کرمان رصد

آخرين مطالب

اروپا نمی‌تواند در قبال غزه تماشاچی بماند اجتماعي

اروپا نمی‌تواند در قبال غزه تماشاچی بماند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - از زمان حمله حماس به اسرائیل در 7 اکتبر و جنگ ویرانگری که در پی آن در غزه رخ داد، ده‌ها هزار فلسطینی کشته و بخش عمده‌ای از نوار غزه اکنون به ویرانه تبدیل شده است. رهبران اتحادیه اروپا بی‌شمار بار خواستار احترام به قوانین بین‌المللی و پیگیری راه‌حل دو کشوری شده‌اند –، اما وقتی نوبت به عمل می‌رسد، این بلوک عمدتاً غایب بوده است.
اتحادیه اروپا که "ببر کاغذی" با شعار‌های بلند، اما بی‌دندان در عمل است، حتی به مذاکرات آتش‌بس یا آزادی گروگان‌ها نیز دعوت نشد؛ و این شکست اروپا در اقدام، هزینه‌های ژئوپلیتیکی جدی به همراه دارد.
به حاشیه رانده شدن این بلوک در مورد غزه، تا حدی خودخواسته است، زیرا اتحادیه اروپا به جای یک بازیگر دیپلماتیک، به عنوان تأمین کننده کمک‌های بشردوستانه بسنده کرده است. این بلوک میلیارد‌ها دلار کمک به فلسطین سرازیر کرد و به طور روتین از راه‌حل دو کشوری حمایت نمود، در حالی که از اعمال فشار سیاسی بر اسرائیل اجتناب ورزید.
در همین حال، بروکسل دسترسی نامحدودی به بازار خود را به اسرائیل اعطا کرد، بدون آنکه به دنبال اهرم فشاری برای پایان دادن به اشغال فلسطین توسط اسرائیل و دستیابی به صلح پایدار باشد. به بیان ساده، کمک‌های بشردوستانه و تجارت، به جای دیپلماسی قاطع، به رویکرد پیش‌فرض اروپا تبدیل شد – رویکردی بسیار دور از نقش ژئوپلیتیکی که در پیمان لیسبون طنین‌انداز شده بود.
البته، اتحادیه اروپا به عنوان اتحادی متشکل از 27 کشور، با موانع ساختاری مواجه است. منافع کشور‌های عضو اغلب واگراست – برخی (مانند آلمان) قویاً طرفدار اسرائیل هستند در حالی که برخی دیگر (مانند ایرلند) به سمت فلسطینی‌ها تمایل دارند – که اتخاذ موضعی واحد را دشوار می‌کند. سیاست خارجی اتحادیه اروپا هنوز نیازمند اتفاق آرا است، بنابراین هر یک از مخالفان می‌تواند اقدام جمعی را وتو کند؛ و حتی اگر قوانین این بلوک اجازه رأی‌گیری اکثریت یا تشکیل ائتلاف‌های خودجوش را می‌دهد، این ابزار‌ها هرگز مورد استفاده قرار نگرفته‌اند. اصرار مداوم بر اجماع کامل منجر به فلج شدن (سیاست خارجی) شده است، که انتقاداتی مبنی بر اینکه اروپا "خیلی کم، خیلی دیر" عمل می‌کند را تغذیه می‌کند.
در همین حال، اتحادیه اروپا با چشم‌پوشی از نقض آشکار حقوق در غزه، اعتبار خود را به عنوان قهرمان قانون بین‌الملل نیز تضعیف می‌کند. اقتدار اخلاقی که این اتحادیه با ایستادگی در برابر روسیه به دست آورد، با ترسویی آن در قبال اسرائیل در حال کاهش است، و بسیاری در کشور‌های جنوب جهانی از هم‌اکنون یک استاندارد دوگانه آشکار را درک می‌کنند – واقعیتی که تا حدودی توضیح می‌دهد چرا تقریباً هیچ کشور غیرغربی به تحریم‌های اروپا علیه روسیه نپیوست.
این شکاف اعتبار همچنین باعث می‌شود که اتحادیه اروپا نتواند مشارکت‌هایی را که برای دستیابی به "استقلال استراتژیک" در جهانی فزاینده چندقطبی نیاز دارد، ایجاد کند. علاوه بر این، افکار عمومی در داخل اروپا نیز در حال تغییر است: آلمان، که مدت‌ها یکی از قوی‌ترین متحدان اسرائیل بود، اکنون اکثریت شهروندانش مخالف جنگ غزه هستند. صلح در خاورمیانه بدون مشارکت کامل همسایگان عرب اسرائیل امکان‌پذیر نیست. بنابراین، برای نجات نفوذ و اصول خود، اروپا باید از کلمات به عمل حرکت کند.
صلح در خاورمیانه بدون مشارکت کامل همسایگان عرب اسرائیل امکان‌پذیر نیست. مصر، اردن و لبنان، و همچنین کشور‌های حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی و قطر، همگی در نتیجه این جنگ سهیم هستند. بنابراین، اروپا باید از نزدیک با این کشور‌ها برای شکل‌دهی به یک توافق پس از جنگ و کار در جهت تأسیس یک کشور مستقل، با دوام و دموکراتیک فلسطینی هماهنگ باشد. برای این منظور، احیای ابتکار صلح عربی به رهبری عربستان در سال گذشته، که پروژه‌ای عزیز برای نماینده عالی پیشین، جوزپ بورل بود، بستری برای ساختن بر روی آن فراهم می‌کند. در گام بعدی، این بلوک باید از قانون بین‌الملل دفاع کرده و از تلاش‌های حقوقی بین‌المللی برای حل و فصل مناقشه حمایت کند.
اتحادیه اروپا و اعضایش در قبال دستورات متوالی دیوان بین‌المللی دادگستری از ژانویه، مارس و مه 2024 در مورد وضعیت غزه و جلوگیری از نسل‌کشی، تعهدات شخص ثالث دارند – درخواستی که اروپا باید با همکاری کامل در تحقیقات جنایات جنگی به آن عمل کند. با توجه به تعداد تکان‌دهنده بالای زنان و کودکان کشته شده در این درگیری، کشور‌های اروپایی نیز باید فوراً صادرات تسلیحات خود به اسرائیل را متوقف کنند.
علاوه بر این، به عنوان اعضای دیوان کیفری بین‌المللی، کشور‌های اروپایی موظف به اجرای احکام بازداشت این دیوان هستند. خودداری مجارستان از بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در جریان سفر اخیرش، یک نقض آشکار بود. اروپا باید روشن کند که قانون بین‌الملل اختیاری نیست – حتی زمانی که ناخوشایند باشد. سپس اهرم اقتصادی در اختیار اروپا قرار دارد. اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری اسرائیل است، اما هرگز از آن برای اجرای بند حقوق بشر در توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا-اسرائیل استفاده نکرده است.
همچنین به طور مؤثری اطمینان حاصل نکرده است که هیچ منفعتی از این مشارکت، مستقیم یا غیرمستقیم، به شهرک‌های غیرقانونی اسرائیل که اکنون بیش از 750،000 شهرک‌نشین در آن زندگی می‌کنند، گسترش نمی‌یابد – کاری که می‌تواند شامل ممنوعیت محصولات این شهرک‌ها و جریمه شرکت‌هایی باشد که در اشغال کمک می‌کنند؛ و اگر اسرائیل به نقض قوانین بین‌المللی ادامه دهد، تعلیق این توافق باید مورد بررسی قرار گیرد.
به همین ترتیب، کمک اتحادیه اروپا به تشکیلات خودگردان فلسطینی باید مشروط به اصلاحات حاکمیتی، مشروعیت دموکراتیک و وحدت رهبری فلسطین باشد تا زمینه‌های لازم برای یک کشور فلسطینی آینده شامل غزه و کرانه باختری، از جمله بیت‌المقدس شرقی اشغالی، فراهم شود.
در نهایت، این بلوک باید ائتلاف‌های خودجوش تشکیل دهد. اروپا دیگر نمی‌تواند اجازه دهد یک یا دو مخالف، سیاست خارجی آن را به گروگان بگیرند. اگر دستیابی به اتفاق آرا غیرممکن است، اعضای مایل باید گرد هم آیند و به هر حال اقدام کنند. درست همانطور که کشور‌های عضو برای دور زدن وتوی مجارستان در مورد روسیه هماهنگ می‌شوند، همین کار را می‌توان برای خاورمیانه نیز انجام داد.
تلفات غیرنظامی وحشتناک در غزه به طور فعال در حال آزمودن این است که آیا اصول اعلام شده اتحادیه اروپا معنایی دارند یا خیر. این بلوک نفوذ و منابع لازم برای ایجاد تغییر را دارد، و هنوز ابزار‌های قابل توجهی در اختیار دارد تا این کار را انجام دهد – آنچه که فاقد آن است، شهامت برای عمل است؛ و اگر رهبران اروپایی تماشاگر باقی بمانند، اظهارات بلندپروازانه آنها توخالی‌تر از همیشه به نظر خواهد رسید.
منبع: پولیتیکو

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/723089/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شنونده آهنگ «من» از شهاب مظفری باشید

دشواری مذاکرات و نیاز به ابتکارات تازه

پیشگیری از هیروشیمای دوم

افشا یا افترا؟ ادعای رشوه گرفتن نمایندگان از وزرای در حال استیضاح

طغیان دوباره کرونا؛ ارمغان نوروزی مسافران برگشته از آمریکا، کانادا و استرالیا

دیپلماسی در راه ناهموار

یک استقلالی در اندیشه بازگشت؛ پاسخ منفی به پیشنهاد پرسپولیس!

چرا وضعیت آلرژی بدتر شده است؟

ابرنواخترهای آینده؛ کدام ستاره‌ها ممکن است به‌زودی منفجر شوند؟

چراغ سبز شورا به احداث تقاطع غیرهمسطح «سیلو» در کرمان

سایه بزرگ‌ترین پرونده فساد فوتبال ایران بر سر لیگ برتر

گردشگری می‌تواند جای اقتصاد منابع در کرمان بگیرد / بوم‌گردی، بستری برای توسعه اشتغال

نمایی از گرم کردن مس کرمان و سایپا

سایپا به چه کسی می رسد؛ بابک زنجانی یا کرمان موتور؟

اطلاعیه آموزش و پرورش در خصوص ساعت آغاز کار ادارات، مدارس و امتحانات دانش آموزان

دون کارلو راهی برزیل شد؛ آنچلوتی اولین سرمربی‌ خارجی سلسائو

ثبت‌نام 16 تیرانداز ایرانی در جام جهانی آلمان

آهنگ احساسی «زیر بارونا گمم» از هوروش بند

آهنگ «بزن تار که امشب دلم از دنیا گرفته» با صدای گرشا رضایی

اختتامیه جلسات آموزه‌های تربیتی سوره لقمان با محوریت بزرگداشت «شهید حمیدرضا اسداللهی»

آغاز بهسازی مجموعه تفریحی‌ گردشگری آبشار کرمان پس از 30 سال

قلعه گنج و شهداد کرمان صبح امروز گرم ترین نقاط کشور بودند

تسریع در تعیین تکلیف پرونده‌های معوق در دادسرای کرمان

تغییر نحوه رسیدگی به پرونده های تصادفات در کرمان

شورای شهر کرمان با اجرای تقاطع غیرهمسطح سه‌راه سیلو موافقت کرد

جزییات نحوه شرکت در جشنواره تعاونی های برتر استان کرمان اعلام شد

لبخند دنیا به کرمان 1405 در 31 اردیبهشت امسال

جشنواره بوم‌گردی، آغازی برای بازگشت کرمان به اوج گردشگری است

کاونتری: آسیا همیشه جایگاه ویژه‌ای در جنبش المپیک داشته است

ترانه «من عاشق چشمت شدم…» با صدای علیرضا قربانی

سرمقاله صبح نو/ تفاوت آمریکای پشت میز مذاکره

سرمقاله اطلاعات/ مذاکرات در آن سوی خلیج تاریخی فارس

کتاب درسی اندیشه‌های امام راحل با رویکرد تحلیلی بازنگری می‌شود

عرضه کتاب «جسم‌انگاری خداوند نزد وهابیت» در نمایشگاه کتاب

حمله قلبی با یک تراشه ردیابی می‌شود

اجرای پروژه 6 میلیون پوندی برای کاهش هزینه برق مراکز داده هوش مصنوعی

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج

مومنی: منتظر صدور مجوز حرفه‌ای هستیم

قطعی برق کشاورزی را زمین‌گیر کرده / حداقل مدیریت خاموشی‌ها به استانداران سپرده شود

هجدهمین جشنواره استانی قرآنی «مدهامتان» در شهرستان انار برگزار می شود

نقش آفرینی ویژه استان کرمان در پسکرانه خلیج فارس و مکران

1405 سال گردشگری کرمان اعلام شد

گلایه شهردار کرمان از شرکت برق / زیبنده نیست کرمان، شهری تاریک و ناروشن باشد

خیبر آخرین اردویش را در پایتخت زد

چهارمین دوره المپیاد شایستگی محور هنرجویان هنرستان های فنی حرفه ای و کاردانش استان کرمان با حضور 72 هنرجو برگزار شد

فریدون آسرایی بعد 21 سال آهنگ معروفش را بازخوانی کرد

سرمقاله فرهیختگان/ علوم‌انسانی در حوزۀ سرآمد و پیشرو

توافقی که به سود آمریکا بود اما برای اسرائیل نه

سرمقاله وطن امروز/ در دنیای چمبرلین‌ها تو چرچیل باش

واکنش‌ها به کشتی جنجالی زارع - معصومی