کرمان رصد

آخرين مطالب

مدل جدید هوش مصنوعی رفتار انسان را با دقت بی‌سابقه پیش‌بینی می‌کند علمي

مدل جدید هوش مصنوعی رفتار انسان را با دقت بی‌سابقه پیش‌بینی می‌کند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - زومیت / سامانه هوش مصنوعی جدیدی که به‌تازگی طراحی شده، می‌تواند «رفتار انسان را در هر موقعیتی» با دقتی بی‌سابقه پیش‌بینی کند.
محققان سیستم هوش مصنوعی جدیدی به نام قنطورس (Centaur) طراحی کرده‌اند که می‌تواند فرایندهای فکری و رفتاری انسان را بسیار دقیق‌تر از مدل‌های قبلی شبیه‌سازی و پیش‌بینی کند. این دستاورد می‌تواند راه را برای تحقیقات پیشرفته در زمینه‌هایی مثل روان‌شناسی، علوم شناختی و تعامل انسان و ماشین هموار کند.
مدل قنطورس با استفاده از بیش از 10 میلیون تصمیم واقعی که شرکت‌کنندگان در آزمایش‌های روان‌شناسی گرفته بودند آموزش دیده است. محققان در مقاله‌ی منتشر شده‌ی خود گزارش دادند که این مدل توانسته با دقتی حدود 64 درصد، طرز فکر و رفتار انسان را پیش‌بینی و بازسازی کند.
بازار
قنطورس با مجموعه‌ داده‌ی رفتاری بسیار بزرگ آموزش داده شده است
مدل‌های پیشین هوش مصنوعی تا حدی می‌توانستند رفتار انسان را پیش‌بینی کنند، اما نه با این سطح از دقت. برندن لیک، محقق روان‌شناسی و علم داده در دانشگاه نیویورک که در تحقیق مشارکت نداشت، به لایس‌ساینس گفت: «قنطورس از نظر توانایی پیش‌بینی، یک گام فراتر از مدل‌های قبلی است.»
قنطورس چیست؟
قنطورس نوعی مدل هوش مصنوعی است که بر پایه‌ی فرآیندهای شناختی انسان طراحی شده و با استفاده از مجموعه داده‌ی منتخب به نام Psych-101 آموزش دیده است. طبق گفته‌ی محققان، این مجموعه شامل داده‌های رفتاری بیش از 60هزار نفر در 160 آزمایش روان‌شناسی مختلف است که در مجموع بیش از 10 میلیون تصمیم فردی را دربرمی‌گیرد. محققان پروژه معتقدند که این مجموعه داده ممکن است بزرگ‌ترین پایگاه داده‌ی رفتاری انسانی در جهان باشد.
مارسل بینز، نویسنده‌ی اصلی مقاله و محقق مؤسسه‌ی هوش مصنوعی انسانی‌محور هلمهولتز در آلمان، توضیح داد: «در اصل، ما به مدل، نسخه‌ای کامل از روند یک آزمایش روان‌شناسی را نشان می‌دهیم که شامل تمام آنچه شرکت‌کننده شنیده، دیده یا انجام داده است.» سپس محققان از مدل خواستند که انتخاب‌های شرکت‌کنندگان را در موقعیت‌های خاص پیش‌بینی کند. اگر مدل، انتخابی متفاوت با رفتار واقعی شرکت‌کننده ارائه می‌داد، محققان مدل را با تصحیح آن انتخاب، مجددا تنظیم می‌کردند. این فرایند بارها و بارها تکرار شد تا زمانی که قنطورس بتواند به‌طور مداوم پیش‌بینی‌های درستی ارائه دهد.
مدل قنطورس هنگام آزمایش در مقایسه با چندین مدل شناخته‌شده‌ی دیگر در حوزه تفکر انسانی، در تمامی موارد عملکرد دقیق‌تری در پیش‌بینی رفتار انسان از خود نشان داد. این مدل ویژگی منحصربه‌فردی دارد که می‌تواند انتخاب‌های انسان را حتی در شرایطی که در زمان آموزش هرگز با آن‌ها روبه‌رو نشده، پیش‌بینی کند.
نکته‌ی جالب توجه این است که مدل قنطورس توانایی سازگاری با موقعیت‌های در حال تغییر را نیز دارد و حتی می‌تواند زمان واکنش انسان‌ها را هم پیش‌بینی کند. بینز می‌گوید: «ما ابزاری ساخته‌ایم که مثل آزمایشگاهی مجازی به ما امکان می‌دهد رفتار انسان را در هر موقعیتی که به زبان طبیعی توصیف شده باشد پیش‌بینی کنیم.»
بینز و تیمش قصد دارند مدل جدید را به‌صورت مستمر بهبود دهند. آن‌ها امیدوارند مجموعه‌داده‌ی Psych-101 را با اضافه‌کردن اطلاعات جمعیت‌شناختی و روان‌شناختی از جمله سن، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و ویژگی‌های شخصیتی گسترش دهند تا توانایی‌های آموزشی مدل را تقویت کنند. این جزئیات به مدل قنطورس امکان می‌دهد رفتارها را بر اساس ویژگی‌های فردی افراد پیش‌بینی کند.
هدف بعدی محققان استفاده از قنطورس به‌عنوان نماینده‌ای از مغز انسان برای بررسی این موضوع است که آیا الگوهای خاصی که در پردازش داده‌های این برنامه دیده می‌شوند، با تصمیم‌گیری‌های مشخص در انسان همبستگی دارند یا نه. به گفته‌ی آن‌ها، این اطلاعات می‌تواند به پاسخ‌دادن به پرسش‌هایی درباره‌ی نحوه‌ی پردازش اطلاعات در انسان و تفاوت تصمیم‌گیری بین افراد سالم و افراد دارای اختلالات روانی کمک کند.
بینز می‌گوید: «در حال حاضر، اساساً یک مدل جعبه‌سیاه داریم که به‌خوبی رفتار انسانی را پیش‌بینی می‌کند.» یعنی آن‌ها می‌دانند قنطورس چه تصمیمی را پیش‌بینی می‌کند، اما هنوز نمی‌دانند این مدل چطور به آن تصمیم رسیده است.
مشخص نیست قنطورس فرآیندهای ذهنی انسان را مدل‌سازی کرده، یا فقط نتایج را تقلید می‌کند
به گفته‌ی لیک، پرسش مهم کنونی این است: آیا قنطورس فقط رفتارهای انسان را پیش‌بینی می‌کند، یا واقعاً فرآیندهای شناختی درونی ما را بازآفرینی می‌کند؟ او این پرسش را مطرح می‌کند: «آیا این مدل واقعاً فرآیندهای ذهنی انسان را مدل‌سازی کرده، یا فقط نتایج را تقلید می‌کند؟»
مدل قنطورس افق‌های تازه‌ای را در حوزه‌های روان‌شناسی و تحقیقات سلامت می‌گشاید. از جمله کاربردهای آن می‌توان به پیش‌بینی رفتار انسان در موقعیت‌های بالینی، طراحی اولیه و تحلیل آزمایش‌های روان‌شناسی اشاره کرد. برای نمونه، محققان می‌توانند با استفاده از این مدل، روش‌هایی را برای طراحی آزمایشی بیابند که پدیده‌ی مورد نظر را با وضوح بیشتری نشان دهد یا به تعداد شرکت‌کنندگان کمتری نیاز داشته باشد.
دکتر لیک، بیش از همه از کاربردهای آموزشی مدل هیجان‌زده است. او می‌گوید: «در بلندمدت، اگر بتوانیم پیش‌بینی کنیم یک دانش‌آموز چگونه یاد می‌گیرد و مسائل را تحلیل می‌کند، آن‌گاه می‌توانیم تأثیر راهبردهای مختلف آموزشی را شبیه‌سازی کنیم؛ چیزی که می‌تواند معادلات آموزش را به‌کلی تغییر دهد.»
مطالعه در نشریه‌ی نیچر منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/735273/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قدردانی ازحضور مقتدرانه مردم در مواجهه با جنگ تحمیلی اسرائیل

پرچم مقدس ایران اسلامی، همواره بر فراز و در اهتزاز

دیدار با خانواده شهیدان حمله تروریستی اسرائیل در کرمان

نقره‌داغ شکدم

تندروها یا فریب جنگ روانی دشمن را خورده‌اند یا نیروهای این جنگ هستند

تصویری روشن از «آینشتاین»

28 شهید تجاوز صهیونیستی در گیلان تشییع و تدفین شدند

عیادت و پیگیری مشکلات خانواده شهدای حملات تروریستی در سفر دو روزه معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران به مازندران

دستگیری سارق سابقه‌دار طلا در بم

حجاب و عفاف؛ نمادکرامت وعزت

تحلیل تجارت نیوز از شاخص فلاکت کشور

تجلیل ازقهرمانان فوتسال ناشنوایان جهان در کرمان

قدردانی حضور مقتدرانه مردم در مواجهه با جنگ تحمیلی اسرائیل

ما هم بنده خدا هستیم

پیام واشنگتن برای متحدان و دشمنان

بارش سیل آسای درجنوب کرمان

پیگیری اجرای طرح‌های راهسازی در شهربابک ورفسنجان

گونه کمیاب گربه پالاس در جیرفت مشاهده شد

دستور معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح نرخ پروازهای اربعین

جزئیات انتشار عرضه اوراق تبعی در بورس تهران

گزارش شورای جهانی طلا درباره پایان احتمالی روزهای درخشان طلا

کاپیتان دوم آبی‌ها تمدید کرد؛ روزبه چشمی در استقلال ماندنی شد

رونمایی سریع و رسمی از جانشین اسفندیار

شنونده آهنگ احساسی «بارونمون نشه» از آرش AP باشید

بین سطور کاترین شکدم

پیشنهادهای «صادق زیباکلام» به حاکمیت

کواکبیان‌ها را از تاکسی پیاده کنید!

داروهای کاهش وزن دشمن سرطان‌های مرتبط با چاقی

آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟

ادامه روند کاهش قیمت انواع سکه؛ دلار در کانال 87 هزارتومان ماند

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناامید نمی‌شود

ترکیب گیج‌کننده پیاتزا برای تقابل با لهستان

آماده سازی نسل Z با اعزام به این مسابقات

ضربه بر پیکر تروریسم رسانه‌ای

معادله قدرت و استراتژی بقا

مذاکره یا نبرد دیپلماتیک؟

ایستگاه رنج، اضطراب و گرما؛ وضعیت اردوگاه مهاجران افغانستانی

چرا مبتلایان به سندروم داون زودتر آلزایمر می‌گیرند؟

دیدار مدیران بنیاد شهید با بیش از 600 خانواده شهید حملات اخیر رژیم صهیونیستی در سراسر کشور

سیامک نعمتی به گل‌گهر پیوست

اطلاعیه سازمان امور مالیاتی: مهریه از مالیات معاف است

«دیتا، سنگر جدید دفاع ملی است» | روایت مهندس مرتضی بهرامی از نقش فناوری اطلاعات در جنگ اخیر

خیابانی: به کتابخانه کمیته ملی المپیک ممنوع الورود هستیم

نهضت سرکشی از خانواده‌های شهدا در سراسر کشور به دستور مهندس اوحدی صورت گرفت

ابلاغ پیام تبریک و تسلیت رئیس بنیاد شهید به خانواده شهدای اقتدار در استان یزد

سرپرست آموزش و پرورش شهرستان قلعه گنج منصوب شد

قیمت جدید بلیت پرواز اربعین، 15 تا 18 میلیون تومان

مدافع ازبکستان در آستانه پیوستن به پرسپولیس

معاوضه بزرگ بازیکن بین استقلال و سپاهان

آهنگ «فروغ» از امیر عباس گلاب