کرمان رصد

آخرين مطالب

مشت ترامپ باز شد! مقالات

مشت ترامپ باز شد!
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
خرداد سال 1396 بندر بن سلطان که سال‌ها مسئول استخبارات سعودی بود، در یادداشتی نوشت که امریکا پس از روی کار آمدن ترامپ باید وارد «بادیه الشام» شود تا توازن ازدست‌رفته توسط اوباما را جبران کند. در آن روز‌ها سعودی‌ها دائم زیر گوش رئیس‌جمهور امریکا می‌خواندند که اگر کاخ سفید دچار تعلل شود، ایران به تئوری حاکمیت مرکزی امریکایی‌ها مهر باطل خواهد زد. 
در آن زمان خبرگزاری بلومبرگ نیز همراه با تحلیل سعودی‌ها در گزارشی مشکوک نوشته بود که امریکا به زودی تکلیف سوریه را مشخص و سپس به ایران حمله نظامی خواهد کرد. بهانه امریکایی‌ها برای این تهدیدات نزدیک شدن نیرو‌های حشدالشعبی به پایگاه تروریستی تنف بود که آن روز‌ها در محاصره افتاده بود. 
لابی سعودی گمان می‌کرد که پس از پرونده قطر باید تکلیف ایران را نیز در منطقه تعیین کند، ازاین‌رو دائم برای ترامپ پیغام می‌فرستاد که بالاخره زمان جنگ واقعی با ایران رسیده است، اما زمین‌بازی این «جنگ رودررو و بی‌واسطه» در شام بزرگ است!
ترامپ نیز قدم‌به‌قدم با این تحلیل همراه شده بود. از نگاه تیم امنیتی مستقر در واشینگتن دوره اوباما با دست روی دست گذاشتن و از دست دادن فرصت‌ها و کم‌کاری‌های گذشته و برای بازگشت به دوران شکوهمند گذشته باید تماشاچی صرف نبود. ازاین‌رو در کوتاه زمانی حمله به پایگاه شعیرات برنامه‌ریزی شد. ترامپ با دستور حمله موشکی که به بهانه دروغین حمله شیمیایی به خان شیخون صورت گرفته بود تلاش کرد نشان دهد که مانند اوباما حاضر نیست «تماشاچی صرف باشد» و «دست روی دست بگذارد» بلکه می‌خواهد در قامت رهبری جهان، با سایر نیرو‌های فعال برخورد کند. 
حمله به پایگاه الشعیرات که نقش مهمی در آزادسازی تدمر داشت با تبلیغات زیاد صورت گرفته تا جایی که حتی یکی از روزنامه‌های داخل کشور در شرح موشک‌پرانی ترامپ نوشته بود که گاهی لازم است اسلحه خود را روی دوش انداخته و پشت میز مذاکره نشسته و با دشمن خود نیز معامله کنیم. 
از نگاه این جریان خاص دادن امتیاز در دمشق بهتر از جنگیدن با ترامپ در تهران بود، اما این خط تحلیلی درباره هجومی شدن امریکا کمتر از ده روز پس‌ازآن شکسته شد. در آن ایام نیرو‌های مقاومت نه‌تنها اطراف پایگاه تنف را خالی نکردند بلکه بخشی از توان نیرو‌ها به بادیه جنوب منتقل‌شده تا جایی که کمربند صیانتی مقاومت محکم‌تر شد. نکته جالب‌توجه آن بود که امریکایی‌ها حتی شانس خودشان را برای شکستن حصر تنف آزمایش نکردند. بعد‌ها مشخص شد که کلید این موفقیت بزرگ در اردن بوده است. 
حمله از پیش برنامه‌ریزی‌شده نیرو‌های تروریستی سنتکام به یمن بی‌شباهت به وضعیت امریکایی‌ها در سال 2017 نیست. ترامپ در تحلیل‌های جدید که منشأ آن در لابی عبری و عربی نهفته است به این نتیجه رسیده است که استارت یک درگیری چندماهه را ذیل «تصاعد تنش» بزند که نتیجه آن عقب‌نشینی مقاومت در منطقه باشد. 
البته گزینه تصاعد تنش باعث بی‌اعتبار شدن تهدیدات ترامپ خواهد شد، زیرا یمن از 19 اکتبر 2023 در جنگ مستقیم قرار داشته و همه گزینه‌ها علیه صنعا امتحان شده و بی‌نتیجه مانده است. همچنین ائتلاف امریکایی مستقر در دریای سرخ به‌خوبی می‌داند که هرگونه واکنش تاکتیکی از سوی انصار الله گزینه تصاعد تنش را ناکارآمد خواهد کرد. در این رزم هیچ اقدامی نمی‌تواند تمرکز سید عبدالملک را نسبت به رژیم صهیونیستی برهم بزند زیرا که ماهیت کنش یمن برگرفته از خط محاصره در برابر محاصره است. 
اما نکته قابل‌تأمل دیگر در عملیات شب گذشته ایجاد یک پیوست جدید از سوی ترامپ میان ایران و یمن است. به نظر می‌رسد که حریف در این مقطع با دقت تمام در تلاش است که یک بازی چندلایه را علیه تهران را کلید بزند. سال گذشته وقتی امریکایی‌ها شیفت میدان از غزه به صنعا را در دستور کار خود قراردادند سفیر انگلیس با تم شب یلدا در تهران رقصید تا احساسات اجتماعی را به سود ائتلاف مثبت کند. انگلیسی‌ها این‌بار نیز نقشی مشابه در پیش خواهند گرفت. 
نکته مهم‌تر آنکه در وضعیت جدید پیش آمده آنچه اهمیت دارد ایجاد عناصری است که تصاعد تنش را به انرژی آزاد تبدیل کند. باز کردن عرض جبهه تا جایی که دولت‌های پیرامونی اثر نیروی تخلیه شده را حس کنند قابل پیش‌بینی خواهد بود، به ویژه برخی دولت‌های عربی، چون امارات که در سال‌های اخیر در فتنه‌های جنوب یمن دست داشته‌اند، البته با تأکید روی این نکته که مقاومت یمنی هیچ گاه برای ایجاد دافعه به دشمن ضربه نزده و بی‌گدار نیز به آب نخواهد زد، حمله به جنوب صنعا مشت تروریست‌های سنتکام را بازکرده است. باز کردن مشت مقاومت پیش چشم رقبا نیاز به هوشمندی و ظرافت در عمل دارد!
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/707212/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نبرد روایت‌ها در کورسک

سرمقاله همشهری/ این مذاکره آن مذاکره نیست

دستورالعمل حمایت از سرآمدان نخبگان شاهد و ایثارگر به استان‌ها ابلاغ شد

آبفای تهران: هیچ گونه برنامه قطعی آب در دستور کار نیست

مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی تمدید شد

نتایج قرعه کشی محصولات ایران خودرو اعلام شد

رکورد جدید ولاسکو در لیگ ملت‌های والیبال

ستاره والیبال صربستان بازنشسته شد

موشک‌های ایران مخازن سوخت رژیم صهیونیستی را بی‌پناه کرد

لزوم اجتناب از فصل هفت منشور ملل متحد

سرمقاله کیهان/ پیروزی و بازدارندگی چگونه تثبیت می‌شود؟

آیا ورزش واقعاً سلامت روان را بهبود می‌بخشد؟

تشکیل کمیته سلامت و نشاط اجتماعی در آموزش و پرورش استان کرمان

750 کلاس درس تا ابتدای سال تحصیلی جدید در استان کرمان افتتاح می‌شود

اقتصاد ایران در دام بازارگرایی؛ روایت مؤمنی از انحراف سیاست‌ اقتصادی پس از جنگ 8 ساله

آذری جهرمی: اگر کسی بخواهد به نظام تخصیص یارانه دست بزند، بیچاره‌اش می‌کنند

هشدار؛ طلاهای تقلبی در کمین خریداران آنلاین!

5 مدل پرده که در سال 2025 حتما مُد خواهند شد

بیک‌لیک‌لی: بازی برابر چین تایپه سخت است

حرف‌های جالب پیاتزا: بجنگید و لذت ببرید

اعلام برنامه کامل هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال

ستاره مصدوم والیبال بلغارستان به بازی با ایران رسید

سلاح مخفی و خطرناک پیاتزا مقابل لهستان

صحبت‌های پیاتزا با ملی پوشان والیبال پیش از دیدار با لهستان

بمب تابستانی پرسپولیس خنثی شد!

آهنگ «نوستالژی» با صدای آرمین زارعی

عضو دولت رئیسی در کیهان نوشت: جنگ از انتخابات 1403 شروع شد!

سرمقاله اعتماد/ جنگ 12 روزه و جاسوس‌بازی مجازی

سرمقاله ایران/ آتش‌بس؛ فرصت بازسازی یا بهانه انتقام سیاسی؟

تبرئه آمریکا و متهم ‌کردن ایران حتی بعد از خیانت ترامپ!

موزه مشهور دایناسورها در آمریکا، زیر پارکینگ خودش فسیل دایناسور پیدا کرد

*“دی‌دار” از مرز یک میلیون عضو گذشت / گام بلند بیمه دی در ارتقای تجربه مشتری*

خدمت به خانواده شهدا، عین رضایت الهی است

ازسرگیری بازدیدهای میدانی برای شتاب‌دهی به پروژه‌های اقتصادی و گردشگری کیش

منابع مالی تخصیص داده شده به اجرای طرح نماد فقط باید در همین زمینه صرف شود

60 مدرسه در قالب 750 کلاس درس تا ابتدای سال تحصیلی جدید در استان کرمان به بهره برداری می رسد

شناسایی مصنوعات طلای غیراستاندارد عرضه‎‌شده در فروشگاه‌های مجازی

گمانه زنی درباره شارژ اعتبار کالابرگ الکترونیکی برای دهک های 4 تا 7

بیت‌کوین 120 هزار دلار را هم رد کرد

روایت سرمربی تیم ملی از شگفتی‌سازی دختر 16 ساله ایران با طلای جهان

لیگ ملت‌ها؛ لیست آخرین حریف ایران اعلام شد

تعیین 2 پرچمدار برای کاروان بازی‌های اسلامی؛ مدال آوران پاداش می‌گیرند

پیوستن هافبک سابق پرسپولیس به گل‌گهر سیرجان

کیهان: نتیجه مذاکره با آمریکا جنگ بود، نتیجه مذاکره با اروپا مکانیسم ماشه

سرمقاله آرمان امروز/ ضرورت ایجاد مرکزی برای راهبری تبلیغات و اطلاع رسانی جنگ

کشف تاریخی زیر سوال رفت؛ قدیمی‌ترین دهانه برخوردی زمین جوان‌تر از تصور قبلی است

دیدار و دلجویی از خانواده شهید محمد شایان‌فرد

کمیته مشاوره و مددکاری اجتماعی، به شناسایی و مدیریت به موقع مسائل روانی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه پس از جنگ تحمیلی 12 روزه می پردازد

مراکز مشاوره، پایگاهی امن برای ارائه خدمات مشاوره تحصیلی و تربیتی برای دانش آموزان هستند

لیست سایت‌های معتبر خرید بلیت هواپیما اعلام شد

ویکی پدیاجستجو