اجرای پروژه توسعه روستایی با مشارکت سازمانهای بینالمللی در بم
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - ایسنا / رئیس اداره بیابانزدایی اداره کل منابع طبیعی استان کرمان گفت: یکی از پروژههای بینالمللی با مشارکت سازمانهای بینالمللی را به استان کرمان جذب کنیم. این پروژه با هدف توسعه روستایی و حفاظت از عرصههای منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب آنها، در شهرستان بم و در منطقه عمومی تهرود (شامل روستاهای مسیر بم تا تهرود) اجرا خواهد شد.
عباس درخشانی، رئیس اداره بیابانزدایی اداره کل منابع طبیعی استان کرمان در نشست با فرماندار بم به تشریح اهداف و برنامههای اداره کل منابع طبیعی در راستای توانمندسازی جوامع محلی و توسعه روستایی پرداخت.
وی با تأکید بر اهمیت توانمندسازی جوامع محلی، اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی ما، توانمندسازی جوامع مردمی و توسعه روستایی است. ما میخواهیم مردم روستا علاوه بر ایجاد اشتغال، امید به زندگی داشته و در اداره روستای خود مشارکت فعال داشته باشند.
درخشانی گفت: با پیگیریهای مستمر موفق شدیم یکی از پروژههای بینالمللی با مشارکت سازمانهای بینالمللی را به استان کرمان جذب کنیم. این پروژه با هدف توسعه روستایی و حفاظت از عرصههای منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب آنها، در شهرستان بم و در منطقه عمومی تهرود (شامل روستاهای مسیر بم تا تهرود) اجرا خواهد شد.
رئیس اداره بیابانزدایی اداره کل منابع طبیعی استان کرمان درباره جزئیات این پروژه بینالمللی گفت: فاز اول در منطقه تهرود آغاز خواهد شد. هدف ما تقویت پوشش گیاهی منطقه، جلوگیری از تخریب اراضی و توانمندسازی مردم منطقه است. با مشارکت مردم، نیازهای روستاها شناسایی و با ایجاد درآمد برای مردم منطقه، به توسعه پایدار دست خواهیم یافت.
درخشانی با اشاره به اینکه فاز نهایی این پروژه شامل 28 روستا در سطح شهرستان بم خواهد بود، افزود: پایلوت ما از منطقه تهرود و روستاهای اطراف آن شروع میشود و امیدواریم سال به سال این پروژه را توسعه دهیم.
وی با اشاره به تجربه موفق پروژههای احیا در شرق استان کرمان، بیان کرد: ما پیش از این، پروژه ترسیب کربن را از سال 91 در منطقه ریگان و فهرج اجرا کردیم. همچنین پروژه مدیریت جنگلهای تخریب یافته (RFLDL) را در سطح حدود 198 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی و روستاهای محدوده ریگان به اجرا درآوردیم که خروجیهای بسیار خوبی داشت.
وی افزود: اکنون، با حمایت مسئولان و کمک مردم منطقه، فاز سوم این حرکت را در شهرستان بم آغاز خواهیم کرد.
رئیس اداره بیابان زدایی منابع طبیعی استان کرمان با اعلام رضایت 90 درصدی از نتایج پروژههای قبلی، تصریح کرد: مردم منطقه شهرهای ریگان و فهرج، اکنون خودکفا شدهاند. آنها صنایع دستی تولید و به فروش میرسانند، اقامتگاههای بومگردی ایجاد کرده و درآمدزایی میکنند. پوشش عرصههای منابع طبیعی ما نیز حفظ شده و مردم به جای تخریب منابع، به حفظ و احیاء آن کمک میکنند.
وی ادامه داد: در راستای این پروژهها، توانستیم مدارسی ایجاد و در اختیار آموزش و پرورش قرار دهیم. مردم واقعاً با این پروژهها آشنایی دارند و در تولید و فروش صنایع دستی خود فعال هستند. ما نیز تنها جنبه حمایتی داریم و از آنها حمایت قانونی میکنیم.
درخشانی با تأکید بر نقش مشارکت مردم در موفقیت پروژهها، گفت: امروز مردم، سرشاخههای خرما را طناب و لیفهای خرما را به صنایع دستی تبدیل میکنند. این خود مردم هستند که پای کار آمدهاند و ما فقط به عنوان مشاور و همراه، در کنار آنها هستیم و در صورت نیاز، از آنها حمایت میکنیم.
وی در پایان، درباره میزان هزینه کرد در این پروژهها گفت: هزینه در هر پروژه، بستگی به اهدافی دارد که برای آن تعریف میشود. بودجه هر سال تعریف میشود و خروجی نهایی نیز بسته به نیاز شهرستان و میزان اعتبار تخصیص یافته، مشخص میشود.
-
يکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸:۱۹
-
۵ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/726885/