کرمان رصد

آخرين مطالب

کاهش مصرف انرژی هوش مصنوعی با ترفندی ساده علمي

کاهش مصرف انرژی هوش مصنوعی با ترفندی ساده
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / ابزارهای هوش مصنوعی مانند «چت‌جی‌پی‌تی» در سراسر جهان بسیار محبوب شده‌اند و هر روز، افراد بسیاری از آنها برای نوشتن، ترجمه، پاسخ به سوالات و موارد دیگر استفاده می‌کنند، اما اجرای این سیستم‌های قدرتمند هوش مصنوعی به برق و آب زیادی نیاز دارد، به‌خصوص مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) که این ابزارها را تغذیه می‌کنند.
نتایج پژوهش جدید پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن (UCL) نشان می‌دهد که می‌توانیم با ایجاد برخی تغییرات شگفت‌انگیز ساده، هوش مصنوعی را بسیار سازگارتر با محیط زیست کنیم. پژوهشگران بررسی کردند که چگونه برخی از اصلاحات در مدل‌های هوش مصنوعی و نحوه استفاده ما از آنها می‌تواند مصرف انرژی مصرفی این ابزارها را به‌طور چشمگیری کاهش دهد.
بازار
این گروه با یک مدل هوش مصنوعی «لاما 3.1 8B» از شرکت متا، پژوهش خود را آغاز کردند و از آنجا که این ابزار کاملا قابل اصلاح است، پژوهشگران توانستند تکنیک‌های مختلف صرفه‌جویی در انرژی را آزمایش کنند، موردی که با مدل‌های بسته مانند «جی‌پی‌تی-4» امکان‌پذیر نیست.
آنان دریافتند که کاهش تعداد ارقام اعشاری مورد استفاده در محاسبات هوش مصنوعی، روشی که به‌عنوان «کوانتیزاسیون» شناخته می‌شود، می‌تواند مصرف انرژی را تا 44 درصد کاهش دهند و همچنان پاسخ‌ها را تقریبا دقیق نگه دارند. این روش به این دلیل موثر است که گرد کردن اعداد، محاسبات را ساده‌تر می‌کند، درست مانند اینکه یافتن حاصل جمع 2 با 2، آسان‌تر از یافتن جواب 2.34 با 2.17 است.
این گروه پژوهشی همچنین دریافت که استفاده از دستورالعمل‌های کوتاه‌تر کاربر و پاسخ‌های هوش مصنوعی کوتاه‌تر، مصرف انرژی را حتی بیشتر کاهش می‌دهد. به عنوان مثال، نصف کردن طول پاسخ منجر به کاهش 54 درصدی مصرف انرژی شد.
پژوهشگران در بخش دیگری از این پژوهش مدل بزرگ «لاما» را با مدل‌های هوش مصنوعی بسیار کوچک‌تری که هر کدام برای تخصص در یک کار مانند خلاصه کردن متن، ترجمه یا پاسخ به سوالات آموزش دیده بودند، مقایسه کردند.
سایت ساینس گزارش کرد، این مدل‌های کوچک‌تر به‌طور چشمگیری انرژی کمتری مصرف کردند که شامل 15 برابر مصرف انرژی کمتر برای خلاصه کردن، 35 برابر کمتر برای ترجمه و 50 برابر کمتر برای پاسخ به سوالات عمومی بود. آنان همچنین به‌طور شگفت‌آوری کمی دقیق‌تر از مدل بزرگتر بودند.
وقتی پژوهشگران محاسبه کردند که اگر این استراتژی‌ها فقط برای یک روز پرس‌وجو در «چت‌جی‌پی‌تی» استفاده شوند، چقدر انرژی می‌توان صرفه‌جویی کرد، نتایج چشمگیر بود. ترکیب «کوانتیزاسیون» با پیام‌ها و پاسخ‌های کوتاه‌تر می‌تواند مصرف انرژی را 75 درصد کاهش دهد که برای تامین انرژی 30 هزار خانوار بریتانیایی برای یک روز کافی است. برای کارهای تکراری‌تر مانند خلاصه‌سازی و ترجمه، استفاده از مدل‌های کوچک‌تر و پیام‌های کوتاه‌تر می‌تواند مصرف انرژی را بیش از 90 درصد کاهش دهد که معادل تامین انرژی 34 هزار خانوار است.
پژوهشگران استدلال کردند که استفاده از مدل هوش مصنوعی با اندازه مناسب برای این کار، کلید ساختن آینده‌ای پایدار است. برای کارهای پیچیده یا خلاقانه، مدل‌های بزرگ هنوز هم ممکن است مفید باشند اما برای کارهای ساده‌تر مانند ترجمه زبان یا استخراج حقایق اساسی، مدل‌های کوچک‌تر می‌توانند کار را به خوبی انجام دهند و انرژی بسیار کمتری مصرف کنند.
پژوهشگران امیدوارند که با افزایش رقابت بین شرکت‌های هوش مصنوعی، بهره‌وری به اولویت بزرگ‌تری تبدیل شود. آنان می‌گویند: آینده هوش مصنوعی نباید در مورد مدل‌های بزرگ‌تر و قدرتمندتر باشد بلکه باید در مورد هوشمندتر بودن در نحوه طراحی و استفاده از آنها باشد.
ایوانا دروبنجاک، یکی از پژوهشگران این پژوهش اظهار کرد: هدف، ساخت سیستم‌های هوش مصنوعی است که بیشتر شبیه مغز انسان باشند یعنی فقط از قطعاتی که در هر لحظه به آنها نیاز دارد استفاده کنند، نه اینکه همیشه با تمام نیرو، کار کنند؛ این رویکرد «هوشمندتر و کم‌هزینه‌تر» می‌تواند به رشد هوش مصنوعی بدون تخلیه منابع سیاره کمک کند.
نتایج این پژوهش در گزارش جدید یونسکو منتشر شده است و در اجلاس جهانی «هوش مصنوعی برای موفقیت» در ژنو ارائه شد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/735401/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«ای ایران»؛ سرود بزنگاه‌های تاریخی بعد از 80 سال

فارن پالیسی: چرا ترامپ سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا را ضعیف می‏‌کند؟

بلندپروازی جدید شرکت کولوسال؛ احیای موآ، پرنده باستانی منقرض‌شده نیوزیلند

باشگاه بیمه گران گزارش می دهد/ رشد پرشتاب بیمه دی در بهار 1404؛ جهش 73 درصدی حق‌بیمه

دنیای پرداخت گزارش می دهد/ صدرنشینی بیمه دی در سودآوری

دستورالعمل «ترتیبات تامین و فروش ارز به زائرین اربعین در سال 1404»  ابلاغ شد

هشدار بانک مرکزی درباره تراکنش‌های سامانه‌های پایا، ساتنا و پل

نرخ بلیت پروازهای اربعین پس از تصویب توسط وزارت راه اعلام می‌شود

سهام‌تان را در بورس بیمه کنید

آب سدها از نصف کم‌تر شد

قهرمان 2 دوره تکواندو جهان دوپینگی شد

پدیده 19 ساله ایران لئون را دفاع کرد

کم‌نوسان‌ترین بازیکن تیم ملی والیبال ایران

دشت دومین پیروزی والیبالیست‌های زیر 16 سال در تایلند

آینده‌های والیبال ایران از روی رقیب عبور کردند

کسی نیست به کاپیتان سابق ایران پاس بدهد!

احتمال ورود تیم دوازدهم به فرمول یک از چین

ورژنی از پدیده ایران که دوست نداریم در VNL ببینیم

تمرین تیم ملی جوانان بسکتبال با توصیه‌های حامد حدادی

بازیکن هیوستون رئیس اتحادیه بازیکنان بسکتبال آمریکا شد

سه امتیاز از دو تیم لیگ برتری کسر شد!

بطری شیشه‌ای یا پلاستیکی؛ کدام یک حاوی میکروپلاستیک کمتر است؟

فناوری اطلاعات با کاربردهای گسترده و متعدد، زیر ساخت پیشرفت کشور را فراهم می کند

هشدار مجدد سیل در کرمان؛ شهداد داغ‌ترین نقطه کشور پس از 10 روز

ادامه سبزپوشی بورس؛ شاخص، پله 2 میلیون و 700 هزار واحد را پس گرفت

نیمی از مطالبات گندم‌کاران پرداخت شد

شناسایی فرار مالیاتی 141 میلیارد تومانی در حوزه محصولات آرایشی

گواهی مشارکت با سود پیش بینی شده 40 درصد با ضمانت بانک ملی ایران

تیم ملی والیبال ایران و مشکلی که بقیه ندارند

اسبقیان: در هر سطحی با فساد برخورد می‌کنیم

پایان لبرون جیمز و لیکرز؛ خلع پادشاه!

دیدار رئیس فدراسیون والیبال با استاندار تهران

رئیس فدراسیون نجات غریق: کار کردن با من سخت است

آمریکا چطور جهانی زاگرب را از پدیده کشتی ژاپن گرفت؟

قرارداد چهار ساله مهدی قایدی!

آهنگ «دلت اگه تنگ شد» از ناصر زینعلی

سرمقاله فرهیختگان/ «اون یکی» علیه پزشکیان

سرمقاله وطن امروز/ خودآگاهی ملی، دینی است

ادعای جدید پژوهشگران: انبساط جهان 7 میلیارد سال دیگر متوقف خواهد شد

تشییع باشکوه سه شهید مدافع امنیت در چابهار

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت همسر و مادر شهیدان والامقام «علاف بهبهانی»

لزوم رسیدگی سریع به خانواده‌های شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی 12 روزه

خدمات رقابتی تله کیش در جزیره کیش

بانوان فرهنگی سفیران ترویج عفاف و حجاب در جامعه هستند

اعتراف آب و فاضلاب به صدور قبض آب بدون قرائت کنتورها!

زمان اعلام نتایج کنکور 1404

تغییر محدود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 87 هزار تومان ماند

تأکید قالیباف بر تسهیل تأمین کالای اساسی و حل مشکلات تولیدکنندگان

حامد حدادی: نسل کنونی از فرصت به دست آمده استفاده کند

پرمدال‌ترین و محبوب‌ترین رشته‌ها در ادوار مختلف بازی‌های کشورهای اسلامی