لزوم ایجاد صنایع فرآوری دانههای روغنی در استان کرمان
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - ایسنا / رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با اشاره به شیوه سنتی برداشت و روغنگیری کنجد در منطقه گفت: تمرکز استان باید روی ایجاد صنایع وابسته باشد و کنجد میتواند در منطقه ما جایگاه پیدا کند.
احمد احمدپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان درباره کشت دانههای روغنی در جنوب کرمان اظهار کرد: بیشترین سطح زیرکشت دانههای روغنی مربوط به کنجد است که در شهرستانهای رودبار، جازموریان و قلعهگنج کشت میشود و بیش از 7150 هکتار است.
وی افزود: همچنین 250 هکتار سطح زیرکشت کلزار، حدود 120 هکتار آفتابگردان و حدود 40 هکتار گلرنگ در منطقه داریم.
احمدپور ضمن تاکید بر اینکه کشت دانههای روغنی باید تحت حمایت دولت باشد، تصریح کرد: حدود دو سال قبل گفتند شرکتهای بخش خصوصی به این حوزه ورود کنند اما بخش خصوصی که کارخانه روغنکشی باشد را در جنوب استان کرمان حداقل نداریم و کنجد ما برای فرآوری به استانهای دیگر(یزد) میرود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره به اینکه بحث مکانیزه شدن هم مشکل است، افزود: هنوز برداشت کنجد به صورت سنتی است و هزینه زیادی میبرد. البته در آفتابگردان و کلزا مقداری مکانیزه است اما صنایع وابسته نداریم.
وی اظهار کرد: دانههای روغنی در بازار متقاضی ندارند و فقط کارخانهها آن را میخرند. به همین دلیل باید بخش خصوصی فعالی باشد که بتواند به صورت کشت قراردادی محصول را خرید کند. اکنون نیز در برخی استانها کارخانههای روغنکشی زیاد است و کارخانه با کشاورز قرارداد میبندد و میگوید این میزان کشت انجام دهید و من میخرم.
احمدپور با اشاره به مشکلات فروش دانههای روغنی در جنوب کرمان بیان کرد: به دلیل اینکه کشتهای دیگر مانند سیب زمینی، پیاز و ... در منطقه خیلی رایج است، خیلی استقبالی برای کشت دانههای روغنی نمیشود و نیاز به یکسری مشوقها وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان گفت: نخستین مورد، فعالیت بخش خصوصی و ایجاد کارخانه روغنکشی است یا اینکه دولت چتر حمایتی قرار دهد.
وی به اقدامات انجام شده در زمینه جذب سرمایهگذار در این حوزه اشاره کرد و افزود: فراخوانهای زیادی دادیم و اعلام حمایت کردیم اما به دلیل اینکه سطح زیرکشت قابل ملاحظه نیست، کسی استقبال نمیکند.
احمدپور همچنین به فعالیت یکسری کارگاههای کوچک در روغنگیری کنجد در جنوب کرمان اظهار کرد: این کارگاهها از سال گذشته فعال شده و در آفتابگردان نیز انجام میشود اما تمرکز استان باید روی کنجد باشد زیرا میشود صنایع وابسته را ایجاد کرد و کنجد میتواند در منطقه ما جایگاه پیدا کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه میزان برداشت کنجد و کلزا در هر هکتار، یک و نیم تن است؛ بیان کرد: اکنون محصول خام فروخته میشود و متاسفانه صنایع فرآوری در استان کرمان نیست.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در کارگاههای کوچک روغنگیری کنجد در منطقه انجام میشود، گفت: 2000 هکتار باغ زیتون نیز در منطقه جنوب کرمان داریم و درآمدزا شده و در کارگاههای فراوری کوچک روغنگیری انجام میشود اما صنایع فرآوری نداریم.
-
دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۲:۰۱
-
۶ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/725340/