کرمان رصد

آخرين مطالب

قصه زنی نخبه در صنعت برق ایران که شهید شد مقالات

قصه زنی نخبه در صنعت برق ایران که شهید شد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نسیم مسیبی| ندا رفیعی‌پارسا، استاد دانشگاه و یکی از مدیران شرکت توانیر، دوم تیرماه در محل کارش بود که بر اثر موج انفجار جان باخت. او حدود 42 سال ‌داشت و مقاطع تحصیلی از لیسانس تا دکتری را در رشته مهندسی GIS و آمار در دانشگاه امیرکبیر گذرانده بود. همکارانش در شرکت توانیر برای «شرق» از روز انفجار می‌گویند. یکی از آنها مسعود قاسمی، عضو هیئت‌مدیره و معاون تحقیقات و منابع انسانی شرکت توانیر است. او به «شرق» می‌گوید: «ندا رفیعی‌پارسا از دهه‌شصتی‌هایی است که با سهمیه نخبگان وارد این صنعت شد و به کار و تخصصش تعهد زیادی داشت. همین تعهد کاری موجب شده بود تا آن روز با وجود اعلام فعالیت فقط 30 درصد از کارکنان دستگاه‌های اجرائی در تهران، به صورت داوطلبانه در محل کار حاضر شود». 
او ادامه می‌دهد: «در روزهای شنبه و یکشنبه هفته گذشته، یعنی 31 خرداد و اول تیر، ترجیح بر این بود که تعداد کمتری از همکاران در شرکت توانیر حضور فیزیکی داشته باشند. دوم تیرماه که روز دوشنبه بود، تصور کردیم فضا آرام‌تر باشد، به همین دلیل 30 درصد از همکارانی که نقش راهبردی و تعیین‌کننده‌تری داشتند، در اداره حاضر شدند».
ساعت 11:15؛ لحظه انفجار
قاسمی می‌گوید: «بر‌اساس تجربه روزهای قبل که رژیم صهیونیستی بیشتر در ساعات بعدازظهر به بعد شروع به حمله می‌کرد، صبح دوشنبه در حال جابه‌جایی کامپیوتر و تجهیزات لازم برای همکاران بودیم؛ چرا‌که ساختمان شهید قاسمی توانیر دچار آسیب شده بود و خانم رفیعی‌پارسا به صورت داوطلبانه برای کمک به این جابه‌جایی و در دسترس قرار‌دادن اطلاعات و فایل‌های دیگر همکاران دورکار به شرکت آمده بود». قاسمی می‌گوید که حضور همکارش در ساختمان آسیب‌دیده توانیر برای برداشتن فایل‌های مورد استفاده و ایجاد دسترسی اطلاعات حدود به 10 یا 15 دقیقه بوده است و در همان دقایق انفجار رخ داد: «با صدای اولین انفجار، سراسیمه همه همکاران حاضر در ساختمان را به سمت محوطه بیرونی منتقل کردیم. در‌حالی‌‌که کنار دیوارهای هم‌جوار روی زمین دراز کشیده بودیم، یکی از همکاران فریاد زد که خانم پارسا داخل ساختمان است. من در آن لحظه با عجله به سمت ساختمان رفتم، هرچه صدایش کردم پاسخی نشنیدم. چون در اتاقش نبود، با خود گفتم شاید با موج انفجار پرتاب شده است. به دنبال او رفتم که متوجه شدم در یکی از اتاق‌ها‌ روی زمین افتاده و خون زیادی از او رفته است. اصابت مستقیم و حمله سنگینی رخ داده بود. کمی بعد اورژانس آمد اما فایده‌ای نداشت».
عضو هیئت‌مدیره و معاون تحقیقات و منابع انسانی شرکت توانیر فعالیت بی‌وقفه همکارانش در صنعت برق را به دوران جنگ هشت‌ساله ایران و عراق تشبیه می‌کند: «همه بی‌وقفه پای کار بودند. همکاران بخش اپراتور و حاضر در بخش‌های حساس انتقال برق برای هر سناریو در بحران‌ها، برنامه‌های جایگزین در نظر گرفته بودند تا شبکه برق لحظه‌ای مختل نشود».
شاگرد ممتاز بود
امیره نیکخواه، مدیرکل دفتر نظارت بر امنیت فضای مجازی شرکت توانیر، نیز درباره همکارش به «شرق» می‌گوید: «ندا رفیعی‌پارسا علاوه بر همکار، با من نسبت فامیلی هم دارد. به‌خوبی او را می‌شناسم. چیزی که در بین همه همکاران ندا می‌چرخد، تعهد به کار، کوشا‌بودن و هوش بالای اوست. رفیعی‌پارسا به دلیل همین ذکاوت و پرتلاش‌بودنش توانسته در سال 1387 از مسیر جذب نخبگان به وزارت نیرو و بعد به مدیریت گروه آمار شرکت توانیر برسد». نیکخواه با بغضی که سعی در کنترلش دارد، شخصیت ندا را توصیف می‌کند: «او تک‌دختر خانواده بود و سه سال از ازدواجش می‌گذشت. از آن دسته افرادی نبود که به بهانه خانه و زندگی شخصی، دست از کار بیشتر بکشد و گاهی تا 11 شب در محل کارش می‌ماند تا کارهایش تمام شود. ندا دغدغه توسعه و پیشرفت در کار را به‌خوبی به تصویر کشیده بود». او از جزئیات نحوه استخدام رفیعی‌پارسا در وزارت نیرو و توانیر می‌گوید: «شاگرد ممتاز بود و با همین پشتوانه تا مقطع دکتری در دانشگاه امیرکبیر ادامه داد و در سال 1387 که به وزارت نیرو آمد، ابتدا در دفتر برنامه‌ریزی معاونت برق و انرژی وزارت نیرو مشغول شد. او در حوزه آمارهای کلان و برنامه‌ریزی تخصص داشت. در دفتر فناوری اطلاعات توانیر به‌ دنبال چنین فردی بودیم که در تحلیل داده‌های مکانی توصیفی و برنامه‌ریزی‌های مربوطه متخصص باشد. بر همین اساس به ‌عنوان رئیس گروه آمار و GIS انتخاب شد و حالا می‌توان گفت ‌همه آمارهای تفصیلی و کلان در صنعت برق که توانیر منتشر کرده است، مرهون تلاش‌های بی‌وقفه ندا رفیعی‌پارساست».
نیکخواه از روز انفجار می‌گوید: «روز انفجار حدود ساعت 9:30 به شرکت آمد، با هم از بمباران‌های دهه 60 و جنگ هشت‌ساله گفتیم. ندا گفت اگر بنا به رخ‌دادن اتفاقی‌ است، شهادت از جانبازی بهتر است. انگار انتخابش را کرده بود. صبح آن روز‌ تا قبل از ساعت 11:15 که این اتفاق افتاد، خیلی از همکاران به شرکت آمده بودند تا اطلاعات و فایل‌های مورد نیازشان را برای پیگیری کارها در خانه بردارند و یک ساعت قبل از انفجار بیشتر آنها از شرکت خارج شده بودند. ندا اما نرفت و مشغول انجام کار‌ها پشت سیستم یکی از کارشناسان مجموعه‌اش بود. لحظه انفجار، ترکش‌های ناشی از انفجار از دیوار اتاقی که ندا در آن حضور داشت، رد شد و مستقیما او را هدف قرار داد».
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/733823/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ قدرت قلم از موشک‌های دشمن بیشتر است

کشف سیاره‌ای نادر به لطف نظریه انیشتین

ظرفیت تولید تجدیدپذیر تا پایان تیرماه به 3000 مگاوات می‌رسد

نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است؛ گران‌فروشی را گزارش دهید

آرمان مشترک اقوام ایران، دفاع و حفظ از وطن است

کشف 30 قطعه شی عتیقه در منزلی در کهنوج

به یاد دلاوران وطن

آپدیت جدید؛ ساپینتو هنوز محروم است

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

اجرای برنامه آمادگی وارزیابی وضعیت خدمات دهی در سازمان منطقه آزاد کیش

بخشودگی اجار‌ه ‌بهای تیرماه شرکت ‌ها و واحدهای مستقر در برج نوآوری کیش

کیش در تدارک سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی

فارسی، زبان مقاومت و ظرفیت تمدنی ایران است

داستان سه برادر

تغییر قابل پیش‏‌بینی اروپا علیه ایران

مساله غرب با ایران، هندسه قدرت منطقه‌ای است

قصه زنی نخبه در صنعت برق ایران که شهید شد

چرا هند در جنگ 7 روزه آسمان را به پاکستان باخت؟

تحلیلگران آمریکایی: واشنگتن از مذاکره پس از جنگ چه می‏‌خواهد؟

راه شیری بر فراز صخره‌های مخروطی

ارسال OTP در بله برای کسب‌وکارها رایگان شد

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 12 تیر 1404

خدمات غیرحضوری و اینترنتی بانک سپه فعال شد

ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

در مغازه ‏ات را ببند و برگرد آفریقای جنوبی

زندگی از این خانه‌ها رخت بسته است

5 صهیونیست اثرگذار بر تصمیمات ترامپ

ماسک و ترامپ دوباره به جان هم افتادند

مانور کمک گرانشی؛ فضاپیماها چگونه با استفاده از سیاره‌ها شتاب می‌گیرند؟

بالاخره می‌دانیم چرا مجسمه‌های ملکه حتشپسوت در مصر باستان نابود شدند

اتصالات پنهان در اعماق زمین: گیاهان فراتر از آنچه می‌بینیم، در خاک ریشه دارند

خطر پنهان گرمایش زمین؛ دمای بالا کیفیت خواب میلیاردها نفر را تهدید می‌کند

فریاد لبیک یاحسین نوجوانان اناری

تحلیلی از وضعیت بازارهای مالی؛ مرز مقاومتی قیمت‌ها به سمت واگرایی منفی می رود؟

معاون بورس: مسیر حمایت از بازار سهام ادامه‌دار است

حمایت 60 همتی موتور بورس را روشن می‌کند؟

سورپرایز لیگ ملت‌ها؛ مدعی و رقیب خطرناک ایران

چین قربانی رکورد جالب ستاره ایتالیا

قلی‌زاده بعد از استقلالی شدن: تحقق رؤیای کودکی

گزینه استقلال تصمیم نهایی خود را می‌گیرد

چهار بازیکن خارجی بجای ستارگان آبی‌پوش

خیبر مبلغ رضایت‌نامه ابرقویی را به پرسپولیس اعلام کرد

سرگیجه پرسپولیس از دست رضا درویش!

عبدی: پرسپولیس فقط باید با یک نفر مذاکره کند

ادعای بزرگ؛ مذاکره پرسپولیس با قهرمان ترکیه!

پژوهشگر فلسطینی: ایران، آخرین سنگر ملت‌های خاورمیانه است

عملیات موفق فریب

آیا پیام تهران به باکو شنیده خواهد شد؟

به آهی گنبد خضرا بسوزان

همچنان مسیر مذاکرات