سه شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴
مقالات

وبسایت انگلیسی: باید برای جنگی بزرگ در اروپا طی سال‌های آینده آماده شویم

وبسایت انگلیسی: باید برای جنگی بزرگ در اروپا طی سال‌های آینده آماده شویم
کرمان رصد - جماران /متن پیش رو در جماران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست انگلیس در مقایسه با سایر کشورها ، نه تنها برای مواجهه با جنگ ها، بلکه برای ...
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - جماران /متن پیش رو در جماران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
انگلیس در مقایسه با سایر کشورها ، نه تنها برای مواجهه با جنگ ها، بلکه برای مجموعه خطرات دیگر مانند بلایای آب و هوایی و حملات به زیرساخت ها هنوز «به اندازه کافی آماده نیست».
با افزایش «فعالیت‌های خصمانه روسیه» در این قاره در ماه‌های اخیر، هشدارها در انگلیس در مورد احتمال وقوع یک جنگ گسترده در اروپا در طی سه یا چهار سال آینده افزایش یافته است. برخی از کارشناسان نیز معتقدند که این کشور ممکن است در حال حاضر در یک حالت «جنگ خاکستری» با روسیه باشد، مانند خرابکاری در تأسیسات و زیرساخت‌ها، حملات سایبری و کارزاهای های گمراه‌کننده.
این موضوع در مقاله‌ای از جین میریک، روزنامه‌نگار و نویسنده سیاسی انگلیسی در وب‌سایت «آی‌پیپر» آمده است که با فراخوانی از سوی لرد هاریس، رئیس «کمیته آمادگی ملی» انگلیس-برای دولت و جامعه- برای ارتقای سطح آمادگی نظامی و مدنی در پیش‌بینی درگیری گسترده اروپایی آغاز شد.
هاریس توضیح داد که انگلیس در مقایسه با سایر کشورها ، نه تنها برای مواجهه با جنگ ها، بلکه برای مجموعه خطرات دیگر مانند بلایای آب و هوایی و حملات به زیرساخت ها هنوز «به اندازه کافی آماده نیست».
آمادگی ها شامل چه مواردی می شود
میریک توضیح داد که آمادگی پیشنهادی شامل ذخیره سازی ملزومات اساسی و تأمین نیازهای خانواده ها به مدت 72 ساعت در صورت قطع برق یا حملات به زیرساخت ها است.
او به نقل از هاریس خواستار واضح‌تر و فعال‌تر کردن وب‌سایت دولتی ویژه موارد اضطراری، از طریق کمپین‌های تبلیغاتی در رادیو و تلویزیون و رسانه‌های اجتماعی، و حتی وارد کردن دروس «آمادگی برای موارد اضطراری» در برنامه‌های درسی مدارس، مانند آموزش قوانین ایمنی راهنمایی و رانندگی به کودکان شد.
میریک گفت که لرد در زمینه نظامی به «بازنگری دفاعی استراتژیک» اشاره کرد که در ژوئن گذشته منتشر شد و شامل طرح «قانون آمادگی دفاعی» است که به دولت اختیاراتی برای بسیج نیروهای ذخیره و فراخواندن بخش های صنعت برای حمایت از تلاش های دفاعی داخلی می دهد.
وزارت دفاع بریتانیا -به گفته این مقاله- نیز تاکید کرد که این کشور وارد «عصر جدیدی از آمادگی رزمی» می شود و از بزرگترین افزایش در هزینه های نظامی از زمان پایان جنگ سرد خبر داد، از جمله سرمایه گذاری 6 میلیارد پوند استرلینگ در مهمات و ایجاد کارخانه های جدید برای تقویت قابلیت های خودکفایی.
فعالیت های خصمانه
در مقابل، نویسنده توجه را به آنچه که او تشدید فعالیت های خصمانه روسیه علیه اروپا به شکلی بی سابقه می نامد، جلب می کند و به جنگ در اوکراین اشاره می کند که پایانی برای آن به نظر نمی رسد، و نفوذهای فزاینده پهپادها و جنگنده های روسی در حریم هوایی کشورهای اروپایی مانند لهستان، استونی و دانمارک در ماه های اخیر، و افزایش عملیات خرابکاری و حملات سایبری.
میریک به نقل از سر «کن مک کالوم»، رئیس سرویس امنیت داخلی بریتانیا «ام‌آی‌5» (MI5) تأکید کرد که مسکو «مصمم به ایجاد هرج و مرج و ویرانی در سراسر جهان است» و گفت که سرویس های امنیتی در طول سال گذشته یک رشته مداوم از تلاش ها برای نظارت و جاسوسی علیه شخصیت هایی که مسکو آنها را دشمن می داند، خنثی کرده اند.
نویسنده همچنین به نقل از ناتیا سیسکوریا، کارشناس امنیت بین‌المللی، هشدار داد که آنچه در حال وقوع است، ادامه یک جنگ ترکیبی است که مسکو سال‌هاست علیه غرب به راه انداخته است، که شامل خرابکاری سایبری، انتشار اطلاعات نادرست و تلاش برای تأثیرگذاری در انتخابات و سیاست‌های داخلی کشورهای غربی است.
آزمون ناتو
سیسکوریا افزود که روسیه در حال حاضر در حال افزایش سطح تنش است تا میزان انسجام ناتو را آزمایش کند و توانایی خود را برای گسترش دامنه جنگ به خارج از اوکراین نشان دهد، که این امر نگرانی زیادی را در بین کشورهای اروپای شرقی ایجاد می کند.
او معتقد است که مسکو «بازی بسیار خطرناکی» را انجام می دهد، زیرا در حال آزمایش حدود صبر ناتو است، اما به دلیل ضعف ارتش خود در حال حاضر، تمایلی به رویارویی مستقیم با روسیه ندارد.
با این وجود، سیسکوریا تاکید می کند که اگر روسیه به نقض حریم هوایی کشورهای غربی ادامه دهد، ائتلاف ممکن است مجبور شود هواپیماهای روسی را سرنگون کند، که این یک اقدام جنگی تلقی می شود که می تواند یک درگیری فراگیر را شعله ور کند.
مرحله بسیار پرتنش
به گفته این مقاله، کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که اروپا در آستانه مرحله ای بسیار پرتنش قرار دارد، زیرا که جنگ خاکستری روسیه با مسابقه انگلیس و غرب برای تقویت قابلیت های دفاعی تلاقی می کند.
میریک در پایان می گوید در حالی که لندن به دنبال تقویت زیرساخت های دفاعی و مدنی خود در آمادگی برای هر گونه شرایط اضطراری است، تحلیلگران معتقدند که احتمال سقوط قاره به یک جنگ آشکار از 60 سال پیش تا کنون نزدیک تر از امروز نبوده است.
بازار


نظرات شما