جمعه ۲۴ مهر ۱۴۰۵
اجتماعی

دوازدهمین سالانه خوشنویسی استان کرمان با حضور استاندار افتتاح شد

دوازدهمین سالانه خوشنویسی استان کرمان با حضور استاندار افتتاح شد
کرمان رصد - دوازدهمین سالانه خوشنویسی استان کرمان با حضور استاندار کرمان و جمعی از هنرمندان، استادان و پیشکسوتان این هنر افتتاح شد؛ رویدادی هنری که در این دوره، میزبان ۱۰۵ اثر برگزیده از میان ۱۶۸ اثر رسیده به دبیرخانه است و در کنار نمایش آثار، کارگاه‌های تخصصی خوشنویسی نیز در حاشیه آن برگزار می‌شود.
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - دوازدهمین سالانه خوشنویسی استان کرمان با حضور استاندار کرمان و جمعی از هنرمندان، استادان و پیشکسوتان این هنر افتتاح شد؛ رویدادی هنری که در این دوره، میزبان ۱۰۵ اثر برگزیده از میان ۱۶۸ اثر رسیده به دبیرخانه است و در کنار نمایش آثار، کارگاه‌های تخصصی خوشنویسی نیز در حاشیه آن برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، دوازدهمین سالانه خوشنویسی استان کرمان هم‌زمان با هفته خوشنویسی و با هدف پاسداشت این هنر اصیل ایرانی، معرفی ظرفیت‌های هنری استان و فراهم‌کردن زمینه تعامل میان هنرمندان و علاقه‌مندان، در موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان گشایش یافت.
در این دوره، آثار رسیده به دبیرخانه پس از ارزیابی تخصصی هیئت داوران بررسی شدند و ۱۰۵ اثر برای نمایش در گالری موزه انتخاب شدند.
محمدحسین مؤدب، دبیر دوازدهمین سالانه خوشنویسی استان کرمان، با اشاره به روند انتخاب آثار اظهار کرد: از مجموع ۱۶۸ اثر ارسال‌شده به دبیرخانه، ۱۰۵ اثر پس از داوری تخصصی پذیرفته و در فضای گالری به نمایش گذاشته شده است.
وی افزود: آثار این دوره در رشته‌هایی همچون نستعلیق، شکسته‌نستعلیق، نقاشی‌خط و نگارگری، در کنار نمونه‌هایی از هنرهای وابسته به خوشنویسی از جمله قلم‌تراشی و قلمدان‌سازی، در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته‌اند.
دبیر دوازدهمین سالانه خوشنویسی استان کرمان با اشاره به تغییرات صورت‌گرفته در شیوه ارزیابی آثار گفت: در این دوره، داوری با دقت بیشتری انجام شد و فرم‌های امتیازدهی بر اساس شاخص‌های تخصصی برای ارزیابی آثار طراحی شد. کیفیت خط، قطعه‌بندی، تزیینات، پاکیزگی اجرا و کیفیت کلی اثر از جمله معیارهای مورد توجه هیئت داوران بود.
مؤدب ادامه داد: در فرآیند انتخاب آثار، کیفیت خوشنویسی و قوت فنی خط از اولویت بالایی برخوردار بود؛ ازاین‌رو، زیبایی بصری یا برخورداری از تزیینات به‌تنهایی برای پذیرش یک اثر کافی نبود و آثار بر اساس معیارهای تعیین‌شده و امتیازهای کسب‌شده ارزیابی شدند.
برگزاری کارگاه‌های تخصصی خوشنویسی در حاشیه نمایشگاه
مهدی ابراهیمی، رئیس انجمن خوشنویسان استان کرمان و رئیس هیئت داوران دوازدهمین سالانه خوشنویسی، از برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حاشیه این رویداد خبر داد و گفت: هم‌زمان با برپایی نمایشگاه، مجموعه‌ای از کارگاه‌های تخصصی خوشنویسی برای علاقه‌مندان برنامه‌ریزی شده است که هر پنجشنبه با حضور مدرسان این حوزه برگزار می‌شود.
وی درباره روند داوری آثار اظهار کرد: در هر بخش، سه داور مسئول ارزیابی آثار بودند. آثار رشته‌های مختلف، از جمله نستعلیق، شکسته‌نستعلیق و نقاشی‌خط، بر اساس فرم‌های امتیازدهی مشخص بررسی شدند و برای پذیرش آثار نیز حد نصاب امتیاز در نظر گرفته شد.
رئیس هیئت داوران این دوره افزود: آثار راه‌یافته به نمایشگاه بر مبنای امتیازهای کسب‌شده و معیارهای تعیین‌شده انتخاب شدند. همچنین تعدادی از آثار با اختلاف اندکی از حد نصاب لازم، موفق به راه‌یابی به نمایشگاه نشدند.
فرصتی برای آشنایی با ظرفیت‌های خوشنویسی استان
نمایشگاه دوازدهمین سالانه خوشنویسی استان کرمان به مدت یک ماه در موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان برپاست و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۳ و همچنین از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹ از آثار به نمایش درآمده بازدید کنند.
آیین اختتامیه این رویداد نیز قرار است ۲۵ آبان در تالار فرهنگ و هنر کرمان برگزار شود.


نظرات شما