کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ شما بگویید، ما می‌سازیم مقالات

سرمقاله وطن امروز/ شما بگویید، ما می‌سازیم
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - وطن امروز / «شما بگویید، ما می‌سازیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم احمدرضا هدایتی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) 31 فروردین‌ 1360 در جمع پرسنل صنایع نظامی کشور در بیانات مبسوطی خطاب به مردم و مسؤولان بر ضرورت باور به توانمندی‌های داخلی تأکید کردند و فرمودند: «اگر افکار شما آزاد شد و باورتان آمد که ما می‌توانیم صنعتکار باشیم، خواهید توانست... اگر کشاورزان ما باورشان این باشد که ما می‌توانیم در کشاورزی به جایی برسیم که صادر کنیم و وابسته به غیر نباشیم، بلکه دیگران به ما محتاج باشند، می‌توانند. اگر شماهایی که در صنعت هستید و پرسنل صنعتی [هستید] در ارتش این باور را داشته باشید و به تجربه این باور را امروز دارید که‌ می‌توانید صنّاع (صنعتگر) باشید و می‌توانید کارهای ابتکاری بکنید، خواهید توانست». از آن سال به بعد عبارت «ما می‌توانیم» به یک شعار راهبردی در مسیر پیشرفت کشور تبدیل شد و در برخی عرصه‌ها نظیر صنایع دفاعی، صنایع هسته‌ای، پزشکی، نانو و امثال آن نتایج شگفت‌آوری را به همراه داشت. می‌گویند ژاپنی‌ها نیز جمله مشابهی دارند با این مضمون: «شما بگویید، ما می‌سازیم»؛ جمله‌ای که سال‌هاست روی تابلوهای متعددی در معابر و مراکز عمومی این کشور نقش بسته و رسانه‌های ژاپنی نیز در انتشار آن همکاری دارند، این جمله به آن معناست که ما آمادگی داریم ایده‌های شما در موضوعات مختلف را به یک کالای تجاری تبدیل کنیم. چینی‌ها نیز از طرح اینگونه شعارهای برانگیزاننده غفلت نکرده‌اند اما تفاوت اصلی برخی مردم و مسؤولان ما با آنها در این است که آنها واقعا به این باور رسیده‌اند که «می‌توانند» و به طور کامل و دقیق به این شعارها عمل کرده‌اند، در حالی که در کشور ما شعار «ما می‌توانیم» همانند شعارهای سالانه حضرت امام خامنه‌ای یا به طور ناقص عملیاتی شده یا فقط برخی مجموعه‌های خاص مانند صنایع دفاعی به شکل جدی و اصولی به آن عمل کرده‌اند و همین مساله یعنی عدم خودباوری، ضعف اراده در اجرا و نیز موانع موجود در مسیر تولید سبب شده بسیاری از نخبگان از ورود به کارهای جدید بویژه کارهای فناورانه، پیچیده و پرهزینه اجتناب و بعضا اقدام به مهاجرت کنند. در واقع از یک سو عدم خودباوری کامل یا حتی نسبی در بخشی از پیکره جامعه و از سوی دیگر ناتوانی، ناکارآمدی، ناشیگری و بی‌تفاوتی برخی مسؤولان و مدیران ذی‌ربط و گاهی حتی سهم‌خواهی و فساد اداری زیرمجموعه، شرایط پیگیری تحقق طرح‌ها و ایده‌ها و ورود به عرصه تولید را از نخبگان، کارآفرینان و متخصصان کشور سلب کرده است و این در شرایطی است که هیچ‌یک از کشورهای پیشرو در تولید و تجارت (حتی کشورهایی مانند چین و ژاپن) به اندازه کشور ما از منابع و امکانات طبیعی و غیرطبیعی و نیروی انسانی مستعد، باانگیزه و توانمند برخوردار نبوده و نیستند.
از آنجا که در این رابطه سنگین بودن هزینه طراحی، قالب‌سازی و نمونه‌سازی طرح‌ها و ایده‌های صنعتی، همچنین کمبود قالب‌ساز حرفه‌ای، نیز سرقت ایده‌های نو توسط افراد فرصت‌طلب در کشور ما جزو مهم‌ترین موانع عدم تحقق تولید به شمار می‌رود، لذا پیشنهادات ذیل جهت استحضار مسؤولان ذی‌ربط ارائه می‌شود.
1- رفع کامل موانع تولید و سرمایه‌گذاری که همچنان مهم‌ترین و اصلی‌ترین دغدغه سرمایه‌گذاران و کارآفرینان در این زمینه به شمار می‌رود.
2- ایجاد، توسعه و تقویت رشته‌های طراحی و قالب‌سازی در موضوعات مختلف در دانشگاه‌های صنعتی کشور و رفع نواقصی که در این زمینه وجود دارد.
بازار
3- ایجاد مراکز دولتی موقت یا دائم برای طراحی، قالب‌سازی و نمونه‌سازی رایگان یا ارزان‌قیمت (ترجیحا استفاده از ظرفیت پارک‌های فناوری) برای کمک به عملیاتی شدن طرح‌ها و ایده‌هایی که توسط نخبگان و دانشمندان و سایر ایده‌پردازان کشور ارائه می‌شود.
4- تهیه، تأمین و تولید ابزار و امکانات مرتبط از جمله نرم‌افزارهای مورد نیاز برای طراحی، پرینترهای سه‌بعدی صنعتی، دستگاه‌های سی‌ان‌سی جدید و پیشرفته و سایر امکاناتی که می‌تواند به اجرای این مهم کمک کند.
5- ایجاد سایت یا سامانه ویژه گردآوری ایده‌ها در بخش‌ها و موضوعات مختلف با رعایت کامل نکات حفاظتی برای جلوگیری از سوءاستفاده دیگران (اعم از داخلی و خارجی) ضروری است.
6- انجام اقدامات لازم برای تسریع در دستیابی به ایده‌های مربوط به صنایع های‌تک و تولید ماشین‌آلات و تجهیزات مدرن و سنگین و انحصاری که معمولا دارای پیچیدگی‌های فنی هم هست.
7- یکی از نگرانی‌های اصلی و مهم ایده‌پردازان و کارآفرینان، سرقت و تصاحب ایده‌های آنها توسط کسانی است که به هر نحوی در جریان موضوع قرار می‌گیرند، لذا اتخاذ تدابیر لازم برای تضمین رعایت کامل و قطعی مالکیت معنوی طرح‌ها و ایده‌ها و جلوگیری از سرقت احتمالی آن توسط کسانی که کار بررسی، طراحی، نمونه‌سازی و پیگیری و سایر امور را بر عهده می‌گیرند نیز بسیار ضروری است.
موانع و مشکلات مورد اشاره به حدی عرصه را بر کارآفرینان و حتی تولیدکنندگان موجود تنگ کرده که بسیاری از آنها یا عطای تولید را به لقای آن بخشیده و از ادامه آن منصرف شده‌اند یا قصد خروج از بخش تولید و اشتغال به کار واسطه‌گری یا در نهایت مونتاژکاری با استفاده از قطعات وارداتی را در سر می‌پرورانند که به هیچ‌وجه به نفع اقتصاد کشور نیست.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/726757/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دوم خرداد، جنبش و دولت اصلاحات

خطر اخراج کارگران با ادامه قطعی‌های برق

فکر می‌کنید ورزش کردن برای جبران نشستن طولانی کافی است؟

فاجعه خاموش

آژیر قرمز فرزندنیاوری

افزایش نگران‌کننده دانشجویان مشروطی

خانه‌نشینی معلولان با گرانی پروتزها

قطعی برق و تهدید 35 هزار شغل در شهرک‌های صنعتی کرمان

5 حرکت برتر بسکتبال NBA در شب گذشته

ترانه «حالا هی» از آرمین زارعی

مدافعان گمنام خونین‌شهر

پزشک جراح نباید دست به تیغ شود؟

اخاذی هوش مصنوعی از مهندسی که می‌خواست خاموشش کند!

دومین شکست بسکتبال سه نفره ایران در انتخابی جام جهانی

سالک و هاری آخرین دستاوردِ نمایش حیوان دوستی

واکاوی دلیل حفظ حق غنی‌سازی برای ایران

نماینده مجلس ششم: ریشه اصلاح‌طلبی در جامعه قوی‌تر شده است

مسابقات پارا وزنه برداری جانبازان با حضور مدیر کل بنیاد مازندران برگزار شد

دستگیری عاملان قتل و نزاع دسته‌جمعی در سیرجان

رکوردی بی‌سابقه؛ جوکوویچ به 100 جام رسید

بازگشت به پایتخت

مذاکرات پیچیده

یک کلاژ رویایی؛ درباره تجمع اخیر حامیان فلسطین مقابل دانشگاه تهران

کندی مذاکرات بر لبه خط قرمز‌ها

توان محدود حملات هوایی آمریکا

بازدید نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از مجتمع ایثار زاهدان

پیام تسلیت مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در پی درگذشت حجت‌الاسلام و المسلمین یوسف‌پور

بی‌احتیاطی در محور زرند ـ کرمان حادثه آفرید

شکست بسکتبال سه به سه ایران در اولین مسابقه انتخابی جام جهانی

23 میلیارد حق کارگزاری برای انتقال 2 بازیکن لیگ برتری

خرید بعدی پرسپولیس به تیم ملی دعوت شد

پیشنهاد پرسپولیس به مدافع ملی‌پوش فولاد

آغاز مذاکرات برای جلب رضایت فرهاد مجیدی

آهنگ «شب عاشقی» از آرون افشار

نه عقب‌نشینی، نه توافق

عقلانیت در حکمرانی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی عامل رشد اقتصادی است

تکرار تجربه برجام

جلود عراقی بدون رقیب رییس فدراسیون جهانی وزنه‌برداری ماند

انصراف سجاد انوشیروانی از انتخابات دبیر کلی فدراسیون جهانی وزنه‌برداری

صعود کومیته تیمی مردان به فینال آسیا؛ بانوان برنزی شدند

دیدار نماینده رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و مشاور مدیرعامل بانک دی با جانباز انقلاب اسلامی در گرگان

نام‌گذاری سوم خرداد به عنوان «روز مقاومت، ایثار و پیروزی» یک انتخاب دقیق و عمیق است

جام جهانی سابر؛ پایان کار نمایندگان ایران در بخش انفرادی

کریستنسن به تیم والیبال ورونا پیوست

ضرورت بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های قانون بودجه

نسخه پولی ChatGPT برای شهروندان امارات رایگان شد!

فناوری جدید لیزری، سرعت اینترنت را 10 برابر می‌کند

آغاز فرآیند تحویل 288 واحد مسکونی احداث شده برای خانواده‌های ایثارگران

«اگه میشد بغل میکردم صداتو» از علی لهراسبی

سرمقاله اطلاعات/ آیا اسرائیل جسارت حمله به ایران را دارد؟