سالاد عربی فته بادمجان و سیب زمینی + طرز تهیه
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - فته بادمجان و سیب زمینی نوعی سالاد عربی خوشمزه است که با سسی ویژه از ارده سرو میشود. سالادها همیشه محبوباند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالادها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند.
مثلا در رستورانها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک میزنند. سالادها در اصل به عنوان پیش غذا سرو میشوند اما بعضی وقتها انقدر چیزهای خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب میآیند. مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر میشوید که جا برای غذا نمیماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد. سالادها با انواع سبزیجات مثل خیار، گوجه، انواع کلم، کاهو، هویج، خیارشور، زیتون، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمهای، مرغ، قارچ و... تهیه میشوند و هرکدام سسهای مخصوص به خود را دارند. فته بادمجان و سیب زمینی نوعی سالاد بسیار خوشمزه و محبوب عربی است که از ترکیب بادمجان، سیب زمینی، پیاز، نان ترد و نوعی سس ویژه تهیه میشود. اگر دوست دارید این سالاد خوشمزه و خاص را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه سالاد فته بادمجان و سیب زمینی همراه ما باشید. مواد لازم
بادمجان دلمهای: 3 عدد
سیب زمینی متوسط: 3 عدد
پیاز متوسط: 1 عدد
فلفل سبز شیرین: 2 تا
نان ترتیلا یا نان پیتا: 5 عدد
سس انار یا رب انار رقیق: 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای سس
ماست سفت بدون آب: 6 قاشق غذاخوری
لیموترش: 1 عدد
سیر: 4 حبه
ارده: 2 قاشق غذاخوری سرپر
نمک: به میزان دلخواه
طرز تهیه

برای درست کردن این سالاد خوشمزه ابتدا بادمجانها را پوست و به صورت مکعبی کمی درشتتر خرد کنید. کمی نمک روی بادمجانهای خرد شده بریزید و کنار بگذارید تا آب تلخ آن خارج شود. مقداری روغن داخل ماهی تابه گود بریزید و بادمجانها را داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. حالا سیب زمینیها را به صورت مکعبی خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. پیاز را به صورت خلالی درشت خرد کنید و داخل روغن بریزید تا کاملا سرخ شود و فلفل سبز شیرین را خرد و به پیازداغ اضافه کنید و بعد ترکیب پیاز سرخ شده و فلفل را از روغن خارج کنید. نان پیتا یا ترتیلا رابه صورت نواری خرد کنید و داخل همان روغن سرخ کنید. همینکه نان کمی طلایی و ترد شد باید آن را از روغن خارج کنید. برای درست کردن سس ابتدا ماست را داخل یک کاسه مناسب بریزید، سپس ارده، آب لیمو ترش، نمک و سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. همه موادی را که سرخ کردهاید با هم مخلوط کنید. کف ظرف موردنظرتان مقداری نان سرخ شده بریزید و مواد سالاد را روی لایه نان بریزید. حالا سس را روی مواد بریزید و در آخر بقیه نان سرخ شده را روی مواد بریزید. برای تزیین سالاد روی سطح نان سس انار بریزید. حالا سالاد فته خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجانهای چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجانهای چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجانهای براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیدهتر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. برای درست کردن این سالاد میتوانید به جای بادمجان معمولی از بادمجان دلمهای استفاده کنید.
ـ ارده نوعی خوراکی بسیار مقوی و پرخاصیت است که از دانههای کنجد تفت داده شده یا کوبیده شده تهیه میشود و طبع بسیار گرم و تری دارد. از آنجا که ارده سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است، نباید در معرض گرما و نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد؛ زیرا در این صورت چربیهای مفید موجود در آن از بین میرود و مصرف آن دیگر خاصیتی نخواهد داشت؛ بنابراین بهتر است ارده را در جایی خشک و خنک و دور از نور خورشید و گرما نگهداری کنید.
ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه خورش شش انداز سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.
-
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۲:۲۹
-
۸ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/724787/