کرمان رصد

آخرين مطالب

ارتباطات در خاموشی؛ وقتی باتری‌ها توان ادامه ندارند علمي

ارتباطات در خاموشی؛ وقتی باتری‌ها توان ادامه ندارند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / با نزدیک شدن به فصل تابستان و با افزایش مصرف برق و در نتیجه اعمال برخی خاموشی‌ها در کشور، حوزه ارتباطات هم از این موضوع بی‌تاثیر نمی‌ماند و آنگونه که مسئولان می‌گویند خاموشی‌های ناشی از قطعی برق که آسیب زیادی به زیرساخت‌های ارتباطی وارد می‌کند که با باتری‌های موجود در این سایت‌ها هم قابل پیشگیری و جبران نیست. 
ناترازی برق به معنای ناتوانی شبکه در تأمین میزان برق مورد نیاز مصرف‌کنندگان در برخی ساعات خاص روز است؛ وضعیتی که معمولاً در ماه‌های گرم سال و هم‌زمان با بالا رفتن مصرف وسایل سرمایشی بروز می‌کند. وزارت نیرو برای مواجهه با این وضعیت بحرانی، بر مدیریت مصرف تمرکز کرده و از تدوین 36 بسته مدیریت مصرفی برای تابستان خبر داده است.
این بسته‌ها قرار است با بهره‌گیری از ابزارهایی مانند کنتورهای هوشمند و پایش لحظه‌ای مصرف، بار مصرفی را تا حدود 10 هزار مگاوات کاهش دهند. تجربه سال‌های گذشته نیز نشان داده که بدون مشارکت مردم و صنایع، عبور از اوج بار تابستان امکان‌پذیر نخواهد بود.
صنعت ارتباطات از جمله حوزه‌هایی است که از این موضوع بی تاثیر نمی‌ماند، در این راستا هوشمندسازی انرژی به طور جدی مورد پیگیری قرار گرفت چراکه این موضوع در دنیای امروز به مسئله‌ای مهم برای بهبود کیفیت زندگی و رضایت شهروندان تبدیل شده و این تغییرات می‌تواند نقش موثری در کاهش مصرف انرژی، صرفه‌جویی در زمان و افزایش امنیت داشته باشد.
بارها تأکید شده است که باید برای شخصیت‌های حقیقی و حقوقی پروفایل‌های انرژی مشخص کرد تا آنان بدانند سهمشان از حامل‌های انرژی چه قدر بوده و چه میزان مصرف انرژی داشته‌اند.
بنابراین سال گذشته وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات کشور برنامه ملی رفع ناترازی انرژی را با کمک وزارت نفت، نیرو و سازمان برنامه بودجه پیشنهاد دادند تا با استفاده از ابزارهای هوشمند و سیستم‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات برای هر فردی یک پروفایل انرژی درست شود و همه اشتراکات آب، برق و گاز و موارد دیگر در حوزه انرژی، مرتبط با پروفایل گفته شده، مشخص شود تا افراد تکلیف خود را بدانند و در آن اعتبار انرژی به افراد داده شود.
بر این اساس اعلام شد افرادی که به میزان مصرفشان از اعتبار انرژی استفاده می‌کنند، می‌توانند مازادش را در بازار عرضه کنند. یعنی اگر کسی صرفه‌جویی کرد، از محل صرفه‌جویی درآمدی برای او ایجاد می‌شود و شخصی هم که مازاد مصرف دارد، می‌تواند از بازار آن را بگیرد. با این روش پیش‌بینی می شود که مردم بین 15 تا 20 درصد صرفه جویی کنند.
در این راستا سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اخیرا از ادامه تلاش برای کاهش ناترازی‌ها در کشور خبر داده و گفته است خاموشی‌های ناشی از قطعی برق که آسیب زیادی هم به زیرساخت‌های ارتباطی وارد می‌کند، با باتری‌های موجود در این سایت‌ها قابل پیشگیری و جبران نیست و باتری سایت‌های ارتباطی در همه جای جهان کارکرد محافظتی از تجهیزات را دارند و نمی‌توان روی آن‌ها برای جبران ناترازی‌ها و پیشگیری از قطع شدن فعالیت سایت‌های ارتباطی در زمان خاموشی‌ها حساب کرد.
در همه جای جهان باتری‌های سایت‌های ارتباطی فقط برای محافظت از تجهیزات ارتباطی استفاده می‌شوند و قرار نیست ناترازی انرژی را جبران کند.
بررسی‌ها و اعلام کارشناسان حاکی از آن است که این باتری‌ها به طور میانگین می‌توانند 20 تا 30 دقیقه تجهیزات را حفظ کنند و کارکردشان این است که اگر جریان برق وصل نشد، تجهیزات را آرام خاموش کنند تا در اثر قطعی ناگهانی برق آسیب وارد نشود. بنابراین این باتری‌ها نمی‌توانند به رفع مشکل ناترازی‌ها کمک کنند و سایت‌های ارتباطی را در زمان خاموشی‌ها روشن نگه دارند تا پوشش آنتن و اینترنت همراه برقرار بماند.

کرمان رصد


استفاده از باتری برای دستگاه‌های بی تی اس و مشکلاتی که ممکن است که در پی قطعی برق ایجاد شود، مدتی است مطرح می‌شود اما باید به این نکته توجه کرد استفاده از باتری ایستگاه‌های بی تی اس برای زمانی بود که شرایط برق کشور نرمال باشد و در قطعی یک الی دو ساعته این ایستگاه‌ها از باتری‌ها برای زمان محدودی استفاده می‌کردند اما اکنون چند اتفاق افتاده است.
یکی اینکه ممکن است به خوبی از این باتری‌های تهیه و نصب شده نگهداری و حتی تعویض نشده باشد؛ بنابراین امروز برای سایت‌های بی‌تی‌اس باید تاب آوری چهار ساعته ‌در نظر گرفته شود.
بحث دیگری که باید به آن توجه کرد این است باتری‌هایی که برای ایستگاه‌های موبایل درنظر گرفته‌اند، براساس ظرفیت روزی بوده که برای سایت طراحی شده است. در واقع وقتی سایتی طراحی می‌شود یک ظرفیتی پوششی و ارائه سرویس دارد. آن ایستگاه‌ها روزی که محاسبه باتری برایش انجام شده، هم قلمرو پوششی‌اش بزرگ شده، هم ظرفیت مصرفی بالا رفته و هم سرویس‌های جدید به آن اضافه شده است بنابراین آن طراحی دیگر جواب نمی‌دهد.
محمد محسن صدر- معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران- که سال گذشته از جزئیات بسته پیشنهادی حل ناترازی انرژی در کشور خبر داده بود در سفر اخیر خود به مازندران در این باره توضیح داده است برنامه ملی رفع ناترازی انرژی توسط وزارت ارتباطات تدوین و به رئیس‌جمهور و سران قوا ارائه شده و اکنون در حال اجراست. این برنامه با تمرکز بر تحلیل داده و همراهی اجتماعی، به جای افزایش تولید، بر مدیریت بهینه مصرف تأکید دارد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/723255/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترانه «ای کاش» از فریدون آسرایی

ترانه عاشقانه «لحظه به لحظه» از بهنام بانی

گردنه غنی‌سازی

کنسرسیوم هسته‌ای یکی از طرح‌های روی میز

روایت عجیب فرار یک زندانی از بیمارستان

روی دیگر زندگی مهاجران افغانستانی در ایران

کشف جهش ژنتیکی نادر که به افراد امکان می‌دهد شب‌ها فقط چهار ساعت بخوابند

دلاوری و سلحشوری شهدای مدافع حرم موجب حفظ آرمان ها و ارزش ها شد

اعلام برنامه‌های سراسری بزرگداشت هفته شهدای خدمت / 25 اردیبهشت ماه؛ آغاز مراسم بزرگداشت شهدای خدمت

استخر آب کشاورزی در رفسنجان جان کودک 10 ساله را گرفت

توسعه ورزش در منطقه محور گفت‌وگوی روسای کمیته ایران و قطر

تکواندو نونهالان جهان؛ حذف 4 نماینده دیگر ایران در روز سوم

بمب نقل و انتقالاتی در اردوگاه آبی‌پوشان؛ ستاره سابق میلان استقلالی شد

شنونده آهنگ «من» از شهاب مظفری باشید

دشواری مذاکرات و نیاز به ابتکارات تازه

پیشگیری از هیروشیمای دوم

افشا یا افترا؟ ادعای رشوه گرفتن نمایندگان از وزرای در حال استیضاح

طغیان دوباره کرونا؛ ارمغان نوروزی مسافران برگشته از آمریکا، کانادا و استرالیا

دیپلماسی در راه ناهموار

یک استقلالی در اندیشه بازگشت؛ پاسخ منفی به پیشنهاد پرسپولیس!

چرا وضعیت آلرژی بدتر شده است؟

ابرنواخترهای آینده؛ کدام ستاره‌ها ممکن است به‌زودی منفجر شوند؟

چراغ سبز شورا به احداث تقاطع غیرهمسطح «سیلو» در کرمان

سایه بزرگ‌ترین پرونده فساد فوتبال ایران بر سر لیگ برتر

گردشگری می‌تواند جای اقتصاد منابع در کرمان بگیرد / بوم‌گردی، بستری برای توسعه اشتغال

نمایی از گرم کردن مس کرمان و سایپا

سایپا به چه کسی می رسد؛ بابک زنجانی یا کرمان موتور؟

اطلاعیه آموزش و پرورش در خصوص ساعت آغاز کار ادارات، مدارس و امتحانات دانش آموزان

دون کارلو راهی برزیل شد؛ آنچلوتی اولین سرمربی‌ خارجی سلسائو

ثبت‌نام 16 تیرانداز ایرانی در جام جهانی آلمان

آهنگ احساسی «زیر بارونا گمم» از هوروش بند

آهنگ «بزن تار که امشب دلم از دنیا گرفته» با صدای گرشا رضایی

اختتامیه جلسات آموزه‌های تربیتی سوره لقمان با محوریت بزرگداشت «شهید حمیدرضا اسداللهی»

آغاز بهسازی مجموعه تفریحی‌ گردشگری آبشار کرمان پس از 30 سال

قلعه گنج و شهداد کرمان صبح امروز گرم ترین نقاط کشور بودند

تسریع در تعیین تکلیف پرونده‌های معوق در دادسرای کرمان

تغییر نحوه رسیدگی به پرونده های تصادفات در کرمان

شورای شهر کرمان با اجرای تقاطع غیرهمسطح سه‌راه سیلو موافقت کرد

جزییات نحوه شرکت در جشنواره تعاونی های برتر استان کرمان اعلام شد

لبخند دنیا به کرمان 1405 در 31 اردیبهشت امسال

جشنواره بوم‌گردی، آغازی برای بازگشت کرمان به اوج گردشگری است

کاونتری: آسیا همیشه جایگاه ویژه‌ای در جنبش المپیک داشته است

ترانه «من عاشق چشمت شدم…» با صدای علیرضا قربانی

سرمقاله صبح نو/ تفاوت آمریکای پشت میز مذاکره

سرمقاله اطلاعات/ مذاکرات در آن سوی خلیج تاریخی فارس

کتاب درسی اندیشه‌های امام راحل با رویکرد تحلیلی بازنگری می‌شود

عرضه کتاب «جسم‌انگاری خداوند نزد وهابیت» در نمایشگاه کتاب

حمله قلبی با یک تراشه ردیابی می‌شود

اجرای پروژه 6 میلیون پوندی برای کاهش هزینه برق مراکز داده هوش مصنوعی

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج