای ساماندهی خدمات سلامت، کاهش هزینه‌های درمانی مردم و ارتقای عدالت در سلامت، برنامه «پزشک خانواده و نظام ارجاع» در شهرستان رفسنجان از هفته آینده به‌طور رسمی اجرا می‌شود.
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - برای ساماندهی خدمات سلامت، کاهش هزینه‌های درمانی مردم و ارتقای عدالت در سلامت، برنامه «پزشک خانواده و نظام ارجاع» در شهرستان رفسنجان از هفته آینده به‌طور رسمی اجرا می‌شود.

کرمان رصد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمان ،رئیس گروه پایش برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اجرای این برنامه در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: این دانشگاه با تلاش کادر درمان در مسیر عبور از مرحله نخست اجرای طرح قرار دارد.
مهدی جعفری در هشتمین وبینار پزشک خانواده و نظام ارجاع اعلام کرد: طرح پزشک خانواده در سه مرحله اجرا می‌شود و هدف از پایش، ارزیابی مستمر روند اجرای برنامه و ارائه مشاوره‌های تخصصی به دانشگاه‌های علوم پزشکی برای تسهیل استقرار نظام پزشک خانواده و نظام ارجاع در کشور است.
رئیس تیم پایش برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع وزارت بهداشت گفت: در مناطق روستایی، هر گروه مراقبت سلامت مسئولیت ارائه خدمات به حدود چهار هزار نفر و در مناطق شهری به حدود سه هزار نفر را بر عهده دارد و حلقه ارتباطی مردم و نظام سلامت است.
جعفری، تشخیص زودهنگام بیماری‌های مزمن را از مهم‌ترین دستاورد‌های این برنامه برشمرد و افزود: ساماندهی فرآیند مراقبت و غربالگری بیماری‌هایی مانند دیابت و سرطان، امکان شناسایی به‌موقع بیماران را فراهم می‌کند. این در حالی است که بسیاری از مبتلایان، زمانی شناسایی می‌شوند که بیماری وارد مراحل پیشرفته شده و درمان با هزینه و عوارض بیشتری همراه است.
وی ادامه داد: استقرار نظام مراقبت مستمر، علاوه بر ارتقای کیفیت زندگی و افزایش طول عمر مفید بیماران، از تحمیل هزینه‌های سنگین درمان در مراحل پیشرفته بیماری نیز جلوگیری می‌کند.
رئیس تیم پایش برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع وزارت بهداشت با تأکید بر حمایت این وزارتخانه از اجرای طرح گفت: تیم‌های تخصصی وزارت بهداشت در تمام مراحل اجرای برنامه در کنار دانشگاه‌های علوم پزشکی خواهند بود تا فرآیند مراقبت و نظام ارجاع به‌صورت علمی و مستمر اجرا شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، اعلام کرد: با اجرای این نظام، هر 3 هزار نفر از جمعیت زیر پوشش، یک پزشک و هر 1500 نفر یک مراقب سلامت خواهند داشت.
دهقان ادامه داد: این ساختار نه فقط کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی را ارتقا می‌دهد، بلکه با استقرار نظام ارجاع، فرانشیز پرداختی مردم به شدت کاهش یافته و در بسیاری از سطوح، خدمات رایگان خواهد شد که این امر گام بزرگی برای تحقق عدالت در سلامت و حمایت از اقشار متوسط و کم‌درآمد است.
بنا به اعلام مسئولان، با آغاز رسمی این طرح از هفته آینده، جمعیت رفسنجان به پزشکان منتسب شده و شهروندان می‌توانند با مراجعه به مراکز مشخص‌شده، از مزایای نظام ارجاع و خدمات نوین سلامت بهره‌مند شوند.
برنامه «پزشک خانواده و نظام ارجاع» در رفسنجان جمعیتی افزون بر 170 هزار نفر را زیر پوشش قرار می‌دهد.


نظرات شما