کرمان رصد

آخرين مطالب

طنین تار و کمانچه در ارگ بم فرهنگي

طنین تار و کمانچه در ارگ بم
  بزرگنمايي:

کرمان رصد -

کرمان رصد


ایسنا/کرمان هفته‌ی گذشته بود که کلیپ اجرای تار و کمانچه در بلندای ارگ بم در فضای مجازی منتشر شد، کلیپی با عنوان"تار ایرانی" که علی قمصری و روزبه ارجمند در آن به اجرا می‌پرداختند.
به گزارش ایسنا، "علی قمصری" از چهره‌های شناخته شده موسیقی ایرانی و نوازنده تار است. او که بانی پروژه تار ایرانی است در این پروژه به شهرهای مختلف می رود و با نوازندگان همان شهر در مکان‌های تاریخی به اجرا می‌پردازد و در کرمان با "روزبه ارجمند" که از نوازندگان جوان کمانچه کرمان است به اجرا پرداخت.
برای اطلاع از این اجرا به سراغ روزبه ارجمند رفتم؛ او درباره‌ی پروژه تار ایرانی به ایسنا گفت: تار ایرانی یک پروژه جذاب و البته سخت است که آقای قمصری مدتی ست به آن مشغول است. در بناهای تاریخی شهرهای مختلف اجرا می‌کنند با هدف اینکه مردم را با هویت ملی و تاریخی کشورمان بیشتر آشنا کنند چراکه موسیقی و معماری اجزای مهمی از این فرهنگ را تشکیل می‌دهند. اگر اشتباه نکنم اولین کار ایشان هم در قزوین ضبط شد.
وی افزود: در این پروژه آقای قمصری به شهرهای زیادی رفته، در قسمت 39 به کرمان رسیدند و بعد از کرمان به چند شهر جنوبی رفته و طبق گفته خودش این پروژه همچنان ادامه خواهد داشت.
ارجمند از چگونگی انتخابش گفت: آقای قمصری را از قبل می‌شناختم و همیشه به من لطف داشته. با این‌که برنامه‌ریزی قبلی برای همنوازی ما نبود، روز اول که ایشان به کرمان رسید از من خواست عصر آن روز که می‌رفتیم سر تمرینش، سازم را هم همراه داشته باشم. راستش ابتدا فکر کردم برای ملودی‌های "فاطلو" (چون من کرمانی هستم) نیاز به هماهنگی دارند. اما بعد به من گفتند قرار است در ارگ بم ضبطی داشته باشند و از من خواستند تا همراهی شان کنم. قطعه‌ای که اجرا شد هم پیشنهاد خودشان بود. استاد علیزاده این کار را برای زلزله بم ساخته بودند و اولین بار هم در کنسرت "همنوا با بم" اجرا شد به همین دلایل با مکان اجرا هماهنگی داشت و من هم استقبال کردم .
این نوازنده کرمانی افزود: همکاری با آقای قمصری جزو کارهایی بود که همیشه به آن فکر می‌کردم، ولی تصور نمی‌کردم که در این پروژه این افتخار نصیبم شود. بعد از این‌که از من خواست که با ایشان همراهی کنم در مدت کوتاهی همه چیز جفت و جور شد. تمرین‌مان فقط یک جلسه کوتاه بود و خدا را شکر همه چیز به گونه‌ای پیش رفت که آقای قمصری از کار رضایت داشت و بعد از تمرین هم به من گفتند فکر نمی‌کردم این‌قدر زود و راحت با هم هماهنگ شویم.
وی ادامه داد: البته آقای قمصری در کرمان با تیم دیگری هم همکاری کردند و فقط من نبودم. یک کار که هنوز منتشر نشده با کوارتت زهی کرمان و دو نوازنده دف (خانم نازنین نوربخش و خانم ساناز شیخ شعاعی) ضبط شده که در آینده خواهید دید.
این نوازنده درباره‌ی دلیل انتخاب ارگ بم برای اجرا نیز گفت: ما از قبل چند مکان تاریخی را به آقای قمصری پیشنهاد دادیم که از میان آنها انتخاب کنند. خب ارگ بم بزرگترین بنای خشتی جهان و واقعا بنای منحصر به فردی است و از طرفی جزئی از تاریخ و فرهنگ بم و همین‌طور استان کرمان است، قطعا برای هر نوازنده‌ای اجرا در چنین مکانی جالب توجه است. از طرفی هم شرایطی که با بی توجهی برای اماکن تاریخی پیش آمده، نامربوط با وضعیت کنونی موسیقی نیست. شاید ناخواسته این مسئله هم در انتخاب تاثیرگذار بوده است.
ارجمند با اشاره به تقابل موسیقی اصیل ایرانی و مکان تاریخی که سنت ایرانی را نشان می‌دهد گفت: موسیقی و معماری از اجزای هنر و تاریخ ایران هستند که هر دوی آن‌ها تمدن و اصالتی را روایت می‌کنند که در هیچ کجای دنیا نظیر ندارد. موسیقی ایران نه تنها همیشه روایتگر تاریخ و فرهنگ ما بوده، بلکه در دوره‌های مختلف به کشورهای دیگر هم صادر شده و محدود به مرزهای ایران نیست. همین اتفاق در مورد معماری هم صدق می‌کند. در کل شباهت و همخوانی زیادی بین این دو وجود دارد.
وی در پایان با تاکید بر سختی کار ادامه داد: انصافا ضبط بیش از 40 قطعه آن هم در شهرهای مختلف و بدون توقف و در شرایطی که خیلی از کارها از قبل برنامه ریزی نمی‌شود، بسیار دشوار است. ما از انرژی و تلاش آقای قمصری تعجب می‌کردیم چراکه تمام شبانه روز درگیر کار بود و با توجه به اینکه آقای قمصری متواضع و خیلی مردم دوست است هرجا که می‌روند مردم و هنرمندان استقبال می‌کنند و همکاری‌های جالبی شکل می‌گیرد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/225469/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهدای حمله تروریستی؛ نماد اخلاص و سخاوتمندی هستند

خدمت به خانواده های معزز شهدا و ایثارگران یک موهبت الهی است

دیدار استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران با خانواده دانشمند هسته ای شهید دکتر باکویی در ساری

دیدار استاندار و مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده دانشمند هسته ای شهید دکتر باکویی در ساری

دیدار مشاوران ایثارگران دستگاه‌های اجرایی با معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران/ امیدآفرینی و باور به آینده در امتداد فرهنگ ایثار و شهادت است

تامین خودرو ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز قرار دارد

جمهوری اسلامی ایران پرچم حق را در جهان بر افراشته است/ اگر عاشورا نبود باطل بر حق غلبه پیدا می‌کرد

بازتعریف وحدت ملی و پذیرش نقد، کلید پایداری و موفقیت آینده ایران است

کابوس ترامپ؛ جوان شیعه‌ای که در آستانه فتح نیویورک است

به رسم قدرشناسی؛ محمد کبیری از همراهان پویش همدلی کیش تقدیر کرد

تولید محتوای رسانه‌ای برای ارائه فرصت‌ها و جذب سرمایه گذاران در کرمان

بزرگداشت شهید وطن شهید عباس اسحاقی در جیرفت وبم

شور و شعور حسینی در پایتخت مقاومت

اندیشکده کارنگی مطرح کرد: نفوذ خطرناک نتانیاهو بر ترامپ

عصر ایران: آیا باید سلاح هسته ای بسازیم؟

ستاره نیویورکی دموکرات‌ها

توقف یا تاکتیک؛ آتش‌بس شکننده میان ایران و اسرائیل

قدیمی‌ترین سنگ‌های زمین با سن 4٫16 میلیارد سال در کانادا قرار دارند

چشم‌انداز 3200 مگاپیکسلی؛ 6 جرم پنهان در نخستین تصویر خیره‌کننده تلسکوپ ورا روبین

مطالعه جدید: فقط یک دوز روان‌گردان سیلوسایبین، افسردگی را تا سال‌ها تسکین می‌دهد

افزایش دما، کاهش غذا؛ گرمایش زمین تا سال 2100 یک وعده را از سفره بشر حذف می‌کند

کالاهای خوراکی در خردادماه چقدر گران شدند؟

پیش بینی بورس چهارشنبه 11 تیر 1404

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه چهارشنبه 11 تیر 1404

تعزیه خوانی در کرمان

نمرۀ قبولی به آرایش جنگی دولت

فرمانده بی‌هیاهو

حضور دولت پزشکیان یکی از دلایل اصلی شکل‌گیری انسجام درونی در کشور است

دیپلمات پیشین: بعید است حملات سنگین اسرائیل دوباره و به زودی رخ دهد

تشیع، مبنای مقاومت ایران

آقارشید، فرماندهِ فرماندهان‌

ایران سیاست «ابهام هسته‌ای» را آغاز می‌کند؟

نگران زندانیان؛ بررسی وضعیت زندان اوین

عملیات نجات بورس

آیین بزرگداشت شهدای اقتدار و امنیت در کیش برگزار شد

عدالت می‌تواند هم پای توسعه حرکت کند/ در شرایط کنونی موظفیم با جدیت مضاعف به امور مردم بپردازیم

67 درصد مدد جویان زندان در استان کرمان زیر دیپلم هستند/ توجه به آموزش و پرورش لازمه کاهش جرم، بزهکاری و آسیب های اجتماعی است

عکس/ حمله خرس به یک شهروند در جنوب کرمان

جریمه‌های تاخیر وام‌های بانک سپه بخشیده می‌شود

خبر خوش شورای عالی بورس برای سهامداران؛ بانک مرکزی وارد فرآیند حمایت از بازار سرمایه شد

چاره لیورپول برای خرید بزرگ؛ ستاره بفروش!

تقوی: به بردها مغرور نشویم

تقوی: سلام نظامی اعضای تیم ملی، خودجوش بود

ستاره ایران سیزدهمین مهاجم برتر لیگ ملت‌ها

معادلات سرگیجه‌آور؛ ایران این شکلی صعود می‌کند

بازگشت وریا غفوری به استقلال

سجاد افشاریان و احسان عبدی‌پور به تالار وحدت می‌روند

راز بقای ترامپ در سیاست آمریکا

سرمقاله سازندگی/ تقویت دیپلماسی عمومی

جایگزینی مناسب برای کودهای شیمیایی در مناطق اسیدی و کم‌فسفر