کرمان رصد

آخرين مطالب

طرح یک میلیاردی وام خرید مسکن کلید خورد اقتصادي

طرح یک میلیاردی وام خرید مسکن کلید خورد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - بازدید:87
صد آنلاین | مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه نوسازی 500‌هزار واحد ناپایدار در بافت‌های فرسوده شهری، یکی از تکالیف نهضت ملی مسکن است از محقق نشدن اهداف برنامه نوسازی در سال‌های گذشته خبر داد و پنج برنامه دولت چهاردهم را برای نوسازی بافت‌های فرسوده تشریح کرد. وی تقویت وام خرید مسکن برای خانه‌های نوسازی‌شده در بافت را از جمله راهکار‌های اصلی تقویت نوسازی در بافت فرسوده عنوان کرد.
به گزارش صد آنلاین، عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه نوسازی 500‌هزار واحد ناپایدار در بافت‌های فرسوده شهری، یکی از تکالیف نهضت ملی مسکن است، می‌گوید: اهداف برنامه نوسازی هنوز محقق نشده است و شاهد روند نزولی صدور پروانه ساخت در تمام مناطق شهری و در بافت‌های فرسوده هستیم. این کاهش صدور پروانه در دو سال اخیر بیشتر شده است. دولت به دنبال راهکار‌های جدید برای نوسازی و دستیابی به اهداف برنامه ساخت در بافت‌های فرسوده است.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، در کشور 5 میلیون و 700‌هزار واحد در بافت‌های فرسوده شهری موجود است که 2 میلیون و 700‌هزار واحد نیاز به نوسازی و مقاوم سازی دارد. 10 میلیون نفر در این واحد‌ها ساکن هستند. با توجه به این موضوع نوسازی از اواسط دهه 80 یکی از محور‌های برنامه‌های جامع بخش مسکن است. دولت چهاردهم نیز اجرای برنامه نوسازی بافت‌های فرسوده را در راس برنامه‌های حوزه مسکن قرار داده و با توجه به شکست این برنامه در سه سال اخیر، به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی راهکار‌هایی برای دستیابی به اهداف برنامه نوسازی بافت‌های فرسوده در دست اقدام است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه پایداری بافت‌های فرسوده و بافت‌های تاریخی و ساماندهی اسکان‌های غیررسمی هدف بازآفرینی شهری هستند گفت: بافت‌های فرسوده یکی از شاخه‌های بازآفرینی است. در بافت‌های فرسوده، نوسازی و مقاوم سازی بافت مورد نظر است. طبق قانون سرانه‌های بافت فرسود باید به متوسط سرانه شهر‌ها برسد.
گلپایگانی با اشاره به عوامل تاثیرگذار در عدم‌موفقیت برنامه نوسازی گفت: بافت‌های فرسوده عمدتا در مرکز و میانه شهر‌ها واقع است و ساختار اجتماعی قدرتمندی دارد که بخشی از ارزش‌های ذاتی شهر است، اما به‌دلیل مسائل اقتصادی و توسعه کالبدی شهرها، توسعه افقی در پیرامون شهر‌ها اتفاق افتاده و جریان ساخت‌وساز به پیرامون شهر‌ها کشیده شده است و بافت‌های مرکزی از جریان نوسازی و مقاوم سازی و رسیدن به سرانه‌های استاندارد‌های ملی ساختمان بازمانده است. 
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دستگاه‌های مختلفی مانند شهرداری ها، وزارتخانه‌های دیگر و… در برنامه نوسازی دخیل هستند، گفت: برآورد ما از سال 1402 و 1403 نشان می‌دهد حدود 10 میلیون نفر در بافت فرسوده ساکن هستند. این تعداد در 5 میلیون و 700‌هزار واحد زندگی می‌کنند که 2 میلیون و 700‌هزار واحد نیاز به مقاوم سازی و نوسازی دارد. قانون‌گذار نوسازی سالانه 100‌هزار واحد را تکلیف کرده است. طبق آمار شهرداری‌ها در یک سال گذشته (آبان سال قبل تا آبان امسال) حدود 50‌هزار واحد مسکونی در بافت، پروانه ساخت گرفتند، اما لزوما تمام این پروانه‌ها منجر به ساخت‌وساز و پایان کار نشده است. سال گذشته و امسال در کل محدوده‌های شهری آمار صدور پروانه سیر نزولی دارد. وضعیت رکود بر ساختمان سازی حاکم است که این وضعیت در بافت‌ها هم خودش را نشان داده است.
افزایش هزینه ساخت دلایل عقب ماندگی از برنامه نوسازی مسکن مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری افزایش هزینه ساخت و افزایش قیمت مسکن را موجب عقب ماندگی نوسازی از برنامه دانست و گفت: به دلیل رشد قیمت مسکن سهم مسکن از هزینه خانوار افزایش یافته و طیفی که نمی‌توانند خانه دار شوند، گسترده‌تر شده‌اند. رشد درآمد خانوار با رشد قیمت مسکن همخوانی نداشته است. افزایش سهم هزینه مسکن در سبد خانوار فقط به دلیل رشد قیمت مسکن نبوده بلکه، چون درآمد خانوار رشد نداشته، این فاصله بیشتر شده است.
نوسازی سرعت می‌گیرد به گفته گلپایگانی، برای تسهیل و تسریع نوسازی بافت‌های فرسوده، دولت کاهش زمان و هزینه‌های صدور پروانه و عوارض را اجرا می‌کند. بر اساس قانون سال 86، شهرداری‌ها ملزم هستند 50 درصد در نرخ عوارض و پروانه و سایر هزینه‌ها در بافت فرسوده تخفیف بدهند. شهرداری‌ها تقریبا مجوز‌ها را با تخفیف صادر می‌کنند، اما دولت به خاطر کمبود منابع، نمی‌تواند ما‌به‌التفاوتی را که از بابت این تخفیفات باید به شهرداری‌ها برگرداند بپردازد.
وی افزود: برای حل مشکل، با وزارت اقتصاد رایزنی شده و در این راستا سامانه‌ای در این وزارتخانه طراحی شده است تا شهرداری‌ها عوارض صادر شده و تخفیف اعمال‌شده را در سامانه وارد کنند و هزینه به صورت آنلاین محاسبه شود تا در اعتبارات دولت دیده شود. بیشتر بخوانید: افزایش تقاضا برای آپارتمان‌های زیر قیمت براساس قانون 25‌درصد تسهیلات پرداختی در حوزه مسکن باید به نوسازی بافت‌های فرسوده تخصیص داده شود. با اینکه نوسازی سالانه 100‌هزار واحد در قانون آمده، اما به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، امسال در کل کشور 2‌هزار و 400فقره وام برای نوسازی بافت فرسوده پرداخت شده است که کمتر از 2‌درصد برنامه است. 
گلپایگانی گفت:، چون برنامه نوسازی به صورت خود‌مالکی است، در نهضت ملی مسکن تسهیلات بانکی به سمت کسانی که مالک نیستند سوق داده شده است، اما برنامه دولت این است تا با اجرای بسته‌های تشویقی و جذب مشارکت، برنامه نوسازی را سرعت ببخشد. تامین سرانه‌ها برای رونق ساخت در بافت را در دستور کار جدی داریم و اقدام مشترک برای تامین منابع را تعریف کرده‌ایم.
سند توانمندسازی بافت‌های ناکارآمد در محله‌های هدف تهیه شده که برای تحقق سند در کل کشور، ستاد بازآفرینی ملی ایجاد شده است. در جلسه آتی شورای عالی مسکن با حضور رئیس‌جمهوری، نمایندگان سازمان شهرداری‌ها و سازمان برنامه، موضوع بافت‌ها در دستور کار است و قرار است برای بازگشایی گره‌ها و رفع مشکلات تصمیم‌گیری شود.
به دنبال این هستیم اعتبار لازم از منابع قانونی را به سمت بافت‌های مساله‌دار بیاوریم. معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: تلاش ما این است مشارکت در ساخت در بافت‌های فرسوده افزایش یابد و نوسازی در تمام استان‌ها به جریان بودجه و نقدینگی متصل شود.
افزایش وام خرید راهکاری برای رونق تولید در بافت فرسوده گلپایگانی افزایش وام خرید را برنامه دیگری برای رونق تولید در بافت فرسوده عنوان کرد و گفت: به دنبال این هستیم وام طرف خرید را تقویت کنیم. در بافت چرخه‌ای برای تولید مسکن وجود دارد، ساکنان بافت توان ساخت ندارند و عمدتا از طریق مشارکت نوسازی می‌کنند. برای ترغیب مشارکت، بسته تراکم تشویقی جدیدی مصوب کمیسیون ماده 5 و شورای عالی شهرسازی ارائه شده است.
همچنین وام طرف خریدار اگر تقویت شود، سازندگان نگران خواب سرمایه نخواهند بود، چون قدرت خرید مردم بالا می‌رود. برنامه این است تا بخش قابل‌توجهی از هزینه خرید را وام تامین کند؛ البته افزایش وام خرید برنامه‌ای پیشنهادی است که هنوز تصویب نشده است.
افزایش مبلغ وام به یک میلیارد تومان مطرح است، اما هنوز راه طولانی برای تصویب آن در پیش داریم. وی گفت: برنامه دیگر دولت برای تسهیل نوسازی، اجرای برنامه مقاوم سازی است. برخی واحد‌ها در بافت فرسوده در صورت مقاوم سازی پایدار می‌شوند و نیاز به نوسازی ندارد.
منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/697639/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار غیرمنتظره مجری مشهور با ستاره رپ!

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

ایران در حال ساخت 20 ماهواره است

فرهنگیان کرمان به مقام شامخ شهدا ادای احترام کردند

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

بزرگترین تلسکوپ جهان از خورشید عکس جدیدی گرفت

شرکت های معدنی بزرگ باید درکرمان سرمایه گذاری کنند

سود حاصل از استخراج معادن باید در کرمان بماند

آهنگ جدید/ محسن یگانه «تقویم مچاله» را منتشر کرد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

آهنگ جدید/ قطعه «زندان بان» با صدای محسن چاوشی منتشر شد

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

کاوشگر خورشیدی هند چگونه تاریخ‌ساز شد؟

مس رفسنجان – پرسپولیس؛ یک‌طرف به فکر بقا، یک‌طرف به فکر آبروداری | پیش بازی

مس رفسنجان - پرسپولیس؛ یک‌طرف به فکر بقا، یک‌طرف به فکر آبروداری | پیش بازی

پرسپولیس – مس؛ مصاف ناامید و امیدوار

سلفی رضا گلزار با ستاره سنگ‌نوردی ایران + عکس

استان کرمان 300 هزار متر مکعب کمبود سرانه فضای آموزشی دارد

پرسپولیس در فکر انتقام/ امضای حکم سقوط یک تیم در مازندران

ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر مس رفسنجان

خبری مهم از راهرو پرسپولیس رسید

تمرین بهاری پرسپولیس پیش از پرواز به رفسنجان

عکس | سلفی محمدرضا گلزار با ستاره المپیکی ایران

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ترانه «بگو به باران» را از چارتار بشنوید

ملودی ماندگار و آرامش بخش فیلم «گلادیاتور» با پیانو

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

رودریگو در اندیشه جدایی از رئال مادرید، به دو دلیل / ادعای بزرگ مارکا

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

آپدیت مصدومیت ستاره تمام نشدنی والیبال ایران

کرمانشاه قهرمان مسابقات ووشو دختران کشور شد

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با مس رفسنجان + ساعت بازی

روستای شفیع‌آباد در آستانه ثبت جهانی؛ گام بلند برای توسعه گردشگری

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

تک نوازی زیبای سه تار در طبیعت

موزیک ویدئوی «بدون قرار قبلی» با صدای محمد معتمدی

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران