کرمان رصد

آخرين مطالب

اهداف کرمان موتور بدون سایپا هم محقق خواهد شد اجتماعي

اهداف کرمان موتور بدون سایپا هم محقق خواهد شد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - میانه میدان شایعات واگذاری سایپا، کرمان موتور با دست پر وارد شده و پیشنهاد خود را مبنی بر اینکه حاضر است همه سهام سایپا را بخرید یا سهام خود را نیز بفروشد بازی خرید سایپا را طوری طراحی کرده که همچنان برنده باشد. این همان بازی برد-برد است که مدیرعامل این شرکت در دومین نامه‌اش به رییس‌جمهور به‌روشنی ترسیم کرده: چه سایپا واگذار شود، چه این اتفاق نیفتد کرمان موتور قصد دارد برنده این بازی باشد.
در میان هیاهوی اخیر درباره خریدار جدید سایپا و شایعات پیرامون قطعی شدن این انتقال، مدیرعامل کرمان موتور با انتشار متنی، ضمن تاکید بر توانمندی‌های این شرکت، برنامه‌های خود را برای آینده سایپا تشریح کرد؛ هرچند تاکیدی تلویحی در متن وجود دارد مبنی بر اینکه اهداف کرمان موتور حتی بدون سایپا نیز قابل تحقق خواهد بود.
این دومین موضع گیری سامان فیروزی، مدیرعامل کرمان موتور در مورد خرید سایپاست و در آن به نامه سه ماه قبل این شرکت به رئیس جمهور مبنی بر آمادگی این شرکت برای خرید سهام سایپا اشاره شده است. در متن جدید اما، ضمن اشاره به تجربه بیش از 30 ساله کرمان موتور در صنعت خودروی کشور و همکاری با خودروسازان بین‌المللی مانند جنرال موتورز، فولکس‌واگن و هیوندای، اعلام شده است که این شرکت آمادگی دارد با به دست آوردن سهام مدیریتی سایپا، ظرف پنج سال آینده بزرگ‌ترین گروه خودروسازی کشور را تشکیل داده و آن را به جمع 10 خودروساز برتر جهان برساند.
اما بخش دوم نامه، حاوی نکته‌ای کلیدی است؛ فیروزی با بیان اینکه: «منتظر تصمیمات هستیم، اما آماده‌ایم راه خود را برویم.» تصریح می‌کند «اگر تصمیم مناسبی درباره واگذاری سهام سایپا اتخاذ نشود، کرمان موتور آماده است سهام در اختیار خود را واگذار کرده و منابع حاصل را صرف اجرای برنامه‌های راهبردی برای تبدیل شدن به قدرتمندترین خودروساز خاورمیانه کند.»
در برابر فضای پر از شایعات، رویاپردازی‌ها و برخی از اوقات عددسازی‌های غیرواقعی درباره فروش سایپا، کرمان موتور یک بازی برد-برد را طراحی و معرفی کرده است. این شرکت به فروشنده و خریداران دیگر اعلام می‌کند «یا سهام مدیریتی سایپا را در اختیار می‌گیرد و گروهی جدید در صنعت خودرو ایران شکل می‌دهد، یا با فروش سهام موجود، سرمایه‌اش را در مسیر توسعه مستقل و تولید هدفمند به کار خواهد گرفت.»
به عبارتی، این نامه هم پیامی به رقبا دارد و هم هشداری به تصمیم‌گیران؛ است که اگر حاضر نباشند بر اساس داشتن اهلیت مالکیت سایپا را واگذار کنند کرمان موتور از سهام داری سایپا خارج شده و مسیر رشد خود را ادامه خواهد داد. فیروزی تاکید کرده است که کرمان موتور در مسیر افزایش ظرفیت تولید، گسترش زنجیره تأمین، سرمایه‌گذاری جدید و تبدیل شدن به ارزنده‌ترین خودروساز خاورمیانه، هیچ‌گونه تعللی نخواهد داشت.
برنامه‌ریزی کرمان موتور برای رساندن تولید به سقف 500 هزار دستگاه تا سال 1407، پیش از این آغاز شده بود. به گفته فیروزی، در صورت واگذاری مناسب سهام سایپا، خروجی این برنامه می‌تواند دو برابر شود. در غیر این صورت، نیازی به سهامداری در یک خودروساز دیگر وجود ندارد و به جای حبس سرمایه در منابع بورسی با فروش سهام سایپا به‌سمت توسعه زیرمجموعه‌های خود شرکت حرکت خواهد کرد.
در مجموع، نامه جدید فیروزی را می‌توان تلاشی شفاف برای روشن کردن صحنه بازی دانست؛ بدون سایپا هم مسیر ادامه دارد، اما اگر فضا فراهم باشد، کرمان موتور می‌تواند تصویر بزرگ‌تری از آینده صنعت خودرو در ایران ترسیم کند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/723699/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترانه «فرشته پاک» با صدای سیامک عباسی

اجرای زیبای آهنگ «مرغ سحر» توسط محمد علیزاده وسط برنامه صداتو

وداع با اسلحه

رمزگشایی از سفر پوتین به تهران

ایران و آمریکا؛ ترامپ نیازمند پیروزی‌های مقطعی است

آیا کنسرسیوم غنی‌‏سازی راهکار حل اختلاف‏‌ هسته‌‏ای ایران و غرب است؟

آقایان این حیات خلوت را جمع کنید

ترامپ در خاورمیانه متفاوت

چه کسانی از قطار دولت پیاده خواهند شد؟

«شاهنامه» سند هویت فرهنگی ایران است

رباتی که پینگ ‌پنگ‌ را با مهارت یک انسان بازی می‌کند

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خوراکیان»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خرمی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معزز «فرهادی تروجنی»

عکاس مهر در دو رویداد رسانه‌ای شهرداری تبریز خوش درخشید

کرمان میزبان فرنگی کاران فرامرزی

طرح مدیریت پسماند در شهرستانهای کرمان نیازمند رویکرد اقتصادچرخشی است

روند ابتلا به کرونا در استان کرمان افزایشی نیست

سازمان لیگ ورزشگاه میزبان فینال جام حذفی را مشخص کرد

66 درصد بافت های روستایی دارای طرح هادی در استان کرمان سند ندارند

فینال جام حذفی فوتبال ایران در اراک برگزار می‌شود

فولاد سیرجان به شانگهای برایت رسید؛ شاگردان عطایی مقابل نماینده چین

گلزار آهنگ جدید منتشر کرد | جناب خان هم به او واکنش نشان داد! | ببینید

گامی بلند در مسیر توسعه زیرساخت‌های گردشگری و تحقق چشم‌انداز 15 میلیون گردشگر

جزیره کیش جزو سه ظرفیت اول گردشگری کشور است

سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو در کیش؛ فرصتی برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای

سیدرضا صالحی ‌امیری: اکو نیازمند رویکرد جدید در روابط میان ملت‌ها است

صعود تیم بانوان فوتسال ایران به نیمه‌نهایی جام ملت‌های آسیا

تکواندو نونهالان جهان؛ طلایی شدن نماینده ایران در روز چهارم

چهارشنبه؛ آغاز مرحله پایانی اردوی ملی‌پوشان کاراته

صحبت‌های فرشته کریمی و نسیمه غلامی بعد از صعود تیم ملی فوتسال به نیمه‌نهایی

جشن دختران فوتسال ایران پس از صعود به نیمه‌نهایی جام ملت‌های آسیا

صعود هندبال ساحلی ایران به مسابقات جهانی

محل فینال جام حذفی اعلام شد

پاسخ جهانبخش به استقلال و پرسپولیس چه بود

تکنوازی تار کیوان ساکت و اجرای قطعه‌ی «افسوس»

استقبال از «انسان 250 ساله» و «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن»در ترکیه

چه انتظاراتی از پرتاب نهم استارشیپ به فضا داریم؟

دادرس: استیناف رأی بیرانوند را صادر کرد

لیگ قهرمانان آسیا: رونمایی از هشت تیم صعودکننده

ورزشگاه میزبان فینال جام حذفی مشخص شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

مشخص شدن 8 تیم برتر لیگ قهرمانان والیبال آسیا

قطعی برق در دمای 45 درجه جنوب کرمان و خاموشی موتور پمپ‌های کشاورزی

احداث نیروگاه خورشیدی 100 مگاواتی مس شهربابک کلید خورد

صرفه جویی 30 درصدی مردم کرمان برای تامین برق حوزه های امتحانات نهایی

ردپای حضور انسان در دشت ماهان پیدا شد + جزئیات کاوش‌ ها

همه عمل های زیبایی نگار جواهریان / از حوض نقاشی تا سریال وحشی + فیلم

شوخی جالب جناب‌‌خان با محمدرضا گلزار +فیلم

رای بیرانوند صادر شده است، اما باید فدراسیون فوتبال اعلام کند

نحوه صحیح باز کردن بافت مو دردلاک