کرمان رصد

آخرين مطالب

درآمد معادن؛ صرف هزینه جاری یا سرمایه‌گذاری برای آینده؟ اجتماعي

درآمد معادن؛ صرف هزینه جاری یا سرمایه‌گذاری برای آینده؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با انتقاد از ناکارآمدی ساختار اقتصادی موجود، خواستار بازنگری جدی در شیوه حکمرانی اقتصادی کشور و توجه واقعی به بخش خصوصی شد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سید مهدی طبیب‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان امشب در نشست مشترک فعالان اقتصادی این استان با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تصویب قوانین حمایتی در حوزه تولید، دانش‌بنیان‌ها و سرمایه‌گذاری هرچند مفید است اما نمی‌تواند به‌تنهایی منجر به رشد اقتصادی شود، اظهار داشت: مشکل ما نه در قانون، بلکه در مسیر پرچالش اجرای آن است؛ بسیاری از قوانین در روند اجرا دگرگون می‌شوند و از اهداف اصلی خود فاصله می‌گیرند.
وی تأکید کرد که بخش خصوصی سال‌هاست مورد غفلت قرار گرفته و تا زمانی که دولت باور نکند که باید میدان را به این بخش واگذار کند، اقتصاد کشور از رکود خارج نخواهد شد.
طبیب‌زاده با اشاره به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری در حمایت از بخش خصوصی، گفت: اگرچه این فرمایشات به‌کرات مطرح شده، اما متأسفانه هنوز در بدنه دولت و سایر نهادهای تأثیرگذار، باور و اراده‌ای برای اجرای آن دیده نمی‌شود.
وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی با موانعی از جمله انحصارات دولتی، رقابت‌های ناسالم و ساختار بوروکراتیک ناکارآمد مواجه است و بدون اصلاح این ساختارها، نمی‌توان انتظار جهشی در توسعه اقتصادی داشت.
صنعت برق؛ نماد انحصار و رقابت ناسالم
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با اشاره به صنعت برق به عنوان یکی از نمونه‌های بارز انحصار، تصریح کرد: رقابت ناعادلانه‌ای میان دولت و بخش خصوصی در جریان است که نشان‌دهنده ناکارآمدی اقتصاد دولتی و ضعف ساختاری است؛ مجلس باید با جسارت وارد این میدان شود و اصلاحات ساختاری را در دستور کار قرار دهد.
معادن، نعمتی که بی‌برنامه مصرف می‌شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس به استان کرمان، بر لزوم توجه به آینده پس از اتمام فعالیت‌های معدنی تأکید کرد و گفت: بیشتر درآمدهای معادن و صنایع معدنی استان در اختیار شرکت‌های دولتی است؛ اما متأسفانه این شرکت‌ها هیچ برنامه‌ای برای دوران پس از پایان ذخایر معدنی ندارند و این درآمدها نباید صرف هزینه‌های جاری شود؛ بلکه باید به‌صورت هدفمند برای توسعه و سرمایه‌گذاری در استان به کار گرفته شود.
لزوم حمایت واقعی از کسب‌وکارهای بومی و دانش‌بنیان‌ها
طبیب‌زاده همچنین خواستار تدوین سیاست‌های الزام‌آور برای شرکت‌های بزرگ دولتی و شبه‌دولتی شد تا بخشی از مواد اولیه، تجهیزات و خدمات مورد نیاز خود را از شرکت‌های بومی استان تأمین کنند و بر لزوم تدوین برنامه‌های مشخص برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوآور نیز تأکید کرد.
بخش خصوصی متوسط؛ نیازمند بازار و فرصت
در پایان این نشست، طبیب‌زاده یکی از مهم‌ترین دستاوردهای سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن به استان کرمان را توجه به بازارسازی برای بخش خصوصی متوسط و تقویت زیست‌بوم نوآوری در استان دانست و اظهار امیدواری کرد که این مطالبات در قالب پیوست این سفر، در دستور کار جدی قرار گیرد.
انتهای پیام/511/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/715951/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«به امید یه هوای تازه تر»؛ نماهنگی زیبا از سریال خط قرمز

وظیفه حوزه تولید اندیشه‌های بنیادین و تئوری پردازی برای تمدن سازی است

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

تاکید وزیر ورزش بر توسعه ورزش‌های ساحلی

محمدرضا محمدی تنها قهرمان وزنه‌برداری، مدالش را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد

صدور رأی نهایی کمیته استیناف فدراسیون شمشیربازی درباره پاکدامن و رهبری

پایان عصر آنچلوتی در رئال مادرید

نماهنگ «جونم امام رضا» با صدای گروه سرود رهپویان حرم

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

سقوط کاوشگر قدیمی شوروی روی زمین،«سقوط معمولی» نخواهد بود

شرکت 120 هزار نفر از مردم کرمان در پویش زندگی با آیه ها

پیش‌بینی افزایش ابر و وزش باد در کرمان

شعرخوانی جناب‌خان در وصف پرافتخارترین دونده ایران

سریع‌ترین شناگر ایران: به جای قول پاداش، الان کمک مالی کنید

صدی چند میسوزونی؟ شوخی جناب‌خان با حسن تفتیان

تولد گرفتن برای حسن تفتیان به سبک جناب‌خان

وقتی حسن تفتیان با سرعتی که داره به داد مهمون بد حالش میرسه

خاطره‌ای که حسن تفتیان از مسابقه ورودی المپیک فاش کرد

پایان یک رویا؛ مصدومیت لبـران جیمز و شکست پروژه لیکرز

پیاده‌روی 32 کیلومتری با لباس خواب پس از شکست سلتیکس!

سرنوشت طارمی به فینال چمپیونز لیگ گره خورد

قایقرانان ایران صاحب 3 مدال نقره و برنز آسیا شدند

آهنگ مناسبتی مجید اخشابی به نام «نذر هر سال»

سیستم ایمنی باعث ایجاد ترس می‌شود و روانگردان‌ها این واکنش را مسدود می‌کنند

بهبود شرایط دریایی در استان هرمزگان؛ تنگه هرمز و دریای عمان آرام‌تر می‌شوند

توضیح حسن تفتیان از حساسیت‌های رشته دوومیدانی

جناب‌خان و انتخابی تیم ملی دوومیدانی و رقابت با حسن تفتیان

خاطره جالب حسن تفتیان از دزدیدن کتونی‌هایش قبل از مسابقه

سوپراستار والیبال دنیا هم‌تیمی جدید عبادی‌پور

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

گل‌گهر از VAR بلژیکی رونمایی کرد (عکس)

ربیعی: از آرمان رمضانی شدیدا راضی هستم!

تقدیم به مادرم – روز عشق در سیرجان!

تقدیم به مادرم - روز عشق در سیرجان!

اتفاقی عجیب در مراسم افتتاحیه المپیک لس‌آنجلس

آهنگ «جانان» با صدای حمید هیراد

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

بمب کهکشانی‌ها در میدان نقل‌وانتقال فوتسال؛ فولاد زرند در کما

تب جهانی کشتی در اصفهان بالا رفت

محرومیت دو عضو خیبر به‌دلیل کتک‌‌زدن سرپرست پرسپولیس

کورسوی امید برای پرسپولیس و سپاهان

ادعای پورموسوی: قراردادم تمدید شد!

پرتابگر ایران: صدم را برای قهرمانی آسیا گذاشته‌ام

مدعیان کشتی جهان به مصاف هم می‌روند

لک هم احتمالا از رفسنجان می‌رود

حمایت از خبرنگاران فلسطینی در غزه در پی شهادت صدها روزنامه‌نگار

پورموسوی: خیلی‌‌ها تلاش کردند مس سقوط کند/در این تیم می‌مانم

ربیعی: به شرافت بازیکنانم خسته نباشید می‌گویم

ربیعی: با شرافت برای ذوب‌آهن جنگیدیم/ذوب‌آهن را سرپا نگه داشتم

پورموسوی: خیلی‌ها تلاش کردند مس سقوط کند