برگزاری نخستین جشن ملی بومگردی به میزبانی کرمان
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - کرمان، سرزمین تاریخی و فرهنگی که میراثدار تمدنی هزارساله است و یکی از مهمترین قطبهای گردشگری کشور به شمار میرود، در روزهای پایانی اردیبهشت میزبان نخستین جشن ملی بومگردی میشود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، دیار کریمان با تاریخ پرفرازونشیب و فرهنگی که از دل کویرهای طلایی و یادگارهای باستانی برخاسته، همواره جاذبهای ویژه در صنعت گردشگری ایران بوده است؛ این استان با آثار تاریخی ثبت جهانی، ظرفیتهای فرهنگی منحصربهفرد و طبیعت بینظیر، پتانسیل آن را دارد که به یکی از مهمترین مراکز گردشگری در کشور و حتی دنیا بدل شود.
کرمان با تاریخ غنی، طبیعت بکر و تلاقی فرهنگهای گوناگون، یکی از بهترین نمونههای بومگردی در ایران به شمار میرود، اقامتگاههای سنتی محصور در دل طبیعت کویری، روستاهای بکر با مردمانی صمیمی و مهماننواز و غذاهای محلی سرشار از اصالت، کرمان را به مقصدی ویژه برای علاقهمندان به سفرهای تجربهمحور تبدیل کردهاند.
بومگردیها در این استان نهتنها دریچهای به زیباییها و اصالت فرهنگ بومی باز میکنند، بلکه فرصتی برای احیای روستاها و تقویت اقتصاد محلی فراهم میسازند؛ از کویرهای افسونگر شهداد تا ارتفاعات سرسبز لالهزار و خانههایی در دل کوههای میمند همواره توانسته ترکیبی از جاذبههای طبیعی و میراث فرهنگی را در کرمان به نمایش بگذارد.
در همین راستا، برگزاری نخستین جشن ملی بومگردی در کرمان فرصتی بینظیر برای معرفی ظرفیتهای این دیار و ترویج فرهنگ بومگردی در ایران خواهد بود، این رویداد که به تقویت و گسترش اقامتگاههای بومگردی میپردازد، بستری برای تعامل میان فعالان گردشگری، حمایت از صنایع دستی، معرفی غذاهای محلی و ایجاد یک شبکه ملی در حوزه گردشگری روستاها و مناطق بکر ایجاد میکند.
جشن ملی بومگردی در کرمان بهعنوان یک رویداد ملی، میتواند آغازگر مسیری بلندمدت باشد که در نهایت، میراث طبیعی و فرهنگی این استان را در سطح بینالمللی در کانون توجه قرار دهد و صنعت گردشگری ایران را با ابعادی تازه به تصویر بکشد، این رویداد نمادی از تلاش مشترک دولت و بخش خصوصی برای توسعه صنعت گردشگری و بازگرداندن کرمان به جایگاه شایسته خود در نقشه گردشگری کشور است.

ایجاد شبکه همکاری بین بومگردیهای کشور در جشن ملی بومگردی محمدعلی طالبی، استاندار کرمان در نشست خبری که روز گذشته برگزار شد، جشن ملی بومگردی را نقطه آغازی برای تحول در توسعه ظرفیتهای بومگردی کشور و استان دانست و گفت: استان کرمان ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه بومگردی دارد و این جشنواره فرصتی استثنایی برای معرفی این ظرفیتها به گردشگران داخلی و خارجی است و میتواند به ایجاد شبکه همکاری بین بومگردیهای کشور منجر و کیفیت خدمات آنها را ارتقا دهد.
وی با تأکید بر لزوم معرفی اقامتگاههای بومگردی، صنایع دستی و غذاهای سنتی و موسیقی محلی استان اضافه کرد: با توجه به محدودیت زمان، باید مکانیزمی طراحی شود تا میهمانان داخلی و خارجی با تمام ظرفیتهای استان و شهرستانها آشنا شوند و در این راستا باوجود نهادهای دولتی، نهادهای غیردولتی نیز باید در این زمینه همکاری کنند.
استاندار کرمان با اشاره به برگزاری نشستها و کارگاههای تخصصی ادامه داد: از این آموزشها میتوان در راستای بازاریابی و تقویت نیروهای درگیر گردشگری و همچنین بومگردیهای استان استفاده کرد.
بومگردی بیش از آنکه تنها به صنعت گردشگری مربوط باشد، راهکاری برای احیای هویت فرهنگی، حفظ میراث طبیعی و تقویت اقتصاد محلی است، استان کرمان با پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی و ظرفیتهای منحصربهفرد طبیعی، یکی از بهترین بسترها را برای توسعه بومگردی در ایران فراهم آورده است، از اقامت در خانههای بومی روستاهای ییلاقی گرفته تا تجربه سبک زندگی مردمان کویر با غذاهای محلی و دستسازهای اصیل، کرمان قابلیت آن را دارد که به یک نمونه موفق از گردشگری پایدار تبدیل شود.
یکی از مزایای بومگردی، تقویت تعامل میان گردشگران با جامعه محلی و ارائه تجربهای ملموس از فرهنگ و طبیعت منطقه است، در کرمان، این موضوع نهتنها به پیوند بیشتر گردشگران با اصالت تاریخی و طبیعی استان کمک میکند، بلکه فرصتهای تازهای برای روستاها، اقامتگاههای بومی و فعالان صنایع دستی به ارمغان میآورد، از سوی دیگر، گسترش مراکز اقامت بومگردی در کرمان میتواند به احیای جوامع روستایی و جلوگیری از مهاجرت بیرویه به شهرها کمک کند.
با توجه به رشد روزافزون علاقه به سفرهای بوممحور و اهمیت اقتصادی و فرهنگی چنین سفرهایی، کرمان این شانس را دارد که الگوی برتر گردشگری پایدار در کشور باشد اما تحقق این هدف نیازمند برنامهریزی، حمایت و یکپارچگی سازمانی است، مسئلهای که در قالب «نخستین جشن ملی بومگردی» نمود پیدا کرده است.

استان کرمان از غنیترین مناطق ایران از نظر جاذبههای تاریخی و فرهنگی است طالبی در این نشست خبری که با حضور معاون وزیر گردشگری برگزار شد و با رونمایی از پوستر نخستین جشن ملی بومگردیها همراه بود، با اشاره به جایگاه کرمان در گردشگری کشور گفت: استان کرمان با دارا بودن 10 اثر ثبت جهانی، 840 اثر ملی و نامزدهای متعدد دیگر از غنیترین مناطق ایران از نظر جاذبههای تاریخی و فرهنگی محسوب میشود.
وی با اشاره به جایگاه پیشین جذب گردشگری داخلی و خارجی در استان کرمان از همکاری وزارت میراث فرهنگی، اتاق بازرگانی و شهرداریها در برگزاری این جشنواره تقدیر کرد و افزود: این جشنواره نمادی از همکاری مؤثر دولت و بخش خصوصی برای توسعه زیرساختهای گردشگری و جذب بیشتر گردشگر است و امروز با برنامهریزی دقیق و همکاری دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی، درصدد بازگشت به آن جایگاه هستیم.
به گزارش ایمنا، جشن ملی بومگردی، از بیستوهفتم تا سیویکم اردیبهشت در کرمان برگزار میشود و در کنار نمایش ظرفیتهای بومی، تاریخی و فرهنگی استان کرمان، افقی تازه برای توسعه پایدار در گردشگری ایران ترسیم میکند، این رویداد نه تنها به معرفی میراث گرانبهای کرمان کمک میکند بلکه بستری برای ایجاد تعامل میان فعالان حوزه بومگردی، دولت و بخش خصوصی فراهم میآورد.
کد خبر 865638
-
سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۴:۵۵
-
۶ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/723549/