کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ یک سال گذشت؛ چه گذشتنی؟ مقالات

سرمقاله هم میهن/ یک سال گذشت؛ چه گذشتنی؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن / «یک سال گذشت؛ چه گذشتنی؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه به قلم است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یک سال پیش بود که تمامی آرزوهای تندروها برای خالص‌سازی بیشتر قدرت بر باد رفت و حتی با مشارکت حداقلی مردم نیز نتوانستند این خواب خود را تعبیر کنند. حتی هنگامی که فقط بخشی از مردم به میدان آمدند، توانستند تا این خطر بزرگ را از ایران دور کنند.
کافی بود شرایطی فراهم شود که مردم مثل 1396 می‌آمدند. در این صورت، قدرتی که از خود و در برابر دشمن و بیگانه نشان می‌دادند، مضاعف می‌شد. اگر آن انتخابات مطابق میل تندروهای مخالف ایران رقم خورده بود، شاید امروز به سختی می‌توانستیم از یکپارچگی ملی سخن بگوییم. چون بخش اعظم مردم در وضعیت بیگانگی با دولت قرار می‌گرفتند و تبعات سنگینی را بر جامعه وارد می‌شد.
بازار
آقای پزشکیان انتخاب شد؛ ولی آیا توانست که ایران را از مسیر پرتلاطم و خطیر کنونی نجات دهد؟ آنچه که در عمل می‌بینیم، پاسخ منفی است. مجموعه ناترازی‌های گوناگون کشور جز در دو مورد در سایر زمینه‌ها اگر کمتر نشده، بیشتر هم شده است. آن دو موردی هم که تا حدی تعدیل شده، در حوزه‌های سیاست داخلی و اجتماعی است؛ حد تعدیل هم بسیار کمتر از انتظارات جامعه است.
تردیدی نیست که این ناترازی‌ها ریشه اصلی تجاوز نظامی به کشور بود و همچنان هم هست. آقای پزشکیان به‌درستی شعار وفاق را انتخاب کرد. ولی این شعار با دو مشکل مهم مواجه بود. 
اول اینکه، تندروهای مخاطب وفاق مطلقاً به این شعار تن ندادند و نمی‌دهند، چون درست یا نادرست خود را بازنده آن می‌دانند. دومین مشکل این بود که فرصت زیادی برای به نتیجه رسیدن این شعار نبود. هر روز مسئله‌ای درست می‌شد که مردم را نسبت به آینده ناامیدتر می‌کرد. ترکیب دو‌ واقعیت کمبود زمان و تن ندادن تندروها به شعار وفاق، موجب منتفی شدن انجام اصلاحات و در نتیجه عدم تحقق نیازها و مطالبات مردم شد.
بدتر اینکه تراکم بحران‌ها که از روز مراسم تحلیف با ترور هنیه آغاز شد، سلسله‌وار تا تجاوز نظامی اخیر ادامه یافته است. راه حل این بحران در گرو تدوین یک برنامه جامع که محصول نگاه کارشناسان و نخبگان باشد، در دو حوزه داخلی و خارجی و با جلب نظر و موافقت مقام رهبری بود و هم‌چنان هم همین راه در دسترس است.
بدون چنین برنامه‌ای هر گونه اقدامات جزیی و ‌موردی، آب در هاون کوبیدن است. هیچ اقدام اساسی بدون تحول در این دو حوزه معنادار و اثرگذار نخواهد بود. راه‌حل در انجام شعارها و‌ وعده‌های آقای پزشکیان است. ایشان به‌صراحت گفت، باید کاری کرد تا آنانی که از انتخابات قهر کرده بودند به میدان برگردند.
این، یعنی بازگشت به مردم، وفاق را باید به این گروه نیز تعمیم داد. درحالی‌که پروژه وفاق هنوز اندر خم وفاق با تندروها مانده‌ است. ایشان بارها گفتند که فصل‌الخطاب امور، ارجاع به نظر کارشناسان و مدیران شایسته است. متأسفانه هیچ اقدامی درباره مصوبه‌ای که ضد این شعار بود‌، نشد و هنوز هم در بر همان پاشنه می‌چرخد و ناکارآمدی و فساد محصول این‌گونه مصوبات ایجادکننده رانت مدیریتی است.
آقای پزشکیان در حوزه خارجی مواضع روشنی داشت و بارها هم آنها را اعلام کرد؛ اما دریغ از اقدامی موثر. در حوزه رسانه ناترازی کشور به جایی رسید که امنیت کشور را در عمل زایل کرد و هیچ اقدامی نشد. حتماً آن جمله پیرمرد طبسی به وزیر وقت کشاورزی را به یاد دارید که گفت: «خودتان می‌دانید و مملکت‌تان».
این جمله از بدترین شعارها هم تندتر است. یعنی روزی خواهد رسید که مردم مملکت را مال خود ندانند. بنابراین، کاری نکنیم که دیگران و نخبگان نیز به چنین مرحله‌ای برسند. متأسفانه اکنون همه در انفعال هستیم. نمی‌دانیم برنامه و سیاست چیست؟ چه تصویری باید یا می‌توانیم از آینده داشته باشیم؟
راهی هم به دهی نیست. به‌طور قطع، مردم با ادامه سیاست‌هایی که منتهی به وضع کنونی شده همراهی نخواهند کرد. ولی مشکل اصلی، فقدان سیاست‌‌های جدید است. زمان زیادی در اختیار نداریم. به‌جای سفرهای خارجی لازم است برای رسیدن به سیاست‌های کارآمد و جدید کوشش کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/734247/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازی جدید «بی‌بی» در واشنگتن

سرمقاله فرهیختگان/ کارآمدی رهبری دینی در 2 جنگ نظامی و روانی

سرمقاله جوان/ غافلگیری‌های واقعی جنگ!

ربات‌های انسان‌نما به‌زودی می‌توانند پشت دیوارها را ببینند

عکس روز ناسا از یک دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای

کشف 123 دستگاه استخراج رمزارز در کرمان

جدول خاموشی‌های احتمالی برق در شهر کرمان

جزئیات بسته حمایتی برای کسب و کارها

آخرین قیمت‌ها از بازار ارز تجاری

تسنیم: توزیع برنج 50 هزار تومانی در بازار

تمرین مشترک تیم ملی والیبال ایران با کوبا ادامه‌دار شد

امید اول پیاتزا برای صعود به مرحله نهایی

صف مشتریان طارمی از اروپا به خلیج فارس رسید

الاهلی عربستان برای خرید لیونل مسی دست به کار شد

سرمقاله ابتکار/ تسلیم نه ،تدبیر آری!

بازگشت نتانیاهو به واشنگتن

کشف تغییرات سلولی که اختلال استرس پس از سانحه در مغز ایجاد می‌کنند

2کشته در تصادف مینی بوس درزرند

هشدار هواشناسی کرمان برای سیل؛ بیشترین بارش‌ها طی امروز و فرداست

دلیل به کارگیری مهاجرین افغانستانی توسط کارفرمایان

انبار کالاهای اساسی فروشگاه‌های زنجیره‌ای 100 درصد پُر شد

بلیت قطار گران ‌می‌شود

داور جودو ایران مدرک درجه A جهانی را دریافت کرد

بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین معامله تاریخ NBA

بالاترین نشان دولتی برای ستارگان والیبال فرانسه

تیم ملی ایران جام‌جهانی تکواندو را از دست داد

برنامه مسابقات کشتی آزاد و فرنگی جوانان آسیا اعلام شد

مقام امنیتی اسرائیل: حمله ما اتحاد ملی مردم را عمیق‌تر کرد

سرمقاله شرق/ ‎بیرق سفید طالبان در میدان سرخ

بیم و امید برای پایان جنگ غزه

ادامه ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان

پسر جوان از دست گروگانگیران در فاریاب آزاد شد

رشد 27 هزار واحدی شاخص کل در شروع معاملات امروز

تسهیلات جدید صدور ضمانت نامه بانکی برای اقلام دارویی

جزئیات جدید بسته حمایت از بازار سرمایه

قیمت سیمان اعلام شد

سرمقاله همشهری/ یک اتفاق بزرگ رخ داده است...

اسکن مغز، سرعت واقعی پیر شدن شما را فاش می‌کند

شمار شهدای کرمانیان سپاه الغدیر یزد12 تن شد

شهادت سرباز وظیفه راوری همزمان با روز عاشورا

تصادف مینی‌بوس کارگران و پژو در محور زرند - سی‌ریز؛ 2 نفر جان باختند

ادامه کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی

جولان «بی‌اخلاق ها» در انتخابات کاراته

اعلام زمان جدید برگزاری مجمع عمومی فدراسیون وزنه‌برداری

دزدی بزرگ در تور دو فرانس 2025

«لوسادا» رسما به عنوان مربی بدنساز پرسپولیس انتخاب شد

مسابقات و تمرینات فوتبال در تهران لغو شد

سرمقاله اعتماد/ سنت بنیان‌گذار در مورد آتش‌بس و خاتمه جنگ

سرمقاله خراسان/ تحقیر استکبار در حسینیه امام(ره)

سرمقاله کیهان/ هوشیار باشیم!