کرمان رصد

آخرين مطالب

دست کشاورزان کرمان در پوست گردو / گردوی چینی در قطب گردوی ایران اجتماعي

  بزرگنمايي:

کرمان رصد - استان کرمان بیشترین باغ‌های گردو کشور را در خود جای داده است به طوری که طبق آمار 25 درصد از کل باغات گردوی کشور این استان قرار دارد و شهرستان‌های «بافت» و «رابر» بیشترین سهم تولید این محصول را دارند.
در حال حاضر کار برداشت گردو از باغ‌های کرمان آغاز شده و تا پایان ماه جاری ادامه خواهد داشت اما به دلیل وجود ارقام قدیمی استان کرمان دومین استان از نظر میزان تولید گردو در کشور محسوب می‌شود.
با وجود ظرفیت‌های بسیار اما مشکلات گردوکاران در میان وعده‌های مسئولان طی سال‌های گذشته فراموش شده است، نه خبری از برند (ویژند) گردو است و نه برداشت مکانیزه و نه بسته بندی استاندارد.
گردو در باغ‌ها به صورت سنتی برداشت می‌شود و توسط دلالان جمع آوری می‌شود و در نهایت اکثراً به نام گردوی استان‌های دیگر در بازارهای بزرگ کشور عرضه می‌شود.
نکته عجیب‌تر اینکه در استانی که قطب تولید گردوی کشور محسوب می‌شود گردوی درجه سه از چین و شیلی وارد می‌شود و در عطاری‌ها و مغازه‌های خشکبار فروشی به مردم عرضه می‌شود.
قیمت پایین این دست محصول باعث می‌شود مورد اقبال مردم نیز قرار گیرد و در نهایت این جیب کشاورزان است که خالی می‌ماند.
محصول گردو که با وجود افزایش قیمت نهاده‌ها و افزایش قیمت حمل و نقل و کارگر به دلال به قیمت اندک فروخته می‌شود چندین برابر قیمت در شهرهای بزرگ فروش می‌رود و جیب کشاورزی که یک سال رأی تولید محصول منتظر مانده است خالی‌تر از همیشه می‌شود.
محمود محسنی یکی از کشاورزان رابری است می‌گوید: یکی از مشکلات جدی که باغ‌های گردو در رابر را تهدید می‌کند تغییرات دمایی است به طوریکه هر سال در فصل بهار محصول دچار سرمازدگی می‌شود و در تابستان نیز گرمازدگی روی می‌دهد.
وی افزود: در سال جاری به دلیل خشکسالی و کمبود آب شاهد کاهش تولید گردو در شهرستان رابر هستیم با این وجود کشاورزان تمام تلاش خود را برای تولید محصول به کار گرفتند.
وی ادامه داد: متأسفانه با وجود تلاش شبانه روزی کشاورزان اما بازار گردو سامان مناسبی ندارد و با وجود وعده‌هایی که داده شده است اما همچنان گردوی رابر و بافت ناشناخته است و برخی دلالان غیر بومی گردوی کرمان را خریداری می‌کنند و در استان‌های دیگر به نام استان‌های غربی در بازار می‌فروشند.
هیچ گونه صنایع تبدیلی در استان کرمان وجود ندارد و در واقع متقاضی برای محصول خشکبار کرمان وجود ندارد و بادام و گردوی شهرستان به صورت فله‌ای به دلالان فروخته می‌شود
وی گفت: گردوی تولیدی در «رابر» به دلیل کیفیت بالا و ارگانیک بودن جزو محصولات درجه یک خشکبار محسوب می‌شود اما در واقع کمترین سود عاید کشاورز می‌شود و در نهایت دلالان محصول را با قیمت اندک خریداری می‌کنند و با قیمت بالا در بازار به مصرف کننده می‌فروشند.
زینب سلطانی نیز که در شهرستان بافت فعالیت دارد گفت: هیچ گونه صنایع تبدیلی در استان کرمان وجود ندارد و در واقع متقاضی برای محصول خشکبار کرمان وجود ندارد و بادام و گردوی شهرستان به صورت فله‌ای به دلالان فروخته می‌شود.
وی گفت: یکی از مهمترین بازارهای فروش گردوی بافت شهر کرمان است که بیشترین سود هم از همین بازار عاید کشاورز می‌شود اما دلالان مهمترین عامل بروز چالش در بازار این محصول هستند.
وی ادامه داد: آفت کرم خراط از یک سو و از سوی دیگر خشکسالی و دلال بازی بلای جان کشاورز شده است این مشکلات را سال‌ها مطرح می‌کنیم و جشنواره و همایش‌های متعددی برگزار می‌شود اما همه بی نتیجه است.
وی از مسئولان اتاق بازرگانی کرمان انتقاد کرد و گفت: اتاق بازرگانی دقیقاً چه اقدامی برای رفع مشکلات گردو کاران انجام داده اند در بحث تعاون هم همین مشکل وجود دارد و هیچ تعاونی قوی وجود ندارد که بتواند جای دلالان را بگیرد.
وی گفت: تعاونی‌های محلی هم نقدینگی لازم را برای خرید محصول ندارد و کشاورزان نیز به تعاونی‌ها اعتماد لازم را ندارند به همین دلیل دلالان جای همه ساز و کارها را می‌گیرند.
صمدالله محمدی نماینده بافت، رابر و ارزوئیه اظهارکرد: محصول گردوی یکی از مهمترین محصولات کشاورزی در رابر و بافت است و این دو شهرستان نیز قطب تولید گردو در کشور محسوب می‌شوند.
وی خواستار حمایت بیشتر از کشاورزان شد و گفت: معیشت بسیاری از مردم شهرستانهای رابر و بافت به این محصول وابسته است و باید در راستای برند سازی و در نهایت ایجاد ارزش افزوده چاره اندیشی شود.
وی واسطه گری را مهمترین مشکلات کشاورزان دانست و ادامه داد: نمی‌توان انتظار داشت که بدون برنامه ریزی سیستم عرضه و تقاضای مناسب شکل گیرد.
وی ادامه داد: ساز و کار لازم برای جذب سرمایه گذار برای ایجاد صنایع بالا دستی نیز در استان باید شکل گیرد و در نهایت با ارزش افزوده اقتصاد این شهرستانها پویا تر شود.
محمدی بیان کرد: توسعه مراکز تحقیقاتی برای مقابله با آفت کرم خراط و همچنین مقابله با مشکلاتی از جمله سرمازدگی و گرمازدگی مهم است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر باید با جایگزین کردن ارقام پربازده و توجه به خشکسالی موجود در استان زمینه را برای بهبود عملکرد فراهم کنیم.
وی در خصوص بازاریابی در بازار خارجی نیز گفت: در زمینه بازاریابی باید گام‌های مهم و عملی برداشته شود و در این زمینه باید از همیاری دستگاه‌های مربوطه استفاده شود.
حدود 17 هزار و 100 هکتار باغ گردو در استان کرمان وجود دارد و شهرستان بافت بزرگترین تولید کننده این محصول محسوب می‌شود که از این میزان حدود 16 هزار تن محصول برداشت و روانه بازار می‌شود. از مجموع باغ‌های گردو در استان کرمان 3 هزارو 600 هکتار نهال و 13 هزارو 500 هکتار بارور است.
 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/579883/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اعتماد/ قانونی سرشار از نقض حاکمیت قانون

ویژگی مرموز چت جی پی تی فاش شد

ساعت تسویه پایا تغییر کرد

زمان بازگشت یزدانی به تشک مشخص شد

مذاکره رسمی کادیلاک با شوماخر

طارمی چشم آقای خاص را گرفت

شانس کم برخی رشته‌های توپی برای حضور در بازی‌های کشورهای اسلامی

سرمقاله هم میهن/ آقای اژه‌ای! نمی‌خواهید کاری کنید؟

کیهان مطرح کرد: 1100 شهید نتیجه اصرار بر مذاکره!

پیش بینی ثبت نام بیش از 680 هزار دانش آموز در مدارس استان کرمان/ حل مشکلات واقعی مدارس اولویت اصلی آموزش و پرورش است

یک هزار و 10 مدرسه لازم التوجه در استان کرمان وجود دارد

سرپرست اداره فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی آموزش و پرورش استان کرمان منصوب شد

52 درصد محکومان متواری در کرمان دستگیر شدند

تامین 25 درصد گوشت مورد نیاز توسط عشایر

آب دریای عمان به اصفهان رسید

آغاز فصل جدید تمرینات تیم‌های ملی شنا

امیرحسین زارع: حسرت اشتباه در فینال المپیک را می‌خورم

دردسر تیم بوکس امید ایران با تصمیم سازمان جهانی

📑 سخنان استاندار کرمان در مراسم معارفه سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست

سرمقاله سازندگی/ بازسازی روانی جامعه

جهان: پدافند مجازی کشور کجاست؟!

سوییچ ژنتیک برای باز تولید عضو بدن

حفر 10 حلقه چاه جدید برای پایداری آب

دلار جهانی روی خوش ندید

سرمقاله دنیای اقتصاد/ ضرورت تصمیم‌گیری عقلایی و رد تئوری بقا

بارش باران وجاری شدن رودخانه‌های فصلی کرمان

خواب زمستانی خودرو در بهار؛ تولید 13.7 درصد کاهش یافت

واکنش ساپینتو به حضور در استقلال

درستکار: حسن یزدانی در وزن 97 کیلوگرم به کشتی بازمی‌گردد

🎬 استاندار کرمان: نسبت به حفظ و احیای طبیعت مسئولیت داریم

سرمقاله خراسان/ خروج اتباع، آزمونی اخلاقی

پیشگیری از عفونت پا در تابستان با جوراب‌های ضدبو نانویی

تونل سیرچ دوباره بازگشایی می‌شود

خطر در کمین یک میلیون شغل مرتبط با خودرو

اتصال تمامی استان‌های کشور به شبکه ریلی تا سال 1405

لغو سوال‌برانگیز انتخابات فدراسیون بدنسازی

چالش خطرناک پیش روی تیم ملی والیبال

🎬 استاندار کرمان:یکی از رویکردهای اصلی استان؛ توسعه صنایع کوچک و متوسط است

🎬 استاندار :دستگاه‌ها به جای پاسخ منفی به استعلامات؛ راهکار ارائه دهند

تصاویر جنجالی‌ترین لحظه زندگی ستاره پرسپولیس!

کاوه رضایی یک امضا تا ادامه با پیراهن طلایی

عصر ایران: منتقدان مصاحبه پزشکیان از جیب خود هزینه کنند نه از جان مردم

چرا اسرائیل در دام جنگ فرسایشی گیر کرده است؟

علی‌بابا و پولی که بازگردانده نشده است

حجاریان مطرح کرد: راه عبور از شرایط پیش‌رو

کاهش 8 درصدی قیمت‌ در پایتخت

هزینه سربار جنگ برای خطوط هوایی

ماجرای مهاجرت استادان دانشگاه صنعتی شریف به خارج از کشور

حمایت مشکوک از جاسوسان اسرائیل و آمریکا در آژانس

واکنش «وطن امروز» به یک بیانیه: نوبت عبرت شماست

ویکی پدیاجستجو