جمعه ۳ مرداد ۱۴۰۴
اقتصادی

اسکناس ۲۰ یورویی بین فرانسه و لهستان دعوا انداخت

اسکناس ۲۰ یورویی بین فرانسه و لهستان دعوا انداخت
کرمان رصد - ایسنا / اسکناس ۲۰ یورویی جدید بانک مرکزی اروپا، دعوای دیرینه میان لهستان و فرانسه بر سر میراث ماری کوری، دانشمند زن ...
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / اسکناس 20 یورویی جدید بانک مرکزی اروپا، دعوای دیرینه میان لهستان و فرانسه بر سر میراث ماری کوری، دانشمند زن پیشگام را تجدید کرده است.
ماری کوری که در قرن بیستم به دلیل اکتشافاتش در رمزگشایی اسرار تابش، دو جایزه نوبل دریافت کرد، از جمله نمادهای «فرهنگ اروپایی» است که بانک مرکزی اروپا ممکن است تصویر او را در سری بعدی اسکناس‌های خود به تصویر بکشد.
انتظار می‌رود شورای حکام بانک مرکزی اروپا تا پایان سال 2026، در مورد طرح نهایی تصمیم بگیرد، اما این اسکناس‌ها تا چند سال پس از آن منتشر نخواهند شد.
به گفته دو منبع آگاه، مقامات لهستانی، بانک مرکزی اروپا را تحت فشار قرار داده‌اند تا در صورت چاپ نام خانوادگی این دانشمند پیشگام در سری جدید اسکناس‌های یورو، نام خانوادگی میانی «اسکلودوسکا» را نیز در آن بگنجانند.
کوری در سال 1895 نام خانوادگی فرانسوی خود را از همسرش پی‌یر گرفت، اما با نام ماریا اسکلودوسکا در ورشو متولد شد. وقتی او اولین جایزه نوبل خود را در سال 1903 به طور مشترک با همسرش پی‌یر در رشته فیزیک دریافت کرد، به سادگی با نام ماری کوری شناخته شد. هنگایمی که در سال 1911، پنج سال پس از مرگ پی‌یر، دومین جایزه نوبل خود را در رشته شیمی دریافت کرد، نام دوگانه ماری اسکلودوسکا-کوریرا را برگزید.
حذف این نام، زمانی که بانک مرکزی اروپا فهرست نهایی مضامین و موتیف‌های خود را در اوایل امسال منتشر کرد، در لهستان که با حذف شدن از داستان اروپا توسط همسایگان غربی خود مشکل دارد و در سه قرن گذشته سه بار از نقشه حذف شده است، نگرانی‌هایی را برانگیخت.
به گفته دو منبع آگاه، دیپلمات‌های لهستانی در بروکسل به بانک مرکزی اروپا هشدار دادند که این اقدام، نادرست است. آدام گلاپینسکی، رئیس بانک مرکزی لهستان، نیز با ارسال نامه‌ای به کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، به این موضوع واکنش نشان داد. نمایندگان لهستانی پارلمان اروپا و حتی چند نماینده غیر لهستانی نیز در اعتراض به این موضوع نامه نوشتند.
با وجود اینکه لهستان واحد پول خود را دارد و از یورو استفاده نمی‌کند، فرانکفورت اکنون با به‌روزرسانی ورودی صفحه وب خود به ماری کوری (متولد اسکلودوسکا)، این اشتباه را تصحیح کرده است.
اما واقعیت تا حدودی پیچیده‌تر است. اگر طرح رقیبی با نقوش کمتر تفرقه‌انگیز پرندگان و رودخانه‌ها، چهره‌های فرهنگی اروپایی را کنار بزند، ممکن است حتی تصویر آنها روی اسکناس‌ها ظاهر نشود. نکته‌ مهم‌تر این است که بانک مرکزی اروپا رسما در مورد استفاده از نام دوخطی کوری به توافق نرسیده و در حال صحبت با خانواده او و موسسه کوری در پاریس است تا بهترین راه را انتخاب کند.
بر اساس گزارش پولیتیکو، سخنگوی بانک مرکزی اروپا گفت: بانک مرکزی اروپا در حال مشورت با منابع مختلف است تا مناسب‌ترین روش برای اشاره به او را تعیین کند. اگر فرهنگ اروپایی به عنوان موضوع طرح آینده انتخاب شود، در مورد نحوه نمایش نام تمام شخصیت‌های انتخاب شده روی اسکناس‌ها تصمیم گیری خواهد شد. فعلا، ما او را ماری کوری (متولد اسکلودوسکا) می‌نامیم تا هویت دوگانه‌اش را تصدیق کنیم.
بازار


نظرات شما