کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله جام جم/ تجربه برجام و لزوم عدم اعتماد به آمریکا مقالات

سرمقاله جام جم/ تجربه برجام و لزوم عدم اعتماد به آمریکا
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - جام جم / «تجربه برجام و لزوم عدم اعتماد به آمریکا» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم فریدون عباسی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
درباب این‌که مواضع متضاد آمریکایی در قبال ایران تاکتیک‌های مذاکراتی است یا ناشی از اختلافات جدی کابینه ترامپ، باید رویکردی تلفیقی اتخاذ کرد.
همچنان که صدایی که ما از یک کنسرت موسیقی می‌شنویم، صدا یا به تعبیر دیگر موجی است که از چند ساز صادر می‌شود و درنهایت، یک موج پیچیده می‌سازد که متشکل از مجموعه‌ای فرکانس‌های مختلف است، باید گفت دولت فعلی آمریکا هم‌اکنون با درنظر گرفتن صدا‌های مختلفی که از نقاط مختلف دنیا دریافت می‌کند، درحال ارسال موج‌های مختلف به اقصی‌نقاط دنیا است تا درنهایت، متناسب با تاثیرگذاری این موج‌ها در مقاصد مدنظرشان، تصمیمات مقتضی را اتخاذ کنند.
بازار
هدف از ارسال این موج‌های مختلف که معمولا ناشی از ارزیابی هیات حاکمه فعلی آمریکا از شرایط آن جامعه است، به‌نوعی دستکاری و به‌هم ریختن آن جوامع و رسیدن به هدف نهایی مطلوب واشنگتن است. شاید در برخی موارد این هیات حاکمه در مورد نحوه و شدت این امواج اختلافاتی داشته باشند، اما در نهایت، هدف نهایی سردرگم‌سازی و تحقیر آن جوامع و حداکثرسازی امتیازگیری از آنهاست.
از این نظر، رویکرد کلی آمریکا در مواجهه با چین، روسیه، اوکراین، گریلند، کانادا و اتحادیه اروپا یکی است؛ بنابراین مواضع ضد و نقیض مقامات آمریکایی را بیشتر با همین دید باید تفسیر کرد که آن‌ها امیدوارند با صدور موج‌های پیچیده، جوامع را دچار اغتشاش کرده و تضعیف کنند. در این میان آمریکا، صرفا کشور‌ها را هدف نگرفته است و سازوکار‌های رقیب هژمونی خود مانند بریکس، شانگ‌های و حتی اتحادیه اروپا را هدف گرفته است. در این میان حتی از ملت‌هایی که مثلا از آن‌ها هم حمایت می‌کنند، مانند برخی کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس باج‌خواهی می‌کنند.
 ملل باهوش به نسبتی که بتوانند در برابر این امواج سردرگم‌ساز انسجامی درونی نشان دهند و اختلافات خود را مدیریت کنند، در مواجهه با آمریکایی‌ها موفق‌تر خواهند بود. به طور مشخص در مورد ایران، آمریکایی‌ها براساس برخی ارزیابی‌ها با ارسال امواجی متناسب با گرایشات سیاسی و اجتماعی موجود در ایران به دنبال اغتشاشات و تعمیق اختلافات داخلی هستند. در همین راستا، علاوه‌بر تهدید نظامی، تداوم اعمال تحریم‌ها، ابراز علاقه برای مذاکره و خود را اهل صلح نشان دادن، دستگاه قوی رسانه‌ای آن‌ها مدام در حال القای این درک است که سختی معیشتی ناشی از تحریم‌ها، به دلیل ناکارآمدی داخلی نظام است.
در چنین شرایطی، هوشمندی حکم می‌کند که انسجام داخلی داشته باشیم؛ یعنی تمام سلیقه‌های مختلف سیاسی و جناحی که در چارچوب نظام حرکت می‌کنند، باید دست به دست هم دهند و اقدام به تخریب همدیگر نکنند و حداکثر حمایت و دلسوزی نسبت به قوای مختلف صورت بگیرد تا به تعبیر امام خمینی رضوان‌الله تعالی آمریکا نتواند هیچ غلطی نتواند بکند؛ البته در یک نگاه صرف مادی‌گرایانه آمریکا از نظر امکانات بر ما برتری‌های زیادی دارند، اما اتحاد ملت و مسئولان و اتکال به خدای متعال سبب حفظ کیان کشور دربرابر آمریکایی‌ها و کشت آن‌ها در تحقق مقاصدشان خواهد شد. 
به طور مشخص در باب مذاکرات هسته‌ای باید یادآور شد که ایران در توافق برجام که به زیان ما بود، تکالیف زیادی داشت بدون این‌که از حقوق اساسی خود بهره‌مند شود. از آنجا که آمریکای ترامپ هم درنهایت موفق به لیبی‌سازی ایران نخواهد شد و قادر به جمع کردن تمام تاسیاست هسته‌ای ایران نیست، گزینه دیگر تکرار نوعی برجام است. باید برای جلوگیری از تکرار این تجربه شکست‌خورده توجه داشت که در مذاکرات فعلی نباید هیچ‌چیزی جز بازرسی‌های عادی آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای را پذیرفت. اظهارات آمریکایی‌ها مبنی بر لزوم بازرسی تاسیسات ایران توسط بازررسان آمریکایی علاوه‌بر بازرسان آژانس تجاوزی آشکار به حقوق ملت خواهد بود و ما به عنوان عضو معاهده منع اشاعه هسته‌ای (ان‌پی‌تی) این بار نباید چیزی فراتر از چارچوب مقررات آژانس و این معاهده بپذیریم. ما بین سال‌های 82 تا 84 که با سه کشور اروپایی اولین دور مذاکرات هسته‌ای را داشتیم، و هنوز چین و روسیه و آمریکا هم اضافه نشده بودند تعلیق‌هایی را پذیرفتیم که حاصل آن فرستاده شدن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل و صدور اولین قطعنامه علیه ایران در سال 84 بود. اروپایی‌ها در حالی که در داخل ایران تعلیق را داشتند، هفت قطعنامه شورای حکام را علیه ما گرفتند و در سال 92 هم آن تجربه غلط را تکرار کردیم که در نهایت به محدودیت‌های زیادی رسیدیم. جریانات غربگرای داخلی در ابتدای کار حتی اجازه نمی‌دانند متخصصان درباره برجام نظر بدهند.
در همین رابطه، مقام معظم رهبری نهایتا به مجلس فرمودند نظر کارشناسی به شورای‌عالی امنیت ملی ارائه کند و خود ایشان هم در نامه‌ای به آقای روحانی 28 شرط را برای اجرای برجام مطرح کردند و، ولی متاسفانه آن شرط‌ها توسط دولت وقت اجرا نشد. آن زمان برجام با این توجیه اجرا شد که در کشور دوقطبی ایجاد نشود و انسجام ملی لطمه نخورد، اما همه دیدیم که با وجود پذیرش آن‌همه محدودیت، طرف‌های مقابل به تعهدات خود عمل نکردند بنابراین پذیرش چیزی شبیه به برجام تکرار یک تجربه شکست‌خورده خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/722685/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شادمهر عقیلی برای «خلیج فارس» خواند

نسخه جدید آهنگ «وقت پرواز» با صدای پازل بند

نگاهی به زندگی عبدالله دوامی موسیقی‏‌دان و استاد برجسته موسیقی سنتی

سرمقاله اطلاعات/ نقشه شوم اسرائیل برای اشغال غزه

دوئل تسلیحات چینی و غربی در میدان جنگی پاکستان و هند

سرمقاله سازندگی/ تاملی در پسامذاکرات

شناخت استعمار و تبیین اندیشه رهبر انقلاب، ضرورتی برای بیداری ملت‌ها

بابک زنجانی در اندیشه بازگشت به فوتبال؛ تیم قدیمی تهران احیا می‌شود؟

هوش مصنوعی؛ موتور محرک تحول در نظام آموزشی دانشگاه آزاد است

پرداخت خسارت بیمه دی به خودروهای آسیب دیده در بندر شهید رجائی

اتفاق عجیب در شهر زرند به روایت رییس دادگستری/ سن رانندگی در برخی پرونده‌ها به 9 سال رسیده

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان منصوب شد

دستگیری 148 نفر از اراذل و عوامل آدم ربایی در طرح چهار روزه پلیس کرمان

زیرساخت های گردشگری کرمان با ظرفیت های آموزش و پرورش توسعه می یابد

بازگشت نیروگاه برق آبی سد جیرفت به مدار تولید

تأکید سرمربی تیم ملی بر ظرفیت بالای کیش در توسعه زیرساخت‌های ورزشی

آخرین وضعیت غایب سرشناس 70 کیلوگرم جام تختی

مشعل بازی‌های یونیورسیاد وارد آلمان شد

بخشی از اجرای رسیتال پیانو فریدون ناصحی

ویدئوی زیرخاکی از کنسرت رضا صادقی در بندرعباس

سرمقاله جوان/ قبل از میز چهارم تصمیم «فارسی» بگیرید!

سرمقاله ابتکار/ جنگ با تاریخ؟

سرمقاله وطن امروز/ اقرار تاریخی روبیو

از لزوم ارتقای اندیشه صحیح و نگاه تمدنی تا 4 رکن ارتباط سازنده حوزه با جوانان + فیلم

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

قیمت جدید محصولات کرمان موتور (اردیبهشت 1404)

معرفی قوی‌ترین مردان کرمان

توسعه گردشگری ورزشی، رویکرد راهبردی سازمان منطقه آزاد کیش در مسیر رشد پایدار

کیش میزبان نخستین سمپوزیوم توسعه سیلینگ ایران

حضور 2 بیس‌بالیست کرمانی در اردوی تیم ملی

زمان آغاز اعزام به حج تمتع در کرمان

رئیس حوزه‌ قضایی نرماشیر معرفی شد

پوستر پرستاره نماینده ایران برای لیگ قهرمانان آسیا

القادسیه نخستین حریف طبیعت در سوپر لیگ غرب آسیا

قله 8167 متری در هیمالیا زیر پای بانوی کوهنورد ایرانی

ملی‌پوشان چوگان پس از صعود به جام‌جهانی چقدر پاداش گرفتند؟

بورسیه‌های جدید ورزش برای المپیک لس‌آنجلس معرفی شدند

بیرانوند بهترین دروازه‌بان لیگ برتر فوتبال شد

برگزاری شبی برای حسین علیزاده

استقبال 10 هزار نفری از کنسرت عرفان طهماسبی در ساری

سرمقاله جام جم/ تجربه برجام و لزوم عدم اعتماد به آمریکا

سرمقاله شرق/ از ریخت‌ افتادگان

پایان جعل برند با ترکیب «فناوری نانو» و «بلاک‌چین»

شکایت نکونام رد شد/ مس رفسنجان باید 12 میلیارد تومان به الهامی پرداخت کند

تجدیدنظرخواهی نکونام رد شد/ مس رفسنجان باید 12 میلیارد تومان به الهامی پرداخت کند

رقابت 220 کارگر ماهر در سومین دوره مسابقات کارگران ایران به میزبانی کرمان

اندونزی به ایران در دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کند

تجدیدنظرخواهی نکونام رد شد/ مس رفسنجان باید 12 میلیارد به الهامی پرداخت کند

سرمایه گذاری خرد در حوزه خودرو با گواهی سپرده کالایی