کرمان رصد

آخرين مطالب

سهم ناچیز کرمان از بازار 8 میلیارد دلاری زعفران/ وقتی دسترنج کشاورزان نصیب خارجی‌ها می‌شود! مقالات

سهم ناچیز کرمان از بازار 8 میلیارد دلاری زعفران/ وقتی دسترنج کشاورزان نصیب خارجی‌ها می‌شود!
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - استان کرمان سهم ناچیز از بازار 8 میلیارد دلاری زعفران در دنیا دارد و حاصل دسترنج کشاورزان ما نصیب بازرگانان خارجی می‌شود چرا که ما مکانیسم حضور در بازارهای بین‌المللی را نداریم. 
  بیش از 400 هکتار سطح زیرکشت زعفران در شهرستان زرند است و این اراضی کشاورزی سالانه چیزی در حدود 2 هزار کیلوگرم زعفران برداشت می‌شود؛ زعفرانی که قسمت عمده آن در بازارهای داخلی به فروش می‌رسد و کل صادرات محصول زعفران استان کرمان در سال گذشته 48 کیلوگرم بوده است.
البته مشکل صادرات زعفران و فرآوری آن مختص استان کرمان نیست و به گفته مسئولان سهم کشور ما حجم تجارت 8 میلیارد دلاری زعفران در دنیا تنها چیزی در حدود 400 میلیون دلار است در حالی که حدود 80 درصد این زعفران در ایران تولید می‌شود و در واقع ارزش افزوده زعفران ایران و حاصل دسترنج کشاورزان ما نصیب بازرگانان خارجی می‌شود چرا که ما مکانیسم حضور در بازارهای بین‌المللی را نداریم و رقابت در این عرصه را بلد نیستیم.
سیدرضا حسینی‌نژاد فرماندار زرند با بیان اینکه امسال 414 هکتار سطح زیرکشت زعفران در شهرستان زرند است، اظهار داشت: بالاترین سطح زیرکشت زعفران را در شهرستان زرند داشتیم و برآورد می‌شود که برداشت 2 تن زعفران را در این شهرستان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه عمده برداشت محصول زعفران ما متعلق به دهستان دشتخاک است، بیان کرد: سال گذشته 1.5 تن از برداشت 2 تن محصول زعفران ما متعلق به دشتخاک بود؛ البته با توجه به معضل کم‌آبی و کشت‌های جایگزین، در عمده مناطق کوهستانی این شهرستان کشت زعفران انجام می‌شود.
فرماندار زرند با بیان اینکه مهمترین مشکل ما در این حوزه در بحث صادرات این محصول است، ادامه داد: عمده محصول زعفران ما در بازارهای داخلی عرضه می‌شود و مقدار کمی از آن صادر شده است و این مشکلی است که همه کشاورزان با آن مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین بحثی که در حوزه صادرات وجود دارد، برندسازی و بسته‌بندی و مسائلی از این دست است و اگر بتوان در حوزه بسته‌بندی این محصول فضای جدیدی را به وجود بیاوریم، بازارهای خارج از کشور را هم می‌توانیم در دستور کار قرار دهیم، گفت: جهاد کشاورزی حتماً باید تسهیلاتی را در ارتباط با این موضوع اختصاص دهد.
حسینی‌نژاد با بیان اینکه در حوزه بسته‌بندی باید تسهیلاتی خاص به این منظور اختصاص داده شود، افزود: در حوزه صادرات هم باید همکاری‌هایی انجام شود تا این راه برای صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی هموار شود و آینده خوبی را در این حوزه رقم بزنیم.
وی با اشاره به اینکه در بحث صادرات زعفران فضای متفاوتی را داریم و عمده قیمت‌گذاری آن در بحث بسته‌بندی است، ادامه داد: امروز زعفران زرند به دلیل کیفیت خوبی آن زبانزد خاص و عام است و اگر کاری در استان برای زعفران زرند انجام شود برای زعفران‌کاران سایر نقاط استان هم مفید است.
فرماندار زرند با اشاره به وجود واسطه‌ها در این حوزه، بیان کرد: برای حذف واسطه‌ها باید فرآوری این محصولات را در دستورکار قرار دهیم و اگر فرآوری زعفران انجام شود، خود به خود دست واسطه‌ها از زعفران ما کوتاه می‌شود.
وی با بیان اینکه امروز شاید در بحث تولید زعفران حرف اول را بزنیم اما در بحث صادرات نه، ادامه داد: در این شهرستان برای زعفران تنها یک بسته‌بندی معمولی انجام می‌شود و ما برای فرآوری زعفران نیازمند کمک مسئولان هستیم.
حسینی‌نژاد با اشاره به اینکه امروز زعفران ما به استان خراسان می‌رود و پس از صادرات به دیگر کشورها فرآوری و بسته‌بندی شده و به بازارهای جهانی عرضه می‌شود، گفت: امروز زعفران ایران با برندها و اسم‌های مختلف در بازارهای جهانی خرید و فروش می‌شود.
وی با بیان اینکه در شش ماهه اول امسال صادرات زعفران نداشتیم، افزود: فصل برداشت محصول زعفران آبان‌ماه است و کشاورزان ما به دلیل مشکلات مالی نیاز دارند بلافاصله بعد از برداشت محصول خود را بفروشند و کشاورزان ما نمی‌توانند کار صادرات را انجام دهند.
سیدمهدی طبیب‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اهمیت صادرات و تجاری‌سازی محصولات کشاورزی در استان کرمان، اظهار داشت: متاسفانه ما فقط تولید محصولات کشاورزی را انجام می‌دهیم و توجهی نداریم به اینکه محصول در چه بازاری و با چه مکانیسمی باید به فروش برسد.
وی با بیان اینکه اشکال کار ما این است که ما مکانیسم حضور در بازارهای بین‌المللی را نداریم و رقابت در این عرصه را بلد نیستیم، گفت: متاسفانه حاصل دسترنج کشاورزان ما در فرآیند تولید تا بازار هرز می‌رود و اگر روزی قیمت واقعی آب و انرژی را حساب کنیم هیچ کدام از محصولات کشاورزی ما امکان حضور در بازارهای بین‌المللی را ندارند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه ما به لطف یارانه‌های انرژی و آب، صادرات را انجام می‌دهیم، بیان کرد: ما در بازارسازی، بازاریابی، برندینگ و بسته‌بندی ضعف اساسی داریم؛ به الزامات بازار و رقابت توجه نداریم و فکر می‌کنیم هر محصولی با هر کیفیت و هر کمیتی که تولید کنیم، بازار مجبور است آن را از ما بخورد.
وی با بیان اینکه هر تولیدی برای تجاری‌سازی، فرآوری و یا صادرات به مقیاسی در تولید نیاز دارد که فرآوری را اقتصادی کند، ادامه داد: کل صادرات محصول زعفران استان کرمان در سال گذشته 48 کیلوگرم بوده در حالی که صادرات کشور 217 تن بوده است و از سوی دیگر در شش ماهه اول امسال استان کرمان هیچ صادرات زعفرانی نداشته است و با این اعداد فرآوری زعفران توجیهی ندارد.
طبیب‌زاده با اشاره به اینکه حجم تجارت زعفران در دنیا 8 میلیارد دلار است که حدود 80 درصد این زعفران در ایران تولید می‌شود، افزود: طبق این آمار باید سهم کشور ما از صادرات زعفران چیزی در حدود پنج‌شش میلیارد دلار باشد در حالی که کل درآمد ایران از صادرات زعفران 400 میلیون دلار است و واقعیت این است که ارزش افزوده زعفران ایران نصیب بازرگانان خارجی می‌شود.
وی با بیان اینکه این مشکل تنها در حوزه زعفران نیست و دیگر محصولات ما نیز از همین حوزه آسیب دیده‌اند، گفت: متاسفانه ما در استان تشکل‌های خاص صادراتی نداریم و هر کس با هر میزان تولید انتظار دارد که خودش به تنهایی آن را صادر کند در حالی که الزاماً یک تولید کننده خوب، یک صادرکننده خوب نیست.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با تاکید بر اینکه تولید باید از صادرات ما جدا شود، گفت: ما به شرکت‌های حرفه‌ای، کنسرسیوم‌ها و شرکت‌های مدیریت صادراتی نیاز داریم؛ تشکل‌های حرفه‌ای صادراتی که از رمز و رازهای بازاریابی، بازسازی، برندینگ و بسته‌بندی آگاه باشند.
وی با بیان اینکه متاسففانه افراد غیرحرفه‌ای در این بازار هستند و در این شرایط قطعاً ما در بازارهای بین‌المللی می‌بازیم، افزود: متاسفانه در استان کرمان تشکل‌گرایی ضعیف است و همه می‌خواهند کار خودشان را انجام دهند؛ تا زمانی که تفکیک بین تولیدکننده و دیگر حرفه‌ها انجام نشود و هر کس به کار تخصصی خود نپردازد، وضعیت همین است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه باید اتحادیه‌های صادراتی تشکیل دهیم تا تولیدکننده به تولید خود بپردازد و صادرکننده با اخذ هزینه، صادرات محصولات را انجام دهد، گفت: در تمام دنیا صادرات به همین صورت انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه کالای با کیفیت و با بسته‌بندی خوب هر چقدر که تولید شود خریدار خاص خودش را دارد، افزود: راه حل توسعه صادرات و ایجاد ارزش افزوده در کشور و استان کرمان کار حرفه‌ای صادراتی، بازاریابی، بسته‌بندی و برندسازی است.
 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/591408/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بعید است که سوریه بتواند در کوتاه‌مدت به ثبات نسبی برسد

سرمقاله ایران/ نهاد دولت در سوریه دچار زوال شده بود

سرمقاله همشهری/ چرا به سوریه رفتیم؟ چرا مجدد نرفتیم؟

از عزل تا قتل؛ کره جنوبی سرزمین کودتا و استیضاح

سرمقاله شرق/ تجلی جامعه مدنی قدرتمند

چین رایانه کوانتومی رکوردشکن ساخت

تکریم از جانبازان در شهرستان رزن

دلخوری بازیکن سابق سپاهان از سپاهانی ها

وضعیت اسفناک ستاره استقلالی پس از مصدومیت/ صدای مچ پایی که پیچید

تکلیف وزارت راه برای اجرای طرح کلید به کلید و نوسازی بافت فرسوده

وزارت راه و شهرسازی مکلف به فروش 10 درصد از اراضی دولتی شد

این استقلالی قول جبران داد

چطور کیک انار خانگی بپزیم؟

دادستان سیرجان: مدیرعامل شرکت گوهر خرید بازداشت شد

مجلس سازوکار اجرای طرح‌های مساکن حمایتی و احیای بافت‌های فرسوده را تعیین کرد

پیش‌ بینی آب و هوای کرمان در 24 ساعت آینده؛ دوشنبه 19 آذر

وام 300 میلیونی برای خرید محصولات کرمان موتور

دعوت سه بازیکن مازندرانی به تیم ملی فوتبال نوجوانان

راحتی و صرفه‌جویی در زمان با خدمات در محل کرمان موتور

بازداشت مدیرعامل شرکت گوهر خرید در سیرجان

تداوم آلودگی هوا / مدارس تبریز، خوزستان، ارومیه و جنوب کرمان تعطیل شد

سنت نانوشته مس مقابل سپاهان: عدم موفقیت!

واگذاری زمین و مسکن رایگان دولتی به این زنان | اصلاح اولویت تامین مسکن زنان

20 محدوده معدنی سلب مسئولیت شده گیلان واگذار می‌شود

تاکتیک خاص سپاهان: زمین را بزرگ کردند!

ساعت پخش زنده بازی تراکتور و گل گهر سیرجان‌ از تلویزیون + شبکه ورزش و پخش آنلاین

مسعود جمعه به این شرط می تواند برابر مس بازی کند

سازوکار مجلس برای احیای بافت‌های فرسوده

این بازیکن سابق استقلال قول جبران داد

فروش خودروهای برقی کرمان موتور به همراه هدایای ویژه و شرایط متنوع

جزییات بازداشت مدیرعامل شرکت گهر خرید از سوی دادستان سیرجان

مدیرعامل شرکت گهر خرید سیرجان بازداشت شد

سرمقاله آرمان امروز/ آینده سوریه پس از اسد

گزارش شاباک درباره 200 حمله سایبری و جمع‌آوری اطلاعات مقامات اسرائیل

سرمقاله آرمان ملی/ واشنگتن و آینده دمشق

سرمقاله کیهان/ سقوط در «ائتلاف سیاه‌»!

سرمقاله اعتماد/ اول افزایش دستمزدها بعد اصلاح قیمت سوخت

سوریه در دالان تاریک

هم‌اندیشی کارنمای گروه سیاست برگزار می شود

تاثیر هوش مصنوعی در ایجاد و مقابله با آلودگی هوا

هوش مصنوعی سکته را 2 برابر دقیق تر از انسان شناسایی می کند

پدر شهیدان والامقام «دقاقله پور» آسمانی شد

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خوزستان در میزخدمت جامعه ایثارگری

شور جوانی در تیم موسیمانه | درخشش آقای گل بازی‌های تدارکاتی در استقلال

محرومان استقلال در بازی با مس رفسنجان؛ این دو بازیکن به بازی حذفی نمی رسند

غایبان استقلال در بازی با مس رفسنجان؛ دست موسیمانه در پوست گردو ماند

مرگ مشکوک روزنامه‌نگار زن فرانسوی حامی فلسطین + عکس

خانه صنایع دستی انار راه‌اندازی می‌شود

ضرورت مناسب‌سازی اماکن عمومی، پارک‌ها و معابر برای معلولان

حوزه پژوهش باید به سمت کسب و کارهای فناورانه هدایت شود