کرمان رصد

آخرين مطالب

دانشمندان چینی راز ترمیم اندام‌ها را کشف کردند علمي

دانشمندان چینی راز ترمیم اندام‌ها را کشف کردند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - گجت نیوز / دانشمندان چینی با فعال‌سازی یک کلید ژنتیکی موفق به ترمیم اندام‌ها در موش‌ها شدند. این کشف می‌تواند آینده پزشکی بازساختی را برای همیشه متحول کند.
پژوهشگران چینی با موفقیت توانستند گوش خارجی آسیب‌دیده موش‌ها را ترمیم کنند و نشان دادند یک کلید ژنتیکی برای ترمیم اندام‌ها وجود دارد. این دستاورد علمی امیدها را برای یافتن کلیدهای مشابه در سایر اندام‌ها و حتی در انسان‌ها زنده کرده است.
بازار
این مطالعه که توسط موسسه ملی علوم زیستی پکن انجام شده روی یک مولکول حیاتی به نام رتینوئیک اسید تمرکز دارد. این ماده یکی از مشتقات ویتامین A است. دانشمندان دریافتند که کمبود این مولکول مانع از بازسازی لاله گوش در موش‌ها می‌شود.
رتینوئیک اسید نقش بسیار مهمی در رشد سلولی و ترمیم بافت‌ها ایفا می‌کند. تیم تحقیقاتی با جبران این کمبود توانست فرایند بازسازی را دوباره فعال کند. این کار به ترمیم کامل بافت‌های آسیب‌دیده گوش از جمله غضروف منجر شد.
کلید ژنتیکی ترمیم اندام‌ها چگونه فعال شد؟
محققان دریافتند که تولید ناکافی رتینوئیک اسید عامل اصلی شکست بازسازی لاله گوش در موش‌ها و رت‌ها بود. آن‌ها با تامین خارجی این ماده یا فعال‌سازی یک آنزیم کلیدی در فرایند تولید آن موفق به فعال‌سازی مجدد فرایند بازسازی شدند.
دانشمندان این دستاورد را به فعال‌سازی یک کلید ژنتیکی تکاملی تشبیه می‌کنند که غیرفعال شده بود. آن‌ها برای شروع کار لاله گوش را انتخاب کردند.
این بخش از بدن با وجود داشتن بافت‌های متنوع مثل پوست، غضروف، ماهیچه و چربی ساختار ساده‌تری نسبت به اندام‌های داخلی دارد و مشاهده و کار روی آن آسان‌تر است.
این تیم توانست تمام بافت‌های از دست رفته از جمله غضروف را در سوراخ‌های ایجاد شده در گوش خارجی موش‌ها به طور کامل بازیابی کند. این موفقیت یک گام بزرگ در مسیر پیشرفت علم پزشکی بازساختی محسوب می‌شود.
چرا توانایی بازسازی در موجودات زنده متفاوت است؟
توانایی بازسازی و ترمیم عضو در طول زمان در بسیاری از گونه‌های جانوری از بین رفته است. با این حال برخی موجودات هنوز این قابلیت شگفت‌انگیز را حفظ کرده‌اند. برای مثال خرگوش‌ها، بزها و موش‌های خاردار آفریقایی می‌توانند بافت‌های پیچیده‌ای مانند لاله گوش را بازسازی کنند.
در مقابل جوندگان رایجی مانند موش‌های آزمایشگاهی و رت‌ها به دلیل مسیر تکاملی متفاوت این توانایی را ندارند. به گفته محققان درک چگونگی به دست آوردن یا از دست دادن این قابلیت در طول تکامل می‌تواند دانش جدیدی برای پیشبرد پزشکی بازساشتی فراهم کند.
یکی از عوامل مهم در این پژوهش استفاده از فناوری Stereo-seq بود که توسط موسسه BGI-Research توسعه یافته است. این فناوری به دانشمندان اجازه داد تا تغییرات سلولی و بیان ژن‌ها را در طول فرایند بهبود با دقتی بی‌سابقه رصد کنند و مکانیسم‌های ترمیم اندام‌ها را بهتر بفهمند.
تیم تحقیقاتی اکنون روی درک این موضوع تمرکز کرده است که چرا موش‌ها این توانایی بازسازی را در طول تکامل از دست داده‌اند. آن‌ها همچنین در تلاشند ژن‌های خاصی را که می‌توانند کلید بازسازی را در اندام‌های مختلف فعال کنند شناسایی کنند. البته باید توجه داشت که هر اندام ممکن است ماشه ژنتیکی منحصربه‌فرد خود را داشته باشد.
محققان هشدار می‌دهند که دستیابی به بازسازی اندام‌های انسانی فرایندی طولانی و چالش‌برانگیز است. تفاوت‌های بزرگ در اندازه و پیچیدگی بین اندام‌های موش و انسان از موانع اصلی این مسیر به شمار می‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/734774/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفاوت آتش‌بس، ترک مخاصمه و معاهده صلح

تشعشعات رادیواکتیو؛ تهدیدی جدی یا اغراق رسانه‌ای؟

سفید و سیاه یک مصاحبه

راز خشم تندروها از پزشکیان

کشف ماینرها از عمق 7 متری زمین در کرمان

کاهش قیمت برنج در راه است

تلفات سنگین برق در شبکه توزیع!

کاهش بهای طلا در پی رشد شاخص دلار؛ ترامپ همچنان در کانون تحولات

وزیر نیرو: قیمت آب باید بازنگری شود

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه امامی به کانال 78 میلیون تومانی وارد شد

عکس روز ناسا از «سحابی سه‌تکه»

کشف یک متحد جدید برای مبارزه با تغییرات اقلیمی

خانواده شهدا افتخار کشور هستند/ تاکید بر رسیدگی فوری به مشکلات خانواده شهدای ترور

شکل گیری همکاری وزارت ارتباطات و منطقه آزاد کیش

گله اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی در پرداخت مطالبات ارزی

تکذیب فیلم منتسب به سهامداران بورس

کاهش قیمت برنج در اه است

فراخوان وزارت اقتصاد برای انتخاب بازارگردان اوراق مالی اسلامی

معاون نظارتی اسبق بانک مرکزی: تشخیص حساب های اجاره ای دشوار است

تقوی: والیبال حواس مردم را از جنگ پرت کرد!

کرمان چشم انداز بی نظیر برای توسعه انرژی های خورشیدی

وقتی سلول‌های کشنده به ناجی تبدیل می‌شوند

تشکیل کارگروه ویژه و افزایش خدمات بنیاد شهید مازندران در شرایط جنگی

خانواده شهدا افتخار کشورند/ تاکید بر رسیدگی فوری به مشکلات خانواده شهدای ترور

شنیده شدن صدای بلند و ناهنجار در برخی از روستا‌های جیرفت

ماجرای افزایش 15 درصدی قیمت خودرو در دوران جنگ 12 روزه چه بود؟

افزایش 9 درصدی صادرات در مناطق آزاد

لیگ ملت‌ها؛ ژاپن نفس حریف را گرفت

مدافع ازبک در قلب دفاع آبی‌ها؛ آشورماتوف رسما استقلالی شد

دانشمندان چینی راز ترمیم اندام‌ها را کشف کردند

ثبت نام زائران اربعین فقط به صورت انفرادی

ضوابط صادرات آرد و جو اعلام شد

تحلیل تسنیم از مسیر خطرناک نظام بانکی؛ بانک یا بنگاه املاک؟

حمایت پایدار از صنعت؛ بسته دولت برای تولیدکنندگان قابل تمدید شد

فارن پالیسی: ترامپ در حال انقلاب در آمریکاست؟

ثبت بارش 20 میلیمتری در شهرستان سیرجان

مدیرکل جدید ورزش‌وجوانان استان کرمان منصوب شد

اعلام قیمت‌های بلیت اتوبوس اربعین در هفته آینده

فهرست جدید ابربدهکاران بانکی منتشر شد

واکنش شورای رقابت به تصمیم‌گیری اخیر پیرامون افزایش قیمت خودروها

غول ترکیه در والیبال هم مدعی شد

وحشت در خط پایان؛ چاقوکشی در تور دو فرانس!

ساپینتو: کمتر خانه‌ای در دنیا مثل استقلال است

خسرو حیدری مربی استقلال شد

«اربعین»؛ فرصتی برای تجلی وحدت و همدلی همه عاشقان امام حسین(ع)

🎬 لزوم تهیه پیوست رسانه‌ای و اقدامات فرهنگی رویداد بزرگ اربعین

🎬 سخنان استاندار کرمان در ستاد اربعین استان

سرمقاله وطن امروز/ در جنگل کاخ سفید

از چشمان استثنایی تا ضربات مرگبار؛ چگونه میگوی آخوندکی به جانوری بی‌نظیر تبدیل شده است؟

آخرین وضعیت پروازها در آسمان ایران