کرمان رصد

آخرين مطالب

چرا مذاکرات ایران و آمریکا به ناگهان قطع شد؟ مقالات

چرا مذاکرات ایران و آمریکا به ناگهان قطع شد؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - مشرق /متن پیش رو در مشرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مکانیسم تقطیع، تنفس، بازتاب و انعکاس در طول سه دور مذاکره پیشین به‌درستی کار کرده است.
بازار


دور چهارم مذاکرات ایران و امریکا که قرار بود در محل سفارت عمان برگزار شود به ناگهان به تعویق افتاد، این خبر در میان محافل مختلف بازتاب و تحلیل‌های متفاوتی پیدا کرد، اولین واکنش‌ها حکایت از آن داشت که گویی یکی از طرفین خواسته‌هایی دارد که باعث بن‌بست در مذاکرات شده است، برخی می‌گفتند آمریکایی‌ها زیاده‌خواهی کرده و برخی دیگر اعتقاد داشتند که تهران برای ادامه گفتگو شروطی دارد که نماینده آمریکا حاضر به تضمین آن نیست.
البته طرف عمانی دلایل دیگری را اعلام کرد که اشارات خاصی در خود دارد، ازجمله آنکه دور چهارم مذاکرات به دلایل لجستیکی و فنی به تعویق افتاده است. رمزگشایی از این جملات مبهم از سوی مسقط ساده نیست البته علائمی وجود دارد که بازگشایی این پیام را راحت‌تر کرده است، ازجمله پیام اینترنتی ترامپ جونیور که حکایت از برخی کارشکنی‌ها دارد.
فرزند ترامپ که حالا جای جارد کوشنر دامادش را در سیاست‌گذاری‌های آمریکایی‌ها گرفته نوشته بود که دوبوویتز، FDD و نو محافظه‌کاران بر سر مذاکره با ایران باهم درافتاده‌اند. این خبر سایه از پیام مبهم عمانی‌ها برمی‌دارد، در آمریکا میان تیم امنیتی ترامپ بر سر گفتگو با تهران اختلافات عمیق است.
برخی چون مایک والتز، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا خواهان فعال کردن گزینه نظامی علیه ایران و سپس آغاز مذاکره پس از یک ضربه بوده و برخی دیگر چون ویتکاف خواهان برگزاری مذاکره، جمع‌آوری نتایج آن و سپس تصمیم‌گیری درباره استفاده از گزینه جنگ هستند، درواقع این اختلاف‌نظر در استفاده از «ظرفیت نظامی» باعث ایجاد شکاف بین طرفین شده است.
شواهد البته نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور آمریکا در انتخاب گزینه میان طرفین درگیر در تیم امنیتی خود جانب گروه دوم را گرفته و تمایل ندارد بی‌گدار به آب‌زده و در دام نتانیاهو و لابی صهیونیست‌ها بیافتند از نگاه ترامپ گزینه نظامی چیزی جز یک ابزار تبلیغاتی علیه تهران نبوده و کاربرد آن نتایجی دارد که ممکن است برای کاخ سفید پشیمانی به بار بیاورد، همین موضوع باعث شد تا ترامپ برای مهار آتش اختلافات در میان اطرافیانش والتز را اخراج کند.
روزنامه واشنگتن‌پست نزدیک به ترامپ دراین‌باره نوشته است:
اخراج مایک والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا، نتیجه افزایش ناامیدی از او بود. اختلافات بین والتز و مقامات ارشد کشورش به‌ویژه در مورد گزینه اقدام نظامی علیه ایران خیلی زود آغاز شد. والتز برکنار شد زیرا ترامپ را به خاطر هماهنگی زیادش با نتانیاهو (نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی) عصبانی کرده بود. والتر قبل از دیدارش با ترامپ هماهنگی قوی با نتانیاهو درباره گزینه نظامی علیه ایران داشت. والتز به دنبال سنگین کردن کفه ترازو اقدام نظامی علیه ایران به همراه اسرائیلی‌ها بود.
نکته جالب‌توجه دیگر آن بود که پس از اصلاح تیم امنیتی ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تلاش کرد تا ادبیات آمریکایی‌ها را نیز اصلاح کند تا به تعبیر خودش کمی از مشکلات فنی و لجستیکی میان تهران و واشنگتن را حل و همچنین اظهاراتی که نمای بیرونی دارد را یکدست کرده باشد.
پایگاه خبری آکسیوس که اغلب اخبار نیمه محرمانه و مرتبط با پرونده هسته‌ای ایران را منتشر می‌کند در شرح این ماجرا می‌نویسد:
اظهارات ترامپ دال بر برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران به مناقشات درون دولت او، بر سر این موضوع که برنامه هسته‌ای ایران باید محدود شود یا به‌طور کامل از بین برود، پایان داد. سناتورهای جمهوری‌خواه رهبران انجیلی و دیگر حامیان ترامپ در روزهای اخیر از پرزیدنت خواسته بودند تا موضع خود را در قبال برنامه هسته‌ای ایران روشن کند.
ترامپ اخیراً گفته است که آماده شنیدن استدلال‌ها در حمایت از داشتن برنامه هسته‌ای غیرنظامی از جانب ایران است، چیزی که مارک روبیو، وزیر امور خارجه، نیز گفته از آن حمایت می‌کند. روبیو ماه گذشته در پادکست " alt="کرمان رصد" width="100%" />

این جمله به معنای آن بود که اصطلاح حفظ غنی‌سازی جای اصطلاح برچیدن کل تأسیسات هسته‌ای را گرفته و گزینه نظامی برای اعمال تهدید دوم به‌صورت کامل از روی میز برداشته‌شده است.
تنظیم شدن بیشتر آمریکایی‌ها برای گفتگو با ایران فقط مؤلفه‌هایی در داخل کاخ سفید ندارد، بلکه عواملی از بیرون آن‌ها را به این‌سو هل داده است که هر چه بیشتر از گزینه برخورد احتمالی دور شده و به گزینه دیپلماسی نزدیک شوند.
یکی از مهم‌ترین دلایل در این اقدام تجربه ایران از مذاکرات برجامی است، سیگنال‌هایی که از تهران به بیرون ارسال‌شده آن‌چنان منظم است که باعث شده بی‌نظمی آمریکایی به چشم آمده و رقیب در تلاش باشد اختلال پیش‌آمده را حل کند، این نظم تحمیلی از جانب طرف در پشت سرخود معادلاتی پیچیده دارد.
برای درک بهتر موضوع 5 نکته را می‌توان با دقت و ظرافت خاص رسانه‌ای کرد:
1- بعد از توافق سال 2015 یاد گرفتیم که در مذاکره اسلحه خود را پنهان نکنیم، در تمام طول گفتگوهای صورت گرفته اسلحه ما هم روی میز بوده و هم زیر آن! این شکل از گفتگو جنبه اقتدار آفرین دارد.
2- مذاکره برای انتفاع است و نه حل مسئله؛ در ایران مذاکره با آمریکا نشان‌دهنده حسن نیت به‌طرف مقابل نیست، بلکه وادار کردن رقیب به بروز رفتارهایی است که فضا را کنترل کند.
3- مکانیسم تقطیع، تنفس، بازتاب و انعکاس در طول سه دور مذاکره پیشین به‌درستی کارکرده است، بیان این موضوع هنوز جنبه رسانه‌ای ندارد، اما پیام در وقت خود به مقصد رسیده است. ازجمله تحویل یک پارچ آب به نتانیاهو برای خاموش کردن آتشی که هرروز از جایی خاص زبانه می‌کشد.
4- مذاکره هرقدر از طرف آمریکایی‌ها جدی گرفته شود به همان میزان باید در تهران پیچیده‌تر پیش برود تا انرژی لازم تأمین گردد.
5- به تیم مذاکره‌کننده ایرانی آموخته‌شده که به رخدادهای پیش‌آمده که جنبه ضد امنیتی دارد، هیچ‌گاه نگاه حادثه محور نداشته باشد.
برای ایران مذاکرات صورت گرفته جنبه یک آزمایشگاه را نیز دارد که در طی آن می‌توان فرمول های مرتبط یا تست‌های مختلف را به کار برده و عملکرد آن را تعیین کرد.
ازجمله پیدا کردن راه‌هایی که بتوان مسیر هر نوع اقدام غیر دیپلماتیک را کور کرد. پیام فرمانده کل سپاه درباره عادت نداشتن نیروی نظامی به پشت کردن به حریف یک پیام ویژه است که مخاطب آن نه ویتکاف بلکه مایکل کوریا است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/721773/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«گاهی بخند» را با صدای محمد علیزاده بشنوید

قطعه «سوزه گیان» با اجرای استاد فرج علیپور

چرا ایالات متحده توان ورود به جنگ بزرگ را ندارد؟

عارضه خفت‌گیری

پیشبرد مذاکرات با حفظ اصول

فعال اصلاح طلب: ایران باید جنگ افروزان را منزوی کند

چرا قیمت دلار پایین آمد

جنگ‌طلبان از کاخ سفید طرد می‌شوند

افت و خیز طرح کالابرگ

این ربات برای کاربر خود غذا می‌پزد

سرمایه گذاری متناسب با نیاز استان باشد

ادای احترام وزیر صمت به شهدای خوزستان

مجوز تاسیس داروخانه هلال احمر در جیرفت صادر شد

ستاره هلندی والیبال دنیا هم‌تیمی میلاد عبادی پور می‌شود

تشییع پیکر سرباز وظیفه «علیرضا جلالی نسب» در بخش نگین کویر فهرج

اسطوره‌های فوتبال ایران در میدان انسان‌دوستی

روایت مهربانی

سرپرست اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات مردمی آموزش و پرورش استان کرمان منصوب شد

سرپرست معاونت آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان کرمان منصوب شد

تجلیل از بانوی سیرجانی که هنگام قطع برق به کمک پلیس راهور آمد

موزیک ویدئوی «این چه حسیه» با اجرای سهراب پاکزاد

موزیک ویدئوی «وقت پرواز» از پازل بند

تولید مصالح ساختمانی سبز با استفاده از باکتری و ادرار!

تولید آنتی‌بادی‌های قدرتمند با تزریق یک دوز واکسن نانوذره‌ای ضدکرونا

نخستین شماره دی‌نما (مجله تصویری بیمه دی)

مدیر تیم مس کرمان: به عکاس ما حمله کردند و از ما شاکی شدند!

فرش بلوچی چیست؟ معرفی، قیمت و خرید اینترنتی

افزایش علاقه دانشجویان به انجام فعالیت های قرآنی در دانشگاه پیام نور کرمان

پاسخ به یک باور اشتباه؛ افسانه رد شدن هنریک مخیتاریان در تست مس کرمان حقیقت ندارد!

هوای ناسالم 5 شهر کشور | آلوده ترین منطقه کشور اینجاست

شگفتانه‌ای برای استاندار کرمان در مراسم گرامیداشت روز معلم

کلنگ احداث هنرستان 12 کلاسه خیرساز مولانا با اعتباری بالغ بر 21 میلیارد تومان به زمین زده شد

اقدام عجیب فدراسیون اتومبیلرانی؛ ابطال انتخابات کمیسیون‌ها

اجرای آهنگ معروف کردی توسط شرکت کننده صداتو

موزیک ویدئوی زانیار خسروی به نام «شب مهتاب»

نشست هم اندیشی نخبگانی «صلح و عدالت در اندیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی» برگزار شد

محققان با هواپیما زباله فضایی سوزان را دنبال کردند

ویژه‌نامه «خادمان حرم ایران» منتشر شد

اولویت کمیسیون اروپا تسریع الحاق اوکراین به اتحادیه

هلال احمر کرمان سال گذشته 403 نفر را از مرگ نجات داد

نیمیر عبدالعزیز رقیب فولاد سیرجان در آسیا

نیمیر عبدالعزیز هم تیمی عبادی‌پور و رقیب فولاد سیرجان در آسیا

حضور بازیکنان تیم تراکتور در گلزار شهدای تبریز + فیلم

تجلیل از دست اندرکاران ستاد دهه فجر در استان کرمان

نقش بی بدیل کارگران در توسعه اقتصادی و اجتماعی شهرستان بم

استان کرمان ماموریت ویژه ای در تامین امنیت دارد

فونینی در رُم از تنیس خداحافظی می‌کند

ویدئویی از اجرای قدیمی محسن یگانه با قطعه "چی به سرم اومده"

مواجهه ترامپ معامله‌گر با بن سلمان محاسبه‏‌گر

سرمقاله سازندگی/ چشم‌انداز آینده