کرمان رصد

آخرين مطالب

اختلافات فزاینده نتانیاهو و ترامپ بر سر ایران مقالات

اختلافات فزاینده نتانیاهو و ترامپ بر سر ایران
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر امکان دستیابی به توافقی با ایران بدون نیاز به اقدامات نظامی، شکاف میان واشنگتن و تل‌آویو را بیش از پیش نمایان کرده است. دنیس سیترونوویچ، رئیس سابق میز ایران در سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، در تحلیلی که روز دوشنبه، هشتم اردیبهشت 1404 منتشر شد، به این اختلافات اشاره کرد و هشدار داد که اسرائیل ممکن است بار دیگر، همانند سال 2015، به دلیل مواضع غیرواقع‌بینانه خود، از تأثیرگذاری بر توافق احتمالی میان ایران و آمریکا بازبماند. این تحولات نشان‌دهنده ناکامی سیاست‌های جنگ‌طلبانه اسرائیل و غلبه رویکرد دیپلماتیک در تیم آمریکا است.
تضاد مواضع و مدل لیبی در برابر خط قرمز ایران
سیترونوویچ در تحلیل خود به تضاد آشکار میان مواضع بنیامین نتانیاهو و پیشرفت مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن در عمان اشاره کرد. نتانیاهو به کررات از اجرای «مدل لیبی» برای برنامه هسته‌ای ایران سخن گفت، پیشنهادی که خواستار برچیدن کامل زیرساخت‌های غنی‌سازی ایران است. این در حالی است که معاون وزیر خارجه ایران در مجلس تأکید کرد که مذاکرات عمان هرگز شامل چنین مطالبه‌ای نبوده، زیرا برچیدن زیرساخت‌های غنی‌سازی خط قرمز ایران است. این تضاد نشان می‌دهد که آمریکا، برخلاف خواسته‌های اسرائیل، رویکردی عمل‌گرایانه اتخاذ کرده است. اظهارات ترامپ، که از توافقی بدون بمباران سخن گفت، بیانگر آن است که تیم او، شامل استیو ویتکاف، نماینده ویژه، و جی‌دی ونس، معاون اول رئیس‌جمهور، توانسته‌اند جریان جنگ‌طلب کابینه را مهار کرده و دیپلماسی را در اولویت قرار دهند.
پیشرفت مذاکرات و غلبه بر کارشکنی‌های اسرائیل
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، که تاکنون سه دور آن در عمان برگزار شده، از اراده دو طرف برای کاهش تنش حکایت دارد.
سیترونوویچ اذعان کرد که با وجود بی‌اعتمادی عمیق میان تهران و واشنگتن و زمان اندک برای توافق، تمایل دو طرف به جلوگیری از تشدید تنش، آن‌ها را به استفاده از هر امکانی برای دستیابی به توافق سوق داده است. این پیشرفت، برخلاف انتظار اسرائیل، نشان می‌دهد که کارشکنی‌های تل‌آویو، از جمله فشار برای اقدامات نظامی، نتیجه‌ای جز انزوای تل اویو نداشته است. تیم دیپلماتیک آمریکا، با هدایت ویتکاف و حمایت ونس، توانسته بر جریان جنگ‌طلب غلبه کند و مذاکرات را به سمتی پیش ببرد که منافع مشترک، یعنی ایجاد ثبات، در اولویت باشد.
پذیرش واقعیات و شکست سیاست‌های ضدایرانی اسرائیل
سیترونوویچ هشدار داد که اسرائیل، با پافشاری بر مواضع غیرواقع‌بینانه، ممکن است بار دیگر در موقعیت سال 2015 قرار گیرد، زمانی که نتوانست بر برجام تأثیر بگذارد. او پیشنهاد کرد که اسرائیل باید تعریف واقع‌بینانه‌ای از یک «توافق خوب» ارائه دهد، به‌جای آنکه به مواضعی پایبند بماند که تأثیرگذاری‌اش را از بین می‌برد. این تحلیل نشان می‌دهد که اسرائیل اکنون با واقعیتی مواجه است که سیاست‌های ضدایرانی‌اش، مبتنی بر تشدید تنش، با شکست مواجه شده است. پیشرفت مذاکرات تهران-واشنگتن، که با میانجی‌گری عمان پیش می‌رود، اسرائیل را در موقعیتی قرار داده که چاره‌ای جز پذیرش این واقعیات ندارد. دولت ترامپ برخلاف دوره اول خود که با خروج از برجام همراه بود، اکنون دیپلماسی را در پیش گرفته و کارشکنی‌های اسرائیل را نادیده گرفته است. این تغییر، پیام روشنی به تل‌آویو دارد: سیاست‌های تهاجمی دیگر جایی در معادلات منطقه‌ای ندارد. این وضعیت، فرصتی برای ایران فراهم می‌آورد تا با تداوم دیپلماسی فعال، جایگاه خود را در منطقه تقویت کند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/719473/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دانشگاه خوب می‌تواند ملت خود را به سعادتی واقعی برساند/ دانشگاه شاهد باید در مسیر توسعه علومی گام بردارد که برای جامعه منفعت داشته باشد

اداره مالیات، سنگر راهبردی در مسیر جذب سرمایه‌گذاران است

سرپرست مدیریت حسابرسی مالیاتی منطقه آزاد کیش منصوب شد.

کشف لاشه گراز و الاغ با همکاری محیط زیست کرمان و هرمزگان

آمادگی واحد‌های پستی کرمان برای توزیع گذرنامه زائران اربعین حسینی

ساماندهی شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه‌های اجرایی کرمان

تاکیدنماینده ولی‌فقیه در استان بر رعایت عدالت مالیاتی

میدان میوه و تره‌بار کرمان پُر جنب و جوش

ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای ناترازی برق در بخش صنایع استان کرمان

دستگیری 18 سارق و 74 مورد سرقت در کرمان

آغاز نوبت دوم آزمون سراسری 26 تیر

دیدار چهره‌به‌چهره مدیرکل بنیاد شهید منطقه دو استان قم با خانواده شهدا و ایثارگران

استاندار یزد زنده نگه داشتن خاطره شهدای اقتدار را خواستار شد.

تشییع باشکوه پیکر شهید حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به خاک مقدس ایران اسلامی در زاهدان

انتصاب بر خلاف جهت‌گیری‌های دولت و بدون هماهنگی با فرمانداران لغو خواهد شد

رئیس بنیاد شهید: خانواده‌های شهدای حمله اخیر رژیم صهیونیستی تحت پوشش بیمه دی قرار می‌گیرند

خرد و کلان گزارش می دهد/ رشد 72 درصدی حق بیمه تولیدی بیمه دی در بهار

دنیای پرداخت گزارش می دهد/ اپلیکیشن دی‌دار راهی نوین برای ارائه خدمات بیمه‌ای

برگزاری دومین نوبت آزمون سراسری 1404 همزمان با سراسر کشور در کیش

شور تابستانی کودکان و نوجوانان در فرهنگسراهای کیش

سرمقاله فرهیختگان/ راهبرد کنونی

تولد اولین گاومیش شبیه‌سازی‌شده جهان از طریق سزارین

افت تولید فولاد و خودرو و جهش تولید لوازم خانگی در 1403

نظر وزارت ارتباطات در مورد استفاده از واتساپ؛ برای مردم مشکلی ندارد

تکذیب لغو پروازهای ترکیش ایرلاین

واردات موز به شرط صادرات سیب

صعود 4 تیم به پلی‌آف لیگ برتر پینگ‌پنگ

برنامه کامل 36 دیدار هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال

خلاصه فینال ویمبلدون 2025

سرمقاله جوان/ کارگر هست، دستمزد نیست!

امکان ساخت رگ‌های خونی جدید در بدن با کمک نانوسیلیکات

آرامش به مناطق سیل‌زده کرمان برگشته است

رشد 26 هزار واحدی شاخص کل بورس

جزئیات حراج شمش طلا مرکز مبادله اعلام شد

پاسور افسانه‌ای هم تیمی عبادی‌پور می‌شود

15 هزار لهستانی در انتظار تیم ملی والیبال ایران

لیست پرستاره ژاپن برای هفته سوم لیگ ملت‌ها

موافقت طارمی با جدایی از اینتر

صعود راحت والیبالیست‌های نوجوان ایران به مرحله دوم قهرمانی آسیا

سپاهان سرانجام از رضاوند رونمایی کرد

«حسود» با صدای شاهین بنان

سرمقاله آرمان ملی/ اهداف سفر الجولانی به باکو

سرمقاله شرق/ دل و پشت ایرانیان نشکنید

عینک نوردرمانی راهی برای شناخت سالمندان در مراحل ابتدایی آلزایمر

انتصاب مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

ادامه ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان همراه با افزایش دما و کاهش رطوبت

پیگیری کمبود آب و خسارت سیل در دو منطقه کرمان

جزئیات بسته حمایتی دولت برای پشتیبانی از کسب‌وکارها در شرایط جنگی

قبض‌های علی الحساب برق بسته به میزان مصرف اصلاح می‌شود

بیت‌کوین از آمازون عبور کرد؛ پنجمین دارایی ارزشمند جهان!

ویکی پدیاجستجو