کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ واجب تر از نان شب برای مسلمانان مقالات

سرمقاله خراسان/ واجب تر از نان شب برای مسلمانان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - خراسان / «واجب تر از نان شب برای مسلمانان» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم سید صادق غفوریان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
بی شک مقوله «وحدت و هم افزایی میان مسلمانان» از روشن ترین و راهبردی ترین مبانی و سنت های الهی در طریق دینی و روشی عقلانیت مدار برای زیست بشری است. آیات نورانی قرآن و کلام آسمانی نبی مکرم اسلام(ص) و نیز مولای متقیان به عنوان نخستین راهبران اسلامی، در موقعیت ها و فصول متعدد بر ضرورت «اتحاد» و تبیین خسارات «تفرقه» آگاهی بخشی نموده اند. امام علی(ع) در خطبه 127 نهج البلاغه کلام خود را به تندی و تیزی آکنده می فرماید و بیان می کند: «...دست خدا بر سر جماعت است و از تفرقه بپرهیزید و هر که به جدایی و تفرقه دعوت کرد، به شدت با او برخورد کنید، حتی اگر زیر عمامه من باشد!»
استراتژی «امت واحده» در روش نبوی
مطالعه تاریخ و روش حکمرانی نبوی، ما را با نمونه ها و مصادیق متعددی از اهتمام پیامبر اکرم(ص) در ایجاد زیست همدلانه میان مسلمانان در شرایط ملتهب و متشتت آن دوران مواجه می کند. تشکیل ساختار حکمرانی پس از هجرت، انعقاد پیمان های متعدد با گروه ها و جوامع، عقد اخوت میان مهاجران و انصار و انبوه گفتارها و کلام ایشان در پرهیز از تفرقه نشان می دهد، بنا و ریشه اسلامی در امر حکمرانی سیاسی بر مدار وحدت، انسجام و همدلی و برادری است.
به هر سو و مرام و مکتبی نظر افکنیم، عقلانیت، عرف، تدبیر و سیاست ورزی، مسئله وحدت چه در حوزه های داخلی میان یک ملت و چه در عرصه کلان، میان امت اسلامی را می پسندد و بر آن صحه می گذارد. این امر در راهبرد جمهوری اسلامی و در نصوص رویکرد و رویکرد امامین انقلاب اسلامی در بیش از 4 دهه گذشته به دفعات و کرات مورد تاکید قرار گرفته است. رهبر انقلاب روز گذشته در دیدار دست‌اندرکاران حج و جمعی از زائران بیت‌ا...الحرام این گونه بیان کردند: «امروز هیچ منفعتی بالاتر از اتحاد برای امت اسلامی وجود ندارد و در صورت وجود اتحاد و هماهنگی و هم‌افزایی امت اسلامی، فجایع کنونی در غزه و فلسطین اتفاق نمی‌افتد و یمن این گونه تحت فشار قرار نمی‌گیرد. با اتحاد امت، امنیت و پیشرفت و هم‌افزایی کشورهای اسلامی و کمک‌های آن‎ها به یکدیگر ممکن می‌شود و به فرصت حج باید به این چشم نگاه کرد.»
بازار
وحدت اسلامی در فاز اقدام
اما آن چه در تبیین روش جمهوری اسلامی تا امروز در امر تشکیل امت واحده و اتحاد اسلامی به مرحله اجرا درآمده است، خود برگ زرینی از یک اهتمام جدی به مسئله وحدت و همدلی اسلامی است. جدا از تصریحات در مشی و مرام و کلام امامین انقلاب اسلامی و اصل یازدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران(در ارتباط با ضرورت ایجاد وحدت و انسجام در میان کشورهای اسلامی)، توجه به حقوق و عقاید فرقه‏‌های اهل سنت، نام گذاری هفته وحدت، تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، برگزاری کنفرانس‏‌های بین‏‌المللی وحدت اسلامی‏، تأسیس جامعه المصطفی(ص) العالمیه‏ و البته فتوای تاریخی رهبر معظم انقلاب مبنی بر حرمت اهانت به مقدسات اهل سنت از جمله مصادیق و موارد اجرایی سازی رویکرد وحدت اسلامی به شمار می آید.
قدرت تاثیرگذاری و حتی بقای جوامع در سایه اتحاد اسلامی
مسئله وحدت اسلامی نه صرفا پدیده ای از امروز بلکه همان‎گونه که بدو این نگاشته اشاره شد، از آغاز مدنیت اسلامی مورد توجه رهبران بوده است. در یکصد سال اخیر که تعامل و روابط میان ملل و نحل در جهت پیشبرد اهداف، شکل مدرن به خود گرفته است، کوشش های سید جمال الدین اسدآبادی از مصلحان موثر اجتماعی زبانزد این بخش تاریخ اسلامی است به ویژه اتکای او بر منافع و رهاورد وحدت، با تکیه بر کیان و هویت مذاهب. در واقع، به باور سیدجمال سنت خداوند در جوامع بشری چنین اقتضا می کند که «سهم و بهره هر قوم و ملتی از بقا و نیرومندی به میزان وحدت و یگانگی آن ملت بستگی دارد.»
امروز، ما و وحدت
با همه آن چه در توصیف «وحدت» قابل طرح و بیان است اما امروز، جوامع اسلامی بیشترین آسیب را از فقدان همین اصل تجربه می کنند. نمونه و مصداق بارز واگرایی امروز کشورهای اسلامی، بلایی است که رژیم کودک‎کش صهیونی بر سر فلسطین به عنوان پاره تن اسلام آورده که این واگرایی و فقدان اراده برای تولید همدلی به ویژه در جوامع عربی، در بیش از یک سال اخیر، شرایط منطقه را دچار تغییرات جدی نمود. برای جوامع هم‎دین و هم‎کیش، چه تجربه هایی تلخ تر، دردناک تر و خونین تر از شرایط و ابتلائات امروز می تواند وجود داشته باشد که برادران و خواهرانشان، این گونه قربانی شوند؟
 در واقع اهتمام و تلاش های «جمهوری اسلامی ایران» در کارزار امروز منطقه اگرچه با همراهی مطلق رهبران ملل صورت نمی گیرد، اما انرژی صدها میلیون مردمان آزاده کشورها با آیین و ادیان گوناگون را به همراه دارد. امروز، جمهوری اسلامی، نباید از این راه رفته و کوشش در جهت گسترش وحدت آفرینی با کشورها و دولت های منطقه احساس خستگی کند. سیاست نیکو و بجای تقویت روابط با همسایگان که از دوران شهید جمهور، سید ابراهیم رئیسی شکل جدی و فعالی به خود گرفت، از مهم ترین ابزارهایی است که ضمن توسعه مناسبات اقتصادی، چتر امنیت و وحدت آفرینی را گسترده تر می نمایاند. سفر اخیر مقام سعودی به ایران هم اگرچه با برخی انتقادهای غیرمنطقی همراه شد، نشان می دهد، ایران در مسیر اتحاد و وصول به جریان امت واحده، همچنان دست برتر را دارد که باید آن را تقویت و حمایت کرد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/721156/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آواز خواندن مهدی دارابی در شرایط سخت پرواز!

19 سال بعد از «نشکن دلمو» اتفاق افتاد/ «محسن چاوشی» رو در روی «محسن یگانه»…

سرمقاله همشهری/ وحدت؛ راه شکست استثمار و استکبار

سرمقاله کیهان/ نقشه راه دولت: درس‌های روحانی و رئیسی

عکس روز ناسا از خطوط سیاره‌ای در آب

کتک خوردن معلم از پدر دانش‌آموزش | معلم هنوز در بیمارستان است

به زودی دادگاه‌های ویژه رسیدگی به امور خانواده در شهرستان جیرفت راه اندازی می‌شود

قاچاقچیان لوازم یدکی خودرو در سیرجان نقره‌داغ شدند

قهرمان المپیک ایران همچنان بر بام تکواندوی جهان

مدال المپیک سقف آرزوهای نایب قهرمان وزنه‌برداری جهان

ماجرای خوشحالی نیمه تمام قوی‌ترین وزنه‌بردار نوجوان و تهدید رییس

جنگ ستارگان در نصف جهان

نایب قهرمانی وزنه‌بردار جوان ایران در جهان

تمرین بارسلونا برای تقابل با طارمی و اینتر

عموزاده: شرایط برای ورود به انتخابات فراهم نبود

بازیکن شمس‌آذر در فهرست پرسپولیس

آرین همچنان در صدر رنکینگ تکواندوی دنیا

پیرمرد همیشه متوسط گزینه جدید هدایت استقلال!

آهنگ جدید/ «جونمی» با صدای نوان منتشر شد

اندیشکده غربی مطرح کرد: محاسبات سیاست خارجی نوظهور ایران

ارزیابی رسانه‌های غربی از توهّمات وزیر خارجه آمریکا

سرمقاله ایران/ انفجارهای کندرو

مسئله فلسطین فراتر از یک جغرافیا هویت یک ملت است

دین، زنده است اگر سوال زنده بماند

یک تار مو نوار مغزی می‌گیرد!

فروش متری مسکن برای حمایت از نوسازی بافت فرسوده

جایگاه آموزش و پرورش ارتقاء پیدا کند، خرده مسائل نیز حل می شود

تأیید ضرب و شتم معلم در زرند توسط پدر دانش‌آموز

دادگاه‌های خانواده به‌زودی در 3 شهرستان استان کرمان راه‌اندازی می‌شوند

شهداب رضایت داد؛ خاویر با فولاد در آسیا

رئیس هیئت کشتی اصفهان: تماشای مسابقات کشتی آزاد جام تختی رایگان است

نماد بازی‌های آسیایی 2026؛ ترکیب هنر، ورزش و محیط‌زیست

انوشیروانی: وزنه‌برداران غیرتی کار کردند

حضور زودتر از موعد مردان والیبال ایران در ریو

صعود تکواندوکاران ایران در رده‌بندی المپیکی؛ آرین همچنان در صدر

حضور 10 کشور در مسابقات کشتی آزاد جام تختی

رکورد بزرگترین کنسرت انفرادی دنیا شکست!

عرض ارادت موسیقی مقامی به «شاه خراسان»

سرمقاله هم میهن/ بن‌بست یکدست‌سازی

توصیه «کیهان» به روزنامه‌های حامی مذاکره: از خوشبینی‌های کودکانه پرهیز کنید!

کیهان: رئیس‌جمهور اطلاعات آماری‌اش را از کجا می‌آورد؟

سرمقاله اعتماد/ اهداف انقلاب اسلامی از نگاه بنیان‌گذار (13)

موفقیت اولیه در مبارزه با سرطان‌های پیشرفته دستگاه گوارش با ویرایش ژن

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جانباز گرانقدر ناصر فرجی

فعالیت بیش از یک هزار کارشناس رسمی دادگستری در کرمان

تسهیلات نوسازی چگونه ارائه می‌شود؟

هشدار هواشناسی نسبت به کاهش کیفیت هوا و تلاطم دریا در جزیره کیش

مثلث کمیته فنی جام تختی معرفی شد

شهداب رضایت داد؛خاویر با فولاد در آسیا

موافقت سازمان لیگ با درخواست تراکتور؛ جشن قهرمانی در تبریز