دلار جهانی روی خوش ندید
اقتصادي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - ایسنا /دلار آمریکا از ابتدای سال میلادی جاری تا پایان ژوئن، 10.7 درصد در برابر ارزهای رقیب ریزش کرد و بدترین عملکرد نیمه اول سال را از سال 1973 رقم زد.
دلار با ثبت بدترین عملکردش از زمان ریاستجمهوری ریچاد نیکسون تاکنون، در نیمه دوم سال 2025، با موانع متعددی روبروست که میتواند پیامدهای سرمایهگذاری مهمی را به دنبال داشته باشد.
ارز آمریکا با افت 10.7 درصدی در برابر ارزهای رقیب در نیمه اول سال میلادی جاری، به پایینترین حد خود از فوریه سال 2022 رسیده و مسیر پیش رو ممکن است چندان روشن به نظر نرسد زیرا بسیاری از عوامل مشابه مانند عدم ثبات سیاستی، افزایش بدهی و کسری و احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، همچنان در میان دغدغههای اصلی سرمایهگذارانی مانده که در جستجوی داراییهای امن هستند.
بازار ![]()
افت دلار در اواسط ژانویه آغاز شد و فقط برخی از مواقع، علائمی از ملایم شدن را نشان داده است. امیدها مبنی بر اینکه تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، به آن شدتی که تصور میشد، نباشد، به افزایش مختصر قیمت دلار در اواسط آوریل کمک کرد، اما در بیشتر موارد، نیروی جاذبه کمتر بوده است.
تاثیر بازار
البته، کاهش ارزش دلار دقیقا برای سهام، سمی نبوده است. با توجه به اینکه بیش از 40 درصد درآمد شرکتهای «اس اند پی 500» از فروش بینالمللی حاصل میشود، دلار ضعیفتر، به ارزانتر شدن صادرات آمریکا کمک میکند و این نکته مهمی است که باید در بحبوحه جنگ تجاری جاری در نظر گرفته شود.
با این حال، این کاهش ارزش با افزایش زمزمهها در مورد پایان احتمالی استثناگرایی آمریکایی و سلطه دلار همزمان شده است، به طوری که سهم عمومی بدهی آمریکا به 30 تریلیون دلار نزدیک شده و کسری بودجه سال 2025، نزدیک به 2 تریلیون دلار خواهد بود. اگر داراییهای آمریکایی مانند دلار و اوراق خزانهداری، اهمیت خود را در صحنه جهانی از دست بدهند، میتواند پیامدهای شدیدی برای داراییهای پرریسک مانند سهام داشته باشد.
برای مثال، طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانکهای مرکزی جهان، خرید طلای خود را به 24 تن در ماه، به عنوان جایگزینی برای داراییهای آمریکا افزایش دادهاند. طلا بهترین عملکرد خود را در نیمه اول سال از سال 1979 تاکنون تجربه کرد.
لاسون ویندر، تحلیلگر تحقیقاتی بانک امریکا، در یادداشتی گفت: ما فکر میکنیم بانکهای مرکزی برای تنوع بخشیدن به ذخایر، کاهش وابستگی به دلار و پوشش ریسک در برابر تورم و عدم قطعیت اقتصادی، طلا میخرند. این روندی است که فکر میکنیم در بحبوحه عدم قطعیت پیرامون تعرفههای آمریکا و نگرانیها نسبت به کسری مالی، ادامه خواهد یافت.
فدرال رزرو همچنین میتواند با تصویب کاهش نرخهای بهره در نیمه دوم سال، فشار نزولی بیشتری اعمال کند. با این حال، با توجه به اینکه بازده دلار و اوراق خزانهداری در آخرین دور کاهش بانک مرکزی آمریکا در سال 2024 به شدت افزایش یافت، تاثیر تسهیل سیاست پولی فدرال رزرو میتواند به سختی قابل پیشبینی باشد.
امید به معکوس شدن روند کاهش دلار
کاهش مداوم دلار به هیچ وجه قطعی نیست و برخی در وال استریت فکر میکنند که روند نزولی این ارز میتواند معکوس شود. توماس متیوز، رئیس بازارهای آسیا و اقیانوسیه در موسسه کپیتال اکونومیکس، گفت: افزایش اخیر سهام به افزایش اعتماد به داراییهای آمریکا اشاره دارد و ضعف قبلی دلار شاید فقط محصول افزایش عمدی سایر ارزها و همچنین تغییر در استراتژیهای پوشش ریسک باشد.
ولز فارگو نیز فکر میکند که ترسهای مربوط به دلار اغراقآمیز است. جنیفر تیمرمن، تحلیلگر استراتژی سرمایهگذاری ولز فارگو، نوشت: با اتخاذ رویکردی آماری برای تجزیه و تحلیل نقش دلار، برای ما روشن است که ارز آمریکا همچنان محور تجارت و امور مالی جهانی است و به هیچ وجه بیاهمیت نخواهد شد. ما معتقدیم که دلار آمریکا از مزایای عمیقی (مانند حاکمیت قانون، شفافیت و بازار مالی بسیار نقدشونده) بهرهمند است که تغییر جهانی از دلار را به فرآیندی بسیار دشوار و کند تبدیل میکند؛ به ویژه به دلیل ضعفهای اساسی که مشهودترین جایگزینهای دلار دارند.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا نیز در مصاحبهای در روز دوشنبه اظهار داشت که نوسانات ارزی غیرعادی نیستند.
بر اساس گزارش شبکه سیانبیسی، با این حال، افزایش بازده اوراق خزانهداری همچنین نشان میدهد که نگرانیها در مورد دلار و سایر داراییهای آمریکا همچنان پابرجاست.
-
چهارشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۸:۲۷
-
۸ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/734661/