کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ دیپلماسی و گفت‌وگوهای پنهان مقالات

سرمقاله آرمان ملی/ دیپلماسی و گفت‌وگوهای پنهان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - آرمان ملی / «دیپلماسی و گفت‌وگوهای پنهان» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم حسن هانی‌زاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سفر قریب‌الوقوع مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، به پادشاهی عمان را می‌توان در چارچوب تحرکات دیپلماتیک جدید جمهوری اسلامی، به‌ویژه در ارتباط با مذاکرات غیرعلنی میان ایران و ایالات متحده آمریکا تحلیل کرد. عمان در سال‌های اخیر به عنوان یکی از بازیگران تأثیرگذار در معادلات منطقه‌ای و میانجی‌گری بین تهران و واشینگتن شناخته شده و بارها نقش فعال خود را در کاهش تنش‌ها میان این دو کشور ایفا کرده است.
جایگاه مسقط در معادلات منطقه‌ای طی سال‌های اخیر تقویت شده، به‌ویژه به‌دلیل سیاست خارجی متعادل، بی‌طرف و مبتنی بر گفت‌وگو که در پیش گرفته است. عمان با پیروی از دکترین بی‌طرفی فعال، توانسته جایگاهی ویژه در میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای خود رقم بزند و هم‌زمان مناسبات حسنه‌ای با ایران حفظ کند. از همین رو، سفر رئیس‌جمهور ایران به این کشور، نه‌تنها از منظر روابط دوجانبه، بلکه در سطح کلان منطقه‌ای و حتی بین‌المللی، اهمیت قابل‌توجهی دارد. در حوزه روابط دوجانبه، اگرچه ایران و عمان در سطح سیاسی روابط خوبی با یکدیگر دارند، اما سطح مبادلات اقتصادی و تجاری آن‌ها با توجه به ظرفیت‌های موجود، چندان رضایت‌بخش نیست. صادرات کالاهای ایرانی به عمان با وجود پتانسیل‌های بالا، هنوز از سقف مطلوب فاصله دارد. در مقابل، عمان نیز می‌تواند به عنوان یکی از دروازه‌های ورود ایران به بازارهای کشورهای عربی عمل کند و بستری برای تعاملات اقتصادی گسترده‌تر فراهم سازد. حضور نیروی کار ایرانی در عمان نیز یکی از زمینه‌هایی است که می‌تواند به تقویت مناسبات اقتصادی بین دو کشور کمک کند. افزایش مهاجرت نیروهای متخصص ایرانی به عمان، ضمن کمک به بازار کار این کشور، به انتقال فناوری و تقویت پیوندهای اجتماعی نیز منجر خواهد شد. در عین حال، توسعه همکاری‌های دریایی، بندری و حمل‌ونقل دریایی از دیگر حوزه‌هایی است که باید در دستور کار دو طرف قرار گیرد. اما فراتر از روابط دوجانبه، این سفر را باید در چارچوب تحولات گسترده‌تر منطقه‌ای بررسی کرد. یکی از اهداف اصلی دولت چهاردهم، کاهش نفوذ اسرائیل در کشورهای عربی، به‌ویژه در منطقه خلیج فارس است. با توجه به روند عادی‌سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر، تهران تلاش دارد از مسیر گسترش تعامل با همسایگان جنوبی خود، به تدریج از میزان اثرگذاری تل‌آویو بر تحولات خلیج‌فارس بکاهد. در همین راستا، سفر پزشکیان به عمان، اگر با موفقیت همراه باشد، می‌تواند پیام روشنی به کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای ارسال کند: ایران آماده تعامل، گفت‌وگو و همکاری بر مبنای منافع مشترک است و به دنبال ثبات و توسعه منطقه‌ای، به دور از مداخله قدرت‌های بیگانه است. حمایت عمان از چنین رویکردی، می‌تواند دیگر کشورهای عربی را نیز به بازنگری در سیاست‌های منطقه‌ای‌شان وادار کند. از سوی دیگر، سفر رئیس‌جمهور ایران به عمان در شرایطی صورت می‌گیرد که دور جدیدی از رایزنی‌های غیررسمی میان تهران و واشینگتن آغاز شده است. در این شرایط، دیدار مقامات ارشد دو کشور در خاک عمان، می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت‌هایی در این مذاکرات باشد و به کاهش تنش‌های فزاینده در منطقه کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/725813/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله شرق/ حق بر لوبیا چیتی

سرمقاله جوان/ نگاه جنسیت‌زده جامعه را از کار افتاده می‌کند

سرمقاله فرهیختگان/ مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد

14 خرداد سالروز تبیین اندیشه امام خمینی و شکل گیری نظام اسلامی است

با هوش مصنوعی، لباس‌ها را تن بزنید؛ سرویس جدید گوگل معرفی شد

استقلال با یک محروم مقابل صنعت نفت آبادان

ادامه روزهای گرم در کرمان؛ انتقال ریزگردها و کاهش کیفیت هوا

3200 واحد فاز 11 مسکن مهر پردیس در انتظار تکمیل زیرساخت‌ها

محرومان جام حذفی مشخص شدند

بمب دیگر در نقل و انتقالات فوتسال: زرند کبریت می‌زند

اعلام اسامی محرومان مرحله نیمه نهایی جام حذفی

اتصال 26 روستای استان کرمان به شبکه ملی اطلاعات

استقلال با یک محروم مقابل صنعت نفت آبادان – آفتاب نو | اخبار ورزشی

میراث فرهنگی و گردشگری در اولویت‌های برنامه یزد پایدار

استقلال با یک محروم مقابل صنعت نفت

بخش‌نامه‌های متناقض مانع توسعه استان کرمان شده است

آغاز مرمت و بازسازی عمارت بادگیر چپقی سیرجان

خانواده‌های کرمانی فرزندانشان را در مدارس فوتبال مجوز‌دار ثبت‌نام کنند

ستاره ایرانی با گلادیاتورها در فینال لیگ آلمان

معرفی 15 دوومیدانی‌کار اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا

سیاست کاروان پارالمپیک ایران برای حضور در دبی

اندونگ در اختیار کمیته انضباطی استقلال

پرسپولیس رکورددار درآمدزایی از لباس

آهنگ «دل مجنون» با صدای حجت اشرف زاده

کنسرت «ایرانم» علیرضا قربانی از 4 خرداد با قطعات جدید/ بلیت‌فروشی عصر امروز آغاز می‌شود

مذاکرات پشت‌پرده قطر با آمریکا و ایران

سرمقاله کیهان/ چند نکته درباره «غلط زیادی آمریکا»

غنی‌سازی صفر؛ جدال رسانه‌ای یا چرخشی دیپلماتیک؟

سرمقاله همشهری/ رئیس‌جمهور مجاهد ایران و محور مقاومت

سرمقاله جام جم/ غنی‌سازی، خط قرمز تغییر‌ناپذیر

جلیلی: شهید رئیسی هیچ‌وقت نمی‌گفت «نمی‌گذارند نفت بفروشیم»/ شهید رئیسی نشان داد که چگونه اندیشه‌های اسلامی می‌توانند در عرصه حکمرانی عینیت یابند

نگرانی جدید درباره تاثیر هوش مصنوعی روی افکار خودش

تداوم جلسات هماهنگی کنگره 4000 شهید استان گلستان با برگزاری دومین نشست تخصصی

پیروزی حقوقی بلوک لرن؛ ASIC مسیر سخت‌گیرانه‌تری برای محصولات کریپتو آغاز می‌کند

توضیح مربی تیم ملی کشتی فرنگی درباره چرایی تغییر برنامه اعزام‌ها

احضار مسئولان فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی به مجلس

تیم ملی کشتی آلیش بانوان عازم هند شد

سنگ‌نوردی دختر نابینای تهرانی

ادعای سنگین مدیرعامل استقلال علیه دانشگر

رکوردشکنی تماشاگران استقلال در آسیا

سرمقاله اعتماد/ مساله؛ فراتر از فرزند‌آوری

واکنش «کیهان» به سخنان روحانی: سرانجام توافق با اروپا را وارونه روایت می‌کند

سرمقاله ایران/ دریغا آل هاشم

گانگسترها بر FATF حاکمند، از کدام استاندارد حرف می‌زنید؟

همایش یک روزه معاونان تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران قطب 5 کشور در سمنان با محوریت اشتغال و کارآفرینی

تعطیلی موقت پیست‌های اتومبیلرانی برای ایمنی بیشتر

فرمول یک در مسیر ورود به تایلند تا سال 2028

400 میلیارد تومان قیمت فروش بهترین لژیونر ایران

سرمقاله هم میهن/ بازسازی اعتماد مخاطب به رسانه‌های داخلی

سرمقاله آرمان ملی/ دیپلماسی و گفت‌وگوهای پنهان