کرمان رصد

آخرين مطالب

نماینده سابق: «جنگ» خط قرمز ایران و آمریکا است مقالات

نماینده سابق: «جنگ» خط قرمز ایران و آمریکا است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«جنگ» در حال تبدیل شدن به خط قرمز، هم برای ایران و هم برای آمریکا است. به ویژه پس از قراردادهایی که ترامپ در منطقه بست، که بیش از 4 تریلیون دلار قرارداد را شامل می شد، فقط یک جرقه جنگی باعث می شود که کل دستاوردهای ترامپ در قالب سودآورترین اثر یک سیساتمدار از بین برود. همین موضوع باعث می شود که جنگ به خط قرمزی برای طرفین تبدیل شود. اگر مسئولان وزارت خارجه بتوانند از این موضوع استفاده کنند، خواهند توانست از بن بست دیپلماسی اقتدار طلب ترامپ خارج شوند
موضع تند استیو ویتکاف درباره غنی سازی اورانیوم ایران از یک سو و واکنش عباس عراقچی به این اظهارات از سوی دیگر، نشان می دهد، مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، با چالش‌های جدی روبه رو است. طرف آمریکایی خواهان توقف کامل برنامه هسته ای شده اما طرف ایرانی معتقد است غنی سازی حق غیرقابل مذاکره ایران است.
«حشمت الله فلاحت پیشه»، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در گفت‌و‌گو با فرارو به تحلیل شرایط موجود پرداخته است:
ترامپ به دنبال توافق به عنوان گزارش 6 ماه اول کاری خود است
حشمت الله فلاحت پیشه به فرارو گفت: «چند عامل در موضع گیری های اخیر آمریکایی ها در خصوص مذاکرات نقش دارد. عامل اول این است که تا هفته گذشته، آمریکایی ها سعی کردند سفر ترامپ به منطقه در یک فضای آرام رخ دهد و این مواضع را مطرح نمی کردند. بنابراین دیدیم که دقیقا بعد از سفر ترامپ بود که مواضعی تند از سوی ترامپ و ویتکاف درباره ایران مطرح شد. آمریکایی ها در درجه اول به دنبال توافق موقت با ایران خواهند بود. درواقع آمریکایی ها به دنبال نوعی از توافقند که بر اساس آن، ایران برنامه های خود را به حالت تعلیق در آورده و تغییر معناداری نیز در تحریم ها شکل نگیرد. اما اصل توافق به عنوان یک گزارش کار شش ماهه اول دولت ترامپ اعلام شود. این بخشی از برنامه گام به گام ترامپ است و او ترجیح می دهد بعد از اعلام این موضوع، به سراغ اجرای سایر برنامه های خود در منطقه و در سطح بین الملل بپردازد.»
وی افزود: «اگر چنین توافقی شکل بگیرد، دوباره مدتی بعد، آمریکایی ها مواردی جدید را مطرح می کنند تا ایران را پای مذاکراتی تازه بکشانند و فقط ایران باشد که عقب نشینی می کند و در مقابل عقب نشینی معناداری در سیاست های ایالات متحده شکل نگیرد. این درواقع مهمترین هدفی است که آمریکایی ها دنبال می کنند و من معتقدم برخی از مسئولان ایرانی در دیپلماسی عمومی اشتباهاتی جدی داشته اند. از جمله این اشتباهات می توانم به مسئولی اشاره کنم که در شرایطی که هنوز طرح مشخصی از طرف آمریکایی ها اعلام نشده، یک طرفه اعلام کرده اند که ایران سوخت غنی شده خود را تحویل می دهد و به گونه ای سخن گفته شد که یاداور لیبی بود و آمریکایی ها نیز باور نمی کردند در ایران، مسئولی به گونه ای صحبت کند که شبیه به الگوی لیبی باشد.»
وزارت خارجه در تکاپوی رهایی از بن بست دیپلماسی اقتدارگرایانه ترامپ است
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم گفت:«معتقدم ترسِ قبل از دعوای برخی مسئولان ایران باعث شد آمریکایی ها مواضعی تندتر و جدی تر اتخاذ کنند. آن چه که وزارت خارجه ایران، در نهایت دنبال می کند این است که برنامه هسته ای ایران، شامل دستاوردهایی باشد که همه کشورهای عضو NPT دارند. ایران با این شرایط می تواند فعالیت های هسته ای خود را با نظارت های مورد نظر آژانس ادامه دهد و این درواقع مشابه همان چیزی است که همه کشورهای دنیا و حتی کشورهای فاقد بمب هسته ای نیز دارند. هرچه شرایط امنیتی شود، بهانه به دست آمریکایی ها و دوستان اسرائیلی آن ها خواهد داد که ایران را از حق مبتنی بر NPT خود دور کنند. بنابراین تکاپوی وزارت خارجه برای مذاکره با کشورهای اروپایی، کشورهای شرقی و کشورهای غربی نیز در همین راستا انجام می شود. این تکاپو بیشتر حاصل تلاش وزارت خارجه ایران برای رهایی از بن بست دیپلماسی اقتدارگرایانه ترامپ است. بسیاری از مسئولانی که تنگناهای امروز سیاست خارجی و به ویژه تنگناهای هسته ای حاصل اشتباهات گذشته آنان است، افرادی را شامل می شوند که از آن سوی بام افتاده اند.»
وی افزود: «وقتی آمریکایی ها ببینند برخی از افراطیون ایرانی مانع هر توافقی شده اند و 2 فرصت ایران را برای هر نوع توافقی از بین برده اند، اکنون نیز از سوی دیگر بام افتاده اند، طبیعتا دستور کارهای سنگین تری را برای تیم وزارت خارجه ایران مشخص می کنند. مشخص است که «جنگ» در حال تبدیل شدن به خط قرمز، هم برای ایران و هم برای آمریکا است. به ویژه پس از قراردادهایی که ترامپ در منطقه بست، که بیش از 4 تریلیون دلار قرارداد را شامل می شد، فقط یک جرقه جنگی باعث می شود که کل دستاوردهای ترامپ در قالب سودآورترین اثر یک سیساتمدار از بین برود. همین موضوع باعث می شود که جنگ به خط قرمزی برای طرفین تبدیل شود. اگر مسئولان وزارت خارجه بتوانند از این موضوع استفاده کنند، خواهند توانست از بن بست دیپلماسی اقتدار طلب ترامپ خارج شوند.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/725728/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محمود کریمی دهه اول محرم در چیذر ماندنی شد

پشت پرده طلاق تاکتیکی ترامپ از تل‌آویو

سرپرست جدید مجتمع مس شهربابک منصوب شد

بد و خوب گـازوئیل سه نرخی

پرونده ایران؛ ترامپ برنامه اروپا را خراب کرد

بندرعباس؛ انفجار پنهان ‌

مرگ‌‏های گران؛ تاثیر افزایش تعرفه‌‏های پزشکی بر بیماران

شکایت از مس رفسنجان به فیفا؛ نساجی در لیگ برتر می‌ماند؟

ترانه «صد سال تنهایی» با صدای امیر عباس گلاب

تکرار طرح راندن فلسطینی‌ها از نوار غزه؛ مقصد کجاست؟

یک تحلیلگر: مواضع متناقض واشنگتن بخشی از استراتژی دیپلماتیک امریکاست

میراث رئیسی

«ارابه‌های گیدئون»؛ طرح نظامی اسرائیل برای اشغال کامل غزه

پزشکیان آمده برخی پرونده‌ها را ببندد

نظریه وجود آب جاری در مریخ رد شد

کدام مدل هوش مصنوعی «اوپن‌ای‌آی» بهتر است؟

دیدار مردمی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

نگاه اخلاق‌ مدارانه فعالان درمانی بنیاد عامل کسب موفقیت است

طرح فروش دو خودرو کرمان موتور؛ یکی زیر قیمت و آن دیگری بالای قیمت بازار

ستاره جدید پرسپولیس، تماشاگر دربی 4-2 (عکس)

وعده فرماندار بم برای رفع مشکلات مردم مناطق روستایی بخش بروات

پای فیفا به پرونده مس رفسنجان باز می شود؟

هواداران نساجی سراغ فیفا رفتند؛ پای فیفا به پرونده مس رفسنجان باز می شود؟

بیانیه باشگاه ملوان علیه گل‌گهر سیرجان در آستانه نیمه‌نهایی جام حذفی

ضرورت استفاده از علم روز و پژوهش به وسیله هیات ورزش‌های دانشگاهی

ورزش‌های دانشگاهی تبلور واقعی وفاق بین بخشی هستند

از حادثه تلخ درگذشت یک عکاس در ورزشگاه آزادی تا سرکار رفتن یک قهرمان المپیک

نماینده سابق: «جنگ» خط قرمز ایران و آمریکا است

فعال اصلاح‌طلب: آمریکایی‌ها آنچه بنا دارند در مذاکره بگویند را علنی نمی‌کنند

روایت وزیر اقتصاد رئیسی از عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم

دیپلمات پیشین: نباید میز مذاکره را به هم زد

انتقاد «سازندگی» از تبلیغ سایت همسریابی در صداوسیما

بیل گیتس: هوش مصنوعی نمی‌تواند این 3 شغل را از انسان‌ها بگیرد

محمود کریمی برنامه محرم در کربلا را لغو کرد

تبدیل اتوبان کرمان- باغین به آزاد راه

پیگیری تحقق سهم 4درصدی نوسازی در بافت‌های فرسوده

سرمربی اسبق استقلال شجاع خلیل‌زاده را از دست دلالان نجات داد!

سارق موزه شاه نعمت‌الله ولی دستگیر و اموال سرقتی عودت داده شد

پروازهای رایمون روی آسمان کیش؛ برقراری پروازهای تهران–کیش

ثبت اختراعی نوآورانه در حوزه مدیریت شهری و روستایی

مسابقه بنیامین فرجی مقابل ووجین کره‌ای که با شکست همراه شد

جدایی رسمی گزینه سپاهان با پوستر گودلاک!

ترابی سرانجام جواب درویش را داد

رکورد جذاب لیگ نخبگان برای ایران و استقلال!

گل‌محمدی با قرمزها دو ساله بست

تارگت شماره یک استقلال؛ تکنیکی‌ترین هافبک ایران

بن‌بست غنی‌سازی؟

سازندگی مطرح کرد: دلواپسان ناصادق

ملی‌گرایی افراطی، هند را از درون می‌بلعد!

کیش به خانم وزیر