کرمان رصد

آخرين مطالب

لوموند: حمله آمریکا، ایران را به سمت بازدارندگی هسته‌ای می‌برد مقالات

لوموند: حمله آمریکا، ایران را به سمت بازدارندگی هسته‌ای می‌برد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
تاریخ نشان داده که استفاده از زور به بهانه مقابله با اشاعه تسلیحات هسته‌ای، نه‌تنها به هدف مورد نظر نمی‌رسد، بلکه می‌تواند در بلندمدت به تقویت پروژه‌های تسلیحاتی، افزایش بی‌اعتمادی و تضعیف نقش نهادهای نظارتی بین‌المللی منجر شود.
نشریه فرانسوی در مقاله‌ای به ارزیابی انتقادی حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران، از جمله سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان پرداخته و این اقدامات را در چارچوب پیشینه تاریخی، حقوق بین‌الملل و پویایی‌های اشاعه هسته‌ای مورد انتقاد قرار داده است.
روزنامه فرانسوی «لوموند» تأکید می‌کند که اگرچه این حملات با ادعای مقابله با اشاعه تسلیحات هسته‌ای صورت گرفته‌اند، اما ممکن است در نهایت نه‌تنها ناکارآمد بلکه ناقض قوانین بین‌المللی و دارای پیامدهای معکوس باشند.
لوموند در ابتدای مقاله به سردرگمی موجود در افکار عمومی درباره وضعیت تسلیحات هسته‌ای در غرب آسیا اشاره کرده و یادآور می‌شود که رژیم صهیونیستی از سال 1967 به زرادخانه هسته‌ای دست یافته، اما ایران تا به امروز هیچ سلاح هسته‌ای نداشته است. این نکته اهمیت دارد، چرا که چارچوب‌بندی‌های رسانه‌ای و سیاسی درباره «اشاعه» موجب شده تصویری نادرست از واقعیت ارائه شود.
به گفته نویسنده، از سال 2006 تاکنون در فرانسه بارها ادعا شده که ایران به‌زودی به بمب هسته‌ای دست خواهد یافت، در حالی‌که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند بیش از 40٪ از مردم فرانسه به‌اشتباه فکر می‌کنند ایران هم‌اکنون دارای سلاح هسته‌ای است، و تنها 40٪ اطلاع دارند که رژیم صهیونیستی چنین تسلیحاتی دارد.
روزنامه فرانسوی تاکید می‌کند که استفاده از زور به بهانه مقابله با اشاعه تلسیحات هسته‌ای پدیده‌ای جدید نیست و در عین حال نقض صریح قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود. به گفته نویسنده، آمریکا در دهه 1940 برنامه‌هایی برای حمله به پروژه هسته‌ای شوروی بررسی کرده بود. در دهه‌های بعد، آمریکا، رژیم صهیونیستی و بریتانیا بارها دست به اقداماتی نظامی علیه برنامه‌های هسته‌ای در غرب آسیا زده‌اند؛ از جمله در عراق (در سال‌های 1991، 1993، 1998 و 2003)، سوریه (2007) و ایران (از طریق ترور دانشمندان هسته‌ای از دهه 2010 به بعد). حتی در سال 1980، «یحیی المشد»، مدیر برنامه هسته‌ای عراق، در پاریس ترور شد.
آمریکا بیش از 30 هزار کلاهک ساخته است
لوموند این تصور رایج را که آمریکا پیشگام مقابله با اشاعه است، زیر سوال برده و می‌نویسد که تحقیقات مستقل نشان می‌دهند آمریکا بزرگ‌ترین عامل گسترش فناوری هسته‌ای در جهان بوده است. این کشور نه‌تنها نخستین تولیدکننده سلاح هسته‌ای بوده، بلکه بیش از 30 هزار کلاهک ساخته و به توسعه برنامه‌های هسته‌ای در نقاط دیگر مانند بریتانیا، فرانسه، پاکستان، هند، آفریقای جنوبی و رژیم صهیونیستی کمک کرده است.
به اذعان رسانه فرانسوی، هیچ کشوری بدون حمایت حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل نتوانسته به سلاح هسته‌ای دست یابد. این کشورها نیز هیچ‌گاه تعهدات خود در زمینه منع اشاعه را به‌طور کامل اجرا نکرده‌اند.
این مقاله همچنین بر این نکته تمرکز دارد که بیشتر روایت‌های رسانه‌ای درباره موفقیت حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی، بر پایه اطلاعاتی نادرست یا سنجش‌ناپذیر بنا شده‌اند. اغلب آنچه منتشر می‌شود، بیانیه‌های رسمی مقام‌های آمریکایی یا صهیونیست و دستگاه‌های اطلاعاتی آن‌هاست که شواهد مستقلی برای تأییدشان در دست نیست. تصاویر ماهواره‌ای نیز تاکنون نتوانسته‌اند ارزیابی دقیقی از تأثیر واقعی این حملات ارائه دهند.
لوموند همچنین بر ناکارآمدی تاریخی استفاده از حملات نظامی برای توقف برنامه‌های هسته‌ای تأکید می‌کند. برای مثال، بمباران رآکتور اوسیراک عراق در سال 1981 توسط ارتش رژیم صهیونیستی که مدت‌ها به‌عنوان یک موفقیت معرفی می‌شد، در واقع باعث شد عراق مصمم‌تر از گذشته به توسعه برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد و منابع بیشتری به آن اختصاص دهد. به باور نویسنده، باور عمومی به اثربخشی حملات هوایی علیه برنامه‌های هسته‌ای با واقعیت سازگار نیست.
فرآیند نظارت آژانس اتمی مختل می‌شود
لوموند با استناد به تصاویر ماهواره‌ای که 16 کامیون را در اطراف سایت فردو تنها 48 ساعت پیش از حمله نشان می‌دهند، احتمال انتقال اورانیوم غنی‌شده را مطرح کرد. از سوی دیگر، میزان مواد منفجره به‌کار رفته در حملات اخیر نشان می‌دهد که تنها نتیجه این عملیات، واداشتن ایران به ساخت تأسیسات زیرزمینی عمیق‌تر و مقاوم‌تر خواهد بود.
نشریه فرانسوی هشدار می‌دهد که تفسیر چنین عملیات‌هایی به‌عنوان موفقیت‌هایی در جلوگیری از گسترش تسلیحات هسته‌ای، اقدامی خطرناک و گمراه‌کننده است. این رویکرد نه‌تنها ادعای بی‌اساس دستیابی قریب‌الوقوع ایران به سلاح هسته‌ای را تقویت می‌کند، بلکه توجیهی برای ادامه استفاده از زور فراهم می‌آورد. این در حالی است که اثبات یا رد قطعی اشاعه، به‌دلیل ماهیت فنی و محرمانه برنامه‌های هسته‌ای، همواره دشوار باقی می‌ماند.
به اعتقاد نویسنده، این چرخه معیوب باید متوقف شود. حملات نظامی، فرآیند نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را مختل کرده، فضای بی‌اعتمادی را تشدید کرده و ایران را به تلاش برای ایجاد بازدارندگی هسته‌ای سوق خواهد داد. خروج از این چرخه، نیازمند ارزیابی مستقل، یادآوری نقش بازیگران داخلی، و طراحی سیاست‌هایی مؤثر برای کاهش آسیب‌پذیری‌های هسته‌ای است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/734066/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قاتل اینتر، تیم اینزاگی را هم حذف کرد

ناسا تایید کرد: ورود مهمان فضایی از اعماق کهکشان به منظومه شمسی!

ازسرگیری پروازها در فرودگاه بین‌المللی کیش

مخالفت وزارت ارتباطات با اینترنت طبقاتی

لوموند: حمله آمریکا، ایران را به سمت بازدارندگی هسته‌ای می‌برد

دانشمندان برای اولین بار در جهان، نور را از وسط مغز انسان رد کردند

نماینده مجلس: اولویت اختصاص ارز و بودجه با اقلام خوراکی و اساسی خواهد بود

سه باشگاه برای کاپیتان استقلال وارد عمل شدند!

حرف‌های کارتال در مورد جدایی از پرسپولیس

رضایتنامه علی کریمی؛ 400 هزار دلار

نوای "یاحسین" ونه به ظلم کرمانیان در شب تاسوعا

پشت‌پرده افزایش قیمت‌ها در بازار برنج

رکورد 46 ساله تولید نفت ایران شکست

قیمت گوشت قرمز امروز 13 تیر 1404

محدودیت‌های ترافیکی تاسوعا و عاشورای حسینی در کرمان

درس حمله آمریکا و اسرائیل به ایران برای چین و کره شمالی

نتایج حیرت‌انگیز هدایت فضاپیما توسط ChatGPT؛ هوش مصنوعی جایگزین فضانوردان می‌شود!

نگهداری مطمئن موبایل در ماشین؛ ساده، ایمن، اقتصادی

بنزین سوپر وارداتی چه شد؟

قیمت جهانی طلا امروز 1404/4/13

بیش از 557 میلیون دلار ارز طی یک هفته معامله شد

آتش‌سوزی در نزدیکی کاخ ریاست‌جمهوری سوریه

تتر، بیت‌کوین سبز استخراج می‌کند

خبر خوش به لیگ ملت‌ها؛ غول والیبال دنیا برگشت

مهمانان ویژه تمرین تیم ملی ایران در بلگراد

فینالیست‌های المپیک پاریس: از ایران می‌ترسیم!

ردپای مصرف بالای برق در استخراج غیرمجاز رمزارزها

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی: امسال 1.8 میلیون تن برنج در کشور تولید می شود

پیاتزا استراحت را در بلگراد ممنوع کرد

واکنش سپاهان؛ تصمیمی بر تعطیلی سایر رشته‌ها نداریم

نوستالژی والیبال ایران - آمریکا 2015

آماده‌باش به رقبا؛ ایران برای هفته سوم کامل شد

نفس راحت پیاتزا؛ ستاره محبوبش برگشت

نهضت بزرگ حسینی؛ الگوی ظلم‌ستیزی و دفاع ازمظلوم

درگذشت نخستین امام جمعۀ شهر کرمان

مسکو دست به دامان «اون»

بیگانگان سفید؛ حقایق شنیده نشده از موجودات فرازمینی مرموز

پلیس کرمان: هرگونه راه‌بندان در تاسوعا و عاشورا بدون هماهنگی ممنوع است

میزان تامین ارز امسال از 13.5 میلیارد دلار عبور کرد

ماجرای برخاستن دود در آسمان تبریز چیست؟

ایران- کوبا؛ تمرین مشترک زیر نظر پیاتزا

چرا این بار افکار عمومی آمریکا زیر بار جنگ با ایران نرفت؟

آیا هوش مصنوعی، قدرت تفکر را از ما می‌گیرد؟

دیدار معاون بهداشت و درمان بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با خانواده‌های شهدای حملات تروریستی آمل

پروازهای داخلی به روال عادی بازگشت

امام جمعه کرمان: در جنگ دوم و ادراکی قرار داریم

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته سوم تیر 1404

کاهش قیمت نفت در پی تاکید ایران بر پایبندی به معاهده NPT

پاسخ رد نیکو به بارسلونا

تایید شد؛ آمادگی علی کریمی برای بازگشت به استقلال