کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله ابتکار/ حزب؛ رگ‌زنده نظام سیاسی و کلید توسعه پایدار در ایران مدرن مقالات

سرمقاله ابتکار/ حزب؛ رگ‌زنده نظام سیاسی و کلید توسعه پایدار در ایران مدرن
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ابتکار / «حزب؛ رگ‌زنده نظام سیاسی و کلید توسعه پایدار در ایران مدرن» عنوان یادداشت روز در روزنامه ابتکار به قلم نورالدین آهی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در معماری امروز قدرت، دیگر نمی‌توان دولت را موجودی مستقل و بی‌نیاز از جامعه دید. حاکمیت، بدون واسطه‌های اجتماعی قدرت، در نهایت به ایستایی و انزوا می‌رسد. این واسطه‌ها اعم از احزاب،رسانه‌ها، نهادهای مدنی و تشکل‌های مردمی رگ‌های زنده‌ی نظام سیاسی‌ هستند. اگر این رگ‌ها خشک شوند، نه فهمی از جامعه باقی می‌ماند، نه اعتمادی در میان مردم حزب؛ رکن مغفول حکمرانی تا زمانی که احزاب در نظام حکمرانی ایران، تنها در ایام انتخابات احضار شوند، نه توسعه رخ خواهد داد، نه اصلاحی شکل خواهد گرفت. ما با دولتی مواجه‌ایم که بخش زیادی از بار اندیشه‌ورزی، گفت‌وگو و آینده‌نگری و اصلاح را خود بر دوش گرفته، چون حزبی نیست که این نقش را ایفا کند یا به تعبیر دیگر حزبی نیست که در نظام حکمرانی سیاسی ایران در حال حاضر به رسمیت شناخته شود در حکمرانی مدرن، برنامه‌سازی مقدم بر برنامه‌ریزی است و این، کار دولت نیست؛ کار حزب است. اما اگر حزب صرفاً تریبون قدرت باشد، نه قدرت تبیین دارد، نه توان تربیت باید صریح گفت: توسعه در غیاب احزاب زنده، یک شعار توخالی است حزب باید مدیر تربیت کند، نه فقط رأی جمع کند. حزب، اگر نتواند نیرو بسازد، سیاست‌مدار تربیت کند و مدیر برای آینده آماده کند، چیزی بیش از یک باشگاه انتخاباتی نخواهد بود. ما از حزب‌هایی می‌گوییم که در زمان رأی‌گیری، پرشورند، و پس از آن، بی‌اثر. این دور باطل باید شکسته شود. مگر نه این‌که ارتش‌ها سال‌ها نیرو تربیت می‌کنند برای نبردی که شاید هرگز رخ ندهد؟ احزاب هم باید همین‌گونه، نیرو بسازند برای حکمرانی‌ای که بالاخره روزی نوبت آن‌ها خواهد شد. بدون این آمادگی، حتی اگر به قدرت برسند، چیزی برای عرضه نخواهند داشت. سیاست‌ورزی نه با شعار که با ابزار ما هنوز با حزبی مواجه نشده‌ایم که بتواند در مقیاس اجتماعی، از داده‌های کلان تحلیل بگیرد، یا حتی بتواند با استفاده از شبکه‌های اجتماعی، افکار عمومی را دقیق و پیوسته رصد کند. این خلأ، هم ضعف احزاب ما را نشان می‌دهد و هم بی‌اعتمادی سیستم را به کارکرد حزبی. اما دنیای امروز منتظر ما نمی‌ماند. داده، قدرت است. حزبی که چشم و گوش دیجیتال ندارد، حتماً عقب خواهد ماند. با این ابزارها می‌توان هم جامعه را بهتر شناخت، هم از اشتباهات مکرر در سیاست‌گذاری پرهیز کرد. جوانان؛ سرمایه‌ای که اگر میدان نبینند، کوچ می‌کنند امروز نخبگان جوان، یا به خارج از کشور می‌روند، یا به حاشیه‌ی سیاست پناه می‌برند. نه به‌خاطر بی‌علاقگی، که به‌خاطر بسته بودن درها. حزب اگر نتواند میدان تمرین سیاست برای جوانان فراهم کند، نسل آینده‌اش را باخته است. همین جوانی که در رشته‌ی داده‌کاوی یا اقتصاد رفتاری تحصیل می‌کند، باید در اتاق فکر حزب، در میز تصمیم‌سازی شهری و منطقه‌ای دیده شود. سیاست، اگر انحصاری بماند، نمی‌تواند ادعای توسعه داشته باشد. بومی‌سازی توسعه در جهانی جهانی‌شده ما نه می‌توانیم از جهان جدا شویم، نه باید در آن حل شویم. اما درک تحولات جهانی و الگوهای موفق حکمرانی (مثل شفافیت حزبی در آلمان، یا هوشمندی سیاست در تایوان) شرط بقاست. این درک، تنها در نهادهایی ممکن است که دغدغه‌ی توسعه‌ی واقعی دارند، نه حفظ وضع موجود. حزب، اگر با ریشه‌های فرهنگی ما گره بخورد و با ابزارهای روز ترکیب شود، می‌تواند پلی باشد میان سنت و پیشرفت.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/726917/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رفتارشناسی تیم مذاکراتی آمریکا

پدیده قاچاقچیان بندر کلاهی

ستاد امر به معروف و نهی‌ازمنکر و مساله حاکمیت قانون

تیم‌های لیگ نخبگان آسیا معرفی شدند !

گرد و خاک ترامپ در شورای امنیت ملی آمریکا

خط و نشان چین برای ناوهای هواپیمابر آمریکا با «فوجیان»

روایت کودک فلسطینی از لحظه بمباران خانه‌اش (زیرنویس فارسی)

70 درصد پیش بینی می‌شود تا 5 میلیارد سال دیگر خورشید زمین را می‌بلعد

نشست مدیرکل بنیاد مازندران با جمعی از جانبازان نخاعی

شهدا به الگویی جاودان برای نسل‌های آینده تبدیل شدند

دستگیری عاملان تیراندازی در عنبرآباد

ترانه شاد «زینو» از امید حاجیلی

خنجر نابرابری آموزشی به آینده بچه‌های ما

خیلی نگران ایرانم

هت‌تریک اخلال در آینده اقتصاد

تمرکز بازار جیرفت باید از مرکز شهر برداشته شود

بیشتر از یک میانجی

ابتکار عمان چیست؟

بازار گوشت در وضعیت قرمز

بازی برخی مقامات دولت قبل و نمایندگان مجلس در زمین اغیار

راهکار مسقط چیست؟

زمانی که خورشید به غول سرخ برسد حیاتش را از دست می‌دهد

دهمی شمشیربازی ایران در جام جهانی مادرید؛ شکست سنگین مقابل ژاپن

پایان انتخابات فدراسیون جهانی وزنه‌برداری برای ایران با عضویت در کمیته فنی و کمیسیون توسعه

شکوفایی استعدادها و ارتقای اخلاق ورزشی محور برنامه‌های فدراسیون بسکتبال است

قهرمانی تیم بسکتبال سه نفره دانشجویان ایران در آسیا

سرمربی تیم نت‌بال بانوان: استعدادیابی اولین چالش ما است

بی‌توجهی به درخواست 5 سال قبل برای استانداردسازی پیست آزادی

برگزاری دیدار ایران و کره شمالی در ورزشگاه آزادی

با آهنگ «دو نفره» پازل بند بزن به دل جاده

تصویری از حجم گرفتن خورشید تا 5 میلیارد سال بعد

کشف گونه‌ای ناشناخته از یک باکتری بیماری‌زا در ایستگاه فضایی چین

بازدید مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان از حوزه های اجرای امتحان نهایی در شهر کرمان

چشم‌اندازی عدالت‌محور و همزیستی مسالمت‌آمیز زیر چتر کرمان برفراز

📑 بخش دوم گزیده سخنان استاندار کرمان در نشست شورای ورزش و تربیت‌بدنی استان

📑 گزیده سخنان استاندار کرمان در نشست شورای ورزش و تربیت‌بدنی استان

رشته‌کوه گامبورتسف؛ رمزگشایی از تولد و فروپاشی ارتفاعات مدفون در دل جنوبگان

آزادگانی که هویتشان هویدا نبود روایتگران موثری هستند

ماجرای ممنوع‌الکار شدن محمد اصفهانی

برنامه کامل کنسرت‌های خرداد در پایتخت؛ موسیقی در تهران جان می‌گیرد

آهنگ ملودراما از آندریا بوچلی

سرمقاله اطلاعات/ به ریشه ها هم توجه کنیم

سرمقاله صبح نو/ مسقط و مفهوم‌سازی جدید در عرصه دیپلماسی

سرمقاله سازندگی/ خاورمیانه جدید و جایگاه ایران

نتیجه مذاکرات رم برای ایران و آمریکا چه بود؟

سرمقاله ابتکار/ حزب؛ رگ‌زنده نظام سیاسی و کلید توسعه پایدار در ایران مدرن

همایش آموزشی تخصصی نمایندگی‌های فروش شمال غرب بیمه دی در تبریز برگزار شد

تحولات درمانی اولویت امسال بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام است

نخبگان ایثارگر در مسیر پیشرفت ایران اسلامی نقش مهمی دارند

برگزاری قطعی فینال جام حذفی در اراک