کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله جام جم/ امنیت و توسعه در منطقه، تجزیه ناپذیر است مقالات

سرمقاله جام جم/ امنیت و توسعه در منطقه، تجزیه ناپذیر است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - جام جم / «امنیت و توسعه در منطقه، تجزیه ناپذیر است» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم علیرضا عنایتی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
دیروز و ‌امروز، در هفته پایانی اردیبهشت‌ماه برای مرکز مطالعات وزارت خارجه ایران ایامی به‌یادماندنی است. اصحاب فکر و اندیشه و سیاست و اقتصاد از خلیج‌فارس و دیگر نقاط در این دو روز در تهران گرد هم آمدند تا با همفکری و تبادل آرا و اندیشه از امنیت، توسعه، سیاست و اقتصاد در خلیج‌فارس و غرب آسیا سخن بگویند و الگوهای همگرایی را به بحث وگفت‌وگو و بررسی بگذارند.
جمهوری اسلامی ایران براساس مبانی، ارزش‌ها و منافع خود همواره گفت‌وگو و تبادل آرا را یکی از نقاط کانونی سیاست خارجی خود می‌داند. گفت‌وگوهموارکننده دیپلماسی وصلح بوده وعدم گفت‌وگوموجبات تعمیق سوء‌برداشت‌ها و سوء‌تفاهمات و واگرایی و بی‌اعتمادی بوده است.نفع همه بازیگران در منطقه غرب آسیا و خلیج‌فارس کاستن از دور باطل تنش‌های منطقه‌ای و افزودن عنصر همکاری و هم‌افزایی برای رسیدن به امنیت پایدار است‌. بیش از چند‌دهه تجربه ناموفق واگرایی، تنش و جنگ متأثر از مداخله عامل خارجی منتج از یک فوبیای برساخته غیرواقعی، همه بازیگران منطقه را به لزوم تغییر در نگرش و رویکردی نوین مبتنی بر گفت‌وگو و همکاری سوق می‌دهد. خلیج‌فارس نیازمند یک پارادیم جدید است تا بتواند خود را همصدای دیگر نهادهای منطقه‌ای و جهانی مطرح کند. در این دیدگاه یک خلیج‌فارس وجود دارد و هشت کشور حاشیه‌ای که در ساخت آن مسئولیت مشترک دارند. جمهوری اسلامی همواره امنیت در خلیج‌فارس را یکپارچه و فراگیر عنوان کرده است. شمال وجنوب خلیج‌فارس مشترکادر تنش وبحران زیان می‌بینند ویاشریک منافع توسعه وامنیت خواهندبود. در خلیج‌فارس، هم امنیت تجزیه‌ناپذیر است وهم توسعه.امنیت وتوسعه پایدارمرهون همبستگی وهمکاری همه بازیگران آن است.جمهوری اسلامی همواره ثبات، توسعه امنیت وآرامش درمنطقه غرب آسیا و خلیج‌فارس را هم‌راستا با ثبات و توسعه خود می‌داند و هرگونه عامل تنش و ناامنی درمنطقه را مخل ثبات و توسعه خود تعریف کرده است. امنیت و توسعه منطقه‌ای، مفاهیم پیوسته و غیر‌قابل‌تفکیکی‌هستند. مارس 2023 و احیای مناسبات دو کشور بزرگ و اثرگذار منطقه، یعنی ایران و عربستان نشان داد که هیچ مسیری به‌جز گفت‌وگو و تعامل راهگشای مسیر مسدود دیپلماسی نیست. موفقیت دیپلماتیک ریاض و تهران آثار مثبتی در مناسبات دوجانبه و شعاع منطقه‌ای به‌همراه داشته‌است.احیای مناسبات تهران و عربستان، افزایش تعاملات بین ایران با کویت و امارات متحده عربی درسطوح‌ مختلف از جمله مراودات نظامی، ارتباط مؤثر با بحرین و تعمیق همکاری‌ها با قطر و عمان جملگی شواهد خردورزی عمومی در منطقه است.توان و ظرفیت منطقه با هشت کشور ساحلی خلیج‌فارس به‌عنوان حلقه وصل شرق، غرب، شمال وجنوب می‌تواند فراترازبخش روابط دوجانبه تجربه جدیدی را درقالب همکاری این کشورهانشان دهد.گفت‌وگو ونشست تهران با حضور مهمانان، به‌ویژه مهمانان خلیج‌فارس ا‌زجمله پادشاهی عربستان سعودی و شورای همکاری می‌تواند نقطه شروع این رویکرد جدید باشد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/725320/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یمن؛ وقتی F-35 تا آستانه سقوط رفت

جولان قاچاق در مناطق آزاد

پینگ‌پنگ غنی‌سازی

جعبه سیاه نقل‌وانتقالات؛ رونمایی از خارجی‌های تبریز

شکست بیسبال ایران مقابل فلسطین در غرب آسیا

زیدآبادی نوشت: تابوشکنی از مصدق و تابوسازی از دشمنانش؟

ترامپ- نتانیاهو؛ تنش و نه واگرایی

علیه قاچاق سوخت

سارقان؛ کم‌سن‌تر، خشن‌تر و بیشتر

بهارستان علیه زنان؟

راه اندازی سامانه جدید ثبت نام تسهیلات بافت های فرسوده در لرستان

اخراج گری لینکر از BBC به خاطر حمایت از فلسطین

شکار بزرگ از اصفهان؛ دروازه‌بان تیم ملی با پرسپولیس بست

دیپلماسی به وقت اروپا

مناظره قبل از مذاکره

راهبرد گره‌گشا

قیمت خرید و اجاره آپارتمان در اندیشه + جدول

اندیشه را که محدود کنیم، از تمدن سازی دور می‌شویم

برگزاری مسابقات فوتسال کافا در کیش قطعی شد

توسعه پاراموی‌تای از اهداف فدراسیون جانبازان و توان یابان

پایان رقابت‌های ووشو قهرمانی کشور با قهرمانی زنجان

درخواست کارترون از سپاهان برای جذب مهاجم خارجی

زمان مراسم توپ طلا 2025 اعلام شد

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام از اولویت‌های استان است

ماجرای جنجالی هدیه اشرافی قطری‌ها به ترامپ

شرکت بیش از 57 هزار دانش‌آموز کرمانی در امتحانات نهایی

اربعین جلوه ای از ایمان و حضور داوطلبانه مردم است

هاشمی: باید دغدغه‌های ورزش ناشنوایان را برطرف کنیم

میزبانی تورنمنت فوتسال کافا به جزیره کیش رسید

استفاده از نانوحامل‌های هوشمند برای توقف رشد سرطان پستان

عاملان نزاع دسته جمعی در شهرستان بم دستگیر شدند

نماد‌های مشکوک در معاملات 29 اردیبهشت 1404 کدامند؟

تکرار حوادث معادن این‌بار در معدن زغال‌ سنگ «ماهان» آمل/ مصدومیت یک معدنچی بر اثر برخورد با واگن

آمادگی دستگاه های اجرایی کرمان برای بهره گیری ازظرفیت های قانون بودجه

دستگیری عاملان افزایش مصرف برق با 19 دستگاه ماینر در شهر کرمان

دستگاه‌های خدمات‌رسان موظف به تامین زیرساخت‌های مسکن ملی هستند

2 انتصاب جدید در فرمانداری های گیلان

سرمقاله اطلاعات/ مگر خودمان مهربانی کنیم

چگونه شی جهان را به کشورش وابسته کرد؟

سه‌گانه علم، آداب و اندیشه در حکمت پنجم نهج‌البلاغه

بازخوانی اندیشه‌های خیام؛ میان جبرگرایی و بهره‌مندی از زندگی

داروی سرطان در اعماق بدن چاپ می شود

مدیرعامل باشگاه مس رفسنجان با امام جمعه رفسنجان دیدار کرد

هوای استان کرمان گرم و غبارآلود می شود – آفتاب نو | اخبار ورزشی

مدیرعامل باشگاه مس با امام جمعه رفسنجان دیدار کرد

سند بازآفرینی شهری قزوین نیازمند بازنگری و به‌روزرسانی است

بازآفرینی شهری نقش مهمی در حل معضل بافت‌های‌ فرسوده دارد

مرغ سه رب

باز آفرینی بافت تاریخی خیابان لاله زار

وعده مومنی برای حضور پرقدرت تیم فوتبال مس رفسنجان در لیگ بیست‌وپنجم