کرمان رصد

آخرين مطالب

گزارش ایسنا از تاثیر خروج اتباع غیرمجاز در بازار؛ اجاره مسکن نفس چاق کرد اقتصادي

گزارش ایسنا از تاثیر خروج اتباع غیرمجاز در بازار؛ اجاره مسکن نفس چاق کرد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /واسطه‌های ملکی از کاهش فشار بر بازار اجاره و فرصت تنفس برای مستاجران ایرانی در پی خروج مهاجران افغانستانی خبر می‌دهند. اتباع معمولا به صورت چند خانوار در یک واحد مسکونی زندگی می‌کنند و با توجه به سرشکن شدن قیمت اجاره، توانایی پرداخت اجاره بهای بیشتری را دارند و این مساله به ایجاد تورم در بازار ملک می‌انجامد. از سوی دیگر گفته می‌شود در سال‌های اخیر اتباع غیرمجاز به تدریج وارد دلالی سرپایی در بازار املاک شده‌اند. کارگران افغان برای ملک‌هایی که در حال ساخت آن هستند مشتری پیدا می‌کنند و از این بابت حق دلالی دریافت می‌کنند.
ظاهرا خروج حدود 500 هزار تبعه افغان اثر کاهشی بر قیمت‌ها در بازار مسکن داشته است. خروج اتباع به شکل عرضه بیشتر واحدهای مسکونی اجاره‌ای به خصوص در کلان‌شهرها نمود پیدا کرده است.
خروج مهاجران افغانستانی از ایران با حفظ احترام آنان و ارائه خدماتی همچون فراهم کردن زیرساخت‌های رفاهی، کاهش هزینه‌های مهاجران، جابه‌جایی لوازم منزل آنها از مبدأ بارگیری تا نقطه صفر مرزی، تامین غذا، آب‌معدنی، ساندویچ سرد، کانکس یخچال‌دار برای نگهداری مواد غذایی و هم‌چنین خدمات درمانی برای آنها در حال انجام است.
بازار
امروز سازمان ملل اعلام کرد که طی هفته‌های گذشته 500 هزار مهاجر از ایران وارد افغانستان شدند و این روند ادامه دارد؛ موضوعی که با استقبال عمومی در ایران نیز مواجه شده است. بخصوص آن‌که آمار نشان می‌دهد تعداد مهاجران افغان در سال‌های اخیر و حتی ماه‌های اخیر رو به افزایش بوده و این مساله در افزایش تقاضای مسکن، ایجاد تورم و تشدید تنش در بازار ملک اثرگذار است.
سال 1402 احمد وحیدی ـ وزیر کشور وقت جمعیت افغانستانی‌های مقیم ایران را حدود پنج میلیون نفر اعلام کرد. در حال حاضر طبق آماری که ابراهیم رضایی ـ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرده این رقم به شش میلیون و 100 هزار نفر رسیده است.
از بُعد اقتصادی مهاجرت‌های غیرقانونی همان‌طور که نحوه زندگی مهاجران را تغییر می‌دهد، الگوهای اشتغال و فعالیت آنان را نیز دگرگون می‌کند. مهاجران دستمزدهای کمتری می‌گیرند، ساعات بیشتری کار می‌کنند و تلاش می‌کنند با انجام کارهای سخت، درآمد بیشتری را کسب کنند و قسمت اعظم آن را نیز پس انداز کرده یا به کشور خود ارسال کنند. از جمله پیامدهای این نوع مهاجرت‌ها را می‌توان کاهش فرصت‌های شغلی، افزایش نرخ بیکاری، کمبود مسکن و افزایش نرخ اجاره بهای مسکن در بسیاری از نقاط شهری دانست.
در پی جنگ 12 روزه تحمیلی بین ایران و رژیم صهیونیستی، روند اخراج اتباع بیگانه شکل جدی‌تری در مقایسه با گذشته به خود گرفت. در روزهای ابتدایی با اخراج هزاران تبعه افغان، فعالان بازار مسکن از تخلیه برخی خانه‌های قدیمی، کاهش اجاره بها و افزایش عرضه واحد استیجاری در مناطق جنوبی تهران خبر دادند.
به تازگی نیز کیانوش گودرزی ـ رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان این‌که مهاجران افغان بازار مسکن را به هم می‌زدند گفته است: اکنون در مناطق 15، 16 و 17 شهر تهران عرضه بر تقاضا پیشی گرفته است.
مهدی کرباسیان ـ عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک - نیز به ایسنا گفت: طبق برآوردهای میدانی و گزارش‌های دریافتی از مشاوران املاک سطح شهر تهران، خروج افاغنه باعث شده تا تابستان آرامی را در بازار مسکن تجربه کنیم.
به گفته وی، اتباع بیگانه معمولا به صورت چند خانوار در یک واحد مسکونی زندگی می‌کنند و با توجه به سرشکن شدن قیمت اجاره، هر خانوار اجاره بهای ناچیزی پرداخت می‌کند و به همین دلیل توانایی آن را دارد که اجاره بالاتری بپردازد. در سوی مقابل، شهروند ایرانی با توجه به محدودیت مالی در این رقابت کنار گذاشته می‌شود. بنابراین حضور اتباع اثر تورمی بر بازار اجاره دارد. اما در هفته‌های اخیر این رقابت منفی از بین رفته و به نوعی فرصت تنفس به بازار اجاره داده شده است.
کرباسیان تاکید کرد: در سال‌های اخیر اتباع غیرمجاز به تدریج وارد دلالی سرپایی در بازار املاک شده‌اند. کارگران افغان برای ملک‌هایی که در حال ساخت آن هستند مشتری پیدا می‌کنند و از این بابت حق دلالی دریافت می‌کنند. هم‌چنین این واحدها را برای اجاره به هموطنان خودشان معرفی می‌کنند.
کارشناسان، نقش اتباع را فراتر از اثرگذاری منفی بر بازار ملک می‌دانند. همواره در سال‌های اخیر بر احراز هویت و ساماندهی اتباع در راستای افزایش ضریب امنیتی در کشور تاکید می شد؛ هشداری که بی‌توجهی به آن در جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل نمایان شد.
نمایندگان مجلس در سال‌های اخیر طرحی را تحت عنوان «اصلاح قانون مربوط به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران» در دستور کار قرار داده‌اند. علاوه بر این، طرح تاسیس سازمان ملی اقامت، اواسط سال گذشته اعلام وصول شده بود؛ کلیات این طرح در مجلس یازدهم تصویب شد منتها فرصتی برای بررسی جزئیات آن فراهم نشد لذا مجددا در مجلس دوازدهم اعلام وصول شد و در دستور کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور قرار گرفت.
موضوع تشکیل سازمان ملی مهاجرت نخستین‌بار در سال 1397 توسط شورای عالی اداری مطرح شد که هدف، ایجاد نهادی مستقل زیر نظر وزارت کشور بود که بتواند با هماهنگی میان بیش از 20 دستگاه مسئول، سیاست‌گذاری و نظارت بر امور مهاجرتی را به‌صورت متمرکز انجام دهد.
در شهریور 1399، هیئت وزیران لایحه تشکیل این سازمان را تصویب و به مجلس ارسال کرد اما به‌دلیل گستردگی ابعاد موضوع و تغییرات در دولت و مجلس، بررسی آن تا سال 1404 ادامه یافت و در فروردین 1404 و در آستانه اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم، کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی کلیات لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت را تصویب کرد.
ولی الله بیاتی - سخنگوی کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس - در خصوص این لایحه می‌گوید موضوع تشکیل سازمان ملی مهاجرت در مجلس یازدهم به تصویب رسید اما فرصت رسیدگی آن در صحن فراهم نشد؛ لذا با تغییر دولت باید لوایح از سوی دولت جدید نیز تایید یا اصلاح می‌شد لذا این لایحه را دولت چهاردهم با اصلاحاتی به مجلس ارائه کرد و سپس در کمیسیون شوراها و کمیسیون امنیت ملی این لایحه با حضور کارشناسان و نمایندگان دولت مطرح و بررسی شد و موادی نیز به آن اضافه و برخی مواد هم اصلاح شد.
در حال حاضر، لایحه مذکور در نوبت بررسی صحن علنی مجلس قرار دارد و کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها نیز بر لزوم تعیین تکلیف سریع این لایحه تأکید کرده‌اند.
هم‌چنین بر اساس بند «ب» از تبصره 1 طرح الحاق 5 تبصره به ماده 16 قانون راجع به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران، «ظرف سه ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون، آمایش سرزمینی و توزیع جمعیت اتباع در شهرها و روستاها را باید به گونه‌ای انجام دهد که کل جمعیت اتباع بیگانه اعم (خود تبعه، همسر و فرزندان) وی ساکن و شاغل در هر شهر و در هر روستا و در هر شهرستان و در هر استان بیشتر از سه درصد کل جمعیت ساکن و شاغل در آن شهر و روستا و شهرستان و استان نشود».
سال گذشته کیانوش گودرزی ـ رئیس اتحادیه مشاوران املاک - نسبت به تبعات امنیتی حضور اتباع و لزوم احراز هویت این افراد هشدار داده بود.
او به ایسنا گفت: باید آمار و بانک اطلاعاتی دقیقی از اتباع داشته باشیم. همانطور که افراد ایرانی دارای مدارک هویتی هستند اتباع هم باید احراز هویت شوند. قبلا که مشاوران املاک قراردادهای اجاره را به شکل سه برگی می‌نوشتند قرار بود یک نسخه از قرارداد اتباع را به اتحادیه یا اماکن یا فرمانداری‌ها بدهند. اما این اتفاق رقم نمی‌خورد. این مساله علاوه بر اینکه باعث از دست رفتن مالیات اتباع می‌شود، تبعات منفی در بخش آمار و اطلاعات دارد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/735270/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قدردانی ازحضور مقتدرانه مردم در مواجهه با جنگ تحمیلی اسرائیل

پرچم مقدس ایران اسلامی، همواره بر فراز و در اهتزاز

دیدار با خانواده شهیدان حمله تروریستی اسرائیل در کرمان

نقره‌داغ شکدم

تندروها یا فریب جنگ روانی دشمن را خورده‌اند یا نیروهای این جنگ هستند

تصویری روشن از «آینشتاین»

28 شهید تجاوز صهیونیستی در گیلان تشییع و تدفین شدند

عیادت و پیگیری مشکلات خانواده شهدای حملات تروریستی در سفر دو روزه معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران به مازندران

دستگیری سارق سابقه‌دار طلا در بم

حجاب و عفاف؛ نمادکرامت وعزت

تحلیل تجارت نیوز از شاخص فلاکت کشور

تجلیل ازقهرمانان فوتسال ناشنوایان جهان در کرمان

قدردانی حضور مقتدرانه مردم در مواجهه با جنگ تحمیلی اسرائیل

ما هم بنده خدا هستیم

پیام واشنگتن برای متحدان و دشمنان

بارش سیل آسای درجنوب کرمان

پیگیری اجرای طرح‌های راهسازی در شهربابک ورفسنجان

گونه کمیاب گربه پالاس در جیرفت مشاهده شد

دستور معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح نرخ پروازهای اربعین

جزئیات انتشار عرضه اوراق تبعی در بورس تهران

گزارش شورای جهانی طلا درباره پایان احتمالی روزهای درخشان طلا

کاپیتان دوم آبی‌ها تمدید کرد؛ روزبه چشمی در استقلال ماندنی شد

رونمایی سریع و رسمی از جانشین اسفندیار

شنونده آهنگ احساسی «بارونمون نشه» از آرش AP باشید

بین سطور کاترین شکدم

پیشنهادهای «صادق زیباکلام» به حاکمیت

کواکبیان‌ها را از تاکسی پیاده کنید!

داروهای کاهش وزن دشمن سرطان‌های مرتبط با چاقی

آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟

ادامه روند کاهش قیمت انواع سکه؛ دلار در کانال 87 هزارتومان ماند

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناامید نمی‌شود

ترکیب گیج‌کننده پیاتزا برای تقابل با لهستان

آماده سازی نسل Z با اعزام به این مسابقات

ضربه بر پیکر تروریسم رسانه‌ای

معادله قدرت و استراتژی بقا

مذاکره یا نبرد دیپلماتیک؟

ایستگاه رنج، اضطراب و گرما؛ وضعیت اردوگاه مهاجران افغانستانی

چرا مبتلایان به سندروم داون زودتر آلزایمر می‌گیرند؟

دیدار مدیران بنیاد شهید با بیش از 600 خانواده شهید حملات اخیر رژیم صهیونیستی در سراسر کشور

سیامک نعمتی به گل‌گهر پیوست

اطلاعیه سازمان امور مالیاتی: مهریه از مالیات معاف است

«دیتا، سنگر جدید دفاع ملی است» | روایت مهندس مرتضی بهرامی از نقش فناوری اطلاعات در جنگ اخیر

خیابانی: به کتابخانه کمیته ملی المپیک ممنوع الورود هستیم

نهضت سرکشی از خانواده‌های شهدا در سراسر کشور به دستور مهندس اوحدی صورت گرفت

ابلاغ پیام تبریک و تسلیت رئیس بنیاد شهید به خانواده شهدای اقتدار در استان یزد

سرپرست آموزش و پرورش شهرستان قلعه گنج منصوب شد

قیمت جدید بلیت پرواز اربعین، 15 تا 18 میلیون تومان

مدافع ازبکستان در آستانه پیوستن به پرسپولیس

معاوضه بزرگ بازیکن بین استقلال و سپاهان

آهنگ «فروغ» از امیر عباس گلاب