کرمان رصد

آخرين مطالب

اجرای پروژه 6 میلیون پوندی برای کاهش هزینه برق مراکز داده هوش مصنوعی علمي

اجرای پروژه 6 میلیون پوندی برای کاهش هزینه برق مراکز داده هوش مصنوعی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - مهر / پروژه‌ای 6 میلیون پوندی برای توسعه مواد دوبعدی جهت کاهش تقاضای برق مراکز داده هوش مصنوعی و محاسبات با کارایی بالا در دست اجرا است.
محققان سه دانشگاه بریتانیایی از بودجه 6 میلیون پوندی برای توسعه نیم‌رساناهای تک‌لایه‌ اتمی با هدف کاهش مصرف برق مراکز داده هوش مصنوعی و سیستم‌های محاسباتی با کارایی بالا بهره‌مند شدند.
این پروژه تحت برنامه‌ای به نام NEED2D (Enabling Net Zero and the AI Revolution with Ultra-Low Energy 2D Materials and Devices) راه‌اندازی شده است. هدف از این برنامه، توسعه مواد دوبعدی مانند گرافن و ترکیبات مرتبط است تا نیم‌رساناهای تک‌لایه‌ اتمی تولید شود که به طور چشمگیری مصرف برق در مراکز داده هوش مصنوعی و سیستم‌های محاسباتی با کارایی بالا را کاهش دهد.
این پروژه از حمایت‌های شورای تحقیقات علوم فنی و مهندسی (EPSRC) برخوردار است و تیمی از محققان از دانشگاه‌های کویین مری لندن، دانشگاه ناتینگهام و دانشگاه گلاسگو در آن مشارکت دارند. علاوه بر 2 میلیون پوند که توسط بیش از 20 تولیدکننده و موسسه تحقیقاتی تامین می‌شود، 4 میلیون پوند باقی‌مانده نیز توسط EPSRC تأمین می‌شود.
سر کالین همفریس، استاد علم مواد در دانشگاه کویین مری لندن و سرپرست پروژه، در این خصوص اظهار داشت: «دولت‌ها در سراسر جهان میلیاردها دلار برای ساخت نیروگاه‌های بادی، خورشیدی، هسته‌ای و گازی برای برآوردن تقاضای انرژی عظیم مراکز داده هوش مصنوعی هزینه می‌کنند. رویکرد ما این است که مشکل را از ریشه حل کنیم: با کاهش مصرف برق این مراکز! »
برای این منظور، از جدیدترین مواد که همان مواد دوبعدی هستند و از لایه‌های اتمی نازک تشکیل شده‌اند، استفاده خواهیم کرد. این امر بیش از 90٪ انرژی مصرفی مراکز داده و کامپیوترها را صرفه‌جویی خواهد کرد و هزینه برق را کاهش می‌دهد و به تحقق اهداف صفر خالص کمک می‌کند.»
تقاضای انرژی هوش مصنوعی به سرعت در حال افزایش است. شبکه ملی برق پیش‌بینی کرده است که تقاضای برق مراکز داده بریتانیا تا سال 2034 شش برابر خواهد شد و به 30٪ از کل مصرف برق خواهد رسید. این امر می‌تواند میلیاردها پوند هزینه به دنبال داشته باشد و اهداف اقلیمی را تهدید کند. مواد دوبعدی به عنوان فناوری پیشرو برای ساخت یک صنعت هوش مصنوعی پایدارتر و همچنین تقویت اقتصاد بریتانیا شناخته شده‌اند.
کالین همفریس اضافه کرد: «صنعت‌های پیشرو نیم‌رسانا مانند TSMC، اینتل و سامسونگ پیش از این مواد دوبعدی را به عنوان آینده شناخته‌اند و آن‌ها را در نقشه راه فناوری خود برای سال 2040 قرار داده‌اند. دیدگاه ما این است که بریتانیا را به پیشگام جهانی در ساخت دستگاه‌های دوبعدی فوق‌العاده کم‌مصرف قبل از سال 2040 تبدیل کنیم.»
مواد دوبعدی علاوه بر مراکز داده هوش مصنوعی، می‌توانند هزینه‌های انرژی سایر دستگاه‌ها مانند تلفن‌های همراه را به طرز چشمگیری کاهش دهند. کالین همفریس در این خصوص گفت: «شما به جای شارژ روزانه گوشی خود، هر هفته آن را شارژ خواهید کرد!»
این مواد دوبعدی که شامل گرافن و ترکیبات مرتبط هستند، بار الکتریکی را با کارایی بسیار بیشتری نسبت به سیلیکون هنگام مقیاس‌دهی به دو بعد منتقل می‌کنند؛ این ویژگی در آینده برای این فناوری ضروری است. الکترون‌ها در این مواد جدید می‌توانند بسیار سریع‌تر از سیلیکون حرکت کنند و این امر باعث می‌شود محاسبات فوق کم‌مصرف و کاهش اتلاف گرما امکان‌پذیر شود.
آمالیا پاتانه، استاد فیزیک در دانشگاه ناتینگهام و معاون سرپرست پروژه، گفت: «ما از تأثیر بالقوه تحقیقات خود و رویکرد جامع پروژه که از مدل‌سازی محاسباتی و سنتز مواد تا ساخت دستگاه و مشارکت صنعتی را دربر می‌گیرد، هیجان‌زده هستیم. نیم‌رساناهای دوبعدی رفتار متفاوتی از نیم‌رساناهای حجیم (سه‌بعدی) دارند و ویژگی‌های الکترونیکی منحصر به فرد آن‌ها می‌توانند اثرات کاملاً جدیدی را در مقیاس اتمی ایجاد کنند. ما مهندسی دقیق نیم‌رساناهای دوبعدی را پیش خواهیم برد و محدودیت‌های آنچه که می‌توانیم ایجاد، آزمایش و بهره‌برداری کنیم، شکسته خواهد شد.»
دیوید موران، استاد نیم‌رساناهای پیشرفته در دانشگاه گلاسگو، اظهار داشت: «این پروژه واقعاً هیجان‌انگیز است و از امکانات گسترده ساخت و پروتوتایپ نیم‌رسانا در مرکز نانوفابریکیشن جیمز وات در دانشگاه گلاسگو و امکانات مکمل در دانشگاه‌های کویین مری و ناتینگهام برای توسعه دستگاه‌ها و سیستم‌های الکترونیکی کم‌مصرف نسل آینده استفاده خواهد کرد.»
دانشگاه‌های کویین مری لندن، دانشگاه ناتینگهام و دانشگاه گلاسگو در سطح جهانی به عنوان پیشروان در تحقیق و توسعه مواد دوبعدی و نیم‌رسانا شناخته می‌شوند. این پروژه جدید بنا بر موفقیت‌های پیشین در این حوزه‌ها، از علوم پایه تا تولید پروتوتایپ‌های دستگاه، به منظور تولید دستگاه‌های نیم‌رسانا پیچیده، مانند ترانزیستورها، با استفاده از مواد دوبعدی جدید طراحی شده است.
بریتانیا در حال حاضر بزرگ‌ترین بازار مراکز داده اروپا را دارد و لندن به عنوان هاب مرکزی آن شناخته می‌شود. جایگزینی چیپ‌های سیلیکونی با ترانزیستورهای کم‌مصرف دوبعدی کمک خواهد کرد تا بریتانیا همچنان به عنوان یک مقصد جذاب برای سرمایه‌گذاری‌های فناوری باقی بماند و پتانسیل اقتصادی انتقال انرژی را ثابت کند. این تحقیق می‌تواند به بریتانیا در دستیابی به اهداف اقلیمی‌اش کمک کند، در حالی که صنعتی انقلابی در میکروالکترونیک را ایجاد کرده، شغل و ثروت تولید کند و هزینه‌های برق را کاهش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/723365/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آهنگ «پاییز دلم» از امیر عباس گلاب

یا خط قرمزی مطرح نشده یا عقب‌نشینی کردند

ادعای جدید «حمید رسایی»

فعال اصلاح‌طلب: خروجی دور چهارم مذاکرات، جنگ‌طلبان را منزوی کرد

مذاکره ادامه دارد

چرا هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم مهم است

نماینده سابق: ایران و آمریکا روی کلیات توافق کردند و وارد مسائل جزیی‌تر شده‌اند

چطور انسان می‌تواند از انرژی بی پایان سیاه چاله استفاده کند؟

خلاصه بازی مس کرمان 0 – سایپا 1

شکست مس کرمان در خانه؛ سایپا در کورس صعود باقی ماند

لیگ یک: خط و نشان آریو برای صنعت!

عکس/ تلاش خودجوش مردم در بازگشایی محور ریگان ایرانشهر

آزادی کودک 5 ساله فهرجی از چنگال آدم‌ربایان

صعود هندبال ساحلی ایران به‌ نیمه نهایی مسابقات قهرمانی آسیا

ترانه «ای کاش» از فریدون آسرایی

ترانه عاشقانه «لحظه به لحظه» از بهنام بانی

گردنه غنی‌سازی

کنسرسیوم هسته‌ای یکی از طرح‌های روی میز

روایت عجیب فرار یک زندانی از بیمارستان

روی دیگر زندگی مهاجران افغانستانی در ایران

کشف جهش ژنتیکی نادر که به افراد امکان می‌دهد شب‌ها فقط چهار ساعت بخوابند

دلاوری و سلحشوری شهدای مدافع حرم موجب حفظ آرمان ها و ارزش ها شد

اعلام برنامه‌های سراسری بزرگداشت هفته شهدای خدمت / 25 اردیبهشت ماه؛ آغاز مراسم بزرگداشت شهدای خدمت

استخر آب کشاورزی در رفسنجان جان کودک 10 ساله را گرفت

توسعه ورزش در منطقه محور گفت‌وگوی روسای کمیته ایران و قطر

تکواندو نونهالان جهان؛ حذف 4 نماینده دیگر ایران در روز سوم

بمب نقل و انتقالاتی در اردوگاه آبی‌پوشان؛ ستاره سابق میلان استقلالی شد

شنونده آهنگ «من» از شهاب مظفری باشید

دشواری مذاکرات و نیاز به ابتکارات تازه

پیشگیری از هیروشیمای دوم

افشا یا افترا؟ ادعای رشوه گرفتن نمایندگان از وزرای در حال استیضاح

طغیان دوباره کرونا؛ ارمغان نوروزی مسافران برگشته از آمریکا، کانادا و استرالیا

دیپلماسی در راه ناهموار

یک استقلالی در اندیشه بازگشت؛ پاسخ منفی به پیشنهاد پرسپولیس!

چرا وضعیت آلرژی بدتر شده است؟

ابرنواخترهای آینده؛ کدام ستاره‌ها ممکن است به‌زودی منفجر شوند؟

چراغ سبز شورا به احداث تقاطع غیرهمسطح «سیلو» در کرمان

سایه بزرگ‌ترین پرونده فساد فوتبال ایران بر سر لیگ برتر

گردشگری می‌تواند جای اقتصاد منابع در کرمان بگیرد / بوم‌گردی، بستری برای توسعه اشتغال

نمایی از گرم کردن مس کرمان و سایپا

سایپا به چه کسی می رسد؛ بابک زنجانی یا کرمان موتور؟

اطلاعیه آموزش و پرورش در خصوص ساعت آغاز کار ادارات، مدارس و امتحانات دانش آموزان

دون کارلو راهی برزیل شد؛ آنچلوتی اولین سرمربی‌ خارجی سلسائو

ثبت‌نام 16 تیرانداز ایرانی در جام جهانی آلمان

آهنگ احساسی «زیر بارونا گمم» از هوروش بند

آهنگ «بزن تار که امشب دلم از دنیا گرفته» با صدای گرشا رضایی

اختتامیه جلسات آموزه‌های تربیتی سوره لقمان با محوریت بزرگداشت «شهید حمیدرضا اسداللهی»

آغاز بهسازی مجموعه تفریحی‌ گردشگری آبشار کرمان پس از 30 سال

قلعه گنج و شهداد کرمان صبح امروز گرم ترین نقاط کشور بودند

تسریع در تعیین تکلیف پرونده‌های معوق در دادسرای کرمان