کرمان رصد - طرح بازیابی آب معدن طلایهداران مس جیرفت با سرمایهگذاری 2000 میلیارد تومانی و ظرفیت بازیابی روزانه 16 هزار مترمکعب آب، در هفته دولت به بهرهبرداری رسید.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان ؛بهنام سعیدی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس در مراسم بهرهبرداری از این طرح گفت: این طرح برای افزایش بهرهوری مصرف آب، کاهش برداشت آب تازه و مدیریت پساب حاصل از فرآیند فلوتاسیون در معدن مس طلایهداران جیرفت اجرا شده است.
محمد مجاز سرپرست سازمان صمت جنوب کرمان- هم با اشاره به اهمیت اجرای طرحهای زیربنایی در بخش معدن، بر لزوم توجه ویژه به مدیریت منابع آب و الزامات زیستمحیطی تأکید کرد.
محمد مجاز افزود: طرح بازیابی آب شامل دو بخش تیکنر و فیلترپرس است که در مرحله نخست، امکان بازیابی حدود 60 درصد از آب مورد استفاده در فرآیند از طریق بخش تیکنر فراهم شده و با بهرهگیری از فیلترپرس، این میزان به بیش از 80 درصد افزایش مییابد.
بگفته وی: این طرح با سرمایهگذاری حدود 2000 میلیارد تومان و مدت 10 ماه اجرا شده که تیکنر این طرح با قطر 30 متر و حجم 2780 مترمکعب، ظرفیت بازیابی آب حدود 16 هزار مترمکعب در روز را دارد.
سرپرست سازمان صمت جنوب کرمان افزود: کاهش مصرف آب تازه در فرآیند فلوتاسیون، کاهش حجم باطله ورودی به سد باطله و کاهش آلودگی زیستمحیطی ناشی از نفوذ آبهای باطله را از مهمترین دستاوردهای اجرای این طرح برشمرد.