کرمان رصد

آخرين مطالب

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران:

باید اندیشه هنری ایثار و شهادت به اندیشه برتر مسلط تبدیل شود بنیاد شهید و امور ایثارگران

باید اندیشه هنری ایثار و شهادت به اندیشه برتر مسلط تبدیل شود
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست صمیمی با مدیران پژوهشکده هنرهای نمایشی ایثار دانشگاه شاهد گفت: باید اندیشه هنری ایثار و شهادت به اندیشه برتر مسلط تبدیل شود.

به گزارش «ایثار»، حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی مقدم، نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست صمیمی با مدیران پژوهشکده هنرهای نمایشی ایثار دانشگاه شاهد که با محوریت «شهدای غریب در اسارت» روز چهارشنبه هفتم خردادماه برگزار شد، با اشاره به جایگاه والای هنر در بیان مفاهیم معرفتی، فرهنگی و تمدنی، بر لزوم تولید ادبیات نظری در حوزه هنر اسلامی تأکید کرد و گفت: ما در کشور خود با یک ضرورت بزرگ مواجه‌ایم و آن تولید و تدوین ادبیات نظری- بومی در حوزه هنر و ادبیات اسلامی است.
وی افزود: امروز با سلطه‌ نظریات و قالب‌های غربی بر فضای هنری کشور، شاهد فاصله‌ای عمیق میان هنر متعهد و فرهنگ اصیل اسلامی هستیم. در حالی که ظرفیت‌های غنی و بی‌نظیری در ادبیات و روایت‌های بومی ما وجود دارد که هنوز به قالب نظری و علمی تبدیل نشده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‌مقدم با تأکید بر نقش نهادهای علمی و حوزوی در بازتولید گفتمان اسلامی در هنر خاطرنشان کرد: نقش روحانیت در این مسیر بسیار کلیدی است، ما باید با بهره‌گیری از مبانی معرفتی و فلسفی اسلامی، زمینه‌های رشد و ارتقا هنر دینی را فراهم کنیم. دانشگاه‌ها، به‌ویژه دانشگاه‌هایی با رویکرد فرهنگی و ارزشی مانند دانشگاه شاهد، می‌توانند با بهره‌گیری از سرمایه انسانی متخصص به پرچم‌داران تولید دانش نظری و اثر هنری در حوزه معارف اسلامی تبدیل شوند.
نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه دانشگاه شاهد باید از ساختارهای قالبی و محدود خارج شود و به موضوعات عمیق، بنیادین و راهبردی بپردازد، اضافه کرد: حرکت برخلاف جریان علمی حاکم، نه تنها جسارت می‌خواهد، بلکه نیازمند شناخت دقیق از ریشه‌های معرفتی هنر است. با این رویکرد، دانشگاه می‌تواند مرجع علمی و فکری جدیدی در عرصه هنر اسلامی باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‌مقدم بر اهمیت آمادگی هنرمندان و نویسندگان برای خلق آثار ماندگار تأکید و اظهار داشت: یک هنرمند متعهد و مؤمن باید وقت‌شناس باشد، از عوامل غیبت و حضور روح در اثر هنری آگاه باشد و ارتباط میان خالق و مخلوق را درک کند. 
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: ما نیازمند روایت‌هایی هستیم که با اتکا بر هویت شرقی-اسلامی، رو‌گر گر حقیقت، ایثار، شهادت و معنویت باشند. یاد و خاطره شهدای غریب در اسارت باید از طریق هنر اصیل اسلامی بازگو شود، هنری که هم مخاطب را متأثر سازد و هم در سطح اندیشه، او را به تأمل وادارد.
احمد چلداوی، رییس دانشگاه شاهد نیز در ابتدای این نشست با بیان اینکه نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال گذشته ماموریتی به دانشگاه شاهد محول کردند، مبنی بر اینکه دانشگاه شاهد در حوزه هنرهای نمایشی اقدام کند، تصریح کرد: ما از همان سال گذشته در این زمینه آغاز به برنامه‌ریزی کرده و اساتید هنرهای نمایشی را به کار گرفتیم تا دانشکده هنر دانشگاه شاهد را تقویت کنیم و اقدامی جدی را در حوزه انیمیشن و سینما انجام دهیم و در این مسیر اهداف مدنظر نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران را اجرایی کنیم.
چلداوی با ارائه پیشنهادی در خصوص این موضوع، گفت: ما برآن شدیم تا در خصوص اردوگاه یازده تکریت که مکانی کاملا ویژه است و در حقیقت اولین اردوگاهی بود که در زمان جنگ تحمیلی، کشور عراق، اسیران حاضر در آن را به صلیب سرخ معرفی نکرد و در آنجا تعداد زیادی از اسرا شهید شدند، آثار هنری تولید کنیم، زیرا این اردوگاه مکان بسیار مقدسی بود و ما در نظر داریم این اردوگاه احیا و نگهداری شود و در این راستا 51 جلد کتاب نیز چاپ شده است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/727337/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرهیختگان: توقیف سووشون کمپین تبلیغاتی مشکوک است

کشورهای عربی همسایه، مدام به تولیدکنندگان ما می‌گویند چرا در ایران معطل هستید؟

انیسیان: بیمه‌ها به شرکت‌های دارویی بدهکارند

شرایط جدید دریافت دسته چک اعلام شد

اعتراض تند تهران به آژانس

گزارش «شرق» از حضور حجاب‌بان‌ها در پارک ملت مشهد

کارگردان سووشون: از سکوت خسته‌ام

NPT محور توافق ایران و امریکا

مرعشی: توافق باید آغاز تغییر استراتژی در جمهوری اسلامی باشد

چرا قلقلک باعث خنده ما می‌شود؟

افت قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار 82 هزار تومان شد

تیم ملی والیبال و نیاز به بهترین ورژن این بازیکن

دومین برد دختران هاکی روی یخ ایران در جام آسیایی

مدافع تراکتور از هواداران خداحافظی کرد

تکلیف عمری با پرسپولیس مشخص شد

اولین خرید پرسپولیس دوباره در ساختمان باشگاه!

عملیات پس گرفتن مهندس استقلال از کایسری!

آهنگ دال باند به نام «طعم شیرین خیال»

معمای نحوه نابودی جو مریخ حل شد

از حل معضل زمین تا نوسازی زیرساخت‌ها؛ گزارش کبیری از آغاز مسیر توسعه کیش1414

هشدار وزارت بهداشت برای جلوگیری از افزایش نرخ ارز و گرانی دارو

واریز سود سهام عدالت در خرداد قطعی شد؟

قول وزارت صمت برای یپیگیری اصلاح پیمایش سهمیه سوخت

خبر بد برای یارانه‌بگیران؛ اگر این میزان حقوق می‌گیرید، یارانه‌تان حذف می‌شود!

جلسه مشترک رئیس فدراسیون شمشیربازی با مسئولان وزارت دفاع

اعزام 19 فرنگی کار ایران به تورنمنت ارمنستان

نشانه‌های خوب از گربه پالاس کمیاب در کرمان

بانک مرکزی نظارت بر جریان درآمد ارزی کشور را افزایش می‌دهد

درب چاه‌های نفت ایران با این کار بسته می‌شود

دولت؛ غایب بزرگ مسکن کارگری

بی‌اعتمادی، پیری جمعیت و بیکاری دانشگاهیان، چگونه اقتصاد را به چالش می‌کشند؟

دو راهی سرنوشت‌ساز حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز؛ ستاد تنظیم بازار ورود کرد

وزیر پیشنهادی اقتصاد را بشناسید

سرپرست هیئت اسکواش استان تهران منصوب شد

کرتسو سرمربی تیم والیبال بلگوری شد

برق خورشیدی ساختمان مرکزی وزارت صمت وارد مدار شد

روند عجیب قیمت شیر خام؛ از 100 تومان به 23 هزار تومان!

3 طلا و 2 نقره برای ایران در کشتی آزاد رنکینگ اتحادیه جهانی

لیست نهایی تیم ملی اعلام شد

200 روز با استاندار کرمان؛ از مدیریت تا معماری حکمرانی توسعه‌محور

مانور ملی خلیج فارس، گامی مهم برای افزایش آمادگی مقابله با بحران‌هاست

آهنگ «ستاره میشی» با صدای بهنام بانی شنیدنی شد

ابهامات مالیات بر درآمد برطرف شد

درخشش بوکسورهای ایرانی در مسابقات حرفه‌ای تایلند

تقوی: ژاپن 7 سال باخت تا بتواند ببرد؛ قرار نیست یکساله ایتالیا را شکست بدهیم

واکنش دبیر فدراسیون دوومیدانی در واکنش به فاجعه اخلاقی در کره‌جنوبی

سیاست دو ستونی نوین در خلیج فارس

غروب خورشید پشت ناقوس کلیسا

مستقل آنلاین گزارش می دهد/ کسب رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی به همت بیمه دی

پنهان‌کاری مالی مشاوران املاک با «کارت به کارت»