ماماهای کرمان برای تشویق فرزندآوری گردهم آمدند
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - _ جلسه معایب تک فرزندی همزمان با هفته جمعیت با حضور ماما های شهرستان کرمان و همچنین برای ماماهای دیگر شهرستانهای استان کرمان به شکل مجازی برگزار شد.
دکتر نوذر نخعی مجری طرح هزار روز طلایی دراین مراسم گفت: اگر بتوانیم معایب تک فرزندی را برای خانوادهها به شکل واقعی مطرح کنیم میتوانیم به افزایش فرزند آوری کمک کنیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
استاد پزشکی اجتماعی درباره معایب مساله تک فرزندی گفت: استانلی هال تک فرزند بودن را یک بیماری میداند این بحث 100 سال قبل مطرح شد، دیگربنیان گذاران روان شناسی نیز تک فرزندی را به سبب آسیبهای اجتماعی بعدی آن نکوهش کردهاند.
وی با اشاره به اینکه باید آسیبهای تک فرزندی برای تمام خانوادهها گفته شود، افزود: اکنون دراغلب کشورهای غربی تک فرزندی را رد میکنند ولی در ایران هنوز معایب این مساله برای خانواده وجامعه به شکل جدی تشریح نشده است.
نخعی تصریح کرد: کار مامهندسی افکار در حوزه سلامت است و باید برای جلوگیری از بحرانهای بعدی تک فرزندی را رهاکرده و رو به فرزندآوری بیاوریم.
وی تاکید کرد: دو علت که فرزندان تک فرزند را متفاوت میکند نداشتن خواهر و برادر ونحوه برخورد اشتباه پدر ومادر با وی به سبب تک بودن است که در این بحث پروفسور کامرون استاد علوم اجتماعی آمریکا میگوید مهدکودک و هم سن وسالان هیچ گاه جای خواهر و برادر را نمیگیرند.
وی بیان کرد: باید ماماهای محترم سطح آگاهی خود را با مطالعه کتابهای تک فرزندی افزایش داده و کتابهای مورد نظر طرح را به مادرانی که برای واکسن 12 ماهگی میآید هدیه کنید و همزمان درخصوص این مساله به شکل شفاف وجدی با خانمهای مراجعه کننده صحبت شود.
استاد پزشکی اجتماعی استان گفت: باید معایب و مزایای این طرح با کمک شما در جامعه هدف مطرح شود.
محمدجعفری مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان نیز دراین مراسم با اشاره به اهمیت مساله جمعیت ، اظهار کرد: آرزوی ما این است که در بیمه انعکاس دهنده خوبی باشیم از مسائل و نیازها و با اجرای طرحهایی مانند هزار روز طلایی از وضعیت فعلی جمعیت خارج شویم.
وی تصریح کرد: بیمه سلامت برای بحثهای ناباروری طرحهای خوبی اجرا کرده و پوشش بیمهای تا 90 درصد برای درمان ناباروری میپردازد.
وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم مشکل کشور پرتقال در افزایش تک فرزندی و در ادامه افزایش آماربالای طلاق را دچار نشویم.
رضا زاده رییس مرکز بهداشت شهرستان کرمان نیز در این مراسم گفت: بحث قانون جوانی جمعیت 3 سال قبل مطرح شد، اما سیاستهای فرزند آوری در واقع درسال 93 توسط رهبرانقلاب مطرح شد که مورد غفلت وافع شد.
وی بیان کرد: قانون جوانی جمعیت به ما تحت عنوان طرح آمایش امید ابلاغ شده باید نرخ باروری ما که به شدت کاهش پیدا کرده است به نرخ 2.5 تا سال 1407 برسیم.
رضا زاده تاکید کرد: قرار ما این است که از 17 خرداد به نحو کامل بین ماماهامباحث فرزندآوری مطرح شود، چون بحث اقناع سازی با ماما است.
وی تصریح کرد: طبق گفته مدیران، اولویت اصلی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بحث جوانی جمعیت است و در جلسات مختلف نیز مطرح شده است.
وی بیان کرد: اگر با همین روش جلو برویم سال 1429 درکشور ما 31 درصد جمعیت سالمند هستند یعنی کاهش جمعیت مولد و پیامد آن اتفاقات ناگوار رخ میدهد که میتوان از امروز برای جلوگیری از این مساله برنامه ریزی کرد.
وی با تاکید بر مهندسی معکوس در طرحهای باروری گفت: اگر روزی آمار بالای وازکتومی و عقیم سازی جامعه بارور مایه افتخارمان بود باید افزایش فرزندآوری مایه افتخار و تلاش باشد.
رضا زاده گفت: در بحث جمعیت شناسی مساله تله جمعیتی نگران کننده است و ابلاغهایی که در طرح جوانی جمعیت مطرح است را باید به شدت جدی گرفت.
وی تاکید کرد: باید از ظرفیت شخصیتهای کاریزماتیک مخله خودتان نیز در کنار دیگر مسائل برای تشویق افراد جهت افزایش جمعیت کمک گرفت.
رضا زاده تاکید کرد: دغدغه مان باید آینده فرزندان و کشور باشد وطرح هزار روز طلایی را برای کشور و وطن جدی بگیریم.
در پایان مراسم سوگند نامه طرح آمایش امید با هدف افزایش نرخ باروری قرائت شد.
-
سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵:۴۶
-
۸ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/725622/