کرمان رصد

آخرين مطالب

کاهش قیمت برنج با تغییر رویکرد وزارت جهاد کشاورزی اقتصادي

کاهش قیمت برنج با تغییر رویکرد وزارت جهاد کشاورزی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - مهر /یک مسئول صنفی گفت: با توجه به تغییر سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه‌های بازرگانی و زراعی، روند صعودی افزایش قیمت برنج متوقف و در میان‌مدت شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار خواهیم بود.
مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران گفت: با توجه به تغییر سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه‌های بازرگانی و زراعی، روند صعودی افزایش قیمت برنج متوقف و در میان‌مدت شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار این محصول مهم و استراتژیک خواهیم بود.
وی با اشاره به سیاست‌های اشتباه بانک مرکزی در خصوص تأمین و تخصیص ارز برای واردات برنج، افزود: علاوه بر مشکل تأمین ارز، آمار و اطلاعات نادرستی که مدیران ستادی و استانی وزارت جهاد کشاورزی ارائه می‌دادند و همچنین حمایت‌های نادرست برخی نمایندگان مجلس از برنج ایرانی که فقط جنبه تبلیغاتی داشته، آسیب‌های زیادی متوجه صنعت و بازار برنج کشور شده است.
وی ادامه داد: رؤسای سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های شمالی اگرچه از نزدیک با واقعیت تولید برنج روبرو و شاهد افزایش لجام گسیخته قیمت برنج داخلی هستند، اما همچنان بر مواضع خود پافشاری کرده و آمارهای خیالی برای تولید برنج اعلام و به طور علنی با لغو ممنوعیت واردات مخالفت می‌کنند.
وی با بیان اینکه امروز که صنعت برنج با مشکلات عدیده‌ای روبرو شده و قیمت‌ها به صورت روزافزون افزایش می‌یاید، نمایندگان مجلس سکوت کرده و دیگر راه‌حل ارائه نمی‌دهند، اظهار کرد: کسانی که فعالان صنعت برنج را به احتکار برنج متهم می‌کردند، امروز چرا سکوت کرده‌اند، چرا آدرس محل انبار و احتکار برنج‌ها را اعلام نمی‌کنند تا با عرضه آنها مشکلات بازار این محصول رفع شود.
کشاورز با یادآوری مشکلات و چالش‌هایی که سال‌های گذشته بازار برنج با آنها روبرو بوده مانند کمبود محصول در بازار و افزایش غیرمنطقی قیمت، افزود: اصرار بر اعلام آمار تولید برنج فراتر از آنچه در واقعیت وجود داشت، موجب اعمال موانع غیرتعرفه‌ای مانند برقراری ممنوعیت فصلی واردات، تعلل در ثبت سفارش و تأخیر در تخصیص ارز، پیش روی واردات برنج می‌شد که نتیجه همه این سیاست‌های نادرست کمبود واردات، برهم خوردن توازن میان عرضه و تقاضا، افزایش قیمت برنج وارداتی و در نهایت گرانی محصول داخلی می‌شد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته مدیران وزارت جهاد کشاورزی مدعی تولید 2 میلیون و 700 هزار تن برنج در کشور و نیاز به 800 هزار تا یک میلیون تن واردات بودند، تصریح کرد: معاون جدید زراعت وزرات جهاد کشاورزی با رویکرد واقع‌بینانه میزان تولید داخلی برنج در سال 1404 را 1.6 تا 1.8 میلیون تن اعلام کرده است که بر این اساس نیاز کشور به واردات برنج به 1.8 تا 2 میلیون تن افزایش می‌یابد که برای تحقق این میزان واردات باید تمهیدات لازم در زمان درست اندیشیده شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران گفت: تغییر رویکرد واقع‌بینانه در بازار برنج موجب شد تا امسال ممنوعیت فصلی واردات حذف شود و بر این اساس باید در اسرع وقت تصمیمات درست در حوزه‌هایی چون ثبت‌سفارش و تخصیص ارز اتخاذ شده و برنامه‌ای مؤثر تدوین شود تا از اتفاقات سال‌های گذشته جلوگیری شود.
کشاورز با اشاره به اینکه در حوزه واردات باید موضوع نوع ارز تخصیصی و تأمین آن به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: در سال‌های گذشته از جمله سال 1404 که 900 هزار تن برنج وارد کشور شده است، تأمین ارز ترجیحی با نرخ 28 هزار و 500 تومانی با مشکلات جدی روبرو شده و با گذشت یک سال هنوز بخش قابل توجهی از ارز واردکنندگان تخصیص نیافته است و از این رو باید چاره‌اندیشی شود.
وی ادامه داد: از آنجایی که واردکنندگان برای تأمین ارز از تسهیلات بانکی یا صرافی استفاده می‌کنند، طولانی شدن زمان تخصیص ارز موجب افزایش هزینه‌ها شده به صورتی که ممکن است بهای تمام شده ارز با نرخ ترجیحی از قیمت ارز آزاد نیز گران‌تر شود؛ از این رو با توجه به نیاز دو برابری به ارز برای واردات برنج، پیشنهاد می‌شود نوع ارز تخصیصی تغییر کرده و به ارز آزاد تبدیل شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران، وزیر و معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی را خطاب این بخش از سخنان خود قرار داد و گفت: با توجه به تجارب به دست آمده سیاست تخصیص ارز ترجیحی به واردات برنج حذف شود تا واردکنندگان بتوانند با ارز آزاد و بدون مشکلاتی که تاکنون در خصوص تأمین ارز با آنها روبرو بوده‌اند، اقدام به واردات کرده و نسبت به انجام ثبت سفارش به میزان کافی اقدام تا ضمن جلوگیری از کمبود و گرانی برنج خارجی در بازار، در آستانه فصل برداشت محصول داخلی از افزایش قیمت برنج ایرانی هم جلوگیری شود.
این مسئول صنفی در پایان تاکید کرد: با توجه به مطالبات ارزی واردکنندگان و بدهکاری آنها به طرف‌های تجاری، امکان ادامه واردات برنج وجود ندارد، از این رو بانک مرکزی باید پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج را در اولویت قرار دهد، در غیر این صورت فرصت خرید برنج در ابتدای فصل برداشت که قیمت‌ها متعادل است از دست می‌رود و در این صورت وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی باید مسئولیت تداوم نابسامانی در بازار برنج را برعهده بگیرند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/735044/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا غول‌های باستانی بخشی از واقعیت تاریخی آمریکا هستند؟

پروازهای دوشنبه به تهران از سر گرفته می‌شود

حضور 2 ملی‌پوش در تمرین امروز پرسپولیس

اعزام 4 پاراجودوکار به گرندپری مصر

تایمز: آیا رابطه صمیمی ترامپ و پوتین به پایان رسیده است؟

5 حقیقت شگفت انگیز درباره نحوه کار هوش مصنوعی

پرواز رشت بغداد از سر گرفته شد

اختصاص 10 همت اعتبار برای رفع تنش آب روستایی و عشایری

تشدید رکود بازار طلا با ورود به محرم و صفر

ایران طلسم 17 ساله این شهر را می‌شکند!

دشمن در محاسباتش دچار خطا شد

مدیریت بحران کرمان: سیل قلعه‌گنج تلفات جانی نداشت

خبر خوب برای بازنشستگان صنعت نفت

حریفان آزادکاران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شدند

درستکار: اجازه رفتن به امیررضا معصومی را نمی‌دهیم

رئیس فدراسیون جهانی تنیس شهادت ورزشکار ایرانی را تسلیت گفت

افزایش اضطراب، افسردگی و وابستگی در مبتلایان به کرونا

تکریم معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران از خانواده های شهدای مازندران

کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمزارز در نی‌ریز

وضعیت اضطراری برای حریف اول ایران

رضا غندی‌پور به شباب‌الاهلی امارات پیوست

خداحافظی بعد از ٢٠ سال بازی در تیم ملی

دیپلماسی چاپلوسی؛ جهان قلق ترامپ را پیدا کرده است؟

ادای احترام به اسطوره‌ های ایثار در زاهدان

چالش‌های پس‌از جنگ؛ شرکت‌های خارجی پول مسافر ایرانی را پس نمی‌دهند

طلای جهانی در مدار افزایش قیمت

برزیل با این ١6 ستاره برای حفظ صدرنشینی

چیزی که در مغز همه افراد «سایکوپات» مشترک است

سقوط آزاد نرخ بهره بین بانکی پس از 28 هفته مقاومت

ماجرای عجیب انتخاب سرپرست برای تیم استقلال

نیویورک‌تایمز: اسرائیل بسیار منفورتر از قبل شده است

گزارشی جالب از مسابقات جذاب شترسواری انتخابی مسابقات تیم ملی

روزبه چشمی در استقلال ماندنی شد

گزارش ورزش و مردم از تجدید میثاق جامعه ورزش با شهدا

آخرین نگاه به زحل؛ روایت ناگفته از پایان باشکوه کاوشگر کاسینی ناسا

جایگاه ایران در جدول مدالی ادوار گذشته بازی‌های کشورهای اسلامی

تیراندازان ناشنوا به سومین اردوی آماده‌سازی فراخوانده شدند

تیم والیبال زیر 16 سال ایران راهی تایلند شد

رئیس اتاق بازرگانی ایران: روند ترخیص کالاهای وارداتی تسهیل شود

استفان کری: نمی‌دانم تا چه زمانی در NBA بازی خواهم کرد

نفجم: امیدوارم با قهرمانی آسیا دل خانواده‌های شهدا و مردم را شاد کنیم

دشمن استقلال بلای جان پرسپولیس شد

دانشمندان روشی نوین برای ساخت‌وساز پایدار در مریخ کشف کرده‌اند: پرورش جلبک

بیت‌کوین وارد کانال 118هزار دلاری شد

کاهش قیمت برنج با تغییر رویکرد وزارت جهاد کشاورزی

ردبول برای فسخ قرارداد سرجیو پرس، 18 میلیون یورو پرداخت کرد

نتیجه دیدار پشت درهای بسته نتانیاهو و ترامپ چه بود؟

داوری: تیم ملی بسکتبال 6 دیدار تدارکاتی برگزار خواهد کرد

امیررضا معصومی شایعات را پررنگ کرد

ذوب یخ‌ها موجی از فوران‌های آتشفشانی را به دنبال دارد