ازسرگیری پروژه متوقفشده بیوایمپلنت پس از یک دهه
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - حمید بازارگان امروز در نشست خبری تبیین برنامههای سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ایدرو با محوریت طرح بیوایمپلنت کرمانشاه در محل این سازمان به پیشینه شکلگیری این طرح اشاره کرد و گفت: از اوایل دهه 1380، ایدرو بهطور تخصصی وارد حوزه توسعه فناوریهای پیشرفته شد و برنامهای مرحلهای برای تولید دانش و فناوری تدوین کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در آن دوران، ما فرآیند توسعه فناوری را در 9 مرحله برنامهریزی کردیم که به اجرای موفق پروژههای صنعتی منجر شد. معاون توسعه وپروژههای پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با بیان اینکه مجموعه اقدامات انجامشده در آن سالها، بستر تأسیس معاونت علمی ریاستجمهوری و همکاریهای مشترک با دانشگاه تهران را فراهم کرد، افزود: پس از مطالعات اولیه، در سال 1384 سرمایهگذاری برای تولید بیو ایمپلنتها آغاز شد؛ فناوری پیشرفته که امروز تنها در اختیار تعداد معدودی از شرکتهای فناور دنیاست.
بازارگان ادامه داد: این ایمپلنتها، که از جنس بافت استخوان تولید میشوند، جایگزین نوینی برای پلاتین در درمان شکستگیهای استخوانی و یا پوست و … محسوب میشوند. با این حال، ماهیت زنده بافت استخوان، پیچیدگیهای فنی زیادی را در این مسیر ایجاد کرده است.
وی با اشاره به حمایتهای دولتی در آن زمان افزود: در سال 1390، قراردادی با مشارکت ایدرو، بنیاد تعاون و ناجا با توجه به ارتباط پروژه با بافت انسانی و لزوم تأمین آن و صاحب فناوری به امضا رسید. با این حال، چالشهای حقوقی باعث شد این پروژه برای حدود یک دهه در وضعیت تعلیق باقی بماند.
بازارگان اضافه کرد: با وجود تهیه برخی تجهیزات مورد نیاز، اختلاف میان سهامداران موجب توقف پیشرفت پروژه شد. اما از سال 1401، ایدرو فرآیند دشواری را برای حل این اختلافات آغاز کرد که نهایتاً منجر به خرید سهام بنیاد تعاون توسط یک شرکت خصوصی شد. در حال حاضر، این شرکت 60 درصد و ایدرو 40 درصد از سهام پروژه را در اختیار دارند.
معاون ایدرو ادامه داد: کارخانه این پروژه در شهرک صنعتی شمسآباد تکمیل و حدود یک سال است که به بهرهبرداری رسیده؛ همچنین، زمینی در استان کرمانشاه نیز برای توسعه طرح در نظر گرفته شده که اکنون آماده آغاز فعالیت است.
وی با تأکید بر اهمیت راهبردی این پروژه گفت: این طرح یکی از جسورانهترین اقدامات صنعتی کشور در سالهای اخیر به شمار میآید و از نظر اجرایی، پیچیدگیهای بسیاری دارد که در مقیاس جهانی نیز کمسابقه است.
-
يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۳:۲۳
-
۷ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/720996/