کرمان رصد - ایرنا/ پیکر امامعلی حبیبی نابغه کشتی آزاد جهان و دارنده اولین مدال طلای المپیک ایران بعد از برگزاری مراسم وداع و تشییع باشکوه در شهر بابل در زادگاهش «درزی کلای آخوندی» یکی از روستاهای بخش مرکزی بابل امروز -چهارشنبه- همزمان با زاد روز جهان پهلوان تختی و روز ملی کشتی به خاک سپرده شد.
دوستداران جهان پهلوان امامعلی حبیبی با حضور گسترده در سالن ورزشی آزادی بابل وداع باشکوهی با نابغه بی تکرار کشتی آزاد جهان معروف به ببر مازندران داشتند.
علاقمندان به جهان پهلوان حبیبی که از شهرهای مختلف استان و برخی از استانهای کشور خود را به بابل رسانده بودند، وداع و تشییع باشکوهی برای این قهرمان ملی و دارنده اولین مدال طلایی المپیک انجام دادند.
حضور کشتی گیران نامدار همانند حسن یزدانی و پیشکسوتان این رشته ورزشی جلوه ای خاص به مراسم وداع و تشییع جهان پهلوان حبیبی داده بود و علاقمندان ببر مازندران بعد از مراسم وداع که در استادیوم آزادی شهر بابل برگزار شده بود تا میدان حلال احمر شهر بابل بر فراز دستان بلند خود پیکر این قهرمان را تشییع و سپس ببر مازندران در آرامگاه زادگاهش درزی کلای آخوندی به خاک سپرده شد.
امامعلی حبیبی نابغه کشتی آزاد جهان بعد از 53 روز بستری در بیمارستان شهید یحیی نژاد بابل و بیمارستان شفا ساری صبح روز 2 شهریور ماه همزمان با شهادت امام رضا(ع) در بیمارستان رازی قائم شهر درگذشت.
حبیبی معروف به ببر مازندران در 94 سالگی تیرماه جاری به علت مشکل ریوی در بیمارستان شهید یحیی نژاد بابل بستری شده بود. بعد از مراجعه ببر مازندران به این بیمارستان در بابل به سرعت هماهنگیهای لازم برای بستری و درمان دارنده اولین مدال المپیک ایران انجام و تیم پزشکی فرایند معاینه و درمان را آغاز کرده بودند.
بازار ![]()
امامعلی حبیبی نابغه کشتی جهان و دارنده اولین مدال طلای المپیک ایران و کشورهای مسلمان متولد روستای «درزیکلای آخوندی» در سه کیلومتری جنوب بابل است.
وی در سن هشت سالگی بعد از فوت پدر و مادرش به قائمشهر(شاهی سابق) نزد خواهرش رفت و ورزش را با کشتی محلی «لوچو» آغاز کرد و سپس فراگیری فنون کشتی را در سال 1331 در پادگان گرگان استارت زد.
ببر مازندران پس از قهرمانی در مسابقه های انتخابی استان در سال 1332، در رقابت های قهرمانی کشور شرکت کرد و عنوان چهارم وزن 72کیلوگرم را به دست آورد.
سال 1333 هم به مقام چهارم رسید ولی با قهرمانی در سال های 1335 و 1337 در تهران، 1338 در شیراز و 1339 در رشت رسما به قهرمان ایران تبدیل شد.
جهان پهلوان حبیبی اگر چه در اولین تورنمنت خارج از کشورش عازم رقابت های بین المللی ترکیه شد و با کشتی گرفتن در وزن 67 کیلوگرم به موفقیتی دست نیافت، ولی در بازی های المپیک 1956 ملبورن به اوج درخشش رسید و با وجود تب شدید، مدال طلای این رویداد بزرگ را در وزن 67 کیلوگرم کسب کرد.
امامعلی حبیبی در مسابقات جهانی تهران در سال 1959 دو تن از بزرگان کشتی دنیا یعنی «بالاوادزه» از شوروی سابق و «اسماعیل اوغان» از ترکیه را در مجموع در کمتر از سه دقیقه ضربه فنی کرد.
این قهرمان نامی در دوران حضورش در عرصه کشتی به سریع ترین کشتی گیر جهان معروف شد و در سال 1961 در رقابت های جهانی «یوکوهاما» بالاتر از «موروزوف» از شوروی و «کانه کو» از ژاپن برای دومین بار قهرمان جهان شد. در آن سال تیم کشتی ایران به مقام قهرمانی دست یافت. حبیبی با کسب مدال طلای رقابت های جهانی 1962 «تولیدو» برای همیشه از دنیای دایره طلایی خداحافظی کرد.
وی علاوه بر چهار طلای جهان و المپیک، موفق به کسب مدال طلای بازی های آسیایی 1958 توکیو شد. حبیبی پس از پایان دوره قهرمانی مدتی به مربیگری پرداخت ولی پس از آن وارد عالم سیاست شد و در دوره ای هم به عنوان نماینده مردم بابل در مجلس شورای ملی حضور داشت.
امامعلی حبیبی قهرمانی است که در کوتاه ترین زمان، قهرمانان بزرگی همچون بالاوادزه را با فنون یک دست و یک پا و سرته یکی به زمین می زد و به همین دلیل هم به ببر مازندران در عرصه کشتی معروف شد.
حبیبی که همیشه قلبش برای مملکتش می تپید در رقابت های جهانی 2007 باکو لوح مشاهیر فیلا را دریافت کرد. از سال 1389 (2010 میلادی) در مازندران یک جام معتبر بین المللی به نام او و دیگر قهرمان کشتی ایران عبدالله موحد برگزار می شود.