کرمان رصد

آخرين مطالب

فناوری‌هایی که برای نابینایان در نمایشگاه CES 2025 رونمایی شدند علمي

فناوری‌هایی که برای نابینایان در نمایشگاه CES 2025 رونمایی شدند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /در نمایشگاه فناوری CES 2025 از دو فناوری جدید برای کمک به نابینایان رونمایی شده است که در اینجا به بررسی آنها می‌پردازیم.
هدست لمسی دات‌لومن (DotLumen) می‌تواند به نابینایان در جهت‌یابی کمک کند.
به نقل از انگجت، این هدست از دید رایانه‌ای و لمسی ارتعاشی برای هدایت افراد در اطراف موانع استفاده می‌کند.
بنیانگذار دات‌لومن، کورنل آماری (Cornel Amariei)، محصول خود را به عنوان یک سیستم «خودکار» توصیف می‌کند که به افراد نابینا و کم بینا راهی برای رفت و آمد ارائه می‌دهد.
این سیستم در اصل شبیه به سگ‌های راهنماست که به کاربران کمک می‌کنند هنگام راه رفتن از برخورد با موانع جلوگیری کنند.
این شرکت رومانیایی در نمایشگاه CES 2025 در لاس وگاس با نمونه‌های اولیه هدست خود که امیدوار است زندگی نابینایان را بسیار آسان‌تر کند، شرکت کرد.
ظاهر این هدست شبیه به یک عینک واقعیت مجازی (VR) است. یک بسته قدرت و پردازش بزرگ در عقب این عینک وجود دارد که وزن دستگاه حجیم را هنگام راه رفتن متعادل نگه می‌دارد. در قسمت جلو، شش دوربین دید رایانه‌ای وجود دارد که سه دوربین میدان نزدیک و سه دوربین میدان دور هستند که به گفته مدیرعامل این شرکت، از سیستم تسلا الهام گرفته شده‌اند.
در اینجا اجتناب از برخورد، اولویت اصلی است و از برخورد کاربر به سایر عابران پیاده یا موانع خیابان جلوگیری می‌شود. در جلوی هدست مجموعه‌ای از بازوهای کوچک وجود دارد که با پیشانی کاربر تماس برقرار می‌کنند و هر کدام به یک موتور ویبره متصل شده‌اند. هنگامی که ارتعاشات در مرکز پیشانی کاربر هستند، حرکت به سمت جلو برای او بی‌خطر است، اما زمانی که ارتعاشات در هر طرف حرکت می‌کنند، باید تمرکز کرد.
یک راهنمای صوتی نیز وجود دارد، و زمانی که منظره روبروی کاربر شلوغ می‌شود، به او اطلاع می‌دهد. عمر باتری این هدست حدود 2.5 ساعت است که برای یک پیاده روی متوسط ‌کافی است.
اما اگر به مقداری شارژ اضافی نیاز دارید، می‌توانید یک بسته باتری USB-C را به آن وصل کنید و آن را نیز با خود حمل کنید.
یکی دیگر از فناوری‌هایی که در این نمایشگاه برای افراد نابینا به نمایش گذاشته شد، عصای هوشمند نابینایان بود.
عصای هوشمند وی‌واک 2 (WeWalk Smart Cane 2) می‌تواند یکی از معدود موارد در استفاده خوب از هوش مصنوعی در فناوری CES 2025 باشد.
این عصا تشخیص موانع را برای افراد دارای اختلالات بینایی ممکن می‌کند و از دستیار صوتی نیز بهره می‌برد.
وی‌واک نسخه جدیدی از عصای هوشمند خود را برای افراد دارای اختلالات بینایی در نمایشگاه CES 2025 معرفی کرد و با طراحی مجددی که بسیاری از کاستی‌های مدل اول را برطرف می‌کند و ویژگی‌های هوش مصنوعی و حسگرهای پیشرفته‌تری را به آن اضافه می‌کند، پا به عرصه گذاشت. این به عنوان جایگزینی برای عصای سفید تاشوی سنتی است. یکی از بنیانگذاران، که از بدو تولد نابینا بوده است، می‌گوید Smart Cane 2 می‌تواند تحرک را آسان‌تر و ایمن‌تر کند، و ویژگی‌هایی مانند ناوبری گام به گام و تشخیص موانع، همراه با دستیار صوتی مجهز به جی‌پی‌تی را ارائه می‌کند که بر حسب تقاضا ارائه می‌شود. اینها اطلاعاتی هستند که بدون نیاز به کار با تلفن همراه هوشمند، در دسترس کاربران قرار می‌گیرند.
عصای هوشمند وی‌واک‌2 دارای دسته‌ای باریک‌تر از مدل قبلی خود است که می‌تواند در استفاده راحت‌تر باشد و این شرکت می‌گوید که اندازه آن اکنون به اندازه یک عصای سفید استاندارد سبک وزن است. برای کاربرپسندتر بودن، دکمه‌های لمسی دارد و از صفحه لمسی مدل قبلی که استفاده از آن برای برخی افراد دشوار بود، خبری نیست. می‌توان از آن در شرایط آب و هوایی مختلف استفاده کرد، نه فقط زمانی که گرم و خشک است؛ زیرا این عصای جدید مقاوم در برابر آب باران است.
می‌توانید آن را تا کرد و در صورت نیاز باز کرد. یک بلندگو، یک میکروفون، فناوری تشخیص موانع و یک چراغ قوه برای دیده شدن افراد کم بینا در شب روی آن نصف است و همچنین دارای حسگرهای حرکتی برای ارائه یک تجربه ناوبری دقیق‌تر است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/692237/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کیهان: متهمان فساد کرسنت جنجال می‌کنند تا از مجازات بگریزند

دروغ‌پراکنی؛ انتقاد «کیهان» از عضو شورای اطلاع رسانی دولت

واکنش به تشکیک در حادثه سقوط هلی‌کوپتر رئیس‌جمهور

سرمقاله هم میهن/ پرسش‌هایی درباره حادثه بالگرد

سرمقاله آرمان امروز/ چشم انداز روابط ایران و روسیه پس از توافق

نصب سپر محافظ در برابر زباله‌های فضایی روی ایستگاه فضایی چین

دیدار معاون نظارت راهبردی نماینده ولی فقیه در بنیاد با خانواده شهدا و ایثارگران استان خوزستان

نشست معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد در راستای مسائل و مشکلات حوزه ایثارگری استان سمنان

برنامه‌ریزی برای برگزاری باشکوه برنامه‌های دهه فجر 1403 در استان کهگیلویه و بویراحمد

نشست هم‌اندیشی نخبگان شاهد و ایثارگر با معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

توسعه مراکز فرهنگی، ورزشی و سیاحتی جهت ارتقا خدمات به خانواده معزز شاهد و ایثارگر

درخشش حسین‌زاده در شروع نیم‌فصل؛ ستاره تراکتور همچنان تأثیرگذار | اخبار ورزشی

بهره‌برداری از تاسیسات جدید خطوط انتقال سوخت بازوی غربی بندرتجاری کیش

توقیف موتورسنگین قاچاق در کرمان

راه‌اندازی ویترین‌های صنایع دستی کرمان در نقاط مختلف شهر

شهربابک خلوت‌ترین زندان استان را دارد؛ تعطیلی بند نسوان

سرمقاله سازندگی/ تضاد در مجلس؛ تعارض در شورا

حمله «کیهان» به سخنان ظریف در داووس

رازهای منطقه نادیده جو زمین درباره شفق‌های قطبی

دیدار معاون نظارت راهبردی نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شاهد و آزاده اهوازی

سایه سنگین فرسودگی آسفالت در جاده روستای چاه کوهی جازموریان

خلاصه والیبال فولاد سیرجان 3 – مهرگان نور 0

آخرین وضعیت ثبت ملی «سینما نور» کرمان پس از تخریب شبانه!

بازدید خبرنگاران یزد، کرمان و هرمزگان از دستاوردهای مجتمع صنعتی و معدنی گل‌گهر سیرجان

حال ناخوش خانه‌های تاریخی کرمان/ گنجینه‌ای در سایه فراموشی!

حل مشکل آب و احیای بافت‌های فرسوده؛ مأموریت بسیج عمران است

سرمقاله خراسان/ در جدال تصویر توانایی و ناتوانی؛ نگویند نمی‌شود

سرمقاله دنیای اقتصاد/ بوروکراسی‏‏‌زدایی؛ ضرورت توسعه در عصر هوش‌ مصنوعی

عطایی: بازی‌های متفاوت فولاد سیرجان در راه است

آخرین قیمت اجاره آپارتمان 70 متری در فاز یک اندیشه

پیانو نوازی با دستکش رباتیک ظرف 30 دقیقه

تراکتور نیم فصل دوم را با جشنواره گل آغاز کرد | اخبار ورزشی

‌نشست "منشا اعتبار عقل عرفی در اندیشه حضرت امام(ره)" در قم برگزار شد

آیین گشایش هفتمین نمایشگاه تخصصی خرما، انجیر و انار فارس/فیلم

تراژدی پمپئو با ترامپ برای روبیو تکرار می‌شود؟

رویای صادقه به بررسی زوایای مختلف حادثه تروریستی کرمان می‌پردازد

شریعتمداری در دادگاه

هزینه حج نجومی شد!

هوش مصنوعی کنترل میکروسکوپ‌ها را به‌عهده می‌گیرد

توهم جالب نوری

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «بیدمال»

نشست مدیرکل بنیاد مازندران با اعضای کارگروه اشتغال، مسکن ایثارگران و گلزارها

مشکلات ایثارگران در دستگاه‌های اجرایی بررسی می‌شود

آیین معارفه مسئول حوزه نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه برگزار شد

صعود شهداب یزد صعود به پلی‌آف لیگ

ضرغام سعداوی به قولش عمل کرد؛ نوجوان مالباخته در باشگاه استقلال +عکس

سعداوی به قولش عمل کرد؛ نوجوان مالباخته در باشگاه استقلال +عکس

پایتخت جدید ایران کجاست؟ / یزد، اصفهان و کرمان به لیست اضافه شد

فرسودگی 123 هزار هکتار از محدوده شهری ایران/ لزوم تغییر گفتمان و بازنگری در نگاه‌ها برای حفظ آثار تاریخی و ارتقای هویت شهرها

اجرای طرح کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد درشهرستان زرند