سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴
سیاسی

ظفرقندی: شاخص‌های سلامت ایران قابل دفاع است

ظفرقندی: شاخص‌های سلامت ایران قابل دفاع است
کرمان رصد - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه علنی مجلس گفت: شاخص‌های سلامت ایران قابل دفاع است؛ از ارتقای زیرساخت تا افزایش دندانپزشکان مناطق محروم، مواردیست که می‌توان به آنها اشاره کرد.
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه علنی مجلس گفت: شاخص‌های سلامت ایران قابل دفاع است؛ از ارتقای زیرساخت تا افزایش دندانپزشکان مناطق محروم، مواردیست که می‌توان به آنها اشاره کرد.

کرمان رصد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، 4 آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال اسدالله چراغی، نماینده مردم آبدانان، دره شهر و دهلران اظهار کرد: طرح این سؤال فرصت مناسبی برای تبیین خدمات انجام شده در حوزه سلامت است. حوزه سلامت از سطح بهورزان در روستا‌ها تا پرستاران، پزشکان و مدیران بیمارستان‌ها فعالیت‌های مستمر و مؤثری انجام می‌دهد که مجموع آنها جایگاه قابل ارائه‌ای برای نظام سلامت در سطح بین‌المللی ایجاد کرده است.
وی افزود: حوزه سلامت بر اساس شاخص‌های مشخص قابل ارزیابی است و اقدامات انجام‌شده در این بخش قابل بررسی، مقایسه و ارائه است. شاخص‌ها با استاندارد‌های جهانی و میانگین کشوری تطبیق داده می‌شود و بر این مبنا جمع‌بندی دقیق صورت می‌گیرد. حوزه سلامت شامل دو بخش اصلی است؛ نخست بخش مربوط به اورژانس‌ها، بحران‌ها، جنگ و حوادث غیرمترقبه، و دوم شاخص‌های نگهداشت و فعالیت‌های روزمره نظام سلامت و هر دو بخش دارای دستاورد‌هایی هستند که قابل دفاع و ارائه است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بسیاری از اقدامات مثبت حوزه سلامت در سال‌های گذشته و توسط نیرو‌های مختلف نظام درمان انجام شده، گفت: ارائه این اقدامات برای ایجاد امید و درک واقع‌بینانه از وضعیت سلامت ضروری است. بسیاری از چالش‌های حوزه سلامت ماهیت زیرساختی دارد. اصلاح این مسائل زمان‌بر است و نه در یک سال ایجاد می‌شود و نه در یک سال قابل ترمیم است. هدف از ارائه این گزارش، اطلاع‌رسانی شفاف به مردم و به‌ویژه جوانان درباره اقدامات گسترده و دستاورد‌های حوزه سلامت در سال‌های اخیر است.
وی افزود: حوزه سلامت بر اساس شاخص‌های بین‌المللی قابل ارزیابی است. سرانه تخت بیمارستانی، تعداد پزشک به ازای جمعیت، میزان دسترسی به تجهیزات فناوری مانند سی‌تی‌اسکن،‌ام‌آرآی و آنژیوگرافی، همچنین شاخص‌های مرگ‌ومیر نوزادان، کودکان زیر پنج سال، کودکان زیر یک سال و مرگ‌ومیر مادران از شاخص‌های اصلی ارزیابی عملکرد سلامت هستند. در مواردی که شاخص وجود ندارد نباید عملکرد کشور زیرسوال برود و دشمنان از آن سوءاستفاده کنند. در ده سال گذشته 63 هزار تخت بیمارستانی در ایران ایجاد شده که این رقم حدود 50 درصد مجموع تخت‌های موجود کشور است.
ظفرقندی گفت: در 14 ماه گذشته نیز 180 پروژه درمانی با ظرفیت 2 هزار و 133 تخت ایجاد شده و تا پایان امسال 3644 تخت دیگر در قالب 259 پروژه افتتاح خواهد شد. از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون 775 پروژه بهداشتی با زیربنای 170 هزار مترمربع اجرا شده و 535 پروژه دیگر با 200 هزار مترمربع زیربنا نیز در ماه‌های آینده تکمیل می‌شود. مجموع این پروژه‌ها حدود 1500 طرح بهداشتی در 14 ماه گذشته است.
وی با اشاره به سؤال نماینده ایلام درباره زیرساخت‌های درمانی گفت: سرانه تخت کشور 1.9 تخت به ازای هر هزار نفر است، اما این عدد در استان ایلام 2.4 تخت است. در سطح جهانی به ازای هر 400 تا 500 هزار نفر یک دستگاه‌ام‌آرآی وجود دارد، اما در ایران این عدد 1 دستگاه به ازای هر 250 هزار نفر است. استان ایلام با جمعیت 610 هزار نفر اکنون چهار‌ام‌آرآی فعال دارد و این تعداد تا پایان سال به شش دستگاه خواهد رسید. متوسط کشوری حدود یک سی‌تی‌اسکن برای هر 100 هزار نفر است، اما استان ایلام 7 سی‌تی‌اسکن فعال دارد که نشان‌دهنده وضعیت بهتر از میانگین کشور است.
وزیر بهداشت با اشاره به فشار‌های ناشی از تحریم‌ها، عدم تأمین اعتبارات، مشکلات بیمه‌ها، عدم تحقق هدفمندی و خرید راهبردی، و تحقق‌نیافتن یک درصد ارزش افزوده، گفت: با وجود این محدودیت‌ها، آمار‌ها و اقدامات انجام‌شده قابل ارائه و دفاع است. در سال گذشته 18 دندانپزشک جدید از محل سهمیه عدالت آموزشی به این استان اختصاص یافته است. مجموعاً 131 نفر از دندانپزشکانی که برخلاف تعهد در محل خدمت حاضر نشده بودند شناسایی شده‌اند و 18 نفر از آنها به ایلام اعزام شده‌اند. شاخص استاندارد، یک دندانپزشک به ازای هر 20 هزار نفر است؛ اما اکنون در ایلام به ازای هر 15 هزار نفر یک دندانپزشک فعال است و تمام مراکز استان دارای دندانپزشک هستند، جز دو مرکز که به‌صورت پاره‌وقت پوشش داده می‌شود.
وی افزود: برای افزایش ماندگاری نیروها، 78 درصد تعرفه خدمات دندانپزشکی در مناطق محروم افزایش یافته و امکان فعالیت در شیفت عصر نیز فراهم شده تا درآمد آنان دو تا سه برابر شود. عمر افرادی که تعهد دارند، اما در منطقه حاضر نمی‌شوند به دلیل مسائل مالی است که ما آن را مورد توجه قرار دادیم.
ظفرقندی از همکاری با بنیاد مستضعفان و کمیته امداد برای تجهیز و ارائه خدمات دندانپزشکی به دهک‌های یک تا سه خبر داد و گفت: پیشگیری در سراسر کشور آغاز شده و در حال اجراست. کاهش مرگ‌ومیر کودکان زیر یک سال و زیر پنج سال و همچنین کاهش مرگ‌ومیر مادران به حدود 22 مورد در صد هزار، شاخص‌هایی است که در سطح جهانی قابل ارائه است.
وزیر بهداشت با تأکید بر تجربه موفق نظام سلامت در بحران‌هایی مانند جنگ و حوادث غیرمترقبه گفت: وزارت بهداشت هم در شرایط بحرانی و هم در حوزه خدمات روزمره سلامت، وظیفه خود را انجام داده و ادامه خواهد داد.


نظرات شما