چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴
اقتصادی

معضل کمبود نهاده دامی همچنان پابرجاست

معضل کمبود نهاده دامی همچنان پابرجاست
کرمان رصد - مهر /رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن، گفت: توزیع نهاده دامی بسیار محدود است به‌طوری‌که خرید را شبیه مسابقه ...
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - مهر /رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن، گفت: توزیع نهاده دامی بسیار محدود است به‌طوری‌که خرید را شبیه مسابقه لاتاری و خرید خودرو کرده؛ یعنی پس از عرضه در کمترین زمان ناموجود می‌شود.
رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی حکایت از نابه‌سامانی اقلامی مثل برنج، گوشت، تخم‌مرغ، لبنیات و… دارد. مشکل اصلی در این خصوص به تأمین ارز برمی‌گردد که به دلیل کاهش اعتبار آن در بودجه، نهاده دامی به اندازه کافی تأمین نشد و دامداران با بیان اینکه بیش از 6 ماه پول نهاده را پرداخت اما نهاده‌ای دریافت نکردند نسبت به این رویه گلایه‌مند هستند.
هر کیلو گرم گوشت مرغ با وجود قیمت مصوب 137.500 تومان در بازار بین نرخ مصوب و 155 هزار تومان در نوسان است. همچنین تخم‌مرغ با قیمت مصوب هر کیلو گرم 92 هزار تومان به شانه‌ای 180 تا بیش از 250 هزار تومان با اوزان حدود 1.8 کیلو گرم رسیده است.
بازار
حمیدرضا کاشانی، رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن درباره نوسان قیمتی تخم‌مرغ در بازار کالاهای اساسی به خبرنگار مهر گفت: همچنان مرغداری‌ها در تأمین خوراک طیور دچار مشکل هستند و نهاده‌ای توزیع نمی‌شود.
وی افزود: نهاده دام و طیور نه در بازارگاه موجودی دارد و نه در بازار آزاد می‌توان پیدا و خریداری کرد. ذرت با قیمت مصوب 11.300 تومان به 38 تا 42 هزار تومان رسیده است؛ البته اگر پیدا شود. یا در بازار سویا هر کیلو گرم سویا با نرخ مصوب 20.900 تومان به 75 هزار تومان در بازار آزاد افزایش یافته است اما حتی با این قیمت هم مرغدار پیدا نمی‌کند.
این مسئول صنفی در پاسخ به این پرسش که آیا نهاده‌ای در بازارگاه برای خرید عرضه نمی‌شود، گفت: توزیع بسیار محدود است به طوری که خرید را شبیه مسابقه لاتاری و خرید خودرو کرده است؛ یعنی پس از عرضه محدود در کمترین زمان ناموجود می‌شود.
کاشانی اظهار کرد: بدون تأمین نهاده کنترل قیمت در بازار ممکن نیست زیرا در حال حاضر بهای تمام شده تولید هر کیلو گرم تخم‌مرغ برای مرغداران به 150 هزار تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه 16 قلم از واحدهای تولیدی مرغداری‌ها مثل دارو، واکسن، روغن، کارتن و… با ارز آزاد تهیه می‌شود، اظهار کرد: امروز قیمت ارز 30 درصد افزایش یافته و روغن یکی از خوراک‌های مورد نیاز واحدهای مرغداری است که از هر لیتر 40 هزار تومان به 120 هزار تومان افزایش یافته؛ ضمن اینکه توزیع محدود و قطره چکانی است.
رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن درباره وضعیت صادرات تخم‌مرغ هم گفت: بنا بر اعلام سازمان دامپزشکی کشور، صادرات فعلاً متوقف شده است.


نظرات شما