سه شنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۵
فرهنگی

۸۵ درصد نوشت‌افزار بازار؛ تولید داخل

۸۵ درصد نوشت‌افزار بازار؛ تولید داخل
کرمان رصد - رئیس اتحادیه صنف رایانه کرمان: خوشبختانه ۸۵ درصد کالا‌های موجود در بازار تولید داخل است.
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - رئیس اتحادیه صنف رایانه کرمان: خوشبختانه ۸۵ درصد کالا‌های موجود در بازار تولید داخل است.

کرمان رصد


به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان ، مرتضی اجله، رئیس اتحادیه صنف رایانه، ماشین‌های اداری، کافی‌نت، کتاب و نوشت‌افزار، تایپ و تکثیر و صحاف استان کرمان در نشست خبری با اشاره به سابقه فعالیت این اتحادیه افزود: این اتحادیه سال ۱۳۵۹ با ۸۰ عضو تأسیس شد و در ابتدا با عنوان اتحادیه نوشت افزار، کتابفروشان و چاپخانه‌داران فعالیت می‌کرد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از هزار و ۲۰۰ عضو در هفت رسته صنفی زیرمجموعه این اتحادیه فعالیت می کنند که از این تعداد ۸۰ عضو در حوزه کتابفروشی و ۴۸۰ عضو در رسته نت‌ سراها مشغول فعالیت هستند.
رئیس اتحادیه صنف رایانه کرمان بی‌ثباتی قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی رایکی از مشکلات مهم اصناف زیرمجموعه اتحادیه برشمردو افزود: رسته رایانه و ماشین‌های اداری به‌شدت درگیر نوسانات نرخ ارز هستند و این موضوع تأثیر مستقیمی بر قیمت کالا و فعالیت واحد‌های صنفی دارد.
رئیس اتحادیه صنف رایانه کرمان ادامه داد: در کنار افزایش قیمت‌ها، کاهش تقاضای خرید نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که اصناف با آن مواجه هستند و این موضوع چالش جدی برای واحد‌های صنفی ایجاد کرده است.
اجله با اشاره به مشکلات رسته کافی‌نت‌ها گفت: قطعی برق و در پی آن قطعی اینترنت از جمله مشکلات این رسته است که این مسئله فقط مختص کافی‌نت‌ها نیست و بخش قابل توجهی از اصناف استان کرمان را با چالش مواجه کرده است.
اجله با اشاره به افزایش قیمت کتاب و هزینه‌های چاپ گفت: قیمت کتاب افزایش پیدا کرده و امروز هزینه چاپ یک برگ حدود ۶ هزار تومان رسیده است.
اجله همچنین فروش نوشت افزاردر مدارس را یک تداخل صنفی و آسیب جدی برای صنف نوشت‌افزار دانست و افزود: برخی مدارس اقدام به فروش ونوشت افزار در داخل مدرسه می‌کنند و حتی والدین را برای خرید ملزم می‌کنند که این اقدام غیرموجه است.
رئیس اتحادیه صنف رایانه کرمان در واکنش به توجیه برخی مدارس مبنی بر ضرورت استفاده همه دانش‌آموزان از یک نوع دفتر و نوشت‌افزار گفت: این توجیه قابل قبول نیست؛ اگر قرار است همه دانش‌آموزان از یک نوع دفتر، خودکار و مداد استفاده کنند، پس باید در کل کشور یک نوع دفتر و خودکار و مداد تولید شود.
وی با اشاره به وضع صدور و ابطال پروانه‌های صنفی این اتحادیه از ابتدای امسال گفت: از ابتدای امسال ۶۵ پروانه جدید برای واحد‌های صنفی زیرمجموعه اتحادیه صادر و پروانه فعالیت ۱۰ واحد صنفی نیز باطل شده است.


نظرات شما