کرمان رصد

آخرين مطالب

«مرد معدنچی» ایستاده در قلب کرمان اجتماعي

«مرد معدنچی» ایستاده در قلب کرمان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / غروب 22 تیرماه، ابتدای بلوار شهدای زغالسنگ در شهر کرمان میزبان مراسم رونمایی از اِلمانی بود که نه فقط یک مجسمه، بلکه تجلی ارادت یک شهر به کارگران معدن است؛ کارگرانی که در اعماق زمین، برای لقمه‌ای نان حلال، با جان خود معامله می‌کنند.
تندیس «مرد معدنچی» با استفاده از قطعات فرسوده و مستعمل مکانیکی، به همت هنرمند خلاق خانم دهقان ساخته شده و در بلوار شهدای زغالسنگ نصب شد؛ محلی که خاطرات کارگران و خانواده‌هایشان در تار و پود آن تنیده شده است.
از تهدید، فرصت ساختیم
محسن تویسرکانی، شهردار کرمان در این مراسم با ابراز خرسندی از شکل‌گیری چنین رویدادی گفت: اِلمان مرد معدنچی در نقطه‌ای نصب شد که تا پیش از این، حادثه‌خیز محسوب می‌شد.
وی با اشاره به تلاش‌های مدیریت شهری افزود: در یک سال گذشته، بیش از 25 اِلمان شهری در کرمان نصب شده که نشانه‌ای از تحول در زیباسازی و هویت‌بخشی به فضاهای عمومی شهر است. اِلمان‌هایی همچون پرچم‌های بزرگ، مجسمه آتش‌نشان، پلیس و اکنون مرد معدنچی، یادآور تلاش و فداکاری اقشار مختلفند.
محمود ایرانمنش معاون شهردار کرمان نیز با اشاره به وجه هنری و زیست‌محیطی این اثر گفت: این مجسمه تماما از مواد بازیافتی ساخته شده؛ پیامی روشن برای نسل آینده که بازیافت می‌تواند منبع خلق زیبایی و فرهنگ باشد. این اثر نه تنها نمادی از تلاش کارگران زغال‌سنگ، بلکه الگویی برای بازآفرینی هنری در فضاهای شهری است.
کمساری عضو شورای اسلامی شهر کرمان نیز ضمن قدردانی از هنرمندان و عوامل اجرایی، بر اهمیت ثبت تصویری مشاغل سخت و مقدس در سیمای شهر تأکید کرد: صبح که یک کارگر معدن وارد تونل می‌شود، بازگشتش با خداست. این واقعیت باید در فضای شهری دیده و درک شود. از رفتگر تا آتش‌نشان، همه این مشاغل شریف، شایسته ثبت در حافظه بصری شهر هستند.
کرمان، الگویی برای مشارکت مردمی در زیباسازی
غلامرضا سالاری معاون اقتصادی استاندار کرمان نیز ضمن تحسین اقدامات مدیریت شهری، گفت: شهردار کرمان یکی از فعال‌ترین مدیرانی است که در این مدت دیدم. هنر در کرمان در خدمت هویت‌بخشی شهری قرار گرفته است. 
وی افزود: مردم با ارائه طرح و ایده‌های خود در ایجاد این اِلمان‌ها نیز در زیباسازی شهر مشارکت کنند. حتی می‌توان طرح‌هایی مانند اهدای نیمکت به یاد عزیزان در شهر را عملیاتی کرد.
تندیس «مرد معدنچی» تنها یک مجسمه نیست؛ نماد یک روایت پنهان در زیر خاک است. روایتی از کارگرانی که چراغ خانه‌هاشان را با شعله زغال روشن می‌کنند و بی‌صدا، ستون‌های اقتصاد را نگاه می‌دارند.
شهرداری کرمان با این اقدام، گامی در جهت تبدیل فضاهای خاکستری به نقاط هویت‌مند شهری برداشت. گرچه این تنها آغاز راه است، اما نوید شهری را می‌دهد که در آن، هر شهروند و هر شغل شریف، سهمی از زیبایی دارد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/735620/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جشن قهرمانی چلسی، قهرمان جام جهانی باشگاه‌ها

حرکت عجیب ستاره پاریس در فینال

سیدصالحی:نام‌ها جا‌به‌جا می‌شوند اما کارایی مهم است

قهرمانی چلسی در جام جهانی باشگاه ها؛ شیرهای لندن پی اس جی رو غافلگیر کردن!

وداع اندوهناک مرد فلسطینی با همسر و سه فرزندش (زیرنویس فارسی)

تحقیر غول‌کش به دست پالمر؛ چلسی با شکست پاریسن‌ژرمن قهرمان جهان شد

امیررضا معصومی در‌ تمرین تیم ملی جمهوری آذربایجان!

از مدیریت بحران تا میدان تخریب؛ پرونده‌ای علیه رئیس‌جمهور در پساجنگ

در اردوگاه‌های مرزی ایران و افغانستان چه می‌گذرد؟

چرا ترامپ از معامله با پوتین کنار کشید؟

رد موساد در جزیره فساد

کودتایی که وجود خارجی نداشت

جنگ و دیپلماسی در اتاق بیضی

راهکار ساده دانشمندان برای خواب بهتر: مصرف میوه و سبزیجات بیشتر

ترانه «دل مجنون» با صدای حجت اشرف زاده

پرتره فساد و جنون

پدر شهید: فقط دو ماه از خدمتش باقی مانده بود

ناامیدی از پوتین؛ ترامپ انبار تسلیحات آمریکایی را گشود

در دوراهی دیپلماسی و بازدارندگی!

«تصمیمات سخت» برای حفظ «هسته سخت 90 میلیونی»

پروژه خارق‌العاده در چین؛ وقتی زنبورهای واقعی به سایبورگ تبدیل می‌شوند

«مرد معدنچی» ایستاده در قلب کرمان

سایپا: واگذاری شرکت منوط به تصمیم وزارت صمت و سازمان خصوصی‌سازی است

تمدید مهلت ارائه اظهارنامه اشخاص حقیقی و حقوقی تا 31 شهریورماه

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه دوشنبه 23 تیر 1404

جشنواره گل بانوان فوتبالیست ایران در آسیا

گام‌های تقویت همبستگی

چالش پشت جبهه

خالص‌سازی با تصفیه بسیاری از نیروهای آگاه و کارشناس، کشور را دچار مشکل کرد

آلودگی هوای پایتخت ربطی به جنگ 12 روزه ندارد!

فیل‌ها با حرکات خود، خواسته‌هایشان را بیان می‌کنند

قیمت خودرو امروز یکشنبه 22 تیر 1404

پیش بینی بورس دوشنبه 23 تیر 1404

علت افزایش 50 درصدی بلیت پروازهای اربعین چیست؟

رونمایی از بمب جدید فجری‌ها؛ فرشید اسماعیلی

لیگ ملت‌ها؛ لیست تیم بحران‌زده برای هفته سوم

شنونده ترانه «لیلی» با صدای امیر عظیمی باشید

سرباز، جوان افتاد

منزل نو مبارک! روایتی از شهادت دانشمند هسته‌ای و خانواده‌اش

سردار رشید: هیچ امیدی به تغییر رفتار صداوسیما نیست

خروج از ان‌پی‌تی؛ جدی‌ترین واکنش ایران به اسنپ‌بک

شگفت‌زدگی 30 ریاضیدان برتر جهان از توانایی هوش مصنوعی

رقابت‌ شانه‌به‌شانه بیت‌کوین و طلا روی دور تُند

طرح بیمه سهام از فردا در بورس تهران اجرا می‌شود

لیست کامل نرخ بلیت اتوبوس اربعین اعلام شد

مدافع تیم ملی در تبریز؛ محرمی بین پرسپولیس و سپاهان، تراکتور را انتخاب کرد

صبح نو: این فیلم خانواده ستیز است

قمار ماشه

تهدید رئیس‌جمهور توسط نمایندگان تهران

عکس روز ناسا از «سحابی مورچه»