کرمان رصد - آخرین خبر /بیبیسی به تازگی تصاویر جدیدی از گونههای اولیه انسان را به عنوان بخشی از مجموعه علمی آتی خود با عنوان "انسان" (Human) منتشر کرده است. این انتشار هم برای دانشمندان و هم برای عموم مردم اهمیت دارد، چرا که بازسازیهای تاریخی دقیقی را ارائه میدهد که لحظات کلیدی در نیاکان ما را زنده میکند.
به نقل از نیوزویک و به گزارش بی بی سی این مجموعه که توسط پالئوآنتروپولوژیست، اِلا الشماحی، روایت میشود، داستان تکامل انسان را در طول 300,000 سال گذشته بررسی خواهد کرد. این مجموعه به چگونگی تبدیل انسانها از یکی از اشکال متعدد حیات به شکل غالب حیات بر روی کره زمین میپردازد.
الشماحی توانسته است این داستان را به لطف پیشرفتها در فناوری DNA و شواهد فسیلی بیان کند. این بازسازیها هم ارزش آموزشی دارند و هم دریچهای را به سوی سفر تکاملی که منشأ و استراتژیهای بقای انسانهای مدرن را شکل داده است، میگشایند.
مدلهای سهبعدی منتشر شده، گونههای هومو فلورسینسیس (Homo floresiensis)، هومو ارکتوس (Homo erectus)، هومو نئاندرتالنسیس (Homo neanderthalensis) (نئاندرتالها)، و اولین هومو ساپینسهای شناختهشده را به تصویر میکشند.

زنده شدن گونههای اولیه انسان:
هومو ارکتوس: بین 1.89 میلیون تا 110,000 سال پیش زندگی میکرد و اولین گونهای بود که با راه رفتن مدرن حرکت میکرد و احتمالاً از آتش استفاده میکرد. این گونه در ابتدا بومی آفریقا بود و بعدها به آسیا و احتمالاً اروپا مهاجرت کرد.
هومو فلورسینسیس: که به دلیل قامت کوچکش «هابیت» لقب گرفته، تقریباً از 700,000 تا 50,000 سال پیش وجود داشته است. بقایای آنها تنها در جزیره فلورس اندونزی یافت شده است.
هومو نئاندرتالنسیس (نئاندرتالها): حدود 430,000 سال پیش ظهور کردند و تا تقریباً 40,000 سال پیش بقا یافتند. آنها با محیطهای سرد اوراسیا سازگار شدند و با هومو ساپینسها آمیزش داشتند.
قدیمیترین فسیلهای هومو ساپینس: از جبل ایرهود در مراکش به دست آمدهاند و قدمت آنها به حدود 300,000 سال پیش بازمیگردد که ویژگیهایی را نشان میدهد که همنژادان اولیه و انسانهای مدرن را به هم پیوند میدهد.
این مدلها با استفاده از فتوگرامتری، دادههای فسیلی و آخرین پیشرفتها در علم باستانشناسی ساخته شدهاند تا نشان دهند این گونهها دهها هزار سال پیش چگونه به نظر میرسیدهاند.
این مجموعه شامل پنج قسمت خواهد بود: "اولین ما"، "به سوی ناشناخته"، "آخرین انسانهای باقیمانده"، "کشف قاره آمریکا" و "یک قمار بزرگ".

پالئوآنتروپولوژیست، اِلا الشماحی، به بیبیسی گفت: «هزارههاست که ما غالبترین شکل حیات بر روی این سیاره بودهایم، بنابراین به راحتی میتوان فکر کرد که همیشه برای بزرگی مقدر بودهایم. اما انقلابی در فناوری DNA باستانی و جدیدترین یافتههای فسیلی از سایتهای حفاری در سراسر جهان ما را مجبور میکند بپذیریم که داستان گونه ما بسیار خارقالعادهتر از آن چیزی است که میتوانستیم تصور کنیم.»
بازار